Μα πώς παίρνει ακριβές κιθάρες;

Εγώ πάντως ούτε είπα κανέναν να μην παρει δωρο στο αίσθημα, ούτε να μην πιει καφέ με φίλο του, ούτε να μην πάει βολτα με τον φίλο του , για να συνεννοηθούμε.
Τι πρότεινα, είναι γραμμένα στο πρώτο ποστ.
Κατά τα λοιπά και μαγκουφης είμαι, και γεροντοκόρος 😜.

Πάντως αλί και τρισάλί αν παίρνετε δώρα στο αίσθημα σας....απο φόβο μηπως και μείνετε.....μαγκούφιδες....

Τα πάντα στην ζωή είναι θέμα μάρκετινγκ που σε χτυπάει κατευθείαν ''στην καρδιά'' και σε κανει να νιώθεις ξεχωριστός. Εταιρείες και πωλητές μας πουλάνε αν όχι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τουλάχιστον υπερτιμημένα προϊόντα, εκμεταλλευόμενοι το τι μας κανει ευτυχισμένους ή ποιο είναι "το κουμπί μας".

Απο αυτόν που πουλάει μπαλόνια και ντεκόρ για γάμο, τον φωτογράφο μιας βάπτισης και τον ράφτη του κοστουμιού του πατέρα της νύφης κτλ, που όλοι αυτοί χρεώνουν χιλιάδες ευρώ εκμεταλλευόμενοι μια στιγμή οικογενειακής ευτυχίας, μέχρι εταιρείες που μας πουλάνε το όνομα και την πολυτέλεια που συνοδεύει το μπραντ τους.

Είχα δώσει κάτι χρήματα στον ξάδερφο που θα ανέβαινε Αθήνα για μια αγορά κιθάρας που είδα στο νοιζ. Ίδια σχεδόν και παικτικα και ηχητικά με κιθάρα που είχα αγοράσει ΜΗΝΕΣ πρίν. Όταν επέστρεψε, τον παρέλαβα από το αεροδρόμιο και πήγαμε για έναν καφέ όπου μου έλεγε πως πέρασε Αθήνα.

Άρχισε να μου κοκορεύεται το πόσα ξόδεψε στην Αθήνα, πως στο τάδε εστιατόριο σου φέρνει το κότσι μπροστά σου και σου το κόβει την ώρα που ψήνεται και πως ο καθένας έδωσε 100+ ευρώ, το πως το σκουφάκι του ή το πουκάμισο που αγόρασε είναι από τον τάδε γνωστό οίκο μόδας-καταστημάτων, που αν δεν μου το έλεγε θα νόμιζα ότι επρόκειτο για ένα απλό σκουφάκι των 2 ευρώ...

''Μα τι χαζός'' σκέφτηκα.. κάθεται και ξοδεύει λεφτά σε ανούσια και υπερτιμημένα πράγματα που μετά πρέπει να τα πει σε κάποιον για να νιώσει καλά....

Πήγα σπίτι, έπαιξα με την κιθάρα, τα σπάει, ακούγεται ακριβώς όπως η προηγούμενη. Μάλιστα την δοκίμασα και στους δυο Μάρσαλ που απέκτησα πρόσφατα, οι οποίοι αν θες μπορείς να τους κάνεις να ακουστούν ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΟΙ. Και μετά σκέφτηκα, ''ρε τελικά μήπως είμαι εγώ ο χαζός??'' 😜

For the record, κανείς από τους δυο δεν είναι χαζός, όλοι είμαστε θύματα του μάρκετινγκ το οποίο είναι επιστήμη καθώς δεν υπάρχει κάτι που δεν συγκινεί κάποιον που θα τον κάνει να δώσει μεγαλύτερο ποσό από όσο νομίζει ότι χρειάζεται. Υπάρχουν άτομα που δίνει 2000+ για PC κυριολεκτικά για να παίζουν με 5 frames per second παραπάνω τα βιντεοπαιχνίδια τους και να φαίνεται σε λίιιιγο καλύτερη ανάλυση το σπυρί πάνω στον χαρακτήρα - avatar τους, ενώ θα μπορούσαν με 400 ευρώ να παίξουν το ίδιο ακριβώς παιχνίδι με 99% τα ίδια γραφικά....

Όλα είναι θέμα της προσωπικής ματαιοδοξίας μας. Απλά όπως την βρίσκει ο καθένας μας. Εννοείται πως δεν μετανιώνω σε τίποτα από τα χρήματα που έχω δώσει σε εξοπλισμό και αν μου τα έκλεβαν όλα θα τα ξαναγόραζα από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα βαρβατα PC, ούτε οι γκουρμεδιές στο εστιατόριο που μετά από λίγο πάλι πεινάς, ούτε τα σκουφάκια και τα κασκόλ που γράφουν Armani πάνω, και στα ταξίδια προτιμώ χώρες με ιστορία και τοπία και όχι Μητροπόλεις του υπερκαταναλωτισμού. Αλλά αν δεν είχα πχ την τάδε dream κιθάρα θα έκανα αιματηρές οικονομίες, πολύ χειρότερες από αυτές που αναφέρει ο @LK στο πρώτο του ποστ, θα προτιμούσα να πεινάσω για να την αποκτήσω 😜

@

John Goumis

Τα περί μαρκετινκγ σε όλα , και στις κιθάρες φυσικά, ισχύουν και τα είπαμε όλα παραπάνω.

Εδώ άνοιξα ένα νημα, λέγοντας 2-3 tips (που και σιγα τα tips δηλαδή) για το πως θα πάρει κάποιος ακριβή κιθάρα ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.

Και βρέθηκα στο να απαντάω , γιατί δεν παντρεύητκα , γιατι δεν κάνω τέκνα, γιατί δεν με παίρνει καμία :LOL: ....και πως κατήντησα ....μαγκούφης :LOL:
Δίοτι τη συζήτηση για γκομενες, γάμους και παιδιά δεν την άνοιξα εγώ.
Οχι μην τρελαθούμε κιόλας.....:LOL:

@

John Goumis

Τα περί μαρκετινκγ σε όλα , και στις κιθάρες φυσικά, ισχύουν και τα είπαμε όλα παραπάνω.

Εδώ άνοιξα ένα νημα, λέγοντας 2-3 tips (που και σιγα τα tips δηλαδή) για το πως θα πάρει κάποιος ακριβή κιθάρα ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.

Και βρέθηκα στο να απαντάω , γιατί δεν παντρεύητκα , γιατι δεν κάνω τέκνα, γιατί δεν με παίρνει καμία :LOL: ....και πως κατήντησα ....μαγκούφης :LOL:
Δε νομίζω ότι σε κατηφόρισε κάνεις για αυτά που λες...νομίζω οι περισσότεροι υπερθεματισαμε στο γτ είναι δύσκολο να τα κάνουν οι περισσότεροι...γτ υπάρχουν άυλα πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τις κιθάρες...

Δε νομίζω ότι σε κατηφόρισε κάνεις για αυτά που λες...νομίζω οι περισσότεροι υπερθεματισαμε στο γτ είναι δύσκολο να τα κάνουν οι περισσότεροι...γτ υπάρχουν άυλα πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τις κιθάρες...
Δεν είπα ότι με κατηγόρησε , ούτε θα με άγγίζε ακόμα και να το έκανε.
ΑΝ δεν σε ενδιαφέρει να πάρεις κιθάρα, που ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι και υποχρεωτικό, είναι όμως ΣΧΕΤΙΚΟ με το forum, δεν σε αφορά και προσπερνάς.

Το να λές όμως ότι άλλα πράγματα , άυλα, είναι σημαντικότερα , οκ το δέχομαι ισχύει....αλλά .....ε και;

Εϊναι σαν να μπείς σε ένα forum υπολογιστών , να πει κάποιος "θέλω να πάρω έναν I9 με 128 Gb RAM και 1000 ΤΒ σκληρό", και να του πει κάποιος..... "μα γιατί" ;
"Πάρε κανα βραχιόλι καλλίτερα στην καλή σου...μην μείνεις μαγκούφης":LOL:

Last edited:
@

John Goumis

Tα περι γάμου τα αναφέρω πιο πολύ όχι λόγω της συζήτησης που αναπτύχθηκε, αλλά για την υπερτιμολόγηση που αναφέρω στην δεύτερη παράγραφο του προηγούμενου ποστ μου.

Για παράδειγμα, εμείς ως ροκ τρίο, χρεώνουμε πχ 300 ευρώ την παράσταση (με τα ένσημα ή αν είναι τιμολόγιο, πολύ παραπάνω λόγω ΦΠΑ και παρακρατήσεων). Σε γάμο, χρεώνουμε 1000+. Μιλάμε για τις ίδιες εργατοώρες, ίδιο κουβάλημα, ίδια απόσταση, ίδια διάρκεια παίξιμο (σε περιπτώσεις και λιγότερη). Και τα δίνουν με χαρά (οι ξένοι). Μιλάμε για πάνω από τα τριπλάσια χρήματα. Βέβαια δεν είμαστε wedding band οπότε δεν το κάνουμε συχνά η αλήθεια είναι, μόνο αν το ζευγάρι είναι ΡοΟΥΚ.

Εν κατακλείδι ο καθένας έχει ''φάει πέτρα'' σε συγκεκριμένο πράγμα, από μουσική και ηχοσυστήματα μέχρι αυτοκίνηση μέχρι κινητά τηλέφωνα. Το ακριβό, αν θέλει θα το πάρει με χειρότερες ''θυσίες'' από τις νορμάλ που περιγράφησαν ως τώρα. Όλοι έχουμε ακούσει την ατάκα ''πήρε iphone αλλά δεν έχει λεφτά για να του βάλει κάρτα'' ή ''πήρε την μπέμπα αλλά δεν έχει λεφτά αν της βάλει βενζίνα''....

.... E λοιπόν....
Les Paul ρε....και ας μην μαμήσω ΠΟΤΕ! 😆

Attachments

• Les Paul.jpg
    Les Paul.jpg
    563.7 KB · Εμφανίσεις: 0
LK βλέπω ότι σκαλωσες στη λέξη μαγκούφης που χρησιμοποίησα πριν και απάντησες επιθετικά για να βγεις από μια θέση αμυνας που μόνος σου έβαλες τον εαυτό σου. :-) .Φυσικά και δεν Δεν πήγαινε για σένα το μαγκούφης ... η συζήτηση δεν είναι προσωπική.Ουτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις από χθες για να σε χαρακτηρίσω κάπως.Τα περισσότερα πράγματα -θεματα όμως σχεδόν σε όλους τους τομείς είναι percentage....Ε κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ.
Αν κόψεις και το φαί και τρως κάθε 3 μέρες πασατέμπο πιθανότατα θα την πάρεις ακόμα πιο γρήγορα την κιθάρα αλλά ....δεν το κάνει κανείς.....για κάποιο λόγο λοιπόν οι περισσότεροι προτιμούν τον Χ Ψ καφέ και τις κοινωνικές συναναστροφές από το να κάνουν το σκατό παξιμάδι για να πάρουν μία κιθάρα σε ένα χρόνο....
Ένα πιο ρεαλιστικό μοτίβο που ακολουθείται είναι να βάζεις στην άκρη ότι περισσεύει αφού έχεις κάνει και όλα τα παραπάνω....και να την πάρεις σε 3 χρόνια αντί για ένα.

LK βλέπω ότι σκαλωσες στη λέξη μαγκούφης που χρησιμοποίησα πριν και απάντησες επιθετικά για να βγεις από μια θέση αμυνας που μόνος σου έβαλες τον εαυτό σου. :-) .Φυσικά και δεν Δεν πήγαινε για σένα το μαγκούφης ... η συζήτηση δεν είναι προσωπική.Ουτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις από χθες για να σε χαρακτηρίσω κάπως.Τα περισσότερα πράγματα -θεματα όμως σχεδόν σε όλους τους τομείς είναι percentage....Ε κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ.
Αν κόψεις και το φαί και τρως κάθε 3 μέρες πασατέμπο πιθανότατα θα την πάρεις ακόμα πιο γρήγορα την κιθάρα αλλά ....δεν το κάνει κανείς.....για κάποιο λόγο λοιπόν οι περισσότεροι προτιμούν τον Χ Ψ καφέ και τις κοινωνικές συναναστροφές από το να κάνουν το σκατό παξιμάδι για να πάρουν μία κιθάρα σε ένα χρόνο....
Ένα πιο ρεαλιστικό μοτίβο που ακολουθείται είναι να βάζεις στην άκρη ότι περισσεύει αφού έχεις κάνει και όλα τα παραπάνω....και να την πάρεις σε 3 χρόνια αντί για ένα.
Καθόλου επιθετικά δεν απάντησα, κακώς το εξέλαβες έτσι.
Είπα μια ιδεά για κάποιον που δεν το σκέφτηκε , να κάνει δηλαδή την αριθμητική σε καθημερινά απλά πράγματα, για take away μίλησα, για πιτσαρίες και εστιατόρια, και για σινεμά και περιοδικά...
Που ειπα εγώ μην πίνεται καφε με τους φίλους του, να μην κάνει δώρα στην "καλη του" , δεν θυμαμαι......
Και για να μην νομίζεις ότι με πείραξε, είμαι ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ και μου αρέσει και όλας.

Λάκη εγώ σαν ταπεινός μετανάστης προικοθήρας που ψάχνω εδώ καμιά Ελβετίδα που να 'χει μπόλικα γελάδια,να μην παντρευτώ;

Αν χωρίσω και πάρω τις μισές γελάδες δε θα 'μαι κερδισμένος;

Πόσες Gibson λες να παίρνω για μια γέλαδα γάλακτος;

Υ.Γ. Βρήκα ότι ανάλογα με τη ράτσα πάνε μέχρι 25.000 ευρώ :love:

Με 3- 4 γελαδια χτυπας Steinway Grand, βαζεις και την καλη σου να τραγουδαει πανω ξαπλωμενη, τι Gibson και μ@λ@κιες, γελαδια φιλος, συμφερουν.

FWzN-3166830345.gif

Λάκη εγώ σαν ταπεινός μετανάστης προικοθήρας που ψάχνω εδώ καμιά Ελβετίδα που να 'χει μπόλικα γελάδια,να μην παντρευτώ;

Αν χωρίσω και πάρω τις μισές γελάδες δε θα 'μαι κερδισμένος;

Πόσες Gibson λες να παίρνω για μια γέλαδα γάλακτος;

Υ.Γ. Βρήκα ότι ανάλογα με τη ράτσα πάνε μέχρι 25.000 ευρώ :love:

Εγώ και αν είμαι προικοθήρας, βρήκα όχι Ελβετίδα αλλά από λίγο πιο βόρεια, στο μεγάλο νησί, δεν έχει γελάδια αλλά ο πεθερός μου έχει τουλάχιστον 20 κιθάρες (Gibson Fender, πολλές εκ των οποίων custom shop) οπότε γλυτώνω την μετατροπή ''γελάδια σε Gibson'' (εντάξει, οι μισές θα πάνε στον κουνιάδο μου - τον αδερφό της δικιάς μου αλλά και 10 κιθάρες καλές είναι...).

Έχει και η δικιά μου μια κιθάρα, η μοναδική που έχει στο σπίτι μας, μια Tele american vintage (μα καλά, από όλες τις κιθάρες του κόσμου, Τέλε βρήκε να 'χει? Ήμαρτον :mad:)

Καλά είσαι. Εμένα έχει γκάιντα. Το πιο ξεκουρδιστο όργανο στην ιστορία της μουσικής

Κρητικός δεν είσαι? Έμπλεξες με κάποια βόρεια και συ και κληρονόμησες γκάιντα? Ή κανω λάθος και πρόκειται για κάποια τσαμπούνα που παίζεται και στα νησιά (δεν γνωρίζω και πολλά η αλήθεια)? Όπως και να 'χει, μια χαρά! Αν είναι δε και vintage, ακόμη καλύτερα...

Εχει και αγελάδες αμυγδάλου??

Μην με ρωτήσεις πως και γιατί το ξέρω αυτό, αλλά εχει γαλακτοπαραγωγης και κρεατοπαραγωγης 😁
Δηλαδή ανάλογα με τη ράτσα,άλλες είναι καλύτερες για γάλα και άλλες για το κρέας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back