Εμένα με ενοχλεί η προσποιητή οικειότητα ("έλα αγορίνα, του κουτιού είναι") και η αγένεια (σου γράφει ο άλλος να του στείλεις τηλ. να επικοινωνήσει, του απαντάς και δεν παίρνει ποτέ).
Επίσης, κάτι που το έχουμε ξανασυζητήσει στο φόρουμ, το παζάρι για το παζάρι: "αν μου κόψεις 10 ευρώ, έρχομαι και το παίρνω αμέσως"/
Κατά καιρούς έχω απαντήσει:
-Εμένα με ρώτησες αν μπορώ να έρθεις να το πάρεις αμέσως?
-Ασε, θα περιμένω να μαζέψεις τα 10 ευρώ.
Ανταλλαγές, δεν γράφω ότι δεν με ενδιαφέρουν, όμως μόλις ένα 2% από όσα έχω δώσει και πάρει μια δεκαετία τώρα, ήταν ανταλλαγές. Δεν θεωρώ τρομερό το να απαντήσεις ως πωλητής:
"Καλημέρα
ευχαριστώ για την επικοινωνία. Δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει κάτι για ανταλλαγή.
Φιλικά, Μιχάλης"
Στην ανάγκη αν βαριεσαι να το γράφεις , γράψε το μια φορά και αν ξανατύχει κάνε το copy paste.
Σε ό,τι με αφορά, δεν είναι λίγες οι φορές που ο αγοραστής που μου πρότεινε ανταλλαγή, κατέληξε να αγοράσει το πετάλι επειδή εκτίμησε το ότι του απάντησα ευγενικά και ευχαριστώντας τον για την επικοινωνία, εκεί που άλλοι θα τον αγνοούσαν/περιφρονούσαν.
Ωστόσο, ναι, κι εμένα μου έχει τύχει να μου προτείνουν ανταλλαγή για ένα πολύ τσίλικο πετάλι που έδινα, με μια outdated βιντεοκάμερα της Sony. Ο συγκεκριμένος μάλιστα, υπέγραφε στο μέηλ και ως executive της Sony τότε. Το τι άκουσε, δεν περιγράφεται...