LK είπε:
Το θέμα ανοίχτηκε , γιατί κάποιος φίλος είχε την απορία , για τον εξής λόγο:
Διότι ως νέος Mod ήθελα να κάνω μια συζήτηση με όλους για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.
Δεν πιστεύω ότι ΔΕΝ μπορούν μερικοί ενήλικες-μορφωμένοι άνθρωποι να συνεννοηθούν επί της αρχής , για 2-3 πραγματάκια.
Το «σκληρό» moderation είναι το πιο εύκολο.
Σβήνω αβέρτα και στα τέτοια μου ή κλειδώνω και πετάω και ένα punch line κατά το λουκέτο (κρατώντας μάλιστα τον τελευταίο λόγο για εμένα).
Το να συζητησουμε ήρεμα και ωραία , έστω το αυτονόητο, πως να συμπεριφερόμαστε Online, το βρίσκω καλλιτερο σαν λυση.
Άλλως , ναι δυστυχώς, ή πρώτη λύση μοιάζει η μοναδική.
Εγώ ήμουν που ρώτησα για το σκοπό ύπαρξης του νήματος.
Δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι μονόδρομος. Είτε το αποδέχεστε οι Mods και το forum στρώνει όμορφα και ωραία, ή συνεχίζετε να κρατάτε ημίμετρα (συγνώμη, αλλά είναι αλήθεια) και το forum παραμένει πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης το καθενός με πολύ ελεύθερο χρόνο και ένα φορτηγό κόμπλεξ να ξεφορτώσει στους ατυχείς συμφορουμίτες του.
Υπάρχουν και οι προειδοποιήσεις, υπάρχει και το ban, για μια-δυο μερούλες, μια βδομάδα, ένα μήνα, μόνιμα, όσο χρειαστεί τέλος πάντων μέχρι να ρίξει θερμοκρασία ο εγκέφαλος του κάθε θερμόαιμου. Ξεκινήστε να τα εφαρμόζετε (ΚΑΘΟΛΙΚΆ ΌΜΩΣ), χωρίς χάρες και
"'νταξ, μωρέ, παλιό μέλος ο τάδε και ο δείνα, τον ξέρουμε ότι πάντα έτσι είναι, σαν παιδί είπε και μια κουβέντα παραπάνω" και θα δείτε πόσα λιγότερα θέματα στο μέλλον θα χρειαστεί να κλειδωθούν.
Παρεπιπτόπτως, με το κλείδωμα θεμάτων είμαι διαμετρικά αντίθετος. Όχι μόνο γιατί τελικά επηρεάζει και όλα τα μέλη, ακόμα και αυτά που υπήρξαν κόσμια και με σεβασμό στους συμφορουμίτες, αλλά ΚΥΡΊΩΣ γιατί χρησιμοποιείται από τη Διαχείριση σαν λύση-Πόντιος Πιλάτος και για να αποφύγει αυτό που δεν θέλει να κάνει, δηλαδή να ban-άρει "φιλικά" σε αυτή και παλιά μέλη.
Έτσι για να επανέλθω σε fora του εξωτερικού για το αντι-παράδειγμα, στο MyLesPaul forum έχει ban-αριστεί μέλος, ΜΌΝΙΜΑ, το οποίο συνεχίζει και έχει φιλική και προσωπική σχέση με τους mods και πίνουν τις μπύρες τους τακτικά στην προσωπική τους ζωή. Εδώ...;
Καινούρια χρονιά έρχεται, μια απόφαση είναι, πάρτε την και δείτε τη συμμετοχή στο forum από νέα και, πάνω απ'όλα, ΥΓΙΉ μέλη να εκτοξεύεται.
Ή όχι, whateva που λένε και οι πιτσιρίκοι σήμερα.
Καλή χρονιά σε όλους.