Το έβαλες στο 13' στα περί αρχειοθέτησης, σωστά;
Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, σημαντικότατο και αυτό. Πράγματι και εγώ κάτι DAT τα έχω και τα κοιτάω, είναι άχρηστα πρακτικά. Από άποψη αρχειοθέτησης τα πράγματα είναι περίεργα, δηλαδή εγώ διαφωνώ λίγο με τον SF, στους εξωγήινους θα έστελνα μπομπίνες, διότι ούτε μαθηματικά χρειάζονται για να τις αποκωδικοποιήσουν, ούτε κονβέρτορες, είναι τελείως πρωτόγονη φάση. ?
Όμως από εκεί και πέρα, από όταν η φάση έγινε ξερά WAV σε σκληρό, δηλαδή εδώ και πάνω από 20 χρόνια, ποτέ δεν μου έχει αχρηστευτεί αρχείο. Ακόμα και πολυκάναλα, αν τα πάρεις και τα ρεντάρεις μασίφ από την αρχή ως το τέλος, και όχι χιλιάδες κομματάκια του κάθε punch in που σωστά λέει ο γκουρού θα γίνει χάος στη μεταφορά, αν όμως είναι συγχρονισμένα μασιφ wav, μια χαρά διατηρούνται. ΟΚ, τo στήσιμο της μίξης μάλλον θα χαθεί, αλλά ρεμίξ θα μπορείς να κάνεις, σάμπως και με την μπομπίνα κάπως έτσι δε θα είναι;
Και θα μου πεις, αν κυριαρχήσει το DSD και δεν μπορεί στο μέλλον να παιχτούν ούτε τα wav; Πράγματι, αν δε γίνει η ανάλογη μετατροπή όσο υπάρχει διαθέσιμη ευρέως η τεχνολογία, τότε και αυτό παίζει. Για αυτό λέω ότι η αρχειοθέτηση είναι κάτι άλλο. Αν πάντως κάποιον τον απασχολεί τόσο πολύ, ας πάρει ένα αναλογικό δικάναλο, δεν είναι τίποτα το να τελειώνει τη μίξη και να ρίχνει και μια ηχογράφηση και στο αναλογικό.
Αλλά για αυτό δε χρειάζεται να πάρει ολόκληρο στούντιο από την αρχή, έτσι; Ούτε βέβαια έχει να κάνει σε τίποτα με πιστότητα.