Master volume ηχογραφήσεων

Άρα τα συμπεράσματά σου πως τα έβγαλες; Με το να ακούς έτοιμες μουσικές; Και δηλαδή υπερασπίζεσαι τόση ώρα κάτι, επειδή απλά σαν ακροατής προτιμάς τις εκτελέσεις επί αναλογικίλας; Μα ΚΑΙ ΕΓΩ προτιμώ τις εκτελέσεις του Ρίχτερ, τι σημαίνει αυτό;

σόρρυ

δυό αυτιά έχω και εσύ το ίδιο.

Τι υπερασπίζομαι?

Είπα ότι η ταινία έχει ένα εγγενές χαρακτηριστικό τόσο σημαντικό που το έχουν κάνει και Pluggin (και όχι μόνο αυτό, πολλά χαρακτηριστικά-ατέλειες της έγιναν pluggin όπως pluggins έγιναν και οι κομπρέσσορες. Το μόνο που δεν θα γίνει κατα πως φαίνεται είναι τα μικρόφωνα και οι προενισχυτές τους. Απορώ πως δεν βρέθηκε ακόμα κανας χριστιανός να μας απαλλάξει από αυτές τις αναλογικούρες και να περάσουν κι αυτά επι τέλους στο ψηφιακό domain, με τη μορφή ενός Pluggin των 29.99 ευρώ.  :classic_tongue:

Είπα: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Και μου αρέσει περισσότερο να βρίσκω σήμερα δίσκους του 60 και του 70...και να τους ακούω. Και ξέρεις κάτι....έχουν και σκρατς....και απέχουν και πολύ από τις μήτρες που βγήκαν, γιατί τα κάνανε μάστερ και τα κούρεψαν για να χωράνε σε 17 λεπτά πλευρά... Αυτό μου αρέσει....so ...sue me! :classic_tongue:  (τι sue me, που εσύ ήδη με καταδίκασες πιό πάνω as charged....μόνος σου και εισαγγελέας και δικαστής....)

όλα τα άλλα είναι δικά σου λόγια.

ούτε είπα ότι παίρνω ξυράφια και κόβω ταινίες, ούτε ότι έστησα μικρόφωνα, ούτε τίποτα. 

ΟΚ, λοιπόν.

Για να σου φύγει και το άγχος ? μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν θα καταργηθούν τα μικρόφωνα και οι προενισχυτές ? τουλάχιστον όχι όσο μας αφορούν τα ακουστικά όργανα και οι φωνές, ? αν στο μέλλον γίνουν όλες οι κιθάρες τα ντραμς και το πιάνο αποκλειστικά σε μορφή virtual instrument, πράγμα που πλησιάζει ?  τότε μόνο. Προς το παρόν πάντως οι virtual φωνές θυμίζουν στρουμφ, βέβαια όχι δεν είναι μαμά πάλι σε στρουμφ πάει οπότε... χμμμ... τελικά αρχίζω και αγχώνομαι και εγώ ? 

εγώ άγχος?

εγώ άλλωστε με pluggins δουλευω και ένα μικρόφωνο των 100 ευρώ έχω... και στο κάτω κάτω το κέφι μου κάνω.

Όπως τώρα που ακούω  μια κασετούλα TDK AUDUA πού την ηχογράφησα το 1977...Και μου αρέσει κι όλας.... (αυτό πού το βάζεις?)

για σας στεναχωριέμαι.... :classic_tongue:

Φίλε, αν δεν ακούς από γραμμόφωνο με μανιβέλα δεν κάνεις τίποτα, το ρεύμα καταστρέφει τη μουσική.

αν βγει κανενα στο ιμπει θα το χτυπησω αλυπητα. Μετα θα το ...σκαναρω σε 32 386 και σε το στειλω με ιμειλ να το επεξεργαστεις πσηφιακα και να του βελτιώσεις το σν ρεισιο

Χε χε ? Είχε φίλος στο σαλόνι, του πατέρα του, λειτουργικότατο και με πλάκες εποχής, αφασία δικέ μου, πολύ φάση, η βελόνα έκανε και για ξιφολόγχη στον πόλεμο ?

Είχα γράψει παραπάνω σχετικά με τις ηχογραφήσεις που ακούς.

Πολλές φορές η καταγραφή ενος performance είναι ένα σύνολο πραγμάτων.

Τα μικρόφωνα, το στήσιμο, ο χώρος, τα καλά επιλεγμένα μηχανήματα και κυρίως ο παραγωγός - ηχολήπτης όπως στην περίπτωση της Blue Note (Lion και Wolff) που είχε όλο το σχέδιο απο τη φωτογραφία του εξωφύλλου μέχρι τον ήχο και την τεχνική κατάρτισή γι αυτό το αποτέλεσμα. Αν έγραφε σε ψηφιακό μέσον, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έβγαινε. Το τρικ δεν ήταν η μπομπίνα.
Αυτα ασυνήθως παραβλέπονται απο αρθρογράφους του ειδικού τύπου (ιδιαίτερα στο Hi-Fi) που έχουν τόση σχέση με την διαδικασία εγγραφής, όσο εγω με την εξόρυξη βωξίτη και καταλήγουν σε μισές αλήθειες που γίνονται μεταλαμπαδευόμενος θρύλος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το προβλημα ειναι οτι εχω μονο ενα rode μικροφωνο....κι ουτε καλούς προ... δεν θα γινει σωστη δουλεια....

τωρα που θα φτιαξει το Άτλας οβρουτσης θα πληρωθω και θα παρω τελεφουνκεν

θρυλος ξεθρυλος βρες μου ενα συγχρονο δισκο σαν το stone flower....

οταν τον ψωνισα ήμουν 15 ετων ουτε περιοδικά υπηρχαν ουτε τιποτα....

ειχε ωραιο εξωφυλλο που μου ελεγε οτι ηταν καλος δισκος....

Τσιγάρο lucky strike, μαλλί γλυμμένο από αγελάδα, γκομενάκια με καπέλα και χτένισμα λάχανο, και απόβαση στη Νορμανδία να σκάνε γύρω όλμοι, ΑΦΤΟ ΙΝΕ

τίγκα στα κόκκινα και στο φύσημα

Σίγουρα ΔΕΝ είναι τίγκα στα κόκκινα.

Και γενικά επί εποχή μπομπινας κανείς δεν έγραφε ΕΠΙΤΗΔΕΣ στα κόκκινα αλλά και γενικά στα κόκκινα.

Και σίγουρα ΠΟΤΕ δεν κάναμε το stereo mixdown σε 1/4 η μισή ιντσα "στα κόκκινα" (για να έρθουμε λίγο και στο ΘΕΜΑ του παρόντος νήματος)

Μάλλον κάτι άλλο θες να πεις.

Ούτε ΦΥΣΗΜΑ είχαμε,ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ξοδευανε σε ...φέτες Dolby τα αναλογικά στουντιΑ.

Ούτε ΦΥΣΗΜΑ είχαμε,ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ξοδευανε σε ...φέτες Dolby τα αναλογικά στουντιΑ.
ε....

συγνωμη....

τον δισκο τον ακουσες;

λεμε τωρα....

Ντολμπυ;

σ αυτον τον δισκο οχι. Αλλιως δεν θα ειχε Βαρδάρη.....

ε....

συγνωμη....

τον δισκο τον ακουσες;

λεμε τωρα....

Ντολμπυ;

σ αυτον τον δισκο οχι. Αλλιως δεν θα ειχε Βαρδάρη.....

Δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο δίσκο, γενικά μιλάω, κάνεις δεν ''πήγαινε" για "κόκκινα" και "φύσημα" τα χρόνια τα παλιά που ο κοΖμος δεν είχε πονηριά και γραφαμ' αναλογικά...και τότε το πιο ΚΑΘΑΡΟ και high end αποτελεΖμα αναζητούσαμε..

Δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο δίσκο, γενικά μιλάω, κάνεις δεν ''πήγαινε" για "κόκκινα" και "φύσημα" τα χρόνια τα παλιά που ο κοΖμος δεν είχε πονηριά και γραφαμ' αναλογικά...και τότε το πιο ΚΑΘΑΡΟ και high end αποτελεΖμα αναζητούσαμε..
ο συγκεκριμενος και στα κοκκινα ειναι και φυσαει περισσοτερο απο το πρωτο μου κασετόφωνο που βια βια ειχε 50 db 

ο συγκεκριμενος και στα κοκκινα ειναι και φυσαει περισσοτερο απο το πρωτο μου κασετόφωνο που βια βια ειχε 50 db 

Αν δεν πάρω το 8καναλο (υποθέτω ότι είναι 8καναλο , μπορεί να είναι και 16αρι) να το βάλω στο Πομπινιφωνο και να δω ΚΑΘΕ ΕΝΑ track που πικάρει και που είναι το RMS του ΔΕΝ σε πιστεύω.

Το MASTER δεν είναι στα κόκκινα που να χτυπάς τον απαυτο σου χάμω ??

Εκτός και αν αναφέρεσαι στο REMASTERED DIGITAL MIX που ΟΝΤΩΣ ακούς στο YouTube όπου και ΦΥΣΙΚΑ είναι στα κόκκινα μια και στο digital περιβάλλον ΔΕΝ παραμορφώνει ?

προφανώς δεν πηγαινε γι αυτα γυρευοντας. Όμως δεν πειραζε. Μεχρι το 70 το φυσημα ηταν υπαρκτο αλλα ανεκτό. Και τα edits δεν ηταν καθημερινοτητα τουλαχιστον στην jazz

Αν δεν πάρω το 8καναλο (υποθέτω ότι είναι 8καναλο , μπορεί να είναι και 16αρι) να το βάλω στο Πομπινιφωνο και να δω ΚΑΘΕ ΕΝΑ track που πικάρει και που είναι το RMS του ΔΕΝ σε πιστεύω.

Το MASTER δεν είναι στα κόκκινα που να χτυπάς τον απαυτο σου χάμω ??

Εκτός και αν αναφέρεσαι στο REMASTERED DIGITAL MIX που ΟΝΤΩΣ ακούς στο YouTube όπου και ΦΥΣΙΚΑ είναι στα κόκκινα μια και στο digital περιβάλλον ΔΕΝ παραμορφώνει ?
8καναλο. 1970 ειναι. Προφανως δεν μιλαω για remaster. Η κόπια μου ειναι του 70. Για χαρη σου μπορει αποψε να σου εντοπίσω τα κοκκινα που σιγουρα σε τρακ εγιναν.

ο van Gelder πάντως δεν ειχε ακριβο εξοπλισμό. Μπορει και 4καναλο να ειναι

προφανώς δεν πηγαινε γι αυτα γυρευοντας. Όμως δεν πειραζε. Μεχρι το 70 το φυσημα ηταν υπαρκτο αλλα ανεκτό. Και τα edits δεν ηταν καθημερινοτητα τουλαχιστον στην jazz

8καναλο. 1970 ειναι. Προφανως δεν μιλαω για remaster. Η κόπια μου ειναι του 70. Για χαρη σου μπορει αποψε να σου εντοπίσω τα κοκκινα που σιγουρα σε τρακ εγιναν.

Άρα μιλάς για individual tracks και όχι για master bus που,για να μην ξεχνιόμαστε, είναι και το θέμα.

Ευτυχώς στο digital περιβάλλον ΔΕΝ χρειάζεται να γράψεις στα κόκκινα για να έχεις ΥΓΙΕΣ σήμα που δεν χάνεται μεσα στον ΘΟΡΥΒΟ όπως στο αναλόγικο περιβάλλον ?

Άρα μιλάς για individual tracks και όχι για master bus που,για να μην ξεχνιόμαστε, είναι και το θέμα.

Ευτυχώς στο digital περιβάλλον ΔΕΝ χρειάζεται να γράψεις στα κόκκινα για να έχεις ΥΓΙΕΣ σήμα που δεν χάνεται μεσα στον ΘΟΡΥΒΟ όπως στο αναλόγικο περιβάλλον ?
οχι δε μιλαω για master bus....

ποτε δεν μιλησα για master....ασε που ξεχασα πλεον τι ηταν το θεμα που εβαλε ο βαγγ...Έχουμε ξεφυγει ωρες τωρα..

ουτε για γιουτουμπια μιλαω....

για βινυλια και ταινιες μιλαω...

και μην συζηταμε για το δισκο αυτο και τον μπλεκουμε με ψηφια. Αυτος ο δισκος ήταν αναλογικος κάργα και γι αυτον μιλαω

και λεγοντας ποτε δε μιλησα για μαστερ παει σε οσα ελεγα απο χτες για κοκκινα. Οχι στο μαστερ....

ίσως απο εκεί να ξεκίνησε η παρανοηση

Έκανα πάντως πρόσφατα μια παραγωγή που τα DRUMS τα γράψαμε και σε ταινία μια και ο ντράμερ ήταν κολλημένος .... πλάκα είχε άλλα στο τέλος κρατήσαμε τα digital tracks (του είπαμε βέβαια ότι χρησιμοποιήσαμε τα...λαμπατα
1f642.png
).

Προσπάθησα πραγματικά να ακούσω τη "ζεστή" στα Πομπινατα drum tracks αλλά δεν την άκουσα ,η κάσα όντως έβγαινε λίγο πιο μπάσα και "βρωμιάρα" αλλά την έφτιαξα ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με ένα plug in σε 3 λεπτά
1f642.png

Διαβάζω ένα θέμα στο οποίο πολλοί κυρίως υποκειμενικά πιστεύουν πως η αναλογική ηχογράφηση είναι καλύτερη από την ψηφιακή. Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ούτε και η τελευταία.

Υπάρχουν επιχειρήματα που τείνουν να επιβεβαιώσουν ή επιβεβαιώνουν πως η μεγαλύτερη πιστότητα επιτυγχάνεται με την ψηφιακή ηχογράφηση.

όμως εμπειρικά κάποιοι δεν πείθονται και πιστεύουν το αντίθετο.

Δεν είναι κακό αυτό.

Μπορεί υποκειμενικά να έχουν δίκιο.

Όμως μια μέρα θα αποδεχτείτε πως ζούμε σε μια προσομοίωση.

Και μάλιστα δεν ισχύει μόνο το ότι και τα αναλογικά μέσα στους αιώνες έχουν προσομοιωθεί ψηφιακά.

Είναι λάθος αυτό.

Γιατί δεν υπάρχει μόνο το αναλογικό και το ψηφιακό.

Υπάρχουν άλλα πράγματα που δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε και να τα ονομάσουμε στα οποία εμπεριέχεται το αναλογικό και το ψηφιακό και είναι πέραν της αντίληψης και των αισθήσεών μας.

Αυτά τα καταλαβαίνουν μόνο αυτοί που έφτιαξαν την προσομοίωση για τους λόγους που την έφτιαξαν.

Εμείς απλά τη ζούμε και πορευόμαστε μέσα από αυτή.

Δεν μπορώ να το αποδείξω με στοιχεία γιατί μου τα έδειξαν τα στοιχεία αλλά δεν τα δέχομαι με τον κλασσικό τρόπο.

Και τα στοιχεία αυτά είναι διαισθητικά. Γιατί η επικοινωνία μου μαζί τους είναι πνευματική, μέσω του DNA και του mRNA που μου τροποποιούν και μου τα περνάνε μέσα μου.

Γι αυτό μην κολλάτε σε αυτά. άμα ξέρατε αυτά που ξέρω που σίγουρα τώρα δεν τα πιστεύετε και τα πιστεύατε.

Θα αναζητούσατε το πιο πάνω, το ανώτερο επίπεδο που καθορίζει αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ηχογράφηση.

Εντάξει?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Διαβάζω ένα θέμα στο οποίο πολλοί κυρίως υποκειμενικά πιστεύουν πως η αναλογική ηχογράφηση είναι καλύτερη από την ψηφιακή.

Κώστα δεν υπάρχει υποκειμενικά πιστεύουν.

Απλώς υπάρχει προτιμούν.

Και για να το κάνω πιό σαφές γιατί όλο και κάποιος θα βρεθεί να το διαστρέψει:

τουλάχιστον για μένα είναι πιό αρεστές οι ηχογραφήσεις που έγιναν με αναλογικό τρόπο μέχρι σχεδόν τα τέλη της δεκαετίας του 1970. και άς έχω όλα τα remasters των Beatles και ας έχω ήδη κάνει preorder το καινούργιο Abbey Road.

Trending...

Νέα θέματα

Back