Μια "θεσμική" τοποθέτηση

Σβηστα τωρα που μπορεις γιατι αν τους βγει το πραξικοπημα και κανοτν τη χωρα Κουβα σε βλεπω στη Γυαρο να σπας πετρες με τον Ταμταμ δεσμοφυλακα

Tamtam είπε:
Eγώ δεν έχω πρόβλημα να μείνουν, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

PeriodikoSkopia_exAnthropos_me.jpg

Πάντως η (κατά τα άλλα ανεξήγητη) δημοφιλία του Κάστρο στην Ελλάδα νομίζω είναι ένα απλό αποτέλεσμα της διάχυτης Αντιαμερικανικής προπαγάνδας που κυριαρχεί (χωρίς επιχειρήματα - ανάμεσα σε χασκόγελα και αφορισμούς) εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα.

Not cool. Πασέ. Ο αντιαμερικανισμός πλέον μυρίζει τσιγαρίλα σε φοιτητικό αμφιθέατρο από τα ΄80ς.

NnTTlEG.png

Harilatron,

δεν δίνω διάρα για τον Κάστρο. Επίσης, καθώς λείπω από την Ελλάδα, έχω απλώς πληροφορηθεί ότι στη χώρα έγινε ο κακός χαμούλης με τον θάνατό του.

Εδώ που ζω πάντως, δεν αναψαν κεριά με το θάνατό του, ούτε βγήκαν στο δρόμο να παίζουν μουσικές, όπως έγινε όταν πέθανε ο Bowie ή ο Cohen.

Η προσωπικότητά του και η ιστορία της Κούβας σίγουρα είναι μεγάλη συζήτηση -ενέχει πολλή μουσική μέσα επίσης- αλλά κρίνεται και off topic. Επίσης, είναι μια συΖήτηση που μπορεί να γίνει μέ τον Ry Cooder για τους Buena Vista Social Club ας πούμε, και όχι με την Gloria Estefan (που υπήρξε προτεζέ του δικτάκτορα Μπατίστα), και οπωσδήποτε μια συζήτηση που μπορεί να γίνει μόνο με καλοπροαίρετους συζητητές.

Μάνο, άλλη είναι η θρησκεία, ρε - κανένας αντιαμερικανισμός επίσης

12509316_214366845572282_2929065885977515657_n.jpg

Σβηστα τωρα που μπορεις γιατι αν τους βγει το πραξικοπημα και κανοτν τη χωρα Κουβα σε βλεπω στη Γυαρο να σπας πετρες με τον Ταμταμ δεσμοφυλακα

Στις ΗΠΑ βγήκε πρόεδρος φασίστας οπαδός της Κου Κλουξ Κλαν, στην Αυστρία παίζει να βγει φασίστας, στην Ιταλία ετοιμάζεται ο Σεφερλής ο Γκρίλο να κυβερνήσει σε στυλ κλόουν Μουσολίνι, στη Γαλλία παλεύουν να κόψουν τη Λε Πεν, στην Ολλανδία οι φασίστες ανεβαίνουν, στη Γερμανία το ίδιο και έχεις τους άλλους στις ειδήσεις να μαλώνουν περί του αν ήταν δικτάτορας ο Φιδέλ Κάστρο.. Δηλαδή κι εγώ έχω ένα θέμα με το πράσινο στο σαρίκι των Δρούζων αλλά έλεος κάπου ρε ! Πατήστε και λίγο πραγματικότητα! Η αναφορά στο όνομα του Κάστρο σας ενόχλησε;

«Ο Φιντέλ Κάστρο υπήρξε αναμφίβολα μια ιστορική προσωπικότητα, σύμβολο της κουβανέζικης επανάστασης και μιας εποχής σκληρών διεθνών αντιπαραθέσεων που ανήκει πια στο παρελθόν».

Δεν το πα εγώ, το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένα ςκτηνώδης δικτάτορας".

Δεν το πε (μόνο) ο SF, το είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tamtam χαλάρωσε λίγο

Tamtam είπε:
Στις ΗΠΑ βγήκε πρόεδρος φασίστας οπαδός της Κου Κλουξ Κλαν,
Δεν συμπεραίνεται από πουθενά αυτό. Και θα ήταν λίγο περίεργο να έχει σχέση με νεοναζί τη στιγμή που έχει συγγενέψει με Εβραίους

στην Αυστρία παίζει να βγει φασίστας
Εξελέγη ο Alexander Van der Bellen, καμία σχέση

στην Ιταλία ετοιμάζεται ο Σεφερλής ο Γκρίλο να κυβερνήσει σε στυλ κλόουν Μουσολίνι
Αυτό είναι τόσο πιθανό όσο και το να γίνει ο Λεβέντης ΠΘ

περί του αν ήταν δικτάτορας ο Φιδέλ Κάστρο..
Σ' αρέσει δε σ' αρέσει ήταν δικτάτορας, όπως είναι και ο Κιμ, όπως ήταν και ο Σαντάμ όπως ήταν και οι δικοί μας

«Ο Φιντέλ Κάστρο υπήρξε αναμφίβολα μια ιστορική προσωπικότητα, σύμβολο της κουβανέζικης επανάστασης και μιας εποχής σκληρών διεθνών αντιπαραθέσεων που ανήκει πια στο παρελθόν».

Δεν το πα εγώ, το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας κτηνώδης δικτάτορας".

Δεν το πε (μόνο) ο SF, το είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Αυτές οι 2 δηλώσεις δεν αντικρούονται μεταξύ τους αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται
Δες και εδώ για τον αγαπητό Φιντέλ το οποίο αποδεικνύει τα παραπάνω

Genocide in Cuba

Και αφού έχουμε όλοι από μια άποψη θα πω κι εγώ τη δικιά μου. Δεν υπάρχει καλή δικτατορία, είτε είσαι αριστερός δικτάτορας είτε δεξιός πάντα θα υπάρχουν θύματα και αυτό είναι κακό.

Οσο και αν διαφωνώ μαζί σου Tamtam και θα 'θελα να μπω στη διαδικασία επιχειρημάτων, πρέπει να συνειδητοποιήσεις εσύ κι οι υπόλοιποι πως συνεχίζετε μια άτοπη, προκλητική κουβέντα (σημείο αναφοράς στο flame), στο θέμα που άνοιξε ο LK προσπαθώντας να εξηγήσει τα αυτονόητα περι κανονισμών.

Αλίμονο ρε παιδιά. Πως να γίνει κουβέντα όταν ξεκινάς απο δόγμα.

Διότι όταν ο ένας λέει ο Μωάμεθ είναι ένας και οι άλλοι άπιστοι, ο αριστερός είναι προοδευτικός κι οι άλλοι ανήθικοι και οπισθοδρομικοί, η Πανάθα είναι κορυφή και οι λοιποί οδοντόκρεμες... τρέχα γύρευε να συνεννοηθείς.

Πως να καταλήξει ορθολογικά με επιχειρήματα σε συμφωνία;

Γι αυτό δεν επιτρέπονται οι πολιτικές, θρησκευτικές συζητήσεις. Είναι απλό.

Στο εξής θα σβήνονται όλα τα σχετικά σχόλιο στο ίδιο μοτίβο.

Κσύλα και ξερό πσωμί.

Κύριε mod LK πώς σε λένε, διαμαρτύρομαι.

Ο αποπάνω με είπε "δόγμα".

Να τον βρίσω κι εγώ?

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Άστα αντμίν. Δύσκολα τα πράγματα.

There are two sides to every story.

My sides.

Παιδιά μήπως γενικώς υπερβάλετε λιγο; πολύ πίεση διακρινω εκατέρωθεν.

Προσοχή δε κάνω πολιτική τοποθέτηση απλά παρατήρηση και θεωρώ πως το θέμα πήρε τραγικές διαστάσεις. Σβήστε τα όλα και πάμε παρακάτω. Μην εκτονωνετε προσωπικά προβλήματα εδώ μέσα. Ας πούμε για μουσική που όλοι αγαπάμε.

Και μια ακόμα παρατήρηση. Έχω βαρεθεί να βλέπω πολεμική συμπεριφορά διαφόρων εδώ που απλά επειδή διαφωνείς κάπου μαζί τους σε περιμένουν σε κάθε θρεντ για να συνεχίσουν. Κοιτάξτε το λίγο βρε μοντς.

Παίδες,

μεταξύ μας: οι μακαρίτες έφυγαν δια παντός. Οι μουζικάντηδες, μας άφησαν κάτι να περνάμε ευχάριστα τις ώρες μας... Συνεπώς το έργο τους μένει.

ιδίως εγώ που δεν τον πολυάκουγα, βρήκα εξαιρετικό το Listen without prejudice που δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του.

Ας αφήσουμε τους άλλους στην άκρη και ας επικεντρωθούμε εκεί που μας ευχαριστεί και μας καίει και (δυστυχώς ως 2016) ...μας τσουρούφλισε...

Δεν μου έχει τύχει ποτέ να χάσω τόσο πολύ κόσμο που θαύμαζα από την εφηβεία μου και μετά.

Ελπίζω να σταματήσει εκεί το κοντέρ.

Καλή μας χρονιά.

@yameth χρόνια πολλά.

Δε με πειράζει που έσβησες το μισό μου ποστ απλά δε βλέπω να σβήστηκε τίποτα πιο πάνω που αφορά σε ονόματα κλπ. Εν πασει περιπτώσει θεωρώ μια καλή αρχή το κουτσουρεμα του δικού μου σχολίου αλλά περιμένω εξισου γρήγορα αντανακλαστικα γενικώς.

Πολύ φιλικά χωρίς ίχνος πικριας.

otto## είπε:
Δε με πειράζει που έσβησες το μισό μου ποστ απλά δε βλέπω να σβήστηκε τίποτα πιο πάνω που αφορά σε ονόματα κλπ.
Είπα πως

Στο εξής θα σβήνονται όλα τα σχετικά σχόλιο στο ίδιο μοτίβο.

Εν πασει περιπτώσει θεωρώ μια καλή αρχή το κουτσουρεμα του δικού μου σχολίου αλλά περιμένω εξισου γρήγορα αντανακλαστικα γενικώς.
Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να είμαστε απο πάνω απο κάθε συζήτηση όλη την ώρα. Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό.

yameth είπε:
Στο εξής θα σβήνονται όλα τα σχετικά σχόλια στο ίδιο μοτίβο.
hallelujah-handel.jpg

yameth είπε:
Είπα πως

Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να είμαστε απο πάνω απο κάθε συζήτηση όλη την ώρα. Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό.
Τέτοιος είσαι και εσύ...  :-*

Πάνω που ο φίλος μας ο Ταμ Ταμ έθεσε μερικά ζητήματα το οποία σήκωναν εμπεριστατωμένες και λογικές απαντήσεις, πας και το σβήνεις.

Ας είναι. Πάω να συνεχίσω τη σιέστα μου  8)

Χρόνια πολλά σε όλους

yameth είπε:
Κσύλα και ξερό πσωμί.
Είπαμε ότι

Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι οι Φέντερ είναι καλύτερες απο τις Γίβσον και ότι τα ξύλα παίζουν ρόλο στον ήχο, όλα καλά.

Ωρέ Γιάμεθ, πραγματικά όμως, πάτα αγόρι μου το κουμπί και απαίτησε την επώνυμη συμμετοχή. Άντε για να δούμε και ποιος είναι ο κύριος που έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο και μας κάνει μαθήματα για το πως θα λυθούν τα προβλήματα (του κόσμου ούλου λαίμαι).

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Τέτοιος είσαι και εσύ...  :-*

Πάνω που ο φίλος μας ο Ταμ Ταμ έθεσε μερικά ζητήματα το οποία σήκωναν εμπεριστατωμένες και λογικές απαντήσεις, πας και το σβήνεις.

Ας είναι. Πάω να συνεχίσω τη σιέστα μου  8)

Χρόνια πολλά σε όλους
Ε, μα! Τζάμπα έγραφα!

:D

Καλές γιορτές και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

trolley είπε:
Ωρέ Γιάμεθ, πραγματικά όμως, πάτα αγόρι μου το κουμπί και απαίτησε την επώνυμη συμμετοχή. Άντε για να δούμε και ποιος είναι ο κύριος που έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο και μας κάνει μαθήματα για το πως θα λυθούν τα προβλήματα (του κόσμου ούλου λαίμαι).
PM να συναντηθούμε, ποιο είναι το θέμα σου; Να βάλω και φωτογραφία στο thread "οι φάτσες μας", να σου πω και αυτό πυο ξέρουν όλοι, ότι με λένε Μιχάλη, θα αλλάξει κάτι; Αν ήμουν στην Αθήνα, θα ερχόμουν στις μαζώξεις του Νόιζ και πάλι τα ίδια θα πίστευα και θα πίναμε και καμιά μπίρα.

Σε αυτά που ρωτάς και αναφέρει και ο Μαυρομούρης παραπάνω, είχα απαντήσει, αλλά σβήστηκε. Δεν διαφωνώ, απλά θεωρώ ότι όφειλα να απαντήσω. Δεν σηκώνει εδώ τέτοιες συζητήσεις που θέλεις να ανοίξεις.

Και το σχόλιο με το όνομα του Κάστρο σβήστηκε - θα ηρεμήσεις κάποια στιγμή ελπίζω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back