Σκεφτομουν σε lespaul σχημα αλλα καστομια.... flat top, wraparound γεφυρα για να μην χρειαζεται κλιση το μανικι και γιατι μ φαινεται πιο ευκολοπαιχτη η κιθαρα με χαμηλη γεφυρα, 24 ταστα (γιατι μ αρεσουν ;D) κ μαστερ volume κ tone.E.G. είπε:ξεκινα με τελε. ειναι απλη κατασκευη και δεν θα σου κοστισει πανω απο 200-250
το μανικι μπορει να μην χρειαστει κληση αλλα το headstock θα χρειαστει και μαλιστα δεν ειναι και το πιο ευκολο κομματι στην κατασκευη - ο E.G. σου προτεινε να ξεκινησεις με τελε γιατι ειναι οτι πιο ευκολο σε σωμα και μπρατσο θα συναντησεις - λιγα τριψηματα λιγα κοψιματα σχεδον μηδεν χρησημοποιηση ρασπας και πανευκολο routing - και εγω στην θεση σου με τελε θα ξεκινουσαjimskeet2002 είπε:Σκεφτομουν σε lespaul σχημα αλλα καστομια.... flat top, wraparound γεφυρα για να μην χρειαζεται κλιση το μανικι και γιατι μ φαινεται πιο ευκολοπαιχτη η κιθαρα με χαμηλη γεφυρα, 24 ταστα (γιατι μ αρεσουν ;D) κ μαστερ volume κ tone.
Αυτα δεν με πειραζουν. για το headstock απ οτι ειδα κοβεις διαγωνια κ το κολλας απο πισω... Για routing κλπ θα βαλει το χερι του ο θειος που ξερει να χειριζεται τα μηχανηματα ;D εγω θα βρω τα σχεδια κ θα βλεπω τι κανει σε τετοιες δουλειες (routing, κορδελα κλπ) για να μαθαινωmessalion είπε:το μανικι μπορει να μην χρειαστει κληση αλλα το headstock θα χρειαστει και μαλιστα δεν ειναι και το πιο ευκολο κομματι στην κατασκευη - ο E.G. σου προτεινε να ξεκινησεις με τελε γιατι ειναι οτι πιο ευκολο σε σωμα και μπρατσο θα συναντησεις - λιγα τριψηματα λιγα κοψιματα σχεδον μηδεν χρησημοποιηση ρασπας και πανευκολο routing - και εγω στην θεση σου με τελε θα ξεκινουσα![]()
Δεν ξέρω αν μπορώ για clopyright λόγους .... θα βγάλω κάτιτιςndnikola είπε:εδιτ - δείξε headstock στο λαό!
thanks man!alderbody είπε:Arg καταθετω κι εγω το θαυμασμο και τα συγχαρητηρια μου για την ολοκληρωση του project σου.
Οσο μπορω να δω απο τις φωτο, το αποτελεσμα μοιαζει αψογο. (μυστηριο βεβαια παραμενει το headstock μιας και δεν μας το δειχνεις πουθενα...)
Ηχητικα τη βρηκα μια χαρα, αλλα λιγο ...αγουρη ως νεοτευκτη που ειναι, πραγμα που θα στρωσει με τον καιρο, το παιξιμο και τις ρυθμισεις.
Γνωμη μου ειναι να την αφησεις για καποιο χρονικο διαστημα σε standard κουρδισμα μεχρι να σταθεροποιηθει το μανικι / ταστιερα υπο την ταση των χορδων.
Γενικως μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα. Ειναι νωρις. Μπορει καλλιστα να "αδικησεις" κατι.
Μερικες ηλεκτρικες ερωτησεις:
-Το "αλουμινοχαρτο" το γειωσες πουθενα?
-Τα ποτενσιομετρα ηταν λογικα "μαρκαρισμενα" απο τους RS ως προς το που μπαινει το καθενα. Τα μετρησες να δεις τι πραγματικες τιμες εχουν?
Μπορει δηλαδη να σου "ταιριαζαν" καλυτερα με διαφορετικο σχηματισμο.
-Απο τον διακοπτη μεχρι το control route, η καλωδιωση ειναι απλη ή shielded?
...και μια ...ξυλινη
Το σωμα δονειται οταν παιζεις? το νιωθεις καθολου?
παιζει και ενα σχετικο κολπο:
Πιάνεις και "κρεμάς" την κιθαρα απο το μανικι στο υψος του nut και παιζεις ανοιχτη τη Σι.
Πιανεις το σωμα με το αλλο χερι περιπου στο υψος του κατω strap holder και νιωθεις αν δονειται.
stelios nomikos είπε:κουκλα εγινε,μεγεια και καλα κιθαρισματα
Πολύ ωραία σου βγήκε...μπράβο!!!
Και το χρώμα μια χαρά...
Βγάλε και καμιά φωτό στο φως του ήλιου κάποια στιγμή
Παρακολουθω απο την αρχη το νημα, μια λεξη μονο:
ΑΞΙΟΣ!
Δωσε κλιπακια στο λαο!
Κουκλα η κιθάρα , πολλά μπράβο για την υπομονή σου να την καταφέρεις!
Και ο ήχος πολύ κάλος! Περιμένουμε και άλλα κλιπς και κανα βίντεο.
Μεγειές!
μπράβο ρε φίλε καλόπαιχτη άξιος, να τ χαρείς τ καινούριο κιθαρόνι σουπες μας κανένα συναίσθημα!!
,
παίδες σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! ;D ;DΈχω παρακολουθήσει το thread με μεγάλες...διακοπές, κι αυτό γιατί οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται στο PC της δουλειάς.
Χθες το πήρα απ' την αρχή και μιας και ουσιαστικά έφτασες στο τέλος της διαδρομής, νομίζω μπορώ να υποβάλλω τα σέβη μου για το επίπεδο της δουλειάς και το αποτέλεσμα.
Πρέπει να ομολογήσω ότι με τσιμπάει μια κάποια νοσταλγία. :-\
Μπράβο σου!
χμμμ...argytar είπε:Η αλουμινοταινία εννοειται γειώθηκε ως εξής: από το output jack έρχεται το μαύρο καλώδιο και αντί να πάει κατευθείαν στον διακόπτη πάει πρώτα σε ένα ποτενσιόμετρο και μετά συνεχίζει (από άλλο ποτ) στο διακόπτη. Επειδή τα ποτς ακουμπούν στην αλουμινοταινία ,άρα γειώθηκε και αυτή και μάλιστα δίχως ground loops. (Γενικά δε βγάζει πολύ θόρυβο η κιθάρα νομίζω)