χμμμ...
κανονικα το shielding πρεπει να γειωνεται με τη γεφυρα/χορδες.
Στην περιπτωση σου ομως επειδη δεν μπορεις να κολλησεις καλωδιο πανω στην αλουμινοταινια εχεις δυο επιλογες.
1) να καρφωσεις/βιδωσεις ενα "παπουτσακι" (επαφη) σε καποιο σημειο της κοιλοτητας ετσι ωστε να κανει επαφη με το αλουμινιο. Απο εκει θα κολλησεις καλωδιακι που θα πηγαινει στο string ground.
2) συναντιομαστε καπου και σου δινω ενα μικρο κοματακι copper shielding tape η οποια εκει αγωγιμη κολλα απο τη μια μερια. Αυτη η ταινια φυσικα και ειναι "συμβατη' με το καλαι, οποτε κολλας καλωδιακι απο τη μια και απο την αλλη κολλας το κοματακι με την κολλα του στο αλουμινιο και εχεις κανονικη αγωγιμοτητα.
Επισης καλο θα ειναι να βρεις shielded καλωδιο για τη συνδεση του διακοπτη γιατι κι εκει παιζει μια γειωση (του διακοπτη πανω στα μπλεντάζ των καλωδιων και απο εκει στην κυριως γειωση εντος του cavity).
Το κακο ειναι οτι (συμφωνα με δικη μου εκτιμηση) οτι το κλασσικο καλωδιο για την περιπτωση (ιδιο με αυτο που εχουν οι
Gibson μαγνητες) ειναι λιγο tone killer.
Στην LP μου εβαλα αρχικα τετοιο χαριν originality αλλα συντομα το αλλαξα γιατι μου "επνιγε" καποια πριμα...
Εβαλα το (shielded) καλωδιο που χρησιμοποιω σε ενισχυτες και επαιξε αψογα!