DIY guitar project - custom design

• Thread starter Thread starter mkm
  • Start date Start date
  • Featured
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 136
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 14K
Όσο περιμέναμε ένα εργαλείο για τα τάστα, κάναμε δύο επεμβάσεις στο σώμα για να διευκολύνουμε την πρόσβαση στα ταστα στο χηλ:

1) Στο τοπ μπροστά ένα μικρό κοντουρ στο cutaway,

2) Ένα κοντουρ στην πίσω μεριά του χηλ.

Αν και το κάθε ένα επεμβαίνει ελάχιστα, μαζί διευκολύνουν την πρόσβαση σημαντικά 

IMG_3717.jpeg

IMG_3715.jpeg

IMG_3718.jpeg

Να ρωτήσω κάτι τεχνικό.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του λαιμού είναι για να γίνει το fret leveling με το κατάλληλο relief? Αν ναι, είναι εξαιρετική πατέντα που προσομοιάζει τα πανάκριβα neck jigs που κυκλοφορούν.

Να ρωτήσω κάτι τεχνικό.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του λαιμού είναι για να γίνει το fret leveling με το κατάλληλο relief? Αν ναι, είναι εξαιρετική πατέντα που προσομοιάζει τα πανάκριβα neck jigs που κυκλοφορούν.
Εδώ είμαστε στη φάση του fallaway, οπότε ήθελε όπως λες να δώσει ένα μικρό upbow στο μανίκι, good eye.

Μετά από αρκετές μέρες βγήκαν τα σφιγκτήρια. Κόλλησε γερά και εφαρμοστά. Ώρα για τελικό heel shaping και πάμε για σηλάρισμα με ολίγη γομολάκα.

BB4D1885-97DC-4929-B9FE-1C6398431861.jpeg

59F62680-A89B-4CF8-B9E2-08BAEFBE230B.jpeg

198A334E-0110-4076-859C-3605E25FC9B6.jpeg

5A71DE30-F143-46AD-9286-D3631D4681F1.jpeg

FFEC467A-F68C-4D45-817B-136EC45D3132.jpeg

E837390C-A4C8-4CBF-8752-02D8140DCD5B.jpeg

Την παρέλαση δεν την προλάβαμε (όπως ήλπιζα), αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα την δούμε έτοιμη πριν την Πρωτοχρονιά... ?

Την παρέλαση δεν την προλάβαμε (όπως ήλπιζα), αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα την δούμε έτοιμη πριν την Πρωτοχρονιά... ?
να υποθέσω ότι αυτό σημαίνει ότι ήσουν κατα 'δω μεριά....

να υποθέσω ότι αυτό σημαίνει ότι ήσουν κατα 'δω μεριά....
Κατά δω μεριά; Όχι... Απλά είχα την ελπίδα ότι θα προλάβαιναν τα αγόρια μας την παρέλαση, καθότι με το που μπήκε το φθινόπωρο πάτησαν γκάζι στην κατασκευή.

Το project άρχισε το 2022 και κοντεύει 2025. Να το δούμε επιτέλους να ολοκληρώνεται. 

Το project άρχισε το 2022 και κοντεύει 2025. Να το δούμε επιτέλους να ολοκληρώνεται. 
Βασικά το χρονοδιάγραμμα μας πήρε κάπως γιατι δεν ήμασταν 100% έτοιμοι απο την αρχή ως προσ το σχέδιο. Μας έλειπαν σημεία κλειδιά (γωνίες ένωσης, πάχη σώματος, τοπ ανάλογα κλπ). Ξεκινήσαμε έτσι χαλαρά το πρότζεκτ με τα "χοντρά" κοψίματα, και εκεί κάπου ρίξαμε ρυθμό μέχρι να γίνουν οι υπολογισμοί, οι οποίοι και έγιναν...φέτος (μετά και απο κάποιες δοκιμές κλπ). Γι᾽αυτό και μετά το καλοκαίρι που το σχέδιο ήταν 100% έτοιμο, πἠραμε φόρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω ξέρω ότι στο λάηβ 21 Δεκεμβρίου στο Καφωδείο με τις Σταγόνες θα παίξω με αυτή την κιθάρα. Οπότε ναι λογικά προλαβαίνουμε την Πρωτοχρονιά! (Υγεία να ´χουμε).

Δυστυχώς έτσι πάει...

Όταν ασχολείσαι μόνο στον (λιγοστό) ελεύθερο χρόνο, ειδικά μεταξύ πρωινής εργασίας και μπάντας, αυτές οι κατασκευές τραβάνε σε μάκρος...!

Με το καλό ντόκτορ!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back