• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

review Line6 M13 Stompbox Modeller - Review

1)ναι

2)ναι (και γαματο μαλιστα)

(Πάντως αυτό με τα scenes, ακόμη δεν το έχω καταλάβει πλήρως...)
μπορεις να σωσεις.... απειρες ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ "πεταλιερες" (η καθε μια αποτελουμενη απο 12 "πεταλια") και να τις ανακαλεις οποτε θες.

μπορεις ας πουμε στο πρωτο scene να βαλεις στην πρωτη καθετη μπανκα  φιλτρα,στη δευτερη od,στην τριτη modulation & στην τεταρτη delay,στο δευτερο scene στην πρωτη καθετη μπανκα  φιλτρα & od,στη δευτερη reverb,στην τριτη modulation & delay & στην τεταρτη delay & fuzz....κ.ο.κ

Παίδες, για εσάς τους... απαιτητικούς  ;D ιδου το καλύτερο expression για την Μ13:

http://www.mission-engineering.com/Mission-Engineering/Products.html

(βγάζει ένα εξειδικευμένο για Line 6 προϊόντα, πιο κάτω στη σελίδα)

Έχει αίσθηση wah και πολύ γερή κατασκευή.

Ηλία, η... πλαστικούρα της Line6 είναι πιο γερή απ'όσο φαντάζεσαι, δεν καταλαβαίνει τον Jesus του, και είναι και πανάλαφρο. Πάρε ένα τέτοιο + ένα της Mission και είσαι 101% έτοιμος. Εξάλλου, υπάρχουν προσφορές (καινούργια/μτχ) της Μ13, με το expression ενσωματωμένο στην τιμή.  ;)

Ααα, και τα scenes είναι πλέον 48 (ζωή να'χουνε), πράγμα που πλέον κάνει την Μ13 πολύ χρήσιμη και στο latch mode (όπου πηγαίνεις από μια έτοιμη "συλλογή" πεταλιών σε μια άλλη με το πάτημα ενός διακόπτη, με την "παραδοσιακή" λογική των presets δηλαδή).

matawan είπε:
Εγώ χρησιμοποιώ αυτο της Boss και είμαι μια χαρά:

BOSFV500H.jpg
Kι εγω αυτο χρησιμοποιω, αλλα δεν ειμαι μια χαρα ;D ;D

εχει μεγαλη διαδρομη και μαλιστα στα πρωτα στάδιά της , δεν κανει τιποτα ! Η απόκριση του ξεκινάει από ενα σημείο και μετά. Αυτο το αναφερω με επιφυλαξη, καθως μπορει το δικο μου να ειναι ελαττωματικό, οπότε αν καποιος εχει το ιδιο, θα με ενδιεφερε να ακουσω αν συμβαινει και στο δικο του.
Για πες :)

Περαν αυτου, τα expressions της TL εχουν την αισθηση (πάτημα και διαδρομή) ενος wah pedal ενω τα υπολοιπα ακουνε σαν volume pedals*.

Στο ιδιο θεμα, μερικες σελιδες πριν, ο TGL εχει δωσει λινκ ενος expression που εχει κατασκευαστει ειδικα για να μοιαζει στην αισθηση με wah.

Προλαβε και το ξαναβαλε :)

____

* Η συγχρονη ποδοψυχολογία δεχεται οτι τα expression είναι πιο ωραια στην αισθηση whammy effects, ενω της TL στα wah ;D ;D

The Genius Loci είπε:
Ααα, και τα scenes είναι πλέον 48 (ζωή να'χουνε), πράγμα που πλέον κάνει την Μ13 πολύ χρήσιμη και στο latch mode (όπου πηγαίνεις από μια έτοιμη "συλλογή" πεταλιών σε μια άλλη με το πάτημα ενός διακόπτη, με την "παραδοσιακή" λογική των presets δηλαδή).
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:

Στην TL πχ ήξερα ότι για να παίξω το τάδε κομμάτι θα βάλω την τάδε bank (ας πούμε το νούμερο 7) και το τάδε preset (πχ 1)

Άρα ήξερα ότι για να παίξω το κομμάτι αυτό θα παίζω στην bank 7 και θα εναλλάσομαι στα presets 1,2,3 ή/και 4 για rhythm/clean/solo κλπ.

Επίσης το κάθε ένα presets από αυτά μπορούσα να το "αναλύσω" στα επιμέρους πεταλάκια του (drive/modulation/delay/reverb).

Έτσι έχω τη δυνατότητα να έχω 24x4 = 96 presets (banks x αριθμός presets ανά bank)

Στην M13, με αυτή τη λογική (latch mode), πόσα έτοιμα presets μπορώ να έχω;

ΥΓ: Μάλλον την ερώτησή μου θα την καταλάβει πιο εύκολο κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει την TL γιατί δεν είναι και τέλεια διατυπωμένη... ;D

48 x 12 πεταλια (απο τα οποια 12 θα μπορεις να ανοιγοκλεινεις οποια γουσταρεις & να εχεις μαζι μεχρι και 4 στη σειρα),η λογικη των preset δεν παιζει οπως στην TL (η φιλοσοφια ειναι διαφορετικη)

σαν Preset πρεπει να θεωρεις τα scenes.

elavd είπε:
ΥΓ: Μάλλον την ερώτησή μου θα την καταλάβει πιο εύκολο κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει την TL γιατί δεν είναι και τέλεια διατυπωμένη... ;D
http://www.noiz.gr/index.php?topic=166461.110

Στην απαντηση αυτη προσθετεις και τα updates (αλλαγη αριθμου των scenes).

Παντως, αν εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις-αποκτησεις τη Μ13 πριν δωσεις την TL, νομιζω θα κρινεις καλυτερα ποια απο τις 2 προτιμας.

Επειδη ακριβως είχα και τις 2 , ειναι πραγματα που μου λειπουν απο την SE, αλλα ταυτοχρονα χρησιμοποιω εφέ της Μ13 που δεν υπαρχουν στην TL.

Aν θελεις τη γνωμη μου, περα απο τη λειτουργικοτητα και το πληθος των εφέ της Μ13, η TL υπερτερει στην ποιοτητα κατασκευης και σε καποιους ηχους, στα ενσωματωμενα expressions κ.α.

Επίσης ένα αξιοπρεπέστατο expression pedal που μπορέι να παίξει και τον ρόλο του wah-wah είναι αυτό.

http://www.mission-engineering.com/Mission-Engineering/Mission_Engineering.html

Το μοντέλο που είναι συμβατό για την Line6 M13 είναι το EP-L6.

Συγνώμη με πρόλαβε ο The Genius Loci

To Ernie Ball VP JR Passive 250K & 6166 δεν είναι συμβατά αλλά υπάρχει πατέντα

Αυτο το προόβλημα με τη διαδρομη του FV500 το έχω και γω στο nova αλλά το χω διορθώσει ρυθμίζωντας το min του να είναι στο 30% περιπου απο όσο θυμάμαι το mid στο 70% και max στο 100%.Για volume μιλώντας....Για whammy δεν έχω πρόβλημα.

Και γιατι να μην έχεις μια μ9 μπροστα απο απο μια μ13.... :P :P :P

να ρωτισω κατι ακυρο που δεν εχω καταλαβει????αν θελω να χρησιμοποιησω το expression pedal σαν volume σε ενα preset πρεπει να το εχω σαν εφε σε ενα απο τα 4 που μπορει να εχε καθε preset?? η μπορει να ειναι ρυθμισμενο μονο του να ειναι volume χωρις να αναγκαστω να ''φαω'' μια θεση απο τα 4 εφε και σε οποιο preset θελω εγω να μπορει να δουλεψει και σαν expression ???

ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ...  :P

hariskats είπε:
να ρωτισω κατι ακυρο που δεν εχω καταλαβει????αν θελω να χρησιμοποιησω το expression pedal σαν volume σε ενα preset πρεπει να το εχω σαν εφε σε ενα απο τα 4 που μπορει να εχε καθε preset?? η μπορει να ειναι ρυθμισμενο μονο του να ειναι volume χωρις να αναγκαστω να ''φαω'' μια θεση απο τα 4 εφε και σε οποιο preset θελω εγω να μπορει να δουλεψει και σαν expression ???

ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ...  :P
Πρεπει να φας μια θεση απο τα 4 εφε,δυστυχως...

αρα φανταζομαι η λυση ειναι να εχω ενα ξεχωριστο volume volume pedal ασχετο με το expression της μ13???δεν γινεται κατι διαφορετικο ετσι???

hariskats είπε:
αρα φανταζομαι η λυση ειναι να εχω ενα ξεχωριστο volume volume pedal ασχετο με το expression της μ13???δεν γινεται κατι διαφορετικο ετσι???

Αν σου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ένα vol. pedal γενικά στο παίξιμό σου, και σε πολλά κομμάτια, τότε, ναι, πρέπει να πάρεις ένα εξωτερικό.

Βέβαια, η μεγάλη μαγκιά με τη Μ13 είναι ότι μπορείς να το βάλεις ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην αλυσίδα, μέσω του effects loop. Και μάλιστα, η θέση του V.P. μπορεί να αλλάζει ανά scene. Ωραίο?  ;)

blue είπε:
Πέτρο από ότι διαβάζω όμως, εσύ την TL την χρησιμοποιούσες σαν να είχες ξεχωριστά πετάλια.

Εγώ την χρησιμοποιώ διαφορετικά.

Για κάθε κομμάτι που παίζω χρησιμοποιώ presets. Απλά κάποιες φορές σε συγεκριμένα presets "μπαίνω μέσα" και ανοιγοκλείνω πχ το delay.

Μήπως τελικά η M13 δεν είναι και τόσο βολική ως προς τη λειτουργεία "latch"?

elavd είπε:
Πέτρο από ότι διαβάζω όμως, εσύ την TL την χρησιμοποιούσες σαν να είχες ξεχωριστά πετάλια.

Για κάθε κομμάτι που παίζω χρησιμοποιώ presets. Απλά κάποιες φορές σε συγεκριμένα presets "μπαίνω μέσα" και ανοιγοκλείνω πχ το delay.

Το ίδιο πράγμα μπορεις να κάνεις και με την m13 θεωρώντας ας πουμε καθε οριζόντια τετραδα ένα preset(3 δηλαδη ανα scene) στο οποίο έχεις άμεση προσβαση και μπορεις να τα μπερδέψεις και μεταξύ τους.Απλά το θέμα είναι επειδή έχεις μάθει στην tonelab μηπως σου χρειαζονται περισσοτερα απο 4 ανοιχτα πεταλια ανα "preset".Πάντως και με τη λειτουργια των scenes κάνεις την δουλεια σου ισως και πολύ πιο άνετα.

elavd είπε:

Η αλήθεια είναι ότι η Μ13 απευθύνεται σε "πεταλάκηδες" και όχι "πρεσετάκηδες"  ;D ;D ;D

Χάλασες πάντως Ηλία, εγώ θυμάμαι εποχές με πεταλιέρες θωρηκτά των 14 πεταλιών...  ::) :P :P :P

Σοβαρά πάντως, αν οργανώσεις σωστά τα scenes σου, μπορείς να δουλέψεις άνετα με το latch mode, ΟΜΩΣ αυτό δεν είναι το βασικού ατού της πεταλιέρας. Είναι πολύ πιο εύκολο (κατ'εμέ) να τη βλέπεις σαν 48 διαφορετικές συλλογές από 12 πετάλια, εκ'των οποίων μέχρι 4 ανοιχτά ανά πάσα στιγμή. Δες στο playlist σου, πόσα κομμάτια θέλουν (ουσιαστικά) τα ίδια εφφέ, με 1-2 αλλαγές.  ;)

εκανα την ιδια ερωτηση και σε αλλο θρεντ αλλα νομιζω ταιριαζει καλυτερα εδω..εχω την TL SE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...επειδη γενικα χρησιμοποιω presets ομως θα ηθελα αντι για 4 που μ παρεχει η TL σε καθε bank να ειχα περισοοτερα..γιαυτο και αρχιζω και γλυκοκοιταζω τις m13 η rp1000...αποτι εχω καταλαβει και με τις 2 αυτες θα μπορω να εχω πολυ περισοοτερα preset χωρις να χρειαστει να αλλαξω bank..επομενως ποια θα με βοηθουσε καλυτερα ως αντικαταστατρια της TL??

κλεινω περισσοτερο προς την m13 μιας και δεν με ανδιαφερουν πολυ τα speaker/cab simulations...μπορω να εχω μεχρι 12 preset με διαφορετικες ρυθμισεις και ηχους στην μ13 η απλα εγω δεν εχω καταλαβει καλα..???

Ότι χάλασα, χάλασα...και μάλιστα ανεπιστρεπτί!  ;D ;D ;D

The Genius Loci είπε:
Η αλήθεια είναι ότι η Μ13 απευθύνεται σε "πεταλάκηδες" και όχι "πρεσετάκηδες"  ;D ;D ;D
Ο βασικός λόγος όμως για τον οποίο εγκατέλειψα όλα τα πετάλια μου, είναι για να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη και να πάψω να χορεύω σαν τη μπαλαρίνα πάνω από αυτά, προσπαθώντας να ανοιγοκλείσω περισσότερα από 1 πετάλια ταυτόχρονα σε κάποιο κομμάτι.

Σε αυτό βοηθάει να είναι "preset-άκιας".  :-*

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν με την M13, αν στο ίδιο κομμάτι, παίζεις σε κάποιο σημείο με comp+delay+modulation+reverb, αμέσως μετά παίζεις με drive, άλλο ή καθόλου delay, reverb και wah?

Και τι κάνεις αν έχεις και έναν τρίτο ήχο; Ή έναν τέταρτο, τον οποίο θες να εναλλάσσεις με τον 2ο πού και πού;

Οι λύσεις αν κατάλαβα καλά είναι 3:

1) συνεχίζεις το tap dancing που έκανες μέχρι σήμερα με τα πετάλια σου

2) αλλάζεις scenes, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο (άσε που με αυτή τη λογική, οι "έτοιμοι" ήχοι σου είναι 48, αντί για 96 που σου δίνει η TL)

3) το γυρνάς στη jazz/blues και παίζεις καρφί στον ενισχυτή... ;D ;D

Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι καλά; :-\

hariskats είπε:
εκανα την ιδια ερωτηση και σε αλλο θρεντ αλλα νομιζω ταιριαζει καλυτερα εδω..εχω την TL SE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...επειδη γενικα χρησιμοποιω presets ομως θα ηθελα αντι για 4 που μ παρεχει η TL σε καθε bank να ειχα περισοοτερα..γιαυτο και αρχιζω και γλυκοκοιταζω τις m13 η rp1000...αποτι εχω καταλαβει και με τις 2 αυτες θα μπορω να εχω πολυ περισοοτερα preset χωρις να χρειαστει να αλλαξω bank..επομενως ποια θα με βοηθουσε καλυτερα ως αντικαταστατρια της TL??

κλεινω περισσοτερο προς την m13 μιας και δεν με ανδιαφερουν πολυ τα speaker/cab simulations...μπορω να εχω μεχρι 12 preset με διαφορετικες ρυθμισεις και ηχους στην μ13 η απλα εγω δεν εχω καταλαβει καλα..???
Με το rp1000 έχεις η 10 preset per bank η 5 και ανοιχτο καθε ένα απο αυτα.Τα speaker\amp αν δεν τα θες δεν τα χρησιμοποιεις η τα εχεις σε σε κάποιο preset ως καθαρη προενισχυση(χωρις cab δλδ) μεσω λουπας κάνωντας bypass τη προενισχυση του ενισχυτη σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back