Κλεοπάτρα project

Απο ότι βλέπω οι πόροι του ξύλου δεν έχουν κλείσει και είναι κάπως ματ αλλά είναι Θαυμάσιο!!!

Αν έβαζες κάποιο κερί θα είχαν κλείσει και οι πόροι.

Να σου πω γιατί οχι νίτρο:γιατι απο τη στιγμή που έχεις το όργανο έτοιμο είναι θέμα ημερών να το τελειώσεις :D

Ενω το νίτρο τρίβεις,ξανατρίβεις, γεμίζεις τον τόπο σκόνη και θέλεις συνολικά τρείς βδομάδες για να τραβήξει και το βερνίκι..

Όχι one piece το θεωρώ σπατάλη ξύλου ;D

E.G. είπε:
και η δικη μου 35 χιλ ειναι αλλα παναλαφρη δεν τη λες. τουλαχιστον δεν ειναι και βαρια  ;D

και κατι ασχετο, ειμαστε πολυ τυχεροι με τις ηλεκτρικες κιθαρες. σημερα εκανα προεργασια σε ενα μπουζουκι που το κατασκευασε ενας φιλος και το εδωσε σε επαγγελματια για βαψιμο και του το εκανε σκ@τ@. μιλαμε θελει τελειοτητα στην προεργασια για να μη το γεμισεις 10 χερια βερνικι οπως τις κιθαρες. και με τις φιγουρες που εχει μιλαμε για πολυ λεπτομερεια.
Ευτυχώς δεν φτιάχνουμε μπουζούκια ..ακόμα

nasokosm είπε:
Απο ότι βλέπω οι πόροι του ξύλου δεν έχουν κλείσει και είναι κάπως ματ αλλά είναι Θαυμάσιο!!!

Αν έβαζες κάποιο κερί θα είχαν κλείσει και οι πόροι.

Να σου πω γιατί οχι νίτρο:γιατι απο τη στιγμή που έχεις το όργανο έτοιμο είναι θέμα ημερών να το τελειώσεις :D

Ενω το νίτρο τρίβεις,ξανατρίβεις, γεμίζεις τον τόπο σκόνη και θέλεις συνολικά τρείς βδομάδες για να τραβήξει και το βερνίκι..

Όχι one piece το θεωρώ σπατάλη ξύλου ;D
Οπότε συμφωνούμε !  ;D ;D

Έβαλα ξυλόστοκο νερού στο σώμα (συγκεκριμένα ο Νίκος την έκανε αυτή τη δουλειά)

αν προσέξεις στις γωνίες δεν έχει τόσο ανοικτά νερά όσο θα είχε αν δεν είχε στόκο... Αλλά νομίζω το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά σε μια sg που είδα πρόσφατα usa standard που είχε ακόμα πιο ανοικτούς πόρους στις γωνίες του μαονακίου και παρ' όλα αυτά ήταν λαχταριστή!

Στο μανίκι δεν έβαλα εξεπιτούτου στόκο για να έχει πόρους , μ αρέσει πιο πολύ με πόρους και ματ! Να γλιστράει το χέρι!

Πιστεύω ότι σε ένα ξύλο με κλειστούς σχετικά πόρους (πχ απλό maple) το λάδι θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!!

Το μανίκι κόλλησε

DSC00146.jpg

DSC00147.jpg

DSC00148.jpg

DSC00149.jpg

DSC00150.jpg

DSC00151.jpg

Το headstock ειναι ¨μικρό¨ απο τη πίσω μερια φαίνεται οτι τα κλειδιά σχεδόν βγαίνουν έξω απο το ξύλο!

Είναι πανέμορφη και σύντομα θα την ακούσουμε  :D

Το πρότζεκτ πήγε λίγο πίσω,

αλλά κάνω τελεταίες ρυθμίσεις τριψιματάκια κλπ όποτε προλαβαίνω

ποστάρω ένα teaser , επίσης περιμένουμε lefty tusq nut οπότε θέλει λίγες μέρες ακόμα , λέω να αρχίσω να περνάω ηλεκτρικά σιγά σιγά...

DSC00160.jpg

DSC00161.jpg

DSC00162.jpg

το Σ/Κ έσκαψα μια τέλε για thinline φάση και έχω πάθει πλάκα  με το tap tone νομίζω ότι έχανα τόσο καιρό που δεν προσπάθησα κάτι semi hollow! Και είναι και πίπουλο.

DSC00166.jpg

DSC00167.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αργύρη μέσα στο μυαλό μου είσαι!!

Thin line Θα είναι η επόμενη Tele :D

Βρήκες κάποιο σχέδιο για το σκαμένο?

Αρχιζει και δειχνει επικινδυνα τα δοντια της η KLEO  ;) nice

το spalted maple τελικα βρηκες να το βαλεις καπου ε ?? χαχαχα ΠΟΛΥ ωραιο ξυλο ρε μαν

messalion είπε:
Αρχιζει και δειχνει επικινδυνα τα δοντια της η KLEO  ;) nice

το spalted maple τελικα βρηκες να το βαλεις καπου ε ?? χαχαχα ΠΟΛΥ ωραιο ξυλο ρε μαν
Έεεεε δεν κρατήθηκα! Έχω κι άλλα καπάκια όμως μαν , είναι και ένα 5A flame maple που περιμένει υπομονετικά.... ξέρεις εσύ!

Νάσο το σχέδιο το έιχα πάρει έτοιμο παλιά από το ebay ανήκει στα templates του Ron Kirn που από ότι λέει είναι κόπιες  από vintage tele guitars....

Πάντως φαίνεται πολύ ωραίο πράμα ελαφρύ και ζωντανό (και το φτιάχνεις γρήγορα!!!!)

μου φαίνεται σε λίγο καιρό θα ακούσουμε και τ Κλεοπάτρα  ;)

το maple στη τελε από που τ αγόρασες από θεσσαλονικη ?

ratman είπε:
μου φαίνεται σε λίγο καιρό θα ακούσουμε και τ Κλεοπάτρα  ;)

το maple στη τελε από που τ αγόρασες από θεσσαλονικη ?
Το είχα πάρει πριν 4-5 χρόνια από το ebay... είχα βρει ένα μαγαζί  που ξεπουλούσε και πήρα τρία καπάκια που κάθονταν άπραγα από τότε. Τώρα λέω σιγά σιγά να τα αξιοποιήσω

Άσχετο με την Κλεό αλλά μιας και το είχα αρχίσει...

DSC00174.jpg

Από δω και πέρα νομίζω θα ασχοληθώ με κουφωτές.... για να δούμε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τι ετοιμαζεις ρε αργυρη, θα μας τρελανεις! εχω και αδυναμια στα νερα, φοβερο!

Ειναι καιρός να πάρουμε τις κουφωτές σβάρνα σε όλες τις εκδόσεις ;D

Μπράβο αργύρη να ανεβαίνει ο πήχυς.

έχω πάθει πλάκα παιδιά !!!!!!  :o  :o  :o ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ !!!!!! Αργύρη  είσαι κορυφή

φανταζομαι οτι αυτο το ...χαλασμενο maple θα πρεπει να το κρυψεις με κατι opaque π.χ. μαυρο poly, σωστα?...

κριμα βρε παιδι μου να σου χαλασει ετσι...  :P

γι' αυτο λεω να σε απαλαξω απ' αυτην, μολις την τελειωσεις  ;D

P.S. θελω κλασσικη Tele bridge. Ευχαριστω!

Πολύ ωραίο αλλά δες τι λέει η Warmoth...

Spalted Maple (Acer macrophyllum-Pacific Maple):

This wood is actually the product of a dead or decaying tree. The dark lines are created by fungal attack. This wood is soft and punky and is only used as a thin laminate bookmatched top on flat top bodies with binding. Spalt is difficult to finish as it soaks up a lot of finish. Don't even think about doing a "do-it-yourself" finish on this stuff. Each piece of Spalted maple is quite unique. It looks awesome with a tobacco burst finish.

RayDTutto είπε:
Πολύ ωραίο αλλά δες τι λέει η Warmoth...

Spalted Maple (Acer macrophyllum-Pacific Maple):

This wood is actually the product of a dead or decaying tree. The dark lines are created by fungal attack. This wood is soft and punky and is only used as a thin laminate bookmatched top on flat top bodies with binding. Spalt is difficult to finish as it soaks up a lot of finish. Don't even think about doing a "do-it-yourself" finish on this stuff. Each piece of Spalted maple is quite unique. It looks awesome with a tobacco burst finish.
Ωραιος ο ray - δεν το ηξερα αλλα πιστευω με το κλασσικο λαδακι δεν θα εχει προβλημα

οποιος το εχει δοκιμασει ας μας πει

Παίδες σας ευχαριστώ όλους να 'στε καλά!!

Δεν ξέρω αν θα την κρατήσω γιατί έχω ακόμα ξυλεία να πειραματιστώ ,αλλά όχι μαγνήτες να κάθονται , θα την αντάλλαζα με εργαλεία μόνο και μόνο για να την ξαναφτιάξω  και να έκανα και άλλες. Έχω άλλα δυο figured καπάκια ίσως κάνω και άλλα πράγματα στο μέλλον!

Το βερνίκι που θα μπει (όχι μαύρο πόλυ !!!  :o :o  ;D ;D) θα το περοσέξω. Ήδη έχω το σκραπ κομμάτι για δοκιμές. Και έχω διαβάσει και στο διαδίκτυο διάφορα. Και αυτό που έχει ποστάρει ο Ray (παίκτη πμ me για ακουόγραμμα κλπ) το χω καλά χαραγμένο στο μυαλό μου μιας και διάβαζα ό,τι είχε η Warmoth στο site της για χάζεμα από παλιά.

Δοκίμασα λάδι , σκέτο. Σκούρυνε το σκραπ τρελά και μετά από τρία χέρια ήταν σαν να μην το πέρασα. ΑΚΥΡΟ

Δοκίμασα να περάσω στόκο νερού και μετά  λάδι. Καλό αποτέλεσμα αλλά τα νερά σαν να πνίγονται. Θα δοκιμάσω δύο ακόμη πράγματα.

1.Κίτρινη ανιλίνη , στόκο , τρίψιμο ως τα 2500 grit και λάδια λάδια κλπ Νομίζω έρχομαι στα λόγια του messalion  ή γουέν ώλ έλς φέηλζ

2.Sealer και polyurethane  clear coat αλλά δεν έχω buffer oπότε θα βγει πάλι matte....

alderbody ίσως δημοπρατηθεί για εργαλεία θα δούμε!!  ??? ???  Πάντως θα σου εμπιστευόμουν άνετα τα ηλεκτρικά της  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back