Καταλαβαινομαστε master of ceremonies (πλακιτσα, το jesemeister ειναι πιο γρηγορο λολ), απλα διαφωνουμε... αυτο που συζηταμε στην τελικη δεν ειναι κατι στανταρ... ειναι ερευνα... κανεις ακομα δεν εχει καταληξει απολυτα καπου...
Μα τι λες βρε dreampanos? Η ανακλαστικότητα /διαπερατότητα ενός τζαμιού είναι έρευνα? Αυτά είναι θέματα λυμένα εδώ και δεκαετίες. Απλά.... η ακριβής προσομοίωση ενός συγκεκριμένου συστήματος (διαστάσει, πάχος τζαμιού, ενδεχόμενο διάκενο, τρόπος στήριξης, κάσα κλπ) είναι μη-πρακτική με αποτέλεσμα να καλείται ο σχεδιαστής της εγκατάστασης (δηλαδή εσείς ) να εφαρμόσετε λύσεις οδηγούμενοι πρωτίστως από την εμπειρία. Εννοείται ότι τις λεπτομέρειες της σχεδιαστικής προσέγγισης που επιλέγει ο καθένας θα πρέπει να τις υπολογίσει αλλά....η εμεπιρία και η συνολική εικόνα του προβλήματος συνθέτουν σε μεγάλο ποσοστό τη λύση. (Να μη σου πω ότι πολλές φορές τη συνθέτουν πλήρως).Dreampanos είπε:....απλα διαφωνουμε... αυτο που συζηταμε στην τελικη δεν ειναι κατι στανταρ... ειναι ερευνα... κανεις ακομα δεν εχει καταληξει απολυτα καπου...
ΟΧΙ. Έρευνα γίνεται για τη βέλτιστη σχεδίαση διατάξεων, για την ανάπτυξη υλικών, για τη βελτιστοποίηση του κοστους, για την ασφάλεια, για τη βελτιστοποίηση διαδικασιών μέτρησης και χαρακτηρισμού κλπ κλπ αλλά ΟΧΙ για το πως διαδίδεται ο ήχος μέσα από μια γνωστή διάταξη.Dreampanos είπε:Ειναι λυμενα οσον αφορα ενα υλικο.... οσο μιλαμε για διαταξεις υλικων ομως τοτε ναι, ειναι υπο ερευνα... και μαλιστα βαρβατη...
Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να γίνονται υπολογισμοί. ΕΣΥ το φαντάστηκες αυτό. Αυτό που έγραψα (στο μεταφράζω) σημαίνει:.....φανταζεσαι ο αρχιτεκτονας που εφτιαξε το σπιτι σου να το εφτιαχνε εμπειρικα τι θα γινονταν... η οχι, εχω καλυτερο... ο γιατρος που θα σε κανει εγχειριση για κυλη επειδη εχεις κουβαλισει πολλες κιθαρες και ενισχυτες στην ζωη σου να σε εγχειρησει εμπειρικα....
καλη η εμπειρια... αλλα δεν ειναι μονο αυτο... ειδικα οταν δεν ξερεις που βρισκεσαι...
Ηρέμησε βρε συ.... δεν τσακωνόμαστε.Dreampanos είπε:.... μεχρι να βαλεις το χερακι σου ολα ηταν μια χαρα... με τον nikodemo δεν τσακωνομασταν... συζητηση καναμε...
...
AIF είπε:Αυτό είναι το δεύτερο καλό!
Όταν άρχισα την κατασκευή είχα γίνει καρδιακός!
όταν τα κομμάτια ήταν ξαπλωμένα στο πάτωμα του μεγάλου δωματίου δεν μπορούσα ούτε να περάσω.
Όταν σηκώθηκε η κατασκευή έπαθα το δεύτερο σοκ (1,90 ύψος).. δεν μπορούσα να τα περάσω από την πόρτα ...
Τελικά όταν με τα πολλά τα μετέφερα μέσα και τα κόλλησα στους τοίχους όλα μια χαρά ... Ούτε στην λειτουργικότητα του χώρου εμποδίζουν ούτε στο μάτι! Βγαίνουν 25cm προς τα μέσα από κάθε μεριά αλλά το σώνει η κλήση (από 25 σε 1,5)!
Το τρίτο καλό είναι ότι ζωντάνεψαν και τα υψηλά-μεσαία!
Τώρα σκέφτομαι να αρχίσω την κατασκευή στον πίσω τοίχο με το οβάλ contra πλακέ ...
Έχω χάσει την photo εν το μεταξύ
αααααπ!!!
Ρε παιδιά κάτι πιο προσιτό και κατανοητό για εμάς τους τεχνικά αδαής δεν υπάρχει για την δημιουργία Home studio?
Ας υποθέσουμε ότι διαθέτω 50τμ ημιυπόγειο, τι θα μου στοιχίσει και πως περίπου οφείλω απλά να το διαμορφώσω?
Θα ήθελα ένα ενδεικτικό κοστολόγιο με φτηνές-οικονομικές αλλά αξιοπρεπείς λύσεις..
Πολλά ζητώ έτσι?
Απ'όσο ξέρω το kp ως μονάδα αντιστοιχεί στην δύναμη που ασκεί λόγω της βαρύτητας ένα σώμα αντίστοιχης μάζας...η πιο απλά ένα kp είναι η δύναμη που ασκεί ένα σώμα μάζας ενός κιλού εξαιτίας της βαρύτητας στην επιφάνεια της γης.....άρα στο παράδειγμα που έφερες 500kp αντιστοιχούν σε 500 κιλά και όχι σε 50....g.c.1960 είπε:-τα ελαστικα εφεδρανα που χρησιμοποιησες αν δεν κανω λαθος αντεχουν 500kp δηλ. 50 κιλα περιπου το καθενα.Οι 2 στρωσεις που χρησιμοποιησες ειναι για να φθασεις το υψος των 5 εκ ή για να αυξησεις την αντοχη τους?(Αν ναι αυξανει επι 2 δηλ αντεχουν 100 κιλα?)
-Αφου αντεχουν 50 κιλα σημαινει οτι αν δεχτουν 50+ καταστρεφονται.Ποσα κιλα πρεπει να δεχτει το καθενα για να συμπιεστει οπως λες μεχρι 10%?
...εγώ προσωπικά ανάμεσα στα δωμάτια το αφαίρεσα γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω τα "αυλάκια" για την audio καλωδίωση, αλλά υποθέτω πως από την στιγμήπου δεν μιλάμε για κάποιον πολύ βαρύ πετροβάμβακα σίγουρα παρέχει ικανοποιητικό decoupling από την υπόλοιπη κατασκευή.-Ο συμπιεσμενος πετροβαμβακας στον τοιχο της οικοδομης και μεταξυ των δωματιων μπαινει ως καλουπι και μετα θα αφαιρεθει?Αν δεν αφαιρεθει δεν θα κανει ηχογεφυρα?
Και κατι για τους τοιχους και ταβανι:
-Χωρος Α διπλη γυψοσανιδα-πετροβαμβακας-κενο-πετροβαμβακας-διπλη γυψοσανιδα
Χωρος Β διπλη γυψοσανιδα-πετροβαμβακας-κενο-πετροβαμβακας-διπλη γυψοσανιδα
Σε περιπτωση που αναμεσα στους 2 χωρους υπαρχει ας πουμε 50 εκ κενο πρεπει να καλυφθει και αυτο με 2/3 πετροβαμβακα?
Στα δε 2 ταβανια που αναμεσα περνανε οι αγωγοι εξαερισμου πρεπει να γεμισει το κενο κι αυτο με πετροβαμβακα?