- Πόντοι
- 898
Hλία έχεις δίκιο αλλά είναι πολύ compact και χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς για τέτοιες δουλειές!!! Να πω την αλήθεια το χάρηκα πολύ το dremelάκι!E.G. είπε:τωρα που βρηκαμε παπα ας θαψουμε δυο τρεις ;D
Υο me man σου απάντησε ο Νάσος για το ένα σκέλος....Αργυρη πως σου φανηκε το jig ? θα το ξαναχρησημοποιουσες σαν "ιδιωτης" ?? εννοω αξιζει ο χρονος που εφαγες για να το κατασκευασεις ?
Αυτο με το το υψος της ταστιερας ισως προεκειψε για τον λογο οτι ειχες ηδη κοψει τα πλαινα της ενω υποτιθεται οτι το κανεις κατα 90% οταν η ταστιερα ειναι μονο με τα κοψιματα για τα ταστα (θελω να πιστευω χωρις να ειμαι σιγουρος κανα 2 φορες το εχω δει σε λειτουργια και δεν ειχα παρατηρησει σε τι σταδιο βρισκοταν η ταστιερα οταν το εκανε)

Το jig μου πήρε περίπου κανένα μισάωρο να γίνει ,αν εξαιρέσεις το πλάνισμα της βάσης , άρα go for it! (Αν κάποιος έχει ηλεκτρική πλάνη ή αγοράσει έτοιμα τα ξύλα απλά τρυπάει και βιδώνει τέσσερις βίδες ,δεν είναι τίποτα....
Πιο πολύ χρόνο βέβαια τρώει ο σχεδιασμός οπότε thanks για τη βοήθεια!!!
Αν το ξαναέκανα δεν θα έβαζα τα καρφιά αλλά θα βίδωνα στο πλάι του mdf κάποιες βίδες και θα έφτιαχνα δυο παράλληλα ξύλα με αυλάκια κάθετα προς το έδαφος στο επίπεδο των βιδών αυτών ώστε να δρουν σαν οδηγός πάνω κάτω.Αυτά τα ξύλα και θα στερέωνα οπότε θε είχα ένα πιο σταθερό βάλε - βγάλε του jig για καθαρισμό. Την επόμενη φορά θα το εφαρμόσω.
Επίσης πιστεύω ότι αν φάει κανείς με 40ρι ή 80ρι γυαλλόχαρτο τα χονδρά τότε κάνει πολύ λιγότερο χρόνο με αυτό το τζιγ ,το έχει μόνο για φινίρισμα. Το εφήρμοσα σε μια ακόμα κιθάρα που φτιάχνω (και θα ποστάρω συμπυκνωμένο θρεντ) και έιχε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα

Bouzoukleri thanks man αλλά όπως βλέπεις ακόμα μαθαίνω!!! ;D ;D