Καλύτερα στιχουργικά ελληνικά ροκ τραγούδια

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Επειδή είχα μία συζήτηση θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια του φόρουμ. Θα ήθελα να μου προτείνετε το στιχουργικό σας τοπ 5 στο ελληνικό ροκ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΕΝΤΕΧΝΟ. Ευχαριστώ.

Ο λακκος με τ'αστεια

Καγκελα παντου

Χημεια και τερατα

Γυφτακι

Ναγκασακι

Ολα απο Πανουση.

Οχι τόσο λογω θεματολογιας. Απλά νομιζω οτι χειριζεται πολυ καλα τη θεματολογια αυτη που διαλεξε ;)

Επειδή θεωρώ και την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη ροκ, δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω στο μήκος κύματος που -μάλλον- ζητάς...

Όχι το θέμα περί Θεού είναι πολύ συμαντικό και προτείνω να γίνει στίκυ το θρεντ αυτό.  :P

ΕΔΙΤ: Παντως σοβαρά τώρά. Μπορεί κάποιον να ξεκινήσει ένα θέμα, ΧΩΡΙΣ να δώσει τη γνώμη του ακριβώς για να μην επηρρεάσει... Λέω τώρα...

Τώρα επί του θέματος...

Για πιο έτσι φανταχτερά και μάλλον ρηχά πράγματα θα κοίταζα προς Τρύπες και Σιδηρόπουλο. Μου φάινεται μάλλον ξεπερασμένη θεματολογία, αλλά καταλαβαίνω ότι λειτουργεί πολύ καλά.

Μετά ο Σαββόπουλος, σαφός και είναι Ροκ, και τον θεωρώ απλά τεράστιο (μέχρι να φτάσει τα... 60 ή κάτι τέτοιο, μετά... )

Τέλος αν θεωρήσουμε ότι η Λ. Πλάτωνος έχει κάνει ροκ, τότε τα τραγούδια που κάνει έχουν όλα εκπληκτικό στίχο!

dmilo είπε:
Επειδή θεωρώ και την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη ροκ, δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω στο μήκος κύματος που -μάλλον- ζητάς...
Γράψε εσύ και μη σε νοιάζει. Με ενδιαφέρει αν θεωρείς ότι έχει καλό στίχο.

RayDTutto είπε:
Νικόλα, θες να γράψεις κάποια συγκεκριμένα τραγούδια;
χμμμ... Ναι αλλά να γυρίσω απ'τη δουλειά και μετά θα το σκεφτώ.
Ααα ναι:

Σαββόπουλος: Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο. (οκ, όχι ακριβώς ροκ, αλλά σίγουρα είναι είδος από μόνο του).

Σιδηρόπουλος: Τω αγνώστω Θεώ (απίστευτο με όλες τις παραπομπές σε άλλα τραγούδια/στίχους)

Αυτοί μιλάν (δε ξέρω γιατί, απλά μ'αρέσει)

Η ώρα του Stuff (Πες μου αν μ' αγάπησες όσο ο ήλιος την αυγή

όσο ο γκρίζος ουρανός κάποιας άνοιξης βροχή

αν τον φόβο μου έβλεπες πίσω από κάθε μου φιλί

πες μου αν μ' αγάπησες όσο η νύχτα την σιωπή
)

Τρύπες: Καινούρια ζάλη σίγουρα!

Ελάτε κύριοι... κι αν δεν έκανε το ερώτημα απόλυτα κατανοητό ή συγκεκριμένο ο RayDTutto, εγώ σίγουρα αν είχα όρεξη να συμμετάσχω στο θέμα θα προσέθετα τις διευκρινήσεις χωρίς περικοκλάδες αλλά με αβρότητα. Κι αν όχι... απλά θα προσπέρναγα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με τυχαια σειρα.

Μηλιωκας - Για το καλο μου.

Κατσιμιχα - Ο Φανης

Πανουσης - Καγκελα

Τουρνας - Μην της το πεις.

Γιοκαρινης - Ευλαμπια ( τιμης ενεκεν,γιατι την εχω τραγουδησει πανω απο χιλιες φορες.) ;D

Vartanis είπε:
Με τυχαια σειρα.

Μηλιωκας - Για το καλο μου.

Κατσιμιχα - Ο Φανης

Πανουσης - Καγκελα

Τουρνας - Μην της το πεις.

Γιοκαρινης - Ευλαμπια ( τιμης ενεκεν,γιατι την εχω τραγουδησει πανω απο χιλιες φορες.) ;D
Ελληνικο ΡΟΚ...αφτο ινε???? ;D

SF εσύ που έχεις γράψει Διάφανα Κρίνα είμαι σίγουρος ότι έχεις τουλάχιστον κάποιες προτάσεις.

Το τι γράφει κάποιος άλλος πρέπει να σε απασχολήσει τόσο πολύ; Ή πρέπει να κολλήσεις στην ορολογία; Πες εσύ αυτό που νομίζεις και θα με βοηθήσεις.

Δεν το κάνεις στίχους ελληνικών τραγουδιών σκέτο; Δεν το βλέπω να προχωράει αλλιώς.

Μετά, την επιλογή την κάνεις μόνος σου και δε δίνεις και λογαριασμό.

RayDTutto είπε:
SF εσύ που έχεις γράψει Διάφανα Κρίνα είμαι σίγουρος ότι έχεις τουλάχιστον κάποιες προτάσεις.

Το τι γράφει κάποιος άλλος πρέπει να σε απασχολήσει τόσο πολύ; Ή πρέπει να κολλήσεις στην ορολογία; Πες εσύ αυτό που νομίζεις και θα με βοηθήσεις.
γενικα απο τον χωρο της εναλλακτικης μοντερνας ηλεκτρικης μουσικης ,ελληνικο ροκ δεν πιστευω οτι εχει υπαρξει ποτε,ωραιους στιχους γραφουν ο Αγγελακας,ο Παυλιδης και ο Πανουσης (οι στιχοι των Κρινων δεν μου αρεσαν ποτε)

μονο 3 θα σου πως γιατι οι περισσοτεροι αλλοι με αφηνουν παγερα αδιαφορο.... ;D

edit

αντε να βαλω και τους ΜΕΝΤΑ μεσα.....

Jazzjoker είπε:
Δεν το κάνεις στίχους ελληνικών τραγουδιών σκέτο; Δεν το βλέπω να προχωράει αλλιώς.

Μετά, την επιλογή την κάνεις μόνος σου και δε δίνεις και λογαριασμό.
Μπα. Δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν έτσι κι αλλιώς. Έτσι κι αλλιώς, όποιος θέλει να γράψει με καλή πίστη, γράφει. Και οι Νίκοι έγραψαν και ο Βαρτάνης. Μια χαρά...

Superfunk είπε:
γενικα απο τον χωρο της εναλλακτικης μοντερνας ηλεκτρικης μουσικης ,ελληνικο ροκ δεν πιστευω οτι εχει υπαρξει ποτε,ωραιους στιχους γραφουν ο Αγγελακας,ο Παυλιδης και ο Πανουσης (οι στιχοι των Κρινων δεν μου αρεσαν ποτε)

μονο 3 θα σου πως γιατι οι περισσοτεροι αλλοι με αφηνουν παγερα αδιαφορο.... ;D

edit

αντε να βαλω και τους ΜΕΝΤΑ μεσα.....
Ε όλο και 4-5 τραγούδια θα βρεις από τους 4 αυτούς να μου γράψεις.

Όσο για τα Κρίνα, περί ορέξεως. :) Για μένα είναι στους τοπ.

Πανούσης πολύ χιουμοριστικός

Δ/Κ πολύ δήθεν

'80s mainstream πολύ ανάλαφρος

Πυξ Λαξ Τα δοκάρια στο γρασίδι δε μας σώζουν από την ήττα

Αγγέλακας τι κρίμα τι κρίμα τι κρίμα

Λοιποί διάττοντες αστέρες εντός της τελευταίας τριακονταετούς συνθήκης πολύ άτεχνος

Σαββόπουλος, αν και μάρέσει,  δε θα το έλεγα ακριβώς ροκ

Οπότε:

Πάρε τρία στην τύχη από Τερμίτες και δυο παρομοίως από Παύλο, και έχεις ένα σχετικά αντιπροσωπευτικό imho tof 5.

Με Τερμίτες δεν έχω σχεδόν καθόλου τριβή. Υπηρξαν την εποχή που τα σνομπάριζα αυτά. Δώσε κανα παράδειγμα πλιζ.

RayDTutto είπε:
Ε όλο και 4-5 τραγούδια θα βρεις από τους 4 αυτούς να μου γράψεις.

Όσο για τα Κρίνα, περί ορέξεως. :) Για μένα είναι στους τοπ.
Δυστυχως μονο του Πανουση εχω δισκους,για τους αλλους το ειπα γενικα απο διαφορα που εχω κατα καιρους ακουσει δεν θυμαμαι γενικα καποια κομματια τους τοσο καλα ωστε να στα αναφερω....,τον Πανουση ομως τον εχω...σπουδασει ;D...το "Παρε το χαπακι σου" ειναι κορυφη νομιζω....

Δ/Κ πολύ δήθεν
Μπα ακριβως ετσι μιλανε και στη..πραγματικοτητα οι 2 στιχουργοι τους,οποτε δηθεν δεν ειναι.....(οι στιχοι τους φυσικα ειναι εξαιρετικα καλογραμμενοι και με καλη τεχνικη ,απλα not my cup of tea)

Οκ.

Πανούσης και Σαββόπουλος είναι ευρέως αλλά όχι γενικά αποδεκτοί βλέπω.

Περίμενα πιο εναλλακτικά αποτελέσματα για να πω την αλήθεια.

Trending...

Νέα θέματα

Back