• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κατασκευή Project Studio

• Thread starter Thread starter djven_om
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 216
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 175K
Η συζήτηση για την ακουστική και τον σχεδιασμό ενός control room συνεχίζεται στο πολύ ενδιαφέρον τόπικ που ξεκίνησε ο Dreampanos:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=160405.0

.....προτείνω στο παρόν τόπικ να μείνουμε σε πιο "πεζά" , κατασκευαστικά θέματα που αφορούν το project studio ;)

Πρόβλημα!!!

Όπως ανάφερα παραπάνω σχεδόν τελείωσα με τις κατασκευές!!!

Χοντρά χαλιά στο πάτωμα,

πετροβάμβακας - γυψοσανίδα με μικρή κλήση στο ταβάνι

μπασοπαγίδες με πετρ. σε όλες τις γωνίες απο το πάτωμα ως το ταβάνι!

Το πρόβλημα με τα μπάσα λύθηκε !!! ΑΛΛΑ!!!

Στα μεσαία - υψηλά νομίζω οτι έχω απίστευτο πρόβλημα :( 

Με την clap-δοκιμή ακολουθεί μετά απο μερικά ms ένας 'μεταλλικός' ήχος

(σαν να έχει ξεκουρδίσει κάτι ή να σαν να σπάει μια χορδή λολ!)

Δεν θέλω ένα εντελώς dead δωμάτιο αλλά ούτε και αυτό το χάλι που έχω τώρα.

Υπάρχει κάποια πρόταση για να λύσω το πρόβλημα αυτό!?

Οι τοίχοι μου είναι απο ίτονγκ (α' μπλόκ)

Γενικά από θέμα ηχομόνωσης δεν έχω κανένα πρόβλημα ειδικά μετά την αλουμινένια πόρτα που έβαλα (2πλό τζάμι και στη μεριά του studio γυψοσανίδα) οπότε όλο το βάρος στην ακουστική.

save AIF ;p

αρχίζω και τρελαίνομαι :(

Αυτο φιλε μου ονομαζεται Flutter echo... το πως αντιμετοπιζεται τωρα... αστα.. μεγαλη ιστορια.. αυτο συνιθως προκειπτει απο κακο σχεδιασμο και κατ'επεκταση λαθος διαστασεις του χωρου... για μια προχειρο ορισμο του τι ειναι και γιατι συμβαινει δες εδω http://www.acousticalsolutions.com/education/glossary.asp και εδω http://www.soundonsound.com/sos/sep98/articles/acoustic_3.html

χωρις να θελω να σε απογοητευσω, αλλα δεν νομιζω να ξεφυγεις απο αυτο...

Μη μου λες τέτοια  ??? ???

Δηλαδή με το να γεμίσω τους τοίχους με απορροφητές δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει???

Οι διαστάσεις μου είναι 3χ4,5 (δεν είναι άσχημες αλλα ούτε και σούπερ) και το ταβάνι μου 2,40 (κακό) με κλήση (καλό)..

Αρχίζω το διάβασμα!!! 

Edit: Απο ότι διάβασα στα link Που μου έδωσες (σε ευχαριστώ πολύ) αυτό υπάρχει λόγο παράλληλων τοίχων και η λύση είναι απορροφητές στον ένα εκ των 2 παράλληλων τοίχων (απο ότι λέει το sos)!

Στους πλαϊνούς τοίχους δεν έχω κάνει ακόμα τίποτα και δεν ξέρω πως να προχωρήσω!

Έχω διαβάσει πολλά topic εδώ με πολλές λύσεις αλλά αυτό είναι και το πρόβλημα!

Όσο περισσότερες λύσεις τόσο δυσκολότερο να βρεις άκρη...

Edit2: Εδώ το καλό ξενύχτι!!!

Έβαλα στο google Solving flutter echo problems και έβγαλε πολύ πράμα!!

Διάβασα ότι διορθώνετε και με diffusers εκτός από απορροφητές!

http://www.acousticalsolutions.com/education/pdfs/Flutter_Echo_Problems.pdf

αλλά μάλλον θα καταλήξω σε απορροφητές. (ήταν στο πλάνο anyway καθώς δεν έχω κάνει ακόμα τίποτα με τους πλαϊνούς τοίχους!

Το θέμα είναι

Τι απορροφητές να πάρω και πως να τους βάλω? (διάταξη)

Σας ξαναπετάω το μπαλάκι !!! ;D

Last edited by a moderator:
To sos σε θεματα ακουστικης ειναι λιγακι μπακαλιστικο με την εννοια οτι προσφερει φτυνες λυσεις για ανθρωπους που ψαχνουν λυσεις προχειρες και ευκολες (χωρις να θελω να τους υποβιβασω... αλλωστε και εγω εχω προβει σε τετοιου ειδους λυσεις). Τωρα απο οτι καταλαβαινω χρειαζεσαι κατι πιο σοβαρο εσυ. Το flutter echo ειναι πολλαπλες ανακλασεις οι οποιες παγιδευονται (κατα βαση) σε μια διασταση του πεδιου (δλδ η κατα μηκος η κατα πλατος η κατα υψος). Δεν ειναι καλη λυση τα ηχομονοτικα διοτι το μονο που κανουν ειναι να αυξανουν το ρυθμο αποσβεσης του. Με αλλα λογια θα εξακολουθει να υπαρχει αλλα μειωμενο. Ο καλυτερος τροπος κατα την γνωμη μου, μιας που εχει παγιδευτει ενεργεια σε ενα πεδιο, ειναι να βαλεις διαχυτες ωστε η ενεργεια να ξεφυγει απο αυτες τις 2 επιφανειες (εαν ειναι 2 επιφανειες μιας που υπαρχουν 3ων ειδων flutter echo, 1)αξονικα που μαλλον αυτο ειναι 2)πλαγια και 3)εφαπτομενικα οπου αυτα τα 2 ειναι λιγοτερο πιθανα). Τωρα για τι τυπου διαχυτες θα βαλεις που και πως η αληθεια ειναι οτι θελει μελετη. Ενδεικτικα παντως πρεπει να ειναι απο το 1.5 με 2kHz και πανω.

Παρολα αυτα μπορει το προβλημα να το προκαλουν και οι μπασοπαγιδες. Για ενα χωρο τοσο μικρο δεν νομιζω πως ειναι απαρετιτες και ειναι πολυ πιθανο λογο της ανομοιομορφης κατανομης της αποροφισης να τονιζουν το προβλημα. Παντως σε καμια περιπτωση δεν σου λεω να τις βγαλεις :P

Τωρα για τους διαχυτες... θα σου ελεγα να τους φτιαξεις σε κανα ξυλουργο. Δεν ειναι καμια πολυπλοκη κατασκευη και ουτε απαιτει κανα ειδικο υλικο. Απλα σκληρο ξυλο. Οσον αφορα την κατασκευη εαν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις πως πρεπει να τους φτιαξεις αναλογως με τα χαρακτηριστικα που θες να εχει. Ε και με αυτο τον τροπο αντι να πληρωσεις τον thomman 230 το τετραγωνικο μετρο, θα δωσεις πανω κατω τα ιδια λεφτα και θα ξεμπλεξεις μια και καλη. Εγω τουλαχιστον ετσι θα κανω απο σεπτεμβρη που μπαινω σε καινουριο χωρο...

φλυαρισα παλι... συμβαινει ομως.. τα κρητικα ξυδια φταινε LoL.. καληνυχτα παιδες!

EDIT 1 και απο εμενα...

Ξεχασα να σου πω οτι μιας που δεν εχεις κανει κατι για τους πλαγιους τυχους, καλο θα ηταν να παρεις τπτ κουβερτες παπλωματα η κατι τεσπα το οποιο ειναι ας πουμε "ηχοαποροφητικο" και προσπαθισε να καλυψεις τα 2/3 της συνολικης επιφανειας των δυο επιφανειων οσο συμετρικα γινεται ξεκινοντας απο το κεντρο... στην συνεχεια clap-ομετρισε τον χωρο και παρατηρισε για διαφορες. Αν δεν παρατηρισεις σοβαρη διαφορα τοτε εχεις μεγαλο προβλημα. Εχε υποψην σου οτι η βαμβακερη η μαλινη κουρτινα παχους 8mm εχει συντελεστες αποροφησης 0.3 0.4 0.7 0.8 0.9 0.75 0.7 στα 125 250 500 1kHz 2kHz 4kHz και 8kHz αντιστοιχα... κουβερτες παπλωματα δεν απεχουν πολυ απο αυτες τις τιμες...

οπου συντελεστης αποροφισης 0->ανακλαει τα παντα και 1->αποροφαει τα παντα.. εαν το ψαξεις και βρεις πανω απο 1 (οπου καποιες εξυπνες εταιριες το κανουν) τοτε να ξερεις οτι αυτο το υλικο ειναι μια μαυρη τρυπα.. αποροφα ηχο ακομα και αν δεν υπαρχει... μη σου πω και το φως...

btw οι τιμες για την κουρτινα ειναι απο το ενα βρετανικο ISO το οποιο δεν θυμαμαι αριθμο αλλα για ενα παραξενο λογο θυμαμαι αρκετα καλα τις τιμες.... καταραμενη πτυχιακη... μου αφησε κουσουρια...

Είναι εύκολο να απαλλαγείς από το Flutter echo. Έχουμε 3 ζευγάρια απέναντι τοίχων ο.κ? Η απόλυτη παραλληλία τους προκαλεί το Flutter echo. Σε ένα κοινό δωμάτιο υπάρχει βέβαια αλλά γίνεται πιο έντονο αν βάλουμε απορρόφηση στα 2 ζευγάρια τοίχων και παραλλείψουμε το τρίτο, κάτι που μάλλον έχεις κάνει και εσύ. Αν είσαι ικανοποιημένος με το συνολικό ποσοστό απορρόφησης τότε μπορείς απλά να «στρίψεις» τον ένα από τους τοίχους του προβληματικού ζευγαριού. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά αν δεν θέλεις να φτιάξεις νέο τοίχο, και θα σου πω πως, αλλά πριν από όλα κάνε ένα τεστ για να διαπιστώσεις οτι αυτά που σου λέω είναι αληθινά. Εντόπισε το προβληματικό ζευγάρι τοίχων και βάλε στον ένα από τους δυο ένα κοντρα πλακέ ή μια γυψοσανίδα. Απλώς ακούμπησέ την στο κάτω μέρος του τοίχου και στρίψε την λίγο κατα τον οριζόντιο ή τον κατακόρυφο άξονα. Θα διαπιστώσεις ότι όταν το αυτί σου «βλέπει» γυψοσανίδα το Flutter echo εξαφανίζεται. Ελπίζω γιατί αλλιώς θα με κυνηγάς.

Αν όλα πάνε καλά -που θα πάνε δεν σε φοβάμαι- κόψε πανελάκια 70x70 ή ότι άλλο σε βολεύει και βάλτο εκεί που έβαλες την γυψοσανίδα με μικρή κλίση φυσικά.

Α και την μοκέτα τι την ήθελες?

Γιάννης

Και ρε φιλε PJ αν "στριψει" λιγο τον τοιχο του τι θα γινει? Τεκμηριωνε εως ενα βαθμο τις απαντισεις σου για να ειναι σε θεση ο αλλος να καταλαβει τον λογο που του προτεινεις να κανει κατι...

PJ είπε:
Η απόλυτη παραλληλία τους προκαλεί το Flutter echo.
Αυτο δεν ισχυει... και η "μερικη" παραλληλια ειναι ικανη να δημιουργισει το προβλημα... οπως ειπα και ποιο πανωτο flutter echo δεν ειναι απαρετητο να δημιουργειται μεταξι 2 τοιχων (δλδ αξονικα). Μπορει να δημιουργιθει και απο 3 τοιχους (εφαπτομενικα) η και μεταξυ 6 τοιχων (πλαγια) αν και η τελευταια περιπτωση ειναι μαλλον αδυνατη...

Το να χτισεις τοιχο με γυψοσανιδα δεν ειναι ευκολη δουλεια... αφηνει ενα κενο απο πισω το οποιο πρεπει να καλυφθει αλλιως θα δημιουργησει μια τρυπα στο φασμα αναλογο των διαστασεων του (αποροφηση μεσω συντονισμου-Helmholtz κλπ). Ασε που οικονομικα ειναι ασυμφορο (παραγοντας που πρεπει να ληφθει υποψην). Το στριψιμο του τοιχου που λες παει στο γεγονος του να διωξεις ενεργεια απο το προβληματικο ζευγαρι τοιχων... συμφωνω αλλα δεν ειναι και ο πιο αποτελεσματικος τροπος...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!

Πραγματικά μου δίνετε κουράγιο και πάνω από όλα γνώση!

Εδώ που τα λέμε φρικάρισα γιατί όσο ήταν το αρχικό 'γυμνό' δωμάτιο το Flutter echo δεν υπήρχε...

αλλά υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τα μπάσα.

Τώρα το ανάποδο!

Το ένα ζευγάρι είναι ταβάνι με κλήση (πετροβάμβακας-γυψοσανίδα) και χαλί οπότε να υποθέσω δεν είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα.

Το άλλο ζευγάρι με τις μικρότερες επιφάνειες είναι ο μπροστά τοίχος με ένα μεγάλο παράθυρο, 2 μπασοπαγίδες στις γωνίες και άλλη μία απο το πάτωμα έως εκεί που αρχίζει το παράθυρο (στο μήκος του παραθύρου).

Απέναντι είναι ένα μεγάλο έπιπλο με βινύλια 1μ ύψος και 2 ξύλινα έπιπλα κλειστά με συρτάρια και ντουλάπι. (φυσικά και οι άλλες 2 μπασοπαγίδες).

Το τρίτο ζευγάρι που είναι οι μεγαλύτερες επιφάνειες (οι πλαϊνοί τοίχοι) είναι σχεδόν γυμνοί εκτός απο ένα τρίτο ξύλινο κλειστό επιπλο στα δεξιά μου.

Ένα σχέδιο με το πώς είναι το δωμάτιο διαμορφωμένο ως τώρα  :

studio2hf1.jpg

EDIT: PJ βρήκα ένα κομμάτι κοντρα πλακέ 1,20 χ 70 και το έβαλα στα αριστερά μου στο ύψος των αυτιών!

Το Flutter echo εξαφανίστηκε ή έστω ακούγεται ίιιιιιισα ίσα με πολύ προσπάθεια!

Του έδωσα αρκετή κλήση για να εξαφανιστεί (περίπου 30 μοίρες).

Να πάρω ένα φύλλο κόντρα πλακέ όπως είναι να το βάλω στα αριστερά μου??

Ή είναι υπερβολή?!

Να ξεχάσω τα απορροφητικά??

Ήμουν έτοιμος να πάρω αυτά εδώ

http://www.musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=18631&pcode=H002_I0018631

και να κάνω κάτι σαν ανάποδες σκακιέρες στους πλαϊνούς τοίχους αλλά από βλέπω μάλλον θα την ακυρώσω της αγορά!

Οι δυο τοίχοι αριστερά και δεξιά θα πρέπει να είναι όμοιοι. Στο μπροστινό μέρος μπορείς να βάλεις απορρόφηση αν δεν έχεις κάνει RFZ και από την πόρτα και πίσω να βάλεις ότι γουστάρεις. Δηλαδή όχι ακριβώς αλλά σηκώνει πολύ κουβέντα και πρέπει να δω τι σκέφτεσαι και μετά να σου πω.

Διαχυτές ,ανακλαστήρες, ανελκιστήρες όλα παίζουν.

30 μοίρες είναι πολύ αλλά αν γίνει και στους δυο τοίχους μπορεί να πέσει στο μισό.

Μπορείς να φτιάξεις αυτό http://www.rpginc.com/products/abflector/index.htm

από γυψοσανίδα ή κοντρα πλακέ.

Παιδιά γενικά ο καθένας έχει τους τρόπους του να προσεγγίζει τα θέματα. Πολλές φορές είναι ευκολότερο να τσεκάρεις πρακτικά ένα θέμα και άλλες φορές είναι αναπόφευκτο να επεκταθείς. Για το καλό της συζήτησης θα ήταν καλό να είμαστε φειδωλοί στις υποδείξεις ο.κ.;

Σε ευχαριστώ πολύ PJ! Και όλους!!

Η κατασκευή που μου προτείνεις είναι σχετικά εύκολη!!

Μου έχει μείνει και ένα κοματάκι γυψοσανίδα απο το ταβάνι οπότε θα δοκιμάσω

και με αυτό για να επιλέξω το καλύτερο!

Στο παρακάτω σχήμα με τα κόκκινα, Α ή Β... η σωστή κατεύθυνση??

Δοκίμασα και με τα 2 και είχα σχετικά τα ίδια αποτελέσματα...

Οπότε ότι κάνω δεξιά κάνω και αριστερά!

Στο ίδιο ύψος, με το ίδιο μήκος, τα ίδια υλικά κτλ κτλ!!!

Ελπίζω να κατάλαβα σωστά!

studio2hf1dn7.jpg

***Dreampanos κτητικά ξίδια άκουσα !!!

Βάζω ξίδια ποικιλίες βάζεις ιδέες??? κρήτη είμαι ;p

Ισχύει για όλο το team :)

To Α είναι σωστό για αριστερά και δεξιά mirror image. Σχεδίασέ το μου να το δώ αν θες.

Πολύ ωραία. Πριν φτιάξεις κάτι μόνιμο όμως βάλε μερικά πανελάκια και στρίφτα με αυτή την λογική για να δεις που εξαφανίζεται το πρόβλημα. Αν μπορείς να επεκταθείς στο ταβάνι είναι μια καλή ερώτηση αλλά δεν μπορώ να στην απαντήσω «ελαφρά τη καρδία». Πάντως διασθητικά μου φαίνεται ότι το ταβάνι καλό είναι να το χρησιμοποιήσεις για acoustic hangers, αλλά αυτό ακυρώνει την κλίση που έχεις δώσει. Anyway μπορεί και να είσαι μια χαρά όπως είσαι αυτή τι στιγμή.

Άψογα!

Από δευτέρα πιάνω δουλειά!

Το φύλλο κόντρα πλακέ από ότι είδα στο νετ βγαίνει 220x170 cm και πάχη 3, 4 και 18 mm!

Το ταβάνι μου είναι περίπου στα 2,40 κ 2,50 άρα λογικά τα 2,20 για το κόντρα πλακέ θα είναι οκ για ύψος!

Θα πάρω 2 λεπτά φύλλα των 3χιλ και είμαι οκ πιστεύω!

Δοκίμασα και με την γυψοσανίδα αλλά το κόντρα πλακέ μου φάνικε οτι είχε καλύτερο αποτέλεσμα!

Ευχαριστώ πολύ!!!

Προσεχώς τα αποτελέσματα :)))))

Λοιπόν, θα σου πω τώρα κάποια πράγματα τα οποία θα σου φανούν χρήσιμα στην κατασκευή αλλά και τι θα πρέπει να περιμένεις ακουστικά.

Η λύση που σου έδωσα ανάλογα με το πως θα την χρησιμοποιήσεις μπορείς να πάρεις διαφορετικά αποτελέσματα. Αν την μπροστινή επιφάνεια τις κατασκευής απλώς την λουστράρεις θα διατηρήσεις όλα σου τα πρίμα στο δωμάτιο απλώς θα τα κατευθήνεις στο πίσω μέρος του. Από εκεί φυσικά θα επιστρέψουν στα αυτιά σου μετά από πολλές διαδρομές. Αν βάλεις κάποιο ηχοαπορροφητικό θα μειώσεις τα πρίμα, άρα μπορείς έπειτα να πειραματιστείς. Σε όλες τις περιπτώσεις θα έχεις έναν διαφραγματικό απορροφητή που θα δουλεύει στις χαμηλές συχνότητες και ο οποίος λόγω του μεταβλητού του βάθους θα είναι broadband. Όσο πιο βαρύ είναι το καπάκι που θα βάλεις τόσο χαμηλότερα θα κατεβαίνει ο απορροφητής σου. Κάτι άλλο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ότι το κόντρα πλακέ θέλει προσοχή στην κατασκευή γιατί αλλιώς θα τρίζει. Δηλαδή θα τρίζει σίγουρα, για να το θέσω καλύτερα, εκτός αν βάλεις λάστιχα ή συλικόνη εκεί που ενώνεται με το πλαίσιο εκτός και αν πας σε ένα καπάκι αρκετά σκληρό το οποίο δεν χρειάζεται πλαίσιο. Αν τελικά πας στην λύση του πλαισίου θα πρέπει να προσθέσεις ηχοαπορροφητικό μέσα στην παγίδα. Με αυτό τον τρόπο θα μεγαλώσεις το ευρος απορρόφησης. Σε όλες τις περιπτώσεις, διαισθητικά σου λέω, ότι θα την χρειαστείς αυτή την απορρόφηση στις χαμηλές συχνότητες. Τελικά συμβουλή μου είναι να βάλεις γυψοσανίδα ή αν σου αρέσει το ξύλο αισθητικά (εμένα μου αρέσει) να βάλεις χοντρό κοντρα πλακέ για να μην σου τρίζει.

Dreampanos είπε:
file mou twra pairnw ptyxio apo to tei mousikhs texnologias kai akoustikhs sto re8ymno... H ptyxiakh mou pou les (ayth pou ekana oso den xazeya se ayto to site :P) einai panw sthn akoustikh opote as poume oti mporw na sou pw dyo kouventes...

1) Kai vasikotero... dystyxws 4.4x4.6 einai gyrw sta 20m2... epifaneia mikrh akoma kai gia ena aplo apodekto control room.... me alla logia den exeis xwro gia recording room... skepsou oti ta hxeia kai to kefali sou 8a prepei na sximatizoun ena trigono me ypsos (metaksi kefaliou kai tou mesou thw apostashs tvn 2 hxeiwn) gyrw sto 1.5m (milontas panta gia nearfield monitors) kai ta hxeia prepei na exoun apostash metaksi tous gyrw sto 1.9-2m. H apostash apo ton toixo pou 8a vrisketai pisw sou prepei na einai peripou 3 fores h apostash pou exeis esy apo ta hxeia (dld 1.5 esy apo ta hxeia + 1.5x3=4.5m) opote opws katalavaineis, isa isa xwras mesa sto domatio...

2) to dwmatio sou einai sxedon tetragwno (stous aksones mikous platous alla oxi ypsos). Oi symmetrikoi xwroi, einai oti xeirotero apo pleyras akoustikhs... Ta modes exoun armonikes apostaseis metaksi toys me apotelesma na exeis entonous syntonismous metaksi tous h apla kapoies mayres trypes panw sto fasma (px kapoies mpasses enw yparxoun na symvaloun katastreptika sto xwro kai na mhn akougontai)

3) Ayto pou zhtas einai oloklhrh meleth. Egw proxeira 8a sou pw oti gia to patwma pou eida, to kalytero einai ksylo, kai sigoura paxia moketa, twra an einai tsimento... entaks, den egine kati... 8a to dior8wseis mesw twn allwn toixwn. Twra oson afora ta hxomonotika gia monosh kai oxi gia akoustikh tote 8es etsi apla toixo paxouw 40-60cm opou 8a einai toublo gypsosanida yalobabmbakas petrobambakas gypsosanida toublo. (ayto vevaia mhn to laveis poly ypopshn sou giati den einai ka8olou standart ta pragmata...). h porta den exei shmasia pou 8a einai arkei na einai ksylo kai sto eswteriko ths ammo (nai ammo, koulo e?).

4) Oson afora thn akoustikh, kai ta ylika pou 8a valeis gia na thn strwseis, ayto 8a to kaneis afou valeis mhxanimata klp ekei mesa... H akoustikh exei na kanei me to xrono antixishs tou rec h kai tou control room. Ara afou stiseis arxizeis kai meletas to xrono antixhshs kai vazeis anaklastikes epifaneis gia na ton annevaseis h hxoaporofitika gia na ton katevaseis. Ypopsin omws oti to ka8e yliko anakla h aporofa se sygkekrimenes syxnotikes perioxes... opote 8elei prosoxh...

opws katalavaineis einai genika para polla... egw sou edwsa twra to elaxisto... oson afora gia klimatismo... asta na pane... einai apo tis poio dyskoles meletes... Episeis prepei na elekseis tis hlektrikes egkatastaseis, geiwseis klp... alliws 8a akous h kai 8a vlepeis fantasmata ekei mesa... (thlewrash stis o8ones h radio kai tarifes sta hxeia klp)

elpizw na se katatopisa kai na mhn sou mayrisa thn psyxologia... apla prepei na ksereis oti 8elei poly meleth kai pragmata pou kykloforoun sthn piatsa isxioun gia kapoies periptwseis... p.x. ta room ratios... isxyoun gia parallilograma nai... alla gia ogko megalytero twn 80-90m3 (dld peripou 5x6x3 LxDxH) kai ektos aytou ayta pou ou edwsan einai mono gia ta aksonika modes, yparxoun kai ta plagia kai ta efaptomenika....

tespa mporw na ka8omai na milaw olh mera...

an exei aporia mhn dystaseis... pes mou..

Το κείμενο θα διαγραφεί γιατί παραβαίνει τους κανονισμούς. - yameth
apo ton kathigiti stis mixanikis ixoy 1-2-3 ola ola afta ?

Μετά από πολύ καιρό είπα να ξαναγράψω στο θέμα που ξεκίνησα ρωτώντας τα έμπειρα στην ακουστική μέλη του noiz την εξής ερώτηση:

Ο thomman πουλάει το εξής kit: PRIMACOUSTIC LONDON Z15 http://www.thomann.de/gr/primacousticlondon_z15.htm  που σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της εταιρίας (Primacoustic) http://www.primacoustic.com/LZ15.htm είναι ιδανική λύση για ένα δωμάτιο (project studio) με διαστάσεις 4.25m x3.75m . Το παραπάνω kit στοιχίζει 999 ευρώ. πιστεύεται οτι θα την κάνει την δουλειά του σωστά? Έχετε άλλες προτάσεις γύρω από αυτό το μπάτζετ (1000+-)?

Υ.Γ: Το δωμάτιο θα είναι στις διαστάσεις 4.25m x3.75m .

Ευχαριστώ πολύ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα