Βοήθεια στην επιλογή λαμπάτ&#9

Για την ακριβεια προσπαθω να πετυχω ηχο steve morse αλα sometimes i feel like screaming. Νομιζω ο ηχος του σε αυτο το live ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που θελω να πετυχω(εδω γελαμε γιατι ως γνωστον χρειαζεται κανεις την κιθαρα του,τα δαχτυλα του,τον ενισχυτη,ρακ πεταλια του κλπ).Το budget θα μπορουσα να το αυξησω μεχρι ενα χιλιαρικο.Ειμαι πραγματικα τρελαμενος με τον ηχο που εχει σε αυτο το Live:

Σιγα το δυσκολο...  ;D

http://www.deeppurple.com/index.cfm/pk/view/cd/NAA/cdid/402423/pid/400088

http://www.stevemorse.info/equipment/index.html

Χωρις πλακα,αν ανεβεις οπως λες στο χιλιαρικο μετα οι επιλογες σου αυξανονται κατα πολυ (ειδικα στα μεταχειρισμενα)

Αν βρεις,ριξε ενα αυτι σε καποιο της σειρας JVM της Marshall,οπως φυσικα και σε καποιο JCM2000 οπως αναφερθηκε παραπανω,ισως να σου αρεσουν,μεταχειρισμενα μπορεις ευκολα να τα βρεις εντος του νεου budget σου.

Το memory man by the way ειναι μεσα στο wish list για το 2012!!Και γω καπου εκει με βλεπω να καταληγω.Απο marshall μου αρεσαν πολυ και οι δυο, jcm 2000 και jvm..Πρεπει οπωσδηποτε να τους ακουσω..Τι αποψη εχετε για την αγορα μεταχειρισμενου ενισχυτη?

steve_morse είπε:
..Τι αποψη εχετε για την αγορα μεταχειρισμενου ενισχυτη?
Την καλυτερη μιας και γλιτωνεις πολλα λεφτα.

georgekz750 είπε:
Την καλυτερη μιας και γλιτωνεις πολλα λεφτα.
Ειδικά αυτή την εποχή στην Ελλάδα, αν είσαι και λίγο τυχερός...

Στο video αυτό παίζει με Peavey 5150 (Van Hallen). Το αντίστοιχο σημερινό μοντέλλο μετά την αποχώρηση του master, είναι ο 6505 που είναι κοντά στα 1000 Ε που διαθέτεις.

Εισαι σιγουρος?Πως συμπερανες οτι ειναι ο Peavey?Απ'οτι ξερω ο steve παιζει κυριως με ENGL (αν και παλιοτερα ειχα δει ενα βιντεο στο οποιο εδειχνε οτι επαιζε στο στουντιο με εναν marshall,εναν μικρο κομπο mesa boogie και εναν ακομα που δεν θυμαμαι).Ο 6505 σε κομπο ειναι σχετικα προσιτος στα 600 ευρω.Περα απ αυτο θα το τσεκαρω,αν μπορεις ομως διαφωτισε μας πως συμπερανες οτι παιζει σε αυτο το Live με 5150.

Mε Engl S.Morse παίζει μερικά χρόνια τώρα.Πρίν έπαιζε με 3 αν θυμάμαι καλά κεφάλια 5150, και 6-8 καμπίνες επίσης 5150. Αν παρατηρήσεις στο video το logo στις καμπίνες είναι Peavey, άρα λογικά έχει αυτό το setup.Από τότε που ξεκίνησε να παίζει με Engl αρχικά με το Special Edition και λίγο αργότερα με το δικό του μοντέλλο, χρησιμοποιεί καμπίνες ENGL. 

Αν αληθευει αυτο http://www.stevemorse.info/equipment/index.html απο το 2006 μαλλον πηγε στην ENGL.

Βεβαια σε αυτη την κλαση παιχτων με οτι και να παιξουν τον δικο τους ηχο θα βγαλουν (πχ satriani που παρολες τις μεταγραφες του απο marshall σε peavey και αντιστροφα,παλι σαν... satriani ακουγεται...)

Ακριβως!!Με ο,τι και να παιξουν αυτοι οι κιθαριστες τον δικο τους ηχο θα βγαλουν,για πολλους λογους.Ασε που με τους τεχνικους-τερατα που εχουν απο πισω δεν θα ναι και πολυ δυσκολο.Ειχα την εντυπωση οτι ο 6505 ειναι πιο πολυ για μεταλ κατασταση.Λετε να ειμαι τελικα για Peavey 5150?Δεν το ανεφερα αλλα μου αρεσει πολυ ο Van Halen και ο ηχος του ειδικα στα ρυθμικα μερη.(Unchained, να και η κιθαρα μου

)

steve_morse είπε:
...Λετε να ειμαι τελικα για Peavey 5150?
Για να γραφουν peavey οι καμπινες οπως πολυ σωστα παρατηρησε ο grorig ειναι το πιο πιθανο.

Και μιας και βαλαμε και τον van halen στη συζητηση δεν ακους και αυτο το κουτακι?

http://www.thomann.de/gr/evh_5150_iii_50_watt_head_ivr.htm

Θα το τσεκαρω και αυτο.Καλυτερα λοιπον να περιμενω για να παω σε κατι καλυτερο απο τις επιλογες που ειχα στα 500-600 ευρω.Το θεμα ειναι κυριως να τους βρω για να τους ακουσω με την κιθαρα μου σε live φαση.Ευχαριστω παρα πολυ για τις χρησιμοτατες πληροφοριες που εχετε δωσει μεχρι τωρα. ;D

Άμα ανεβείς όπως λες στο 1000 και σου αρέσουν οι Engl μια πολύ καλή επιλογή είναι ο Engl E650 - Blackmore http://www.thomann.de/gr/engl_blackmore_signature_e650_topteil.htm?sid=5e4155ad49f5a941ce5ac28a0fa497b4.

Τον έχω ακούσει μόνο στο youtube, που δε μπορείς να το εμπιστεύεσαι και απόλυτα, και μου άρεσε πάρα πολύ. Άμα βρεις να τον δοκιμάσεις θα ήταν ωραίο να μας πεις πως ακούγεται από κοντά.  ;)

Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης.Για τον Peavey 6505+ ειναι γνωστο οτι ο κομπο ειναι κινεζικος ενω η κεφαλη ειναι made is USA.Υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα??Πρεπει φυσικα να λαβει κανεις υποψην οτι πιθανοτατα ο συνδυασμος κεφαλης+καμπινα με celestion θα βγαζει καλυτερο ηχο καθως ο κομπο ερχεται με ενα sheffield ηχειο.Ακουσα το παρακατω βιντεο και κυριολεκτικα εμεινα.

Όντως πολύ ωραίος ο ήχος του.

Φαντάζομαι ότι η κεφαλή σε συνδιασμό με καμπίνα (με καλά ηχεία όπως τα celestion), μάλλον θα βγάζουν καλύτερο ήχο από τον combo.

Ειναι δυνατο ομως να αλλαξεις το sheffield με ενα celestion.Απλα θα με βολευε πολυ περισσοτερο ο κομπο και απο οικονομικη αποψη και επειδη ειναι 60 και οχι 120 watts.Αν δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα τοτε φανταζομαι ειναι μια καλη περιπτωση ο συγκεκριμενος ενισχυτης.Και απο το παραπανω βιντεο που ειδα(ξερω τα βιντεακια δεν ειναι αξιοπιστα,θα τον δοκιμασω και live συντομα) με ενα chorus το καθαρο γινεται υπεροχο.

Ο καταλληλοτερος να σου απαντησει ειναι ο Αρης μιας και τους ειχε και τους 2

steve_morse είπε:
Ειναι δυνατο ομως να αλλαξεις το sheffield με ενα celestion.Απλα θα με βολευε πολυ περισσοτερο ο κομπο και απο οικονομικη αποψη και επειδη ειναι 60 και οχι 120 watts.Αν δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα τοτε φανταζομαι ειναι μια καλη περιπτωση ο συγκεκριμενος ενισχυτης.Και απο το παραπανω βιντεο που ειδα(ξερω τα βιντεακια δεν ειναι αξιοπιστα,θα τον δοκιμασω και live συντομα) με ενα chorus το καθαρο γινεται υπεροχο.
Σωστός!!!  ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back