• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κατασκευή Project Studio

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) το κόστος αυτού του είδους των ηχομειωτικών κατασκευών δεν καθορίζεται από τον τρόπο χρήσης (ερασιτέχνης, πρότζεκτ στούντιο, επαγγελματίας, στούντιο ηχογραφήσεων, κλαμπ, μηχανουργείο κλπ κλπ) αλλά από τις ανάγκες σε ηχομείωση (σε σχέση και με τις συνθήκες - φέρουσα κατασκευή, γειτνίαση με κατοικίες, θορυβώδες εξωτερικό περιβάλλον κλπ).

Με απλά λόγια.....ένα ντραμ σετ ή ένας ενισχυτής κιθάρας παράγει την ίδια ένταση (και ενοχλεί το ίδιο) είτε "παίζει" ένας επαγγελματίας που κάνει την δουλειά του είτε ένας ερασιτέχνης που κάνει το χόμπι του..... αντίστοιχα το λεωφορείο που περνάει ακριβώς μπροστά ενοχλεί και εμποδίζει εξίσου και τους 2.

Το θέμα λοιπόν είναι να οριοθετήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος τις (πραγματικές) ανάγκες του και μετά να ψάξει για την καλύτερη δυνατή λύση.

 
Last edited by a moderator:
Θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με το παρακάτω:

σκέφτομαι να κάνω έναν όσο το δυνατόν πιο μονωμένο χώρο σ' ένα δωμάτιο που χρησιμοποιώ για H.S. κυρίως για να μπορώ να ηχογραφώ όλες τις ώρες φωνή αλλά και ακουστική (δεν ξέρω όμως θα βολεύει η ακουστική σε τόσο μικρό χώρο, αλλά ας πούμε ότι η φωνή είναι το κυρίως ζητούμενο).

Έχω δικό μου άνθρωπο αλουμινά που θα μου κάνει ότι χρειαστεί σε τιμή κόστους. Αυτό που σκέφτομαι είναι κάτι λίγο μεγαλύτερο από τηλεφωνικό θάλαμο ας πούμε, που να πατάει στο πάτωμα πάνω σε ... ακίδες, στρώμα καουτσούκ, τι ( ; ). Στα τοιχώματα διπλό τζάμι (ο μάστορας μου είπε ότι έκανε μια πόρτα με ειδικό τζάμι σε μπουζουκλερί για να μην ενοχλεί τους γείτονες και είχε αισθητή διαφορά) και επένδυση από μέσα με ηχοαπορροφητικό υλικό.

Τα ερωτήματα είναι

1) μήπως το αλουμίνιο δε βοηθάει λόγω της φύσης του (μέταλλο) και θα ήταν καλύτερα παραδοσιακά υλικά (ξύλο-γυψοσανίδα).

2) μήπως αν χρησιμοποιούσα συνθετικό κούφωμα θα ήταν καλύτερα ή αν γέμιζαν οι βέργες με κάποιο ηχητικά αδρανές υλικό;

3) πέρα από τις όποιες διαρροές μπορεί να έχει το αλουμινένιο πλάισιο, πιστεύετε ότι το διπλό ειδικό τζάμι είναι αρκετό;

4) έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια!

 
Last edited:
διαβασε ΟΛΟ το θεμα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, συγκεκριμενη απαντηση δεν υπαρχει αλλα θα καταλαβεις στο περιπου τι πρεπει να κανεις...ο παρανομαστης ειναι λιγο-πολυ ο ιδιος

και συ ρε φιλε τηλεφωνικο θαλαμο...? καντο λίγο πιο μεγαλο

 
rigas25 είπε:
Δεν είπα οτι δεν θέλει χρήματα αλλα για ρώτα όλους αυτούς που ξεκίνησαν να κάνουν εναν ήσυχο χώρο 15τ.μ πόσοι απο αυτούς εχουν δώσει 5000€ για να τον φτιάξουν.
Τρώγωντας ανοίγει η όρεξη.

Είμαι ένας από αυτούς που έφτασαν αυτό το ποσό. Πίστεψέ με δε θα κάνεις δουλειά με μια απλή επικάλυψη των τοίχων με κάποιο απλό-λεπτό ricifοn. Θα κόψεις λίγο τον αντίλαλο αλλά οι γύρω σου θα έχουν πρόβλημα και γρήγορα θα στο μεταδώσουν!

Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις τον δικό σου χώρο για να μπορείς να μελετάς και να πειραματίζεσαι. Και μόνο γιαυτό θα δεις ότι θα κάνεις απόσβεση των χρημάτων που θα δώσεις.

Καλή επιτυχία φίλε!!!

 
astrios είπε:
Τρώγωντας ανοίγει η όρεξη.

Είμαι ένας από αυτούς που έφτασαν αυτό το ποσό.
και τί ακριβως εκανες με αυτα τα λεφτα?

 
παιδιά, έλιωσα διαβάζοντας όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν κατατεθεί εδώ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν, συζητούν διεξοδικά και προσπαθούν χωρίς εγωισμούς να διαθέσουν εμπειρίες και γνώσεις πανω σε τόσο πολύπλοκα ζητήματα.

Επειδή εμπλέκομαι σαν σχεδιαστής και κατασκευαστής σε τέτοιου είδους έργα ήθελα απ την αρχή να σημειώσω 2 πράγματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τις ιδιοκατασκευές γενικότερα.

Σίγουρα στην θεωρία δεν είναι κάτι δύσκολο να πάρεις έναν βιδολόγο, μερικά σίδερα, βύσματα, στόκους, γυψοσανίδες ξύλα και οτιδήποτε υλικό και να φτιάξεις μια κατασκευή την οποία έχεις κατανοήσει τεχνικά.

Στην πράξη όμως παρουσιάζονται τα εξής ζητήματα.

α. Κόστος,

Και επεξηγώ. Ένας εξειδικευμένος (<= σημαντικό) εργολάβος με μια κάποια δραστηριότητα και ανάλογη εμπειρία στην εφαρμογή συστημάτων δόμησης έχει την δυνατότητα να προμηθεύεται τα υλικά κατασκευής με κάποια σημαντική έκπτωση, η οποία εξαρτάται συνήθως από τη συχνότητα χρήσης του υλικού και τη διαθεσιμότητά του στην αγορά.

Σε αυτό το κόστος προσθέτει το κόστος εργασίας και το κέρδος του που συνήθως για λόγους ανταγωνιστικότητας δεν υπερβαίνει στις μέρες μας το 20%, γιαυτό και κλείνουν γραφεία το ένα μετά το άλλο.

Συνολικά, μή εξαιρουμένου του κόστους εργασίας που δεν θα πλήρωνε κάποιος εαν το έκανε μόνος του, το κόστος προμήθειας και τοποθέτησης πχ ενός συστήματος τοιχοποιίας θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο.

Επιπλέον, ένας τεχνίτης μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα εφαρμογής και ίσως να προσφέρει και κάποια επιπλέον πιστοποίηση - εξασφάλιση, καθώς και την προσωπική του άποψη, η οποία ορισμένες φορές μπορεί να είναι καθοριστική.

Επιπλέον ένας τεχνίτης ή συνεργείο διαθέτουν ήδη κατάλληλα εργαλεία, τον οποίων την αγορά δεν επιβαρυνόμαστε εμείς.

β. Σωστή Εφαρμογή.

Πολλά απ τα τυποποιημένα συστήματα έχουν αυστηρές προδιαγραφές.

Μπορεί κανείς για παράδειγμα να επικοινωνήσει με μια εταιρεία που έχει αναπτύξει το τάδε σύστημα και το διαθέτει με καλή τεχνική υποστήριξη στην αγορά και να ζητήσει ένα σχέδιο εφαρμογής ή έναν αναλυτικό οδηγό συναρμολόγησης/τοποθέτησης.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορεί κανείς να βρεί στο ιντερνετ σχέδια, τομές, κατόψεις, πιστοποιητικά ηχομόνωσης, πυραντίστασης κλπ.

Κανένα απ τα συστήματα αυτά όμως δεν έχει σχεδιαστεί για τον δικό μου χώρο και μόνο. Είναι θέμα τεχνικής κρίσεως / εμπειρίας το πώς θα προσαρμοστεί και θα εφαρμοστεί ένα σύστημα σε συγκεκριμένο χώρο. Δεν μιλάμε για μια ακουστική μελέτη που θέτει κάποια θεωριτικά πλαίσια. Εδώ πρόκειται για τον τρόπο που θα στοκάρει κανείς για παράδειγμα ένα διάκενο, από την προετοιμασία της μάζας μέχρι το άπλωμά της πάνω στο σημείο αρμολόγησης.

Αυτά είναι πράγματα που κανείς δεν μπορεί να τα περιγράψει ούτε σε σχέδια ουτε σε οδηγίες αλλά ούτε και τηλεφωνικά. Είναι θέματα δεξιοτεχνίας.

Σε πρακτικό επίπεδο τα συστήματα βελτιώνονται από τους εφαρμοστές.

Και αυτό μόνον όταν οι εταιρείες που σχεδιάζουν και παράγουν/παρέχουν συστήματα ενδιαφέρονται πραγματικά για την τεχνική υποστήριξη και περεταίρω ανάπτυξη των συστημάτων τους.

Φυσικά μπορεί να κάτσει κανείς και να τα συζητάει όλα με άλλους και να δοκιμάζει, αλλά το κόστος ανεβαίνει όπως και η πιθανότητα να επενδύσει κανείς σε υλικά μεγάλου κόστους και να αποτύχει στην εφαρμογή.

Για μένα θα ήταν κρίμα να δώσεις 100 ή 100.000 ευρω για κάτι και να πάνε στράφι.

Αυτά τα λίγα ήθελα να καταθέσω όσον αφορά στις ιδιοκατασκευές και τις Μαγκαιβεριές χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.

---

Όσον αφορά κάποια υλικά που αναφέρθηκαν για αύξηση της πυκνότητας / μάζας.

Ο τομέας των υλικών κατασκευής δεν είναι απ τους τομείς που διαφημίζουν εξειδικευμένα προιόντα στο ευρύτερο κοινό.

Για τον λόγο αυτό ήθελα να θέσω υπ όψιν σας 2 τύπους που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο και θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε μάζα χωρίς να χάσετε πολύ χώρο, σε λογικό κόστος και με βολικές ιδιοσυχνότητες επίσης.

1. τσιμεντοσανίδες

2. ινογυψοσανίδες

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για υλικά υψηλών αντοχών που προορίζονται είτε για εξωτερικούς χώρους είτε για αυξημένη πυρασφάλεια.

Φυσικά από μόνες τους δεν κάνουν τίποτα, αλλά αξίζει να τις συμπεριλάβει κανείς στους υπολογισμούς του  ;)

Τα στοιχεία πυκνότητας και το κόστος αλλάζει από παραγωγό σε παραγωγό, μπορεί όμως κανείς να τα βρει ελεύθερα στο ιντερνετ και να πειραματιστεί σε θεωριτικό επίπεδο.

Επιπλέον σε σχετικά χαμηλά κόστη υπάρχουν διάτρητες ηχοαπορροφητικές γυψόπλακες, για τοίχους και οροφές αλλά και ξύλινες επενδύσεις. Και στις δύο περιπτώσεις με ηχοαπορροφητικό υαλούφασμα στο αφανές μέρος εαν το θελήσει κανείς. Ακόμα και πετροβάμβακες με προστατευτικό υαλούφασμα σε διάφορα χρώματα κυκλοφορούν στην αγορά, για όσους φοβούνται το αναπνευστικό τους.

Αυτά τα λίγα από μένα και συγχαρητήρια σε όσους είχαν το θάρρος να δοκιμάσουν, γενικότερα.  :)

 
Last edited by a moderator:
Καλησπέρα σε όλους,

έχω φτιάξει και εγώ κάτι και θα το μοιραστώ μαζί σας μόλις καταφέρω να περι-συμμαζέψω ολόκληρο το υλικό (φωτο, σχέδια κλπ)

επίσης επείδή το συγκεκριμένο ζήτημα (ακουστική, κατασκευές, νέες τεχνολογίες υλικών κλπ) δεν τελειώνει ποτέ, και επειδή αισθάνομαι άσχετος παρότι έχω κατασκευάσει το δικό μου χώρο έχω αρκετές απορίες...

γιύτό θα επανέλθω με επόμενες δημοσιεύσεις.

ευχαριστώ και καλή μου αρχή :) χε χε

 
aspkd είπε:
... θα επανέλθω με επόμενες δημοσιεύσεις.
Η κατασκευή είναι Box in a Box και έχει ολοκληρωθεί το booth προς το παρόν (τωρα κατασκευάζω την οροφή κλπ)

Όπως αναφέρω και πιο πάνω εδώ έχω το αρχικό σχέδιο το οποίο έχει πολύ μικρή απόκλιση σε σχέση με το πρώτο booth που κατασκευάστηκε τελικώς. Το CR δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και στο βοηθητικο δωμάτιο τελικώς έχει γίνει προετοιμασία για να κατασκευαστεί ως drumbooth. οπότε έχουμε δουλειές....

Το γενικό υψος είναι 2,4 (καθαρό)

Photos σε λίγες ημέρες ... διότι θα χρειαστώ τη βοήθεια ειδικών σε θέματα ακουστικής :)

sxedio.png

 
Last edited by a moderator:
Eδώ έχουμε ενα σχεδιάκι με την τομή της οροφής του Booth. Πρόκειται για 2 επίπεδα. Σκέφτηκα να κατασκευάσω 2 διαφορετικές οροφές, όπου η μία να μην έχει καμία απολύτως επαφή με την άλλη...

Θέλω την τεκμηριωμένη γνώμη σας σχετικά με την κλίση της 2ης γυψοσανίδας (ακουστική οροφή). Επίσης επειδή αυτές τις ημέρες τελειώνω αυτή ακριβώς την κατασκευή θα ήθελα γνώμες σχετικά με το πως αλλιώς θα μπορούσε να κατασκευαστεί η οροφή σε ένα μικρό Booth σαν αυτό :) (εκτός από τα διάφορα acoustic elements (διάφορα absorbers, διαχυτές κλπ) που μπορούν να προστεθούν κατόπιν!

ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων !

ceiling_2010.png

 
Last edited by a moderator:
ωραίος...! keep walking...

σου προτείνω να ανοιξεις καινουργιο θεμα ''Κατασκευή Project Studio aspkd'' όπως εγινε και με το δικό μου 

 
beeros05 είπε:
ωραίος...! keep walking...

σου προτείνω να ανοιξεις καινουργιο θεμα ''Κατασκευή Project Studio aspkd'' όπως εγινε και με το δικό μου  
ευχαριστώ φίλε beeros05...

αυτό και μόλις έκανα:

η συνέχεια εδώ ...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=178266

 
Last edited by a moderator:
Καλησπέρα φίλοι μου!

Χρόνια και ζαμάνια  :P

Εύχομαι να είστε όλοι διακοπές και να ξεκουράζεστε και ας μην απαντήσει κανείς στο post!  :P

Θυμίζω μια ερώτηση που είχα κάνει παλιά σχετικά με την κλήση της οροφής και παραθέτω μια απάντηση και το edited σχήμα που είχε δώσει ο Holystone ...

Θέλω να κάνω μια αρκετά γενική ερώτηση!!!1Α ή 1Β

2Α ή 2Β

1. Αν είναι κάπως μακρόστενο το δωμάτιο ποια πρέπει να είναι η θέση μας??

2. Αν έχουμε κλήση στο ταβάνι σε ποια μεριά είναι σωστό να καθόμαστε??

ss164.jpg


Καλημέρα!

Σε άρθρο του soundonsound έλεγε, πως πρέπει να βάζουμε τα monitors στην μεγάλη πλευρά του δωματίου έτσι ώστε να μην συγκεντρώνονται και να ενισχύονται οι χαμηλές συχνότητες ακόμα περισσότερο στους πλαινούς τοίχους και μπροστά μας, μιας και εκεί θέλουμε να είναι Dead End.

Στον τοίχο πίσω μας θέλουμε να είναι περισσότερο Live End.

Άρα ψηφίζω:1.Α  

Τώρα, όσον αφορά στην κλίση, ψηφίζω 2.Β,

καθώς αν υποθέσουμε πως οι συχνότητες αντανακλώνται όπως το φώς όταν χτυπάει σε ένα καθρέπτη με την ίδια γωνία κλίσης, τότε οι συχνότητες απομακρύνονται από την θέση ακρόασης.
πριν περίπου ένα 6μηνο έκανα άλλη μια αλλαγή στο "μονοθέσιο" home studio και είχα πέσει σε ένα topic στο GS όπου έλεγαν ότι καλύτερα η θέση ακρόασης να είναι στην μεριά που η οροφή είναι ψηλότερη ...

Εδώ ένα σχήμα που είχαν αναρτήσει τα παλικάρια

40810d1189181854-our-new-studio-build-calgary-canada-yet-another-photo-thread-ceiling-slope.jpg


The sloped ceiling helps break up room modes either way. However, if you look at my attached drawing you can see that the first ceiling reflection travels a shorter distance when the front of the room is the shorter end. Longer reflections are better. From this perspective, having the ceiling slope down towards the rear is preferable.
Τι γνώμη έχετε εσείς?

 
Last edited by a moderator:
Γεια και χαρά σε όλους σας και καλό χειμώνα.

Λοιπόν μπαίνω στο ψητό.

Επιτέλους βρήκα χώρο και αρχίζω την κατασκευή του studio μου.

Σας παραθέτω τα δεδομένα.

Το ακίνητο είναι ένα ημιυπόγειο 80 τ.μ. Έχει. 3 παράθυρα (μονό τζάμι) που βλέπουν στην αυλή πολυκατοικίας. Από πάνω είναι ανοιχτό parking και από την μια πλευρά του υπάρχει μια πόρτα που οδηγεί στους υπόγειους χώρους της πολυκατοικίας.

Ο χώρος θα διανεμηθεί σε Live Room, Control Room, μια αποθήκη (καθώς έχω και rental για συναυλίες) και σαφώς ένα μικρό χώρο υποδοχής.

Ιδού το σχέδιο όπου φαίνονται και οι διαστάσεις των δωματίων:

12studioplanj


Το Live Room θα γίνει Room in a Room ενώ το control room δεν θα ηχομονωθεί αφου δεν χρειάζεται (κατά την ταπεινή μου γνώμη.)

Αναλυτικότερα:

Για την κατασκευή του δαπέδου θα χρησιμοποιηθούν ,mdf, γυψοσανίδα, mdf, καδρόνια ξύλινα διαστάσεων 5χ5 cm πετροβάμβακας πάχους 5 cm πυκνότητας 50 κιλών / m3 και τα παρακάτω αντικραδασμικά στηρίγματα Vibro FM

με τα εξής χαρακτηριστικά:

Ιδού το σχέδιο

Οι κατακόρυφοι τοίχοι θα κατασκευασθούν με  ξύλινο σκελετό ( πλαίσιο με καδρόνια διαστάσεων 5χ10 cm και κατακόρυφα καδρόνια 5χ5 cm σε αποστάσεις  ανά 40 cm), πετροβάμβακα πάχους  5 cm για το γέμισμα των κενών και γυψοσανίδες  στις εξωτερικές πλευρές σύμφωνα με το σχήμα

Στο μέρος από το δοκάρι της οροφής και προς την πόρτα εισόδου του υπογείου στην εξωτερική πλευρά του live room θα τοποθετηθεί διπλή γυψοσανίδα.

Οι κατακόρυφοι τοίχοι θα στηριχθούν πάνω στο δάπεδο στα όριά του με πρόβλεψη να τοποθετηθούν περισσότερα αντικραδασμικά στηρίγματα σύμφωνα με το συνολικό βάρος της κατασκευής.

Η οροφή θα κατασκευασθεί με ανάλογο τρόπο των κατακόρυφων τοίχων (τα καδρόνια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι όλα 5χ5 cm)  και σε απόσταση 5cm από την οροφή του υπογείου ακλουθώντας την μορφολογία της με συνολικό πάχος οροφής 7,25 cm.

Λόγω του μεγάλου μήκους των 5,5 m η συνέχεια της  οροφής  θα ¨κοπεί¨ στα δύο μέτρα με την τοποθέτηση ξύλινης δοκού 10χ15 cm (τρία καδρόνια 5χ10cm) παράλληλα προς τη τσιμεντοδοκό της οικοδομής. Τα υπόλοιπα 3,5m κόβονται αναγκαστικά περίπου στη μέση από την δοκό του υπογείου.

Τελικά εσωτερικά η οροφή του live room θα διατρέχεται από δύο παράλληλες δοκούς διαστάσεων 10χ15 και 35χ56 cm. όπως φαίνεται σε τομή στο σχήμα.

Υπάρχει η δυνατότητα η οροφή του live να στηριχθεί πάνω στους κατακόρυφους τοίχους ή να αναρτηθεί από την οροφή του ημιυπόγειου με τα εξαρτήματα CH της vibro

Επειδή το control room δεν θα έχει ιδιαίτερη ηχομόνωση και αντικραδασμική προστασία, στο παράθυρο επικοινωνίας η ζεύξη των δύο τοίχων θα γίνει με πετροβάμβακα που θα συγκρατείται στη θέση του με ύφασμα. Τα κρύσταλλα θα στερεωθούν με την παρεμβολή ταινιών νεοπρεν. Η κατασκευή θα γίνει σύμφωνα με το σχήμα:

Όταν ολοκληρωθεί το live room θα είναι ένα παραλληλεπίπεδο με εσωτερικές διαστάσεις: ύψος από 2,2 έως 2,25 m, πλάτος έως 3,75 m και μήκος έως 5,5 m.

Για την ακουστική ποιότητα του Live και Control Room θα χρησιμοποιηθούν έτοιμα Helmhortz Resonators Panels που μου περίσσεψαν από ένα παλαιότερο studio, ενώ για τις γωνίες του Control Room σκέφτομαι να βάλω κάποιες μπασοπαγίδες για τα στάσιμα κύματα.

Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε σχόλιο, διόρθωση όπου κάνω λάθος.

Και θέλω να κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις:

1) Το μήκος του Live Room (5.5) το έχω βάλει ενδεικτικά, αλλά έχω την δυνατότητα να το κάνω όσο θέλω καθώς ο χώρος είναι κενός και θα διαμορφώσω όπως θέλω τις διαστάσεις. Έχετε να μου προτείνεται συγκεκριμένες διαστάσεις για την καλύτερη ακουστική ποιότητα των δωματίων.

2) Μπορώ να φτιάξω το ταβάνι με κλήση αλλά δεν ξέρω πόσο κλήση να του δώσω.

3) Όσον αφορά τα εξαρτήματα ανάρτησης της οροφής ποιό νομίζεται πως είναι η καλύτερη επιλογή μου από τις δύο ;

4) Το εξάρτημα όπου θα πατήσει το δάπεδο είναι από νεοπρένιο. Νομίζεται πως θα κάνω δουλιά;

5) Πιστεύετε πως ο πετροβάμβακας πάχους 5 cm πυκνότητας 50 κιλών / m3 είναι ok;

6) όπως είπα οι τοίχοι θα στηριχτούν στο δάπεδο του κτηρίου και όχι στο δάπεδο που θα φτιάξω. Τι υλικό πιστεύεται οτι πρέπει να βάλω κάτω από τους τοίχους για να μην δημιουργηθούν ηχογέφυρες;

7) Έχετε να μου προτείνεται κάποιο σχέδιο για τις μπασοπαγίδες του Control Room;

Αυτά.

Ευχαριστώ.

 
Last edited by a moderator:
όπα!!

Sorry παιδιά, κάποιο λάθως έκανα με τις photo.

Πώς μπορώ να εισάγω στο κείμενο μου φωτογραφίες σε μορφη jpeg;

 
out of here είπε:
όπα!!

Sorry παιδιά, κάποιο λάθως έκανα με τις photo.

Πώς μπορώ να εισάγω στο κείμενο μου φωτογραφίες σε μορφη jpeg;
Ανέβασέ τες σε κάποιο site τύπου imageshack, photobucket κτλ, και κάνε copy paste το url της κάθε εικόνας. Διαφορετικά επισυνάπτεις μέσω του noiz (στις πρόσθετες επιλογές), αλλά δε θα εμφανίζονται μέσα στο κείμενο

 
out of here είπε:
όπα!!

Sorry παιδιά, κάποιο λάθως έκανα με τις photo.

Πώς μπορώ να εισάγω στο κείμενο μου φωτογραφίες σε μορφη jpeg;
Πολυ ωραια αναλυτικη περιγραφη αλλα προτου μπουμε στο κατασκευαστικο μερος καλο θα ηταν να διευκρινησεις

1. Ποια θα ειναι η χρηση του στουντιο προσωπικη η επαγγελματικη?

2. Κοστος κατασκευης

3. Τοποθεσια, ενοικοι, γειτονες

Νικος

 
FABRICAUDIO είπε:
Πολυ ωραια αναλυτικη περιγραφη αλλα προτου μπουμε στο κατασκευαστικο μερος καλο θα ηταν να διευκρινησεις

1. Ποια θα ειναι η χρηση του στουντιο προσωπικη η επαγγελματικη?

2. Κοστος κατασκευης

3. Τοποθεσια, ενοικοι, γειτονες

Νικος
Εχεις δίκιο. σε λίγο θα ξαναστείλω το θέμα με τις photo.

 
out of here είπε:
Εχεις δίκιο. σε λίγο θα ξαναστείλω το θέμα με τις photo.
δυσκολεύομαι λίγο με το upload των σχεδίων...επανέρχομαι αυριο με όλο το υλικο(ελπίζω...)

 
Πάμε πάλι,..

Σας παραθέτω τα δεδομένα.

Το studio θα χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά για recording και πρόβες. Τους γείτονες δεν τους έχω γνωρίσει ακόμα καλά. .αλλά μου φαίνονται λίγο ιδιότροποι...

Το ακίνητο είναι ένα ημιυπόγειο 80 τ.μ. Έχει. 3 παράθυρα (μονό τζάμι) που βλέπουν στον κήπο της πολυκατοικίας. Από πάνω είναι ανοιχτό parking και από την μια πλευρά του υπάρχει μια πόρτα που οδηγεί στους υπόγειους χώρους της πολυκατοικίας.

Ο χώρος θα διανεμηθεί σε Live Room, Control Room, μια αποθήκη (καθώς έχω και rental για συναυλίες) και σαφώς ένα μικρό χώρο υποδοχής.

Ιδού το σχέδιο όπου φαίνονται και οι διαστάσεις των δωματίων:

studioplan.jpg


Ηχομόνωση




Το Live Room θα γίνει Room in a Room ενώ το control room δεν θα ηχομονωθεί ιδιαίτερα πάρα μόνο με έναν τοίχο με γυψοσανίδα και πετροβάμβακα.

Αναλυτικότερα:

Δάπεδο

Για την κατασκευή του δαπέδου θα χρησιμοποιηθούν ,mdf, γυψοσανίδα, mdf, καδρόνια ξύλινα διαστάσεων 5χ5 cm πετροβάμβακας πάχους 5 cm πυκνότητας 50 κιλών / m3 και τα παρακάτω αντικραδασμικά στηρίγματα Vibro FM

vibrofm.jpg


με τα εξής χαρακτηριστικά:

vibrofmspecs.jpg


62856952.jpg


Το συνολικό ύψος του δαπέδου είναι περίπου  9,5 cm (mdf 18mm, γυψοσανίδα 12,5 mm, καδρόνια 50 mm και vibro FM 13 mm)

Τοίχοι

Οι κατακόρυφοι τοίχοι θα κατασκευασθούν με  ξύλινο σκελετό ( πλαίσιο με καδρόνια διαστάσεων 5χ10 cm και κατακόρυφα καδρόνια 5χ5 cm σε αποστάσεις  ανά 40 cm), πετροβάμβακα πάχους  5 cm για το γέμισμα των κενών και γυψοσανίδες  στις εξωτερικές πλευρές σύμφωνα με το σχήμα

wallsw.jpg


Στο μέρος από το δοκάρι της οροφής και προς την πόρτα εισόδου του υπογείου στην εξωτερική πλευρά του live room θα τοποθετηθεί διπλή γυψοσανίδα.

Οι κατακόρυφοι τοίχοι θα στηριχθούν πάνω στο δάπεδο στα όριά του με πρόβλεψη να τοποθετηθούν περισσότερα αντικραδασμικά στηρίγματα σύμφωνα με το συνολικό βάρος της κατασκευής.

Οροφή

Η οροφή θα κατασκευασθεί με ανάλογο τρόπο των κατακόρυφων τοίχων (τα καδρόνια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι όλα 5χ5 cm)  και σε απόσταση 5cm από την οροφή του υπογείου ακλουθώντας την μορφολογία της με συνολικό πάχος οροφής 7,25 cm.

Λόγω του μεγάλου μήκους των 5,5 m η συνέχεια της  οροφής  θα ¨κοπεί¨ στα δύο μέτρα με την τοποθέτηση ξύλινης δοκού 10χ15 cm (τρία καδρόνια 5χ10cm) παράλληλα προς τη τσιμεντοδοκό της οικοδομής. Τα υπόλοιπα 3,5m κόβονται αναγκαστικά περίπου στη μέση από την δοκό του υπογείου.

Τελικά εσωτερικά η οροφή του live room θα διατρέχεται από δύο παράλληλες δοκούς διαστάσεων 10χ15 και 35χ56 cm. όπως φαίνεται σε τομή στο σχήμα.

orofi.jpg


Υπάρχει η δυνατότητα η οροφή του live να στηριχθεί πάνω στους κατακόρυφους τοίχους ή να αναρτηθεί από την οροφή του ημιυπόγειου με τα εξαρτήματα CH της vibro

vibrochminib.jpg


vibrochminispecs.jpg


και

chra.jpg


chrb.jpg


vibrochrspecs.jpg


Παράθυρο επικοινωνίας

Επειδή το control room δεν θα έχει ιδιαίτερη ηχομόνωση και αντικραδασμική προστασία, στο παράθυρο επικοινωνίας η ζεύξη των δύο τοίχων θα γίνει με πετροβάμβακα που θα συγκρατείται στη θέση του με ύφασμα. Τα κρύσταλλα θα στερεωθούν με την παρεμβολή ταινιών νεοπρεν. Η κατασκευή θα γίνει σύμφωνα με το σχήμα:

window.jpg


Όταν ολοκληρωθεί το live room θα είναι ένα παραλληλεπίπεδο με εσωτερικές διαστάσεις: ύψος από 2,2 έως 2,25 m, πλάτος έως 3,75 m και μήκος έως 5,5 m.

Πόρτα Live Room

Σκέφτομαι δύο περιπτώσεις:

1) Αγοράζω δύο απλές πόρτες, τις γεμίζω με πετροβάμβακα, τις βάζω λάστικα στις άκρες και τις τοποθετώ έτσι ώστε η μία να νοίγει προς τα μέσα και η άλλη προς τα έξω.

2) Βάζω μία έτοιμη ηχομονωτική πόρτα που είναι κατασκευασμένη απο δυπλό sandwich κόντρα πλακε – πετροβάμβακα

Ακουστική ποιότητα.

Live Room

Στους τοίχους του  Live Room θα τοποθετηθούν  6  Helmhortz Resonators Panels που μου περίσσεψαν από ένα παλαιότερο studio.

Η κατασκευή τους είναι ως εξείς:

Ξύλινο πλαίσιο γεμισμένο με πετροβάμβακα, διάκενο αέρα, διάτρητη ξύλινη Επιφάνια και ύφασμα.

2 από τα panel έχουν διαστάσεις ήψος 110 cm,  πλάτος 60 cm και βάθος 11 cm,

Ενώ τα υπόλοιπα 4 έχουν διαστάσεις 110 cm X 60 cm X 6 βάθος.

Το δάπεδο θα είναι παρκε και πάνω θα βάλω κάποια χαλιά.

Control Room

Σκέφτομαι για κάποιες μπασοπαγίδες στις γωνίες  αλλά απο εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω για να έχω flat monitoring.

Εξαερισμός – Κλιματισμός

Live Room

Για τον κλιματισμό θα μπει αθόρυβο air condition και θα κατασκευαστεί ένα πλαίσιο από πετροβάμβακα απο γύρο του για να κόβει τον ήχο.

Όσον αφορά τον εξαερισμό, σκέφτομαι να τοποθετήσω στον τοίχο κάποιο plenum όπου θα προμηθεύει στον χώρο φρέσκο αέρα.

Για το control room δεν υπάρχει πρόβλημα. Ανοίγω την πόρτα και αερίζομαι...(εννοώ παίρνω καθαρό αέρα...)

Σε πρώτη φάση θα αρχίσω με την ηχομόνωση του χώρου και μετά θα επιμεληθώ την ακουστική ποιότητα του.

Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε σχόλιο,  πρόταση ή διόρθωση όπου κάνω λάθος.

Και θέλω να κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις:

1) Το μήκος του Live Room (5.5) το έχω βάλει ενδεικτικά, αλλά έχω την δυνατότητα να το κάνω όσο θέλω καθώς ο χώρος είναι κενός και θα διαμορφώσω όπως θέλω τις διαστάσεις. Αυτό ισχύει και για το control. Έχετε να μου προτείνεται συγκεκριμένες διαστάσεις για την καλύτερη ακουστική ποιότητα των δωματίων.

2) Μπορώ να φτιάξω το ταβάνι με κλήση αλλά δεν ξέρω πόσο κλήση να του δώσω.

3) Όσον αφορά τα εξαρτήματα ανάρτησης της οροφής ποιό νομίζεται πως είναι η καλύτερη επιλογή μου από τις δύο ;

4) Το εξάρτημα όπου θα πατήσει το δάπεδο είναι από νεοπρένιο. Νομίζεται πως θα κάνει δουλιά;

5) Πιστεύετε πως ο πετροβάμβακας πάχους 5 cm πυκνότητας 50 κιλών / m3 είναι ok;

6) όπως είπα οι τοίχοι θα στηριχτούν στο δάπεδο του κτιρίου και όχι στο δάπεδο που θα φτιάξω. Τι υλικό πιστεύεται ότι πρέπει να βάλω κάτω από τους τοίχους για να μην δημιουργηθούν ηχογέφυρες;

7) Έχετε να μου προτείνεται κάποιο σχέδιο για τις μπασοπαγίδες του Control Room;

8) έχετε γνώμη για το πού ακριβώς να τοποθετηθούν τα Helmhortz Resonators?

Αυτά.

Ευχαριστώ.

 

Trending...

Νέα θέματα