Mastering θέματα...

Σωστή ενορχήστρωση-αξιες-διαδοχικότητα-αρμονια, σωστή χρήση/διαμόρφωση  compression/limiter και eq σε κάθε track ανάλογα με την φύση και τονική πρόοδο του οργάνου στη σύνθεση , σωστή χρήση reverb/delay και τοποθέτηση στη στερεοφωνία, σωστό send και return στα bus, track groups κλπ.

σωστές εντάσεις στα track ανάλογα με το στυλ, το πλήθος και το είδος των οργάνων στην ενορχήστρωση και αφού όλα είναι εντάξει, τότε πάμε στην συνολική μίξη αφού αφήνουμε ένα περιθώριο για να δουλέψει το μαστερινκ και τα εργαλεία του, με συνολικό compression-eq-limiting-στερεοφωνική βελτίωση για να ισορροπήσουμε τα ακουστικά στοιχεία της και να βελτιστοποιήσουμε την αναπαραγωγή της στα διάφορα ηχητικά συστήματα και μέσα.

Απλά πράγματα, γιατί παιδεύεστε? Τι δεν καταλαβαίνετε?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Και μετά δε θες να ξανακούσεις το τραγούδι ποτέ γιατί με τόσες ακροάσεις το έχεις ΣΙΧΑΘΕΙ. Δεν το παθαίνω εγώ, ένας φίλος από τα Αγγλικά, δεν τον ξέρετε. 

Κι εγώ το έχω πάθει αυτό με τις πολλές ακροάσεις.. Δύσκολα το γλυτώνεις αν θες να διορθώσεις λεπτομέρειες.. Και μετά από όλα αυτά που περιγράφει πριν ο cos_dr παίζει να μην το ακούσουν και παραπάνω από 10-20 άνθρωποι τελικά.. ? 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σωστή ενορχήστρωση-αξιες-διαδοχικότητα-αρμονια, σωστή χρήση/διαμόρφωση  compression/limiter και eq σε κάθε track ανάλογα με την φύση και τονική πρόοδο του οργάνου στη σύνθεση , σωστή χρήση reverb/delay και τοποθέτηση στη στερεοφωνία, σωστό send και return στα bus, track groups κλπ.

σωστές εντάσεις στα track ανάλογα με το στυλ, το πλήθος και το είδος των οργάνων στην ενορχήστρωση και αφού όλα είναι εντάξει, τότε πάμε στην συνολική μίξη αφού αφήνουμε ένα περιθώριο για να δουλέψει το μαστερινκ και τα εργαλεία του, με συνολικό compression-eq-limiting-στερεοφωνική βελτίωση για να ισορροπήσουμε τα ακουστικά στοιχεία της και να βελτιστοποιήσουμε την αναπαραγωγή της στα διάφορα ηχητικά συστήματα και μέσα.

ΟΛΑ σας τα μάθαιναν στην κλαδική.

Έχεις δίκιο που είσαι ΠΑΣΟΚ.

Και μετά δε θες να ξανακούσεις το τραγούδι ποτέ γιατί με τόσες ακροάσεις το έχεις ΣΙΧΑΘΕΙ. Δεν το παθαίνω εγώ, ένας φίλος από τα Αγγλικά, δεν τον ξέρετε. 
ε, δεν γίνεται αλλιώς.

Αυτό θα το υποστείς.

Εγώ ιδιαίτερα που αρέσκομαι στο να προσπαθώ σε διάφορα στυλ γιατί το γουστάρω και φαντάζομαι και άλλοι, πρέπει να κάνω και μεγάλη προεργασία για να φορτώσω τα απαραίτητα όργανα, να διαμορφώσω τα track και τις midi δρομολογήσεις, άντε να ζεσταθώ και λιγο δοκιμάζοντας ή α;ρχίζοντας από κάτι για να χτίσω μια σύνθεση πάνω σε αυτό. Πριν ξεκινήσω κάν έχω σιχαθεί, όχι οταν φτάσω φτάσω στη διαδικασία μίξης αφού τελειώσω τη σύνθεση. Αφού όταν φτάνω στο μάστερινγκ είναι άξιο απορίας το πως δεν έχω αυτοκτονήσει από τη βαρεμάρα.

Και καμιά φορά ακούω παλαιότερα tracks μου και λέω. Έφαγα εργατοώρες από τη ζωή μου και τι κατάλαβα.

Αφού ούτε ζω, δεν κερδίζω από αυτό. Μόνο μου κόστισε σε αγορές, ρεύμα και χρόνο.

Αν τις ώρες που είχα αφιερώσει να συνθέτω και να μιξάρω από μικρό παιδί, έστω έπαιζα με ένα όργανο εποχιακά σε live σκηνές, σε πανηγύρια κλπ., τώρα θα είχα χτίσει και άλλο εξοχικό.

Έπαιζα και έβγαζα και ενα χαρτζιλίκι και στις εποχές που δίνανε αλλά όχι.

Δεν είχα μυαλό.

ήθελα να μάθω και να παιζω με παραγωγές και συνθέσεις. Δεν λέω, μου άρεσε, με γέμιζε, αλλά αυτό.

Σιχάθηκα, ξενυχτούσα, εστιβα το μυαλό μου, γιατί? Για το τίποτα.

Αντε ρε, σιχάθηκα, θα τα πετάξω όλα. Η ζωή μικραίνει. 

Καλύτερα να πηγαίνω για μια μπύρα παραπάνω και καμια βολτα με κανα γκομενάκι παρά να το παίζω συνθεταράς.

Ε?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ΟΛΑ σας τα μάθαιναν στην κλαδική.

Έχεις δίκιο που είσαι ΠΑΣΟΚ.
Εμείς τα ξέρουμε και αν νομίζει το κεφάλαιο πως νίκησε, θα λογαριαστούμε. 

Θα μάθουν να πλερώνουν καλά για να ζήσουμε και εμείς λίγο καλύτερα γιατί μας έχουν αποκάμει.

Στέγνωσε η τσέπη μας, έφυγε το χαμόγελό μας.

αχαχαχαχαχαχαχα

Και πολλά που ξέρω από το noiz τα έμαθα για τα μουσικά.

Εσείς μου τα μάθατε, εσείς μου τα εξηγούσατε, εσείς με κατευθύνατε, εσείς με ακούγατε. 

Δική σας ευθύνη είναι το ότι είμαι.

τώρα θα είχα χτίσει και άλλο εξοχικό.

Κουφαλίτσα ....

για να ζήσουμε και εμείς λίγο καλύτερα γιατί μας έχουν αποκάμει.

Που πα ρε με μόνο ένα εξοχικό ασούμε .....

Ξεφτίλα λέμε ....

Μαύρη μιζέρια ....

ρεύμα

Τι δεν είχες δόντι στη ΔΕΗ?

Πρέπει να ήσουν ο μοναδικός Ελλην ΠΑΣΟΚΑΣ που πληρωνε λογαριασμό ρεύματος.

Με απογοήτευσες.... τζάμπα τα κεραΖματα στον Φωτόπουλο;

Τουλάχιστον καμμιά εκδρομή σε πήγε;

Τι δεν είχες δόντι στη ΔΕΗ?
Πως δεν 'έχω.

Από τον ένα παππού μου.

Αφού μου έλεγαν να σε βάλουμε εκεί και δεν ήθελα.

Με έβαλαν αλλού.

Αλλά τους τα κόψανε. 

Πας και λες ρε μανα, έχεις να μου δανείσεις κανα χιλιάρικο να φτιάξω το αμάξι?

Και της τα κόψανε, δεν έχει.

Τους πετσοκόψανε.

Εμένα μου λές?

Ο Φωτόπουλος σαν δικό του παιδί με έχει.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Αρμονια; δηλ θελει πληκτρα σονυ και καλα;

Αρμονια; δηλ θελει πληκτρα σονυ και καλα;
γιατί, η κιθάρα ή ο συνδυασμός από κιθάρες σε μια ενορχήστρωση δεν κάμουν για  αρμονία?

Μόνο μου κόστισε σε αγορές, ρεύμα και χρόνο.   ===> ΚΑΙ οικολόγος

Αν τις ώρες που είχα αφιερώσει να συνθέτω και να μιξάρω από μικρό παιδί, έστω έπαιζα με ένα όργανο εποχιακά σε live σκηνές, σε πανηγύρια κλπ., τώρα θα είχα χτίσει και άλλο εξοχικό.   ===> και λίγο αχόρταγος

Έπαιζα και έβγαζα και ενα χαρτζιλίκι και στις εποχές που δίνανε αλλά όχι. Δεν είχα μυαλό.   ===> ΚΑΙ αυτοκριτική

Καλύτερα να πηγαίνω για μια μπύρα παραπάνω και καμια βολτα με κανα γκομενάκι παρά να το παίζω συνθεταράς.   ===> ΚΑΙ λίγο λούμπεν μικροαστός

Εμείς τα ξέρουμε και αν νομίζει το κεφάλαιο πως νίκησε, θα λογαριαστούμε.    ===> ΚΑΙ λίγη μαρξιστική θεώρηση

Δική σας ευθύνη είναι το ότι είμαι.   ===> ΚΑΙ αυτοανάλυση βραδιάτικα!
?

akribos ayto

Έχω γράψει και χειρότερα. ?

update: Εννοείται ότι πλάκα κάνουμε.

(το κοίταξα και κάμποσες φορές πριν το στείλω μη γίνει και καμιά παρεξήγηση).

Έχω γράψει και χειρότερα. ?

update: Εννοείται ότι πλάκα κάνουμε.

(το κοίταξα και κάμποσες φορές πριν το στείλω μη γίνει και καμιά παρεξήγηση).
Kαλά καλά........ Όλο με κοροϊδεύετε?

Τι μου έχετε κάμει..........................

Έχουμε τη φτώχεια μας, έχουμε και την καζούρα...............

Για να μάθετε, ΄τωρα καθόμουν και από την τελευταία φορά που πόσταρα έγραψα αυτό και το ΜΑΣΤΕΡΑΡΗΣΑ κιόλας.

Θα το προχωρήσω αλλά πείνασα και βαριέμαι.

Πάρτε λοιπόν να μην με κοροϊδεύετε, ακούστε και μετά ελάτε να συζητήσουμε για τα θέματα ήχου που σας απασχολούν, να σας εξηγήσω εγώ πως γίνεται. Για πάρτη σας.

Και άμα δεν σας αρέσει πείτε μου, εγώ δεν κομπλεξάρομαι. Ξέρω πως είμαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Και στο V-Synth και στα vst....... ΔΙΔΑΚΤΩΡ.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Προβολή συνημμένου cosdr summer 2020 preview mastered super wow.mp3

η πλάκα είναι ότι έχω το chanel strip του και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ

από την τελευταία φορά που πόσταρα έγραψα αυτό και το ΜΑΣΤΕΡΑΡΗΣΑ κιόλας.

Γιατί, δεν μπορείς να γράφεις, και ταυτόχρονα να ποστάρεις και να μαστεράρεις?

Εγώ φίλως, τα κάνω όλα αυτά ταυτόχρονα και πίνω και μπύρα ασούμε.

Το επόμενο που θέλω να καταφέρω, είναι να μαστεράρω κάτι πριν ακόμα το γράψω.

Γιατί, δεν μπορείς να γράφεις, και ταυτόχρονα να ποστάρεις και να μαστεράρεις?

Εγώ φίλως, τα κάνω όλα αυτά ταυτόχρονα και πίνω και μπύρα ασούμε.

Το επόμενο που θέλω να καταφέρω, είναι να μαστεράρω κάτι πριν ακόμα το γράψω.
έχω κάνει χειρότερα.

Απλά απορροφήθηκα γιατί έχω ένα πρόβλημα ξαφνικό με τον automap server και δεν μου δουλεύει το novation και παράλληλα με τη σύνθεση, το παίξιμο, τη μιξη και το μάστερινγκ προσπαθούσα να το λύσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Θέλω να το φτιάξω όμως γιατί άμα δεν δουλεύει το novation τσαντίζομαι και πρέπει να παίζω με το ποντίκι.

Είμαστε off topic λίγο.

Πρέπει να ξαναμπεί κανά τσατ.

Να μια ιδέα μου ήρθε. Γιατί να μην κάνουμε καμια συζήτηση και παρέα με μπύρα με κανα zoom, ομαδική βιντεοκλήση.

Αφου δεν παμε πια για μπύρες λόγω των μέτρων. ε?

Γιατί να μην κάνουμε καμια συζήτηση και παρέα με μπύρα με κανα zoom, ομαδική βιντεοκλήση.

Αφου δεν παμε πια για μπύρες λόγω των μέτρων. ε?

Ούτε κινητό της προκοπής δεν έχω.

Έχω ένα ίδιο με του Παπαφλέσσα με το οποίο οργάνωνε τις επιθέσεις στην Αγία Λαύρα.

Τα σήματα καπνού πάλι, τα φοβάμαι.

Είναι και αντιπυρική περίοδος και θα με πάνε μέσα.

Άμα θέλεις όμως, την Κυριακή το μεσημέρι, που θα ψήνει ο αδερφός μου στα κάρβουνα, στήσου στην σκεπή να σε χαιρετήσω με τον καπνό της τσίκνας.

Α, ξέχασα, πολύ ωραίο το κομμάτι.

Την επόμενη φορά που θα γίνει διαγωνισμός soundtrack, να είσαι μέσα οπωσδήποτε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back