Παιδιά,
νομίζω συμφωνούμε όλοι σε ένα πράγμα: στο σαφές moderation.
Από κει και πέρα, γιατί δεν θέλετε να το κάνουμε συγκεκριμένο; Είναι απαραίτητο για την σαφήνεια που αποζητούμε.
Παράδειγμα:
1) συμφωνούμε (και εγώ μαζί) ότι δεν έπρεπε να μείνει το όνομα του Κάστρο στο σχόλιό μου?
Αν ναι, προχωρώ τον συλλογισμό.
2) Από τη στιγμή που οι mods δεν είναι 24/24 από πάνω όμως, θα βρεθεί κάποιος να με κράξει - και άκομψα. Όσο κι αν προσπαθήσω να κρατήσω χαμηλούς τόνους, θα γίνει. Τι προτείνετε;
Εγώ προτείνω
α) μέχρι να επιληφθούν οι mods, αντί για κράξιμο να γίνεται χρήση του κουμπιού "αναφορά στη διαχείριση" και ύστερα από 5-6 αναφορές (όσο ορίσει ο admin), το επίμαχο σχόλιο (το δικό μου στην προκειμένη) να εξαφανίζεται.
β) Όταν ασχοληθούν οι "θεσμοί", να σβήνονται όλα τα σχετικά σχόλια με το σχόλιο που απαλείφθηκε, για να μην κλειδώνει το θέμα.
Αναγνωρίζω ότι στο τελευταίο "επεισόδιο" στο thread τοθ G.Michael έγινε υποδειγματικό κοψοράψιμο από τους mods (ο Harilatron πρέπει να ήταν) και μάλιστα μέσα στα σχόλια, απ' όπου απαλείφθηκαν απαντήσεις -flame.
Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό αυτό , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δεν είναι εφικτή και μια πολιτισμένη συζήτηση για οτιδήποτε, όταν ο απέναντί σου το αντιμετωπίζει οπαδικά ή έχει προσωπικά ζόρια (enough said).
Πράγμα που μας φέρνει στο επόμενο ζήτημα, κατά τη γνώμη μου.
Άντε και εφαρμόζουμε το αυστηρό moderation και άντε και ξεκινούν οι χρήστες να κάνουν report στα σχόλια
(που και πάλι επίφοβο είναι από την άποψη ότι υπαρχουν παγιωμένα παρεάκια και σύγκλητικοί στο Νόιζ - αν ψάχνετε τους λόγους για τους οποίους πολλοί έχουν στραφεί στο να μη συμμετέχουν):
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: τι γίνεται όταν ο ίδιος ο περί ου ο λόγος καλλιτέχνης εχει πολιτική άποψη;
Aπό τους hip-hoppers μέχρι τους ... Νομπελίστες (Bob Dylan

και από τη mainstream (G. Michael) μέχρι τη rock (Neil Young) όλοι έχουν και τραγούδια που εκφέρουν πολιτική άποψη.
Δεν θα μπορούμε να τα ποστάρουμε; Να τα σχολιάσουμε;
Καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε; Τι;
Νομίζω ότι (πέρα από το επίμαχο σχόλιό με τον Κάστρο) η περίπτωση του G Michael έδειξε ότι και το τραγούδι του "Shoot the Dog" με τους Μπους τζ και Μπλερ, εμπίπτει στην πολιτική συζήτηση: τι θα γινόταν αν ξεκινούσε συζήτηση=> καυγάς με κοσμητικά επίθετα, αναφορικά με αυτό; Πάλι τα ίδια δεν θα χαμε;
Τι προτείνετε;