Jazzjoker είπε:
Ειλικρινά, δε θα το εξελάμβανα ως λάθος. Δεν είναι και δεν ακούγεται λάθος.
Όπως φαίνεται υπάρχουν τρία είδη ακροατών μουσικής:
1. αυτοί που έχουν "απαίδευτο αυτί" και δεν καταλαβαίνουν καν τη "διαφοροποίηση" (ουδέτερος όρος για να μη μαλώνουμε)
2. αυτοί που την καταλαβαίνουν και λένε "ε, εντάξει, δεν πειράζει, δεν είναι και θεός να παίζει αυτοσχεδιαστικά και ταχύτατα και να είναι και 100% αλάνθαστος!" (εδώ είμαι εγώ)
3. αυτοί που είναι πιο ψαγμένοι και αυτό που κάνει μπαμ στο αυτί (αφού αποτελεί την καραμπινάτη εξαίρεση μέσα σε ένα κατά τα άλλα απόλυτα "μουσικό" σόλο, ή μάλλον συνολική συναυλία 90 λεπτών!) το αποκαλούν ηθελημένο και απόλυτα θεμιτό (εκεί ανήκεις εσύ μεταξύ άλλων, τώρα πώς γίνεται να απαντάς άμεσα πως "ναι βγήκε εκτός τονικότητας στο 2:08 και στο 1:27 και αλλού", αλλά να το θεωρείς
θεμιτό, ομολογώ πως δεν μπορώ να το καταλάβω, σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με αντισυμβατικό πιανίστα που σπάει τα σύνορα της τονικότητας με το έργο του, ο άνθρωπος έχει βαθιά κλασσική παιδεία και παίζει συχνά κλασσικούς συνθέτες)
Θα ψάξω πάντως σύντομα τις δύο ηχογραφήσεις που μου υπέδειξες, ευχαριστώ.
Η πλάκα είναι ότι εκεί γύρω στο 4:12 έχει όντως ένα πραγματικό λαθάκι. ;D
...το οποίο μετά βίας αντιλαμβάνομαι, εκείνο στο 1:27 το βρίσκω πολύ πιο προφανές
είχα την τύχη και την τιμή να τον δω ζωντανά μ' αυτό το σχήμα πριν πολλά χρόνια, ελπίζω να ελθει και από Ελλάδα στο μέλλον