• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

review Line6 M13 Stompbox Modeller - Review

marathon είπε:
Υποσχέθηκα στον Blue να σταματήσω...αλλά με τσιγκλάς....οι 14 συναλλαγές σου, άλλο λένε. Είμαι εκπαιδευμένος να έχω τέτοιους πελάτες...

ΑΠΟΧΟΡΙΩ λέω....

Υ.Γ 1) Πάμε στο Noizbox να πούμε για συναλλαγές ;D ;D

Υ.Γ 2) Σε πιστεύω ότι είναι συνετός και ψαγμένος αγοραστής, φαίνεται από τα γραπτά σου (και δεν κάνω πλάκα, πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον αυτά που γράφεις)

manosx δεν θα σου απαντήσω, (ενώ με τρώει) γιατί υποσχέθηκα στον Blue...ανοίξτε καινούργιο θέμα
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (το ξέρω ότι με αγαπάς εξάλλου)  ;)

Αν πρόσεξες, οι 14 συναλλαγές μου είναι ΟΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.  ;D ;D ;D Στον οποίο τομέα, είμαι πάρα πολύ καλός, πίστεψέ με.  ;D ;D

Manosx τι εννοείς μ'αυτό με τις τσέπες?  :-\

The Genius Loci είπε:
Manosx τι εννοείς μ'αυτό με τις τσέπες?  :-\
Προφανώς οτι μερικοί αποκλείουν να εχει καλό ήχο η Μ13 επειδή κοστίζει οσο ενα ακριβο (=καλο) ΨΗΦΙΑΚΟ delay. Eξαλλου ειναι ντροπή και προσβλητικο να εχει καποιος line6. ;D

manosx δεν θα σου απαντήσω, (ενώ με τρώει) γιατί υποσχέθηκα στον Blue...
οχι ρε, αράχτε ;D

blue είπε:
Eξαλλου ειναι ντροπή και προσβλητικο να εχει καποιος line6. ;D
:D :D :D :D

Και ον τόπικ τωρα.Εχει τυχει να συγκρίνει κανένας τα διαφορα εφφέ της m13 με αυτά απο μεγάλες εταιρίες όπως Eventide,TC.Αν χάνουν κάπου που χάνουν;
Φίλε pinhead δεν έχω κάνει side-by-side σύγκριση. Στα αυτιά μου και κατά γενική παραδοχή θα μπορούσα να πω, τα πετάλια (που φαντάζομαι εννοείς) της Eventide και της TC (τύπου Nova System) ακούγονται σαν high end στουντιακά racks, και δεν είναι περίεργο μάλιστα, αφού οι εταιρείες στην ουσία μετέφεραν αυτούσιους τους αλγόριθμους που έχουν και στα studio effects τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις/ανάγκες αυτό είναι πολύ καλό και το ζητούμενο. Σε άλλες, όπου το ζητούμενο είναι ο "χαρακτήρας" (πιο low end) που θα είχε ένα πεταλάκι, μπορεί και να σε εκνευρίσουν. Επισημαίνω ότι το "low end" δεν αφορά την ποιότητα του ήχου, αλλά το ύφος και τη χροιά. Καλώς ή κακώς, τα πεταλάκια δημιουργήθηκαν για να ταιριάξουν με το συχνοτικό περιεχόμενο της κιθάρας ή του μπάσσου, όχι των keyboards ή της φωνής ή μιας ολόκληρης μείξης.  ;) Κάποιος μπορεί να πει μάλιστα ότι, τέτοια high resolution εφφέ ακούγονται "ψυχρά" και "άψυχα" σε κιθαριστικό περιβάλλον. Δεν συμφωνώ κατ'ανάγκη, λέω ότι είναι μάλλον θέμα γούστου, ύφους και λοιπού gear.

Πόσοι απο εσάς θα καταργούσατε το wha σας για να χρησιμοποείτε εξολοκλήρου αυτά της Μ13? Πείτε μου την γνώμη σας για την ποιότητα των νέων μοντέλων wha της  :P

mastixas είπε:
Πείτε μου την γνώμη σας για την ποιότητα των νέων μοντέλων wha της  
Τιποτα το ιδιαιτερο για καποιο wah junky, αξιοπρεπεστατα για καποιον που το χρησιμοποιει σπανια και δεν θα εδινε ποτε πολλα λεφτα για να αγορασει καποιο πολυ ακριβο. Μεγαλη σημασια εχει η αισθηση του πεταλιου και αυτη καθοριζεται απο το expression που χρησιμοποιει ο καθενας. Σε συγκριση με τα wah της TL , τα βρισκω πολυ κατωτερα ενω διπλα σε ενα Boss FW-3 που εχω , αυτα της Μ13 ειναι πολυ πιο "σωστα".

Λιακοπουλος mode on : εχω την εντυπωση οτι καποια μοντελα της line6 (οπως πχ το line6 vetta wah) ακουγονται καλυτερα απο τις αλλες προσομοιωσεις (πολυ ακριβοτερων μοντελων αλλων εταιρειων), γεγονος που το βρισκω αρκετα "περιεργο". Ιντριγκα και δολοπλοκια. Σηκωθειτε απο τους καναπεδες.

Στο θέμα των wah συμφωνώ με τον gyspy αποπάνω. Το βασικό θέμα είναι αυτό της αίσθησης.

Αυτή η εταιρεία:

http://www.mission-engineering.com/Mission-Engineering/Mission_Engineering.html

βγάζει και ένα expression που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη σειρά Μ. Όλοι λένε τα καλύτερα για την αίσθηση, που είναι ίδια με ενός wah.  ;)

Έχω το expression της Line 6. Την κάνει την δουλειά του, αλλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Θέλω σίγουρα ένα 2ο. Ίσως προσπαθήσω να κάνω ένα μόνος μου.

Τα mission; Άσε που το έχω κόψει τελευταία να παίρνω πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει...).

Επίσης τελευταία άρχισαν να δυσλειτουργούν οι πεταλοδιακόπτες της Μ13. Όχι το tap, που φοβόμουν άλλα 2-3 τρείς on-off. Την πήγα στον Νάκα, έπεσε ένα καλό καθαρισματάκι, αλλά πάλι τα ίδια.  Καμιά συμβουλή; Εκτός από το να βγάζω τα παπούτσια μου πριν πατήσω πάνω στην κυρία;

zestair είπε:
Επίσης τελευταία άρχισαν να δυσλειτουργούν οι πεταλοδιακόπτες της Μ13. Όχι το tap, που φοβόμουν άλλα 2-3 τρείς on-off. Την πήγα στον Νάκα, έπεσε ένα καλό καθαρισματάκι, αλλά πάλι τα ίδια.  Καμιά συμβουλή; Εκτός από το να βγάζω τα παπούτσια μου πριν πατήσω πάνω στην κυρία;
Στο site της line6 πρέπει να υπάρχει σε FAQ τι να κάνεις σ'αυτές τις περιπτώσεις.

Μπα στο FAQ δεν έχει τίποτα, κάτι λέει σε 1-2 posts. Μάλλον θα την πάω πάλι στον Νάκα. Μην την ανοίξω μόνος μου κι έχουμε τίποτα ατυχήματα...

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους κατόχους της M13/M9 μόλις μπορέσουν να γράψουν μερικά πρόχειρα κλιπ με ήχους tape echo, προσπαθώντας να φτάσουν όσο γίνεται περισσότερο τον ήχο αυτό με το ανάλογο wow/flutter, το saturation, με ελαφρύ chorus και με λίγο high pass που έχει μια ψιλοφθαρμένη ταινία. Aπό ότι θυμάμαι θα πρέπει να υπάρχουν προσομοιώσεις δυο ή τριων tape echoes στα εν λόγω μηχανήματα - αν το κρίνετε απαραίτητο, βάλτε κι άνω του ενός delay αν θέλετε να "πλουτίσετε" ηχητικά το αποτέλεσμα.

Θέλω να δω πόσο καλά τα πάει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν τον τομέα διότι αν πεισθώ, θα αποτραπεί μια άμεση & ιδιαίτερα ακριβή αγορά προς χάριν της M9.

χαιρετε κυριοι!

ακριβως πριν απο ενα χρονο πηρα απο τον νακα στην πατρα την μ13 και βεβαια η χαρα μου ηταν μεγαλη...

ολα καλα με την πεταλιερα απλως μετα απο ενα μηνα χρησης οχι καθημερινα,κολλισε το πρωτο κολωνακι διλαδι το παταγα να σβησει και δεν εσβηνε δεν εδινε bypass με αποτελεσμα να εχω αναμενο τοπρωτο εφε χωρις να μπορω να βαλω το καθαρο του ενισχυτη και επιπλεον το λουπ δεν δουλευε αφου ειχε κολλησει...!απο εδω και π[ερα αρχιζει το καλο...

τιν παω πισω και ο νακας με στελνει στον ιλεκτρολογο ο οποιοσ ειναι υπευθεινος για τιν εγγυση!μοθ λεει δεν μπορω να κανω κατι γιατι ειναι ολα πσιφιακα και τιν στελνει στιν αθηνα!

μου τιν φτιαχνουν μετα απο ενα μηνα!!!!!!!!!!!!τελω παντων λεω.....παιζω παλι τα ιδια!!!!!!κολλαγε!!!!κσαναπαω την στελνουν αθηνα παλι

μιλαω με τον τεχνικο και του λεω να γινει αλλαγη βεβαια γιατι δεν βρισκεις ευκολα και 470 ευρω ετσι δεν ειναι παιδια?????

μου απανταει με ηρωνικο υφος οτι παταγα δυνατα τα πεταλια και ευθηνομαι εγω

@Bloody

Σπύρο, στείλε μου με pm περισσότερες πληροφορίες για τους ήχους που θέλεις, και θα κοιτάξω να ηχογραφήσω κάτι.  ;)

@zestair

Θανάση ελπίζω όλα καλά με τις επισκευές...  :-\

@nickzero

Κάτι τέτοιες εμπειρίες διαβάζουμε και μετά ψωνίζουμε από έξω... Δεν ξέρω τι γίνεται στα πλαίσια της διετούς ή τριετούς εγγύησης από μαγαζιά της αλλοδαπής, αλλά σίγουρα δεν θα σου πουν "τα πάταγες πολύ δυνατά τα κουμπάκια...".  ::)

Σίγουρα δε θα του έλεγαν οτι φταίνε τα...πσιφία και πρέπει να το στείλουν στην Οξφόρδη για επισκευή.

Στην αλλοδαπή (κοινώς ιν δε ριαλ γοούρλντ) αντικαθιστούν άμεσα χωρίς ερωτησεις και με πολλές συγνώμες.

κανει παλι ενα μηνα να μου την στειλει την παιρνω παω σπιτι και με το που την αναβω χωρισ να πατησω τιποτα εκανε τα ιδια!!!!!αγανακτησμενος τον παιρνω τηλ στην αθηνα και με αυτα που μου ελεγε με εκσοργιζε!προφανως η παταλιερα ηταν απο την αρχη χαλασμενη!!!!και δεν στην αλλαζω και μου λεει στειλτην και θα σου αλλακσω ολη την πλακετα!!!!!!ωραια λεω εγω την στελνω και ερχεται παλι μετα ενα μηνα!!χαρα εγω... μην στα πολυλογω παλι τα ιδια την παω στον ηλεκτολογο παλι την ανοιγει κοιταζει και δεν ειχαν αλλακσει πλακετα και οτι η κατασκευη ειναι με φτινα υλικα και αν κοιτακσετε πισω γραφει desingned in usa MADE IN CHINA!!!!!εγινε χαμοσ πηγα στον νακα εκανα φασαρια στο μαγαζι αλλα δεν φερει ευθυνη αυτοι να συνεννοηθω με το service...σημερα παιδια κλεινω ενα χρονο και εχω τζαμαρει με την μ13 το πολυ 15 ωρεσ το πολυ!!!!!!!!αυτεσ τισ μερες περιμενω να μου την αλλακσουν ΚΑΙ  ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!!!εχω φτασειι να μιλαω με την λινε6.ψομ αφου ειχα διμοσιευσει αρητικα σχολια στο youtube

και αν κοιτακσετε πισω γραφει desingned in usa MADE IN CHINA!!!!
γιατι εχεις δει εσυ τιποτα σε αυτες τις εξευτελιστικες τιμες που να ΜΗΝ ειναι MADE IN CHINA? ;D

παντως και η VOX & η BOSS μου ειναι made in China & εδω και 5 χρονια και...3456 live δεν εχουν παθει ΤΙΠΟΤΑ.

Κανονικα ο Νακας πρεπει να σου αντικαταστησει το προϊον απο τη στιγμη που ειναι μεσα στην εγγυηση.

Αλλοιως εσυ πρεπει να κανεις αυτο

http://www.mcit.gov.cy/mcit/mcit.nsf/dmlccpscomplaint_gr?OpenForm

Το made in china δεν σημαίνει φτηνά υλικά ή κακή κατασκευή.

Τα περι μη ευθύνης του Νάκα δεν ισχύουν. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Με τη Line 6 αν εκθέσεις ήρεμα και χωρίς υπερβολές όλα τα γεγονότα θα βρεις άκρη πολύ σύντομα (δηλαδή θα πάρεις καινούριο και λογικά και ενα συγνώμη).

nickzero είπε:
λινε6.ψομ
Ομολογω ότι μου πήρε πάνω από 0.1 sec να καταλάβω οτι ήθελες να γράψεις line6.com  :D

Στο βιντεάκι παραπάνω, το firmware version είναι.. 1.04, κάτι ελαφρώς γελοίο, αν σκεφτεί κάποιος ότι σήμερα είμαστε στο 2.01 και έχουν διορθωθεί κανα εκατομμύριο bugs/παιδικές ασθένειες.

Η δικιά μου Μ13 δεν έβγαλε παρά ένα μόνο πρόβλημα ΜΙΑ φορά. Έχει αναφερθεί στα fora, η Μ13 έσβησε και ξανάναψε μόνη της... Δεν μου παρουσιάστηκε ξανά, δεν μπόρεσα να το αναπαράγω, μπορεί να ήταν και θέμα software που διορθώθηκε.

Μόλις κλείσω χρόνο με την πεταλιέρα και αποφασίσω οριστικά ότι θα την κρατήσω, πιθανώς να υλοποιήσω μια παρανοϊκή ιδέα: να τη δώσω κάποια στιγμή σε φίλο... "παρανοϊκό" ηλεκτρονικό, και να μου αλλάξει όλους τους διακόπτες με heavy duty ακριβούς διακόπτες. Και πιθανώς να αλλάξει και τα pots και να κάνει και μια-δυο ακόμα βελτιώσεις σε εξαρτήματα. Αυτό φυσικά θα ακυρώσει οποιαδήποτε εγγύηση... Ωστόσο υποψιάζομαι ότι δεν πρόκειται να μου βγάλει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο χρονικό διάστημα της επίσημης εγγύησης.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back