1ον:
- Λοιπόν μάγκες αύριο ραντεβού 8 στο μαγαζί για soundcheck για να είμαστε έτοιμοι στις 9.30. Οκ?
- Οκ!
(αυριο...)
8,8.15,8.30,8.45.... κατά τις 9.15 και αφού έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος έξω από το μαγαζί (ευτυχώς μας κάναν παρέα) και εμείς στημένοι με τους ενισχυτές και τα όργανα έξω από το μαγαζί έρχεται (κλασσικά) με τον καφέ στο χέρι και χαμογελαστός
- Που είσαι ρε φίλε? Γιατί δεν σήκωνες τηλ?
- Αφήστε τα μάγκες μου έτυχε ένα γκομενάκι και γ@@@ μέχρι τώρα!!!
2ον:
Παίζουμε ως support σε μία μπάντα και ανεβαίνουμε 2οι να κάνουμε soundcheck. Αρχίζουμε παίζουμε και είναι όλα χάλια. Λέμε στον ηχολήπτη διάφορα (τύπου δώσε λίγο κιθάρα στα μόνιτορ του ντράμερ κλπ). Και γυρνάει και μας λέει "Παιδιά δεν μπορώ να το πειράξω γιατί είστε το support και τα μηχανήματα είναι στημένα για τους headliners". Εκεί ήταν που σχεδόν σηκωθήκαμε και φύγαμε!!!!! (τελικά παίξαμε με σκατά ήχο μόνο και μόνο γιατί είχε έρθει κόσμος)
3ον:
Είμαστε σε ανοιχτό χώρο και παίζουμε. Εγώ δεν άκουγα καλά την κιθάρα. Οπότε μιλάω στο μικρόφωνο γυρισμένος προς την κονσόλα στο μετά το πρώτο κομμάτι να μου δώσει λίγο κιθάρα στα μόνιτορ. Στο δεύτερο κομμάτι το ίδιο. Στο τρίτο το ίδιο. Κάποια στιγμή γυρνάω νευριασμένος στην κονσόλα και αρχίζω και ουρλιάζω στο μικρόφωνο "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ? ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΙΘΑΡΑ?". Και παίρνει το μικρόφωνο ο τυπάς στην κονσόλα και μου λέει "Σόρυ ρε φιλαράκι αλλά ο ηχολήπτης στήνει ένα πανηγύρι και θα έρθει πιο μετά για το άλλο συγκρότημα. Εγώ της μεταφορικής είμαι"
Και κάτι τελευταίο για να γελάσουμε:
Πολυτεχνείο, ανοιχτό live με 6-7 συγκροτήματα. Κάνουμε πρώτοι soundcheck και έχει έρθει η ώρα να κάνουμε τσεκ τα μικρόφωνα. Αρχίζω εγώ στο δικό μου: ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΕΕΕΕΕΕΞΙ, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΞΙ, ΕΝΑ, ΔΥΟ και δεν ακουγόταν τίποτα. Εν το μεταξύ έχει μαζευτεί κόσμος στις κερκίδες. Μετά από κάνα λεπτό που κάνω ΕΝΑ, ΔΥΟ κλπ και δεν ακούγεται τίποτα γυρνάω στον κιθαρίστα και του λέω "Ρε νιώθεις και εσύ σαν μ@@@ς κάθε φορά με τα ΕΝΑ ΔΥΟ και ο μ@@@ς ο ηχολήπτης να μην κάνει τίποτα"??? Και ξαφνικά ακούω όλη την κερκίδα να γελάει διότι συνειδητοποιώ πως είχαν ανοίξει τα μικρόφωνα και ακούστηκε όλη αυτή η ατάκα... Κρυβόμουν όλο το Live από τον ηχολήπτη και δεν του ζήτησα τίποτα απλά από την ντροπή μου!!!!