Η Παιδεία στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό

audiokostas είπε:
Είναι σαν τον Στρατό.

Υποχρεωτική και μακάρι να πέσεις σε καλό δίκα.

Αλλιώς την έκατσες.  ;)

Το δε συντακτικό....

Καλά σου λέει ο μωρός γέροντας.
Ωραιος...

Παμε κατ ευθειαν Λυκειο λοιπον... ;)

 
Αρχιζουμε ....

govanmaniac είπε:
Φίλε, συνεχίζεις 2η φορά για να μου αποδείξεις τι?
Οτι λες ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ και ρεζιλευεσαι.

Το ότι ΟΛΟΙ οι δικοί μου γνωστοί πριν πάνε στην Αγγλία, έφαγαν τα μούτρα τους εδώ?
Εσυ ξερεις ατομα απο τον κυκλο σου που ειναι ετσι. Εγω ξερω ατομα που ειναι αλλιως. Ατομα που περασαν Ελλαδα και πηγαν Αγγλια παρολα αυτα. Στο ετος μου ειχαμε και ατομο που αφησε σχολη Ελλαδα για να ερθει Αγγλια. Αλλα αυτα, και αυτη ειναι η διαφορα μας, ειναι ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ και απο αυτα δεν μπορεις να εξαγεις συμπερασματα.

Το ότι ήταν μπίζνα και μόδα, τα πτυχία από την Αγγλία?
Καταρχην, ανασκευαζεις και αναμασας οτι γραψανε αλλοι. Μοδα ηταν μεχρι το 2000. Γιατι το 2000; Γιατι πολυ απλα φιλε τοτε οι καραβιες που εφευγαν απο εδω το 95-96 ειτε γυρισαν χωρις πτυχιο, ειτε με πτυχιο απο το μπακαλικο της γειτονιας τους το οποιο ειτε εβαλαν στο λοκω τους ειτε βολευτηκαν σε κανα Δημοσιο. Το 2000 ξεφουσκωσε (ευτυχως) η "Αγγλια", ο κοσμος ενημερωνεται καλυτερα και σπουδαζει σε πιο σοβαρες σχολες.

Αληθεια, γιατι στο τμημα μου ειχε μονο 12 Ελληνες/ιδες απο τους οποιους 3 μας αφηναν χρονια ανα ετος; (Περιορισμενο στατιστικο δειγμα και παλι).

Προσωπικά, φοίτησα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, είμαι πολύ καλά καταρτισμένος στην δουλειά μου (έχω συναδέλφους με σπουδές σε Αγγλία, ας το καλύτερα....) και δεν έχω λόγο να απολογηθώ?
- Που και τι σπουδασαν οι φιλοι σου; Και φυσικα, επειδη εσυ επεσες πανω σε "μπουζουκτσηδες" ΟΛΟΙ απο Αγγλια ειναι ασχετοι.

Εσύ γιατί απολογείσαι συνέχεια?
Σιγουρα δεν απολογουμαι σε κανεναν και ποσο μαλλον σε σενα. Μυαλο προσπαθω να σου βαλω αλλα ματαιος κοπος.

Τι θες να μου αποδείξεις?
Οπως προειπα, τα αυτονοητα, οτι λες ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ οι οποιες

- βασιζονται σε περιορισμενο στατιστικο δειγμα (οι φιλοι σου)

- ειναι hearsay (ενας φιλος μου πε οτι ...)

- ειναι καθαρα αναμασημα αστικων μυθων και νεο-ελληνικων κομπλεξισμων

Το ότι έκανες ποιοτικές σπουδές? Μπράβο σου....
Ασχολιαστο...

Εσυ δηλαδή, μπορείς να συγκρίνεις ένα μέσο Αγγλικό με ένα μέσο Ελληνικό Πανεπιστήμιο?
Εγω *προσωπικα*, φυσικα και μπορω, οχι λογω σπουδων αλλα λογω εργασιας (τοσο τωρινης οσο και προηγουμενων θεσεων). Μπορω δε να συγκρινω μεταξυ πολλων διαφορετικων ιδρυματων.

Αφόρισα, όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας? Δεν έθιξα κάποιες σχολές της πλάκας που ανοίγουν στην κάτω Πετρομαγούλα μόνο και μόνο για να κινηθεί λίγο η ντόπια αγορά?
Εδω ρε μαγκα εγραψες οτι αν εχεις τα λεφτα σε δεχεται το καλυτερο αγγλικο πανεπιστημιο, μην τα γυριζεις τουμπα τωρα, δεν το σωζεις. Καλυτερα να πεις "σορυ παιδια ειπα μια μακακια" παρα να αλλαζεις το τι ειπες.

Αλλά ξέρεις τι βλέπω, ότι θίχτηκε ο εγωισμός σου και πας να μου αποδείξεις τι? Εσύ έχεις ανασφάλειες και πολλές μάλιστα και δεν κάνω την κουβέντα Cosmopolitan όπως είπες....
Ευχαριστω, δεν θα παρω ψυχαναλυση μεσω του Νοηζ.

Είπα, ότι στο πρώτο έτος σε τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, διδασκόταν τριώνυμο. Ήταν ψέμα?  Όχι βέβαια, εσύ ο ίδιος το επιβεβαίωσες....
Εγω σου πα, στην αρχη κανανε μια επαναληψη και μετα (βλεπε 2-3, μαθηματα μετα ΓΚΑΖΩΝΑΝ). Οπως ειπα και για εφαρμοσμενα μαθηματικα λιιιιιιιιιγο πιο μετα, για το οτι δεν μπορεις να χασεις μαθημα και 1002 τα οποια εκανες γαργαρα.

Πες μας και το Πανεπιστημιο στην τελικη.

Και ειρωνίες περί κουτόφραγκων και ελληναράδων που χρησιμοποίησες, είναι ακριβώς τα συστατικά που υποβαθμίζουν την κουβέντα!!!!
Περιεργο, εγω κατι για κονδυλια και ερευνα εγραψα, με προεκτασεις για διασυνδεση εταιρειων-πανεπιστημιων.

Ο audiokostas δε, που ανέφερες, αν και σπούδασε στο εξωτερικό ο άνθρωπος, έθιξε και μπράβο του την μόδα-μπίζνα των ξενόφερτων πτυχίων.
Σωστα φιλε, ΟΛΑ τα πτυχια του εξωτερικου ειναι τα ιδια (οπως και ολοι οι φοιτητες το ιδιο). Πως δεν το ειχα σκεφτει. Ξαναδιαβασε τι εκραξε ο audiokostas, δεν εκραξε ΟΛΑ τα "ξενοφερτα" πτυχια, εκραξε συγκεκριμενες κατηγοριες ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ (εκεινους με τα timberland, ξερει αυτος και ολοι οσοι πηγαν στο νησι)

Για να ξέρουμε τι λέμε και τι διαβάζουμε....
Αμην, και τελευταια φορα που σχολιαζω κατι ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ στο θεμα αυτο.

 
Λοιπόν δεν μπόρεσα να διαβάσω τα πάντα γιατί μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι...

Πιστεύει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ότι αν γίνουν ιδιωτικά τα εδώ πανεπιστήμια η δημιουργηθούν εδώ καινούρια ιδιωτικά πανεπιστήμια θα φτιάξει η κατάσταση στην Ελλάδα? Γιατί εγώ πιστεύω πως όχι... 100% ΟΧΙ!!! Απλά πρέπει να το πληρώνουμε για να το βρίζουμε και να έχουμε δικαιώματα? Σας έχω νέα.... ΚΑΙ ΤΩΡΑ το πληρώνουμε...

Πιστεύει κάποιος ότι πρέπει τα πτυχία του εξωτερικού να εξισώνονται με τα πτυχία της Ελλάδος? Γιατί ρε φίλε τότε όλοι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα (και άρα συνήθως περισσότερες διασυνδέσεις) σπουδάζουν στα 3χρονα ξένα κολλέγια και εν τέλη να το πω και μπακαλίστικα τρώνε την δουλειά του άλλου που σπουδάζει στην ψωροκώσταινα! Επίσης η λύση δεν είναι να φύγουμε να πάμε αλλού κύριε αλλά να αλλάξουμε το σύστημα...

Και για να σας προλάβω είμαι 5 χρόνια στην ΑΣΠΑΙΤΕ και δουλεύω μέχρι να πάρω το πτυχίο μου. Και το ότι είμαι στα ΕΑΑΚ δεν με βοήθησε να περάσω κάποιο μάθημα... Να με κόψουν καθηγητές με αντίθετες απόψεις μου έχει τύχει παρ'όλα αυτά...

 
Κοιτα Bassbill.

Για αναγνωριση πτυχιων κτλ (καταρχην οταν λες κολλεγια τι εννοεις ακριβως; Τα εδω συνεργαζομενα η οτι τα 3τη πτυχια των ΗΠΑ και της Αγγλιας ειναι "κολλεγια"?) και εξισωση, ευτυχως η δυστυχως, δεν ειναι αρμοδιοτητα του καθε ΕΑΑΚ-ιτη η ΔΑΠ-ιτη να κρινει, υπαρχει διεθνης συμβαση (της Μπολονια νομιζω) και ελεγκτικος μηχανισμος σε καθε χωρα.

Οσο για ιδιωτικα, που αναφερθηκαν εδω; Η ειναι παγια τακτικη σου να αναφερεις τα "ιδιωτικα" σε συζητηση για την παιδεια; (οποτε παω πασσο). Αν τωρα πιστευεις οτι εξωτερικο = ιδιωτικα, διασταυρωσε καλυτερα τα στοιχεια σου.

Για να μη σου φανε τη δουλεια, γινε ανταγωνιστικος, "φερτα" στον εργοδοτη σου και δε σε κουναει κανεις. Ετσι ειναι το βιολι, και Ελβετια να γινουμε αυριο παλι τα ιδια θα ισχυουν.

 
Φίλοι Θανάση και Govan, επειδή και οι 2 γράφετε ανακρίβειες και έχετε ξεκινήσει κοκορομαχία που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα, προτείνω να τα λύσετε στην επόμενη μπυροποσία

Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΑΑΚ?

 
marathon είπε:
Φίλοι Θανάση και Govan, επειδή και οι 2 γράφετε ανακρίβειες και έχετε ξεκινήσει κοκορομαχία που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα, προτείνω να τα λύσετε στην επόμενη μπυροποσία

Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΑΑΚ?
1) Δεν απανταω περαιτερω στον Govan, οπως ειπα εκανα μια τελευταια τοποθετηση.

EDIT: Το παω σε ΠΜ.

 
funky η ουσία δεν είναι αν θα είναι ιδιωτικά ή δημόσια. Αυτά είναι κουταμάρες.

Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια ουσία στο τι παίρνουμε από τα ΑΕΙ μας. Έξω το έχουν πετύχει με διάφορους τρόπους. Δεν καταλαβαίνω που έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε και μεις ΕΝΑΝ από αυτούς τους τρόπους....

 
thanasisk είπε:
Αρχιζουμε ....Οτι λες ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ και ρεζιλευεσαι.Εσυ ξερεις ατομα απο τον κυκλο σου που ειναι ετσι. Εγω ξερω ατομα που ειναι αλλιως. Ατομα που περασαν Ελλαδα και πηγαν Αγγλια παρολα αυτα. Στο ετος μου ειχαμε και ατομο που αφησε σχολη Ελλαδα για να ερθει Αγγλια. Αλλα αυτα, και αυτη ειναι η διαφορα μας, ειναι ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ και απο αυτα δεν μπορεις να εξαγεις συμπερασματα.Καταρχην, ανασκευαζεις και αναμασας οτι γραψανε αλλοι.
Φίλε είσαι ανάγωγος χωρίς αμφιβολία! Εγωίσταρος χωρίς αμφιβολία και φυσικά με τις χαζομάρες σου εσύ είσαι αυτός που έχεις γίνει ρεζίλι!!!!! Στην κουβέντα, που για να σου θυμήσω ξεκίνησε από το topic 'Επειδή έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες ', γράφω από χτες και έχω καταθέσει την άποψή μου, σε πολλά ζητήματα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις για να δεις πως φτάσαμε ως εδώ!!!!

1)Λες πιο πάνω, ότι έχουμε και οι δύο μικρό στατιστικό δείγμα για να στηρίξουμε τις απόψεις μας, ωστόσο η δική μου καταλήγει αστήρικτή και η δική σου θεμέλιο...

2)Λες ότι αναμασάω ότι έγραψαν οι άλλοι, την στιγμή που ΕΓΩ ξεκίνησα να υποστηρίζω την ελληνική παιδεία!!!!! Προφανως δεν έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή, κάτι που δεν με εκπλήσει....

Μοδα ηταν μεχρι το 2000. Γιατι το 2000; Γιατι πολυ απλα φιλε τοτε οι καραβιες που εφευγαν απο εδω το 95-96 ειτε γυρισαν χωρις πτυχιο, ειτε με πτυχιο απο το μπακαλικο της γειτονιας τους το οποιο ειτε εβαλαν στο λοκω τους ειτε βολευτηκαν σε κανα Δημοσιο. Το 2000 ξεφουσκωσε (ευτυχως) η "Αγγλια", ο κοσμος ενημερωνεται καλυτερα και σπουδαζει σε πιο σοβαρες σχολες.
παραθέτω το προΙόν της ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ σου!!!! Ότι γράφεις είναι απόλυτα σωστό και καθόλου αστήρικτο..... Τι τις ήθελες τις σπουδές? Αφου δεν το έχεις.... Κρίμα τα λεφτά που χάλασες..... Αφού δεν καταλαβαίνεις τις χαζομάρες που γράφεις, δεν σου φταίω εγώ φίλε!!!! Σε αντίθεση με την ανωτερότητά σου, για κάθε παπαριά που θα γράφεις και θα με θίγεις θα απαντώ....

 
marathon είπε:
Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ ?
http://www.aspete.gr/

Govan & Thanassi σας ανακαλώ στην τάξη.


Δεν κάνει........



Σπουδαγμένοι άνθρωποι .....



Ντροπής πράγματα


Που λεγε κι η μάνα μου  ;D

 
Michelle είπε:
Η ελληνική παιδεία είναι παροχέας απίστευτα "παροδικών" γνώσεων. Μαθαίνουμε, στην θεωρητική, αρχαία ελληνική γραμματική και συντακτικό και παρόλαυτα δεν μπορούμε να συντάξουμε στα νέα ένα κείμενο με στοιχειώδης δομή και με συνεχής νοηματική ροή.Γιαυτό και βλέπουμε η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών στις πανελλήνιες να γράφη 15-17  στα αρχαία και 10-13 στην έκθεση, απαράδεκτο.
Σόρρυ που το επισημαίνω, αλλά δεν δικαιολογείται να είσαι μαθητής προ των πυλών για τις γενικές εξετάσεις και να συντάσσεις με αυτόν τον τρόπο το κείμενό σου.

Γενικά βαδίζουμε εδώ και δεκαετίες τα μονοπάτια της βαθιάς παρακμής και αυτό δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την Παιδεία/Εκπαίδευση.

 
Προς govan και thanasisk:

Μέχρι εδώ. Μην συνεχιστεί παραπέρα η προσωπική αντιπαράθεση.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιός ξεκίνησε. Κάνουμε μια κουβέντα. Τέλος.

 
Nikolas είπε:
Για να απαντήσω και στον Ιάσωνα, μάλλον θες να δεις αν η επιλογή του εξωτερικού είναι πραγματική επιλογή ή λύση ανάγκης (το παιδί δεν μπήκε δέυτερη φορά... ας τον στείλουμε έξω, να σπουδάσει).

Εγώ πήγα έξω γιατί δεν ήθελα το Ελλάντα, πάντως! ;) Και με βάζω μεσα γιατί ΔΕΝ έκανα ποτέ ΠΡΟπτυχιακά. Μόνο ΜΕΤΑπτυχιακά και διδακτορικό.
Ειναι αυτο ακριβως. Επιπλεον, αν ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που τελικα καταφευγουν εξω ειναι αυτοι που εχουν αποτυχει στις εδω εισαγωγικες εξετασεις, ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να αποτελει και χαρακτηριστικο του επιπεδου του υλικου που φευγει στην αλλοδαπη. Γιατι κακα τα ψεμματα, αν και δεν απαιτει ιδαιτερο ΜΥΑΛΟ για να μπει κανεις στο πανεπιστημιο, και το συστημα ειναι σαφεστατα προβληματικό, ωστόσο, σιγουρα απαιτει μια καποια μεθοδικοτητα και αρκετη δουλεια. Και απο ΜΥΑΛΟ οι Ελληνες εχουμε ΚΑΝΤΑΡΙΑ, στο στρωσιμο χωλαινουμε...

 
thanasisk είπε:
2) Τι ανακριβειες εγραψα;
Οι σπουδές στο εξωτερικό ποτέ δεν ξεφούσκωσαν. Από το 1980, που πήγα και εγώ (έχοντας έτσι και προσωπική άποψη), αφού βέβαια είχα τελειώσει με τις Ελληνικές σπουδές μου η ροή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει.

Αυτό που πρέπει (ίσως) να σκεφτείτε, είναι εάν ένα παιδί 18 χρόνων, μπορεί με σιγουριά να αποφασίσει για τις σπουδές (και τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση που θα του προσφέρουν αυτές οι σπουδές) που θα διαλέξει...εντός ή εκτός της χώρας.

 
matawan είπε:
Ειναι αυτο ακριβως. Επιπλεον, αν ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που τελικα καταφευγουν εξω ειναι αυτοι που εχουν αποτυχει στις εδω εισαγωγικες εξετασεις, ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να αποτελει και χαρακτηριστικο του επιπεδου του υλικου που φευγει στην αλλοδαπη. Γιατι κακα τα ψεμματα, αν και δεν απαιτει ιδαιτερο ΜΥΑΛΟ για να μπει κανεις στο πανεπιστημιο, και το συστημα ειναι σαφεστατα προβληματικό, ωστόσο, σιγουρα απαιτει μια καποια μεθοδικοτητα και αρκετη δουλεια. Και απο ΜΥΑΛΟ οι Ελληνες εχουμε ΚΑΝΤΑΡΙΑ, στο στρωσιμο χωλαινουμε...
Για την Αγγλία συγκεκριμένα που έχω προσωπική εμπειρία (ήμουν απο αυτούς που πήγαν εξαρχής για Αγγλία) οι σοβαροί Έλληνες φοιτητές ήταν από 20% - 40% του συνόλου. Οι υπόλοιποι μετρούσαν τις μέρες να γυρίσουν για Χριστούγεννα/Πάσχα/καλοκαίρι και συνήθως δεν πατούσαν στο μάθημα νομίζοντας κιόλας οτι επρόκειτο για μια απ'τα ίδια με την Ελλάδα.

Από κει και πέρα το να μπεις σε Πανεπιστήμιο στην Αγγλία είναι πανεύκολο ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα.

Το να βγεις και μάλιστα με σοβαρό βαθμό είναι το δύσκολο.

 
marathon είπε:
Οι σπουδές στο εξωτερικό ποτέ δεν ξεφούσκωσαν. Από το 1980, που πήγα και εγώ (έχοντας έτσι και προσωπική άποψη), αφού βέβαια είχα τελειώσει με τις Ελληνικές σπουδές μου η ροή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει.

Αυτό που πρέπει (ίσως) να σκεφτείτε, είναι εάν ένα παιδί 18 χρόνων, μπορεί με σιγουριά να αποφασίσει για τις σπουδές (και τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση που θα του προσφέρουν αυτές οι σπουδές) που θα διαλέξει...εντός ή εκτός της χώρας.
Ωραια, ισως δεν εκφραστηκα καλα.

Λοιπον εμενα η αποψη μου ειναι η εξης: Οτι στο μεσο των 90s, αρχισε να φευγει ΠΟΛΥΣ κοσμος για Αγγλια (πραγμα λογικο μετα το inauguration του 1992, που ολες οι τεχνικες σχολες εγιναν πανεπιστημια και αυτοματως δημιουργηθηκαν πολλες νεες θεσεις φοιτητων). Εν Ελλαδι, αναπτυχθηκε μια ιδιοτυπη "αγορα" με προπαρασκευαστικα τμηματα, ατζεντηδες και 1002 αλλα, με τη στηριξη του Βρεταννικου Συμβουλιου (η μπιζνα που λεγαμε). Εξ'αιτιας αυτου, εφυγε ΠΟΛΥΣ κοσμος για πανω και αμα προτιματε, μεταξυ αυτων και αρκετος κοσμος ο οποιος ΔΕΝ ΗΤΑΝ για πανεπιστημιο (τον οποιο καυτηριασα στα ποστ μου), ο οποιος κοσμος ειτε γυρισε απραγος ειτε πηρε πτυχια με χαμηλο αντικρυσμα στην αγορα εργασιας/ακαδημαικη αγορα.

Μετα το μεγαλο μπαμ αυτο, η υποθεση "μαζικα πτυχια απο Αγγλια" ΚΑΤ'ΕΜΕ ξεφουσκωσε. Φυσικα και πανε πολλοι Ελληνες εκει για σπουδες, οπως και σε πολλες αλλες χωρες (ιδιαιτερα τωρα που Σκανδιναβια τα μεταπτυχιακα ειναι στα Αγγλικα).

Τωρα για επαγγελματικη αποκατασταση, προυποθετωντας οτι καποιος ειναι αρκετα τυχερος για να σπουδασει, στα 18 δυσκολο ο αλλος να ξερει τι πρεπει να κανει (λογω ηλικιας αλλα και βιωματων) αλλα εκει παιζει ρολο ο παραγοντας οικογενεια (αφου ο Σ.Ε.Π. στα σχολεια, τουλαχιστον την εποχη μου ηταν η "ωρα του παιδου").

Προσωπικα πιστευω οτι αν δεν εχεις διαλεξει κατι τελειως κουφο (πτυχιο σε Ανατολικη Φιλοσοφια π.χ.) να σπουδασεις, επενδυεις χρονο και χρημα σε αυτο και εισαι λιγο τυχερος, ενα μεροκαματο το βγαζεις. Αλλα αυτο ξεφευγει απο την παιδεια και παμε παλι στα εργασιακα.

Για την Αγγλία συγκεκριμένα που έχω προσωπική εμπειρία (ήμουν απο αυτούς που πήγαν εξαρχής για Αγγλία) οι σοβαροί Έλληνες φοιτητές ήταν από 20% - 40% του συνόλου. Οι υπόλοιποι μετρούσαν τις μέρες να γυρίσουν για Χριστούγεννα/Πάσχα/καλοκαίρι και συνήθως δεν πατούσαν στο μάθημα νομίζοντας κιόλας οτι επρόκειτο για μια απ'τα ίδια με την Ελλάδα.

Από κει και πέρα το να μπεις σε Πανεπιστήμιο στην Αγγλία είναι πανεύκολο ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα.

Το να βγεις και μάλιστα με σοβαρό βαθμό είναι το δύσκολο.
+1000000000000000000

 
thanasisk είπε:
Μετα το μεγαλο μπαμ αυτο, η υποθεση "μαζικα πτυχια απο Αγγλια" ΚΑΤ'ΕΜΕ ξεφουσκωσε.
Και συνεχίστηκε σε Ρουμανία, Βουλγαρία....

Τωρα για επαγγελματικη αποκατασταση, προυποθετωντας οτι καποιος ειναι αρκετα τυχερος για να σπουδασει, στα 18 δυσκολο ο αλλος να ξερει τι πρεπει να κανει (λογω ηλικιας αλλα και βιωματων) αλλα εκει παιζει ρολο ο παραγοντας οικογενεια (αφου ο Σ.Ε.Π. στα σχολεια, τουλαχιστον την εποχη μου ηταν η "ωρα του παιδου").
Δυστυχώς, αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα για ένα γονιό, εάν το παιδί δεν έχει από μικρό μία εμφανή κλίση (ζωγραφίζει, παίζει μουσική, κάνει (πρωτ)αθλητισμό....).

 
Με συγχωρειτε για τα λαθη μου, τα διορθωσα

και συγνωμη για το οφ τοπικ.

:-\

 
matawan είπε:
Ειναι αυτο ακριβως. Επιπλεον, αν ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που τελικα καταφευγουν εξω ειναι αυτοι που εχουν αποτυχει στις εδω εισαγωγικες εξετασεις, ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να αποτελει και χαρακτηριστικο του επιπεδου του υλικου που φευγει στην αλλοδαπη. Γιατι κακα τα ψεμματα, αν και δεν απαιτει ιδαιτερο ΜΥΑΛΟ για να μπει κανεις στο πανεπιστημιο, και το συστημα ειναι σαφεστατα προβληματικό, ωστόσο, σιγουρα απαιτει μια καποια μεθοδικοτητα και αρκετη δουλεια. Και απο ΜΥΑΛΟ οι Ελληνες εχουμε ΚΑΝΤΑΡΙΑ, στο στρωσιμο χωλαινουμε...
Αν και στο θέμα μυαλό και Έλληνας το συζητάμε καθότι

α) Δεν πιστεύω στις ιδιαίτερες εθνικές ικανότητες και

β) εκ του αποτελέσματος κρινόμεθα όλοι

Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω μαζί σου.

Πρόσεχε όμως. Θα σου πω το προσωπικό παράδειγμα μου που είπα και πριν.

Η διότι η 3η δέσμη τότε, προκειμένου να περάσεις σε σοβαρό ίδρυμα ήθελες 1780+ από τα 2000. Και εγώ του 17 (μέσο όρο τριετίας που μέτραγε τότε) δεν τα κατάφερα με 1690. Το βάση κάτω από 10 και τα 3/4 εισαγωγής δεν έπαιζαν βλέπεις.

Επειδή η χώρα μου λοιπόν δεν προέβλεπε επαγγελματικό επαναπροσδιορισμό, σπούδασα υπολογιστές στην Βρεττανία. Και συνέχισα επαγγελματικά. Και δυστυχώς (επαγγελματικά) επέστρεψα. Στον Κρόνο που τρώει τα παιδιά του.
Η Μαμά Πατρίς (μετά τις αποτυχημένες μου Πανελλήνιες) μου λέει,

- Καλός είσαι αλλά όχι αρκετά καλός.

- Συμφωνώ, της λέω. Ζητώ τώρα την αρωγή σου για την ευδοκίμησή μου (για όσους θυμούνται  ;)). Μπορώ να διαλέξω την κουρτίνα 2 ;

- Οχι, μου λέει. Πήρες Ζονκ και μ'αυτό μένεις.

Στρώνω τον κόλο μου με GCE και ταυτόχρονα γράφομαι σε Τεχνική Σχολή και ρωτάω την Γριά Αλβιόνα και της λέω.

- Γιαγιάκα η μαμά δεν με θέλει κι εγώ άμα τελειώσω από δω θέλω να πάω ψηλά...

- Δείξε μου παιδί μου ότι το θες, κι ανέβα να τα πούμε

Και έκτοτε μου βγήκε ο τάκος. Και καθότι ήμασταν 5 Έλληνες σε όλο το Πανεπιστήμιο (σχέσεις πολλές με τους Έλληνες ποτέ δεν είχα) και μόδα δεν ήμασταν ως χώρα το 86, η αντιμετώπιση ήταν ισότιμη.Ιδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις. Πέρασα δύσκολα και πανέμορφα και το ξανακάνω ανά πάσα στιγμή.

α) Γιατί ήμουν νέος

β) Γιατί ήταν όλοι τους ωραίοι τρελλοί,

γ) Γιατί ήμουν φοιτητής όλο το 24ωρο και το Πανεπιστήμιο κυψέλη γνώσης, μόχθου, τέχνης, χαβαλέ και ότι άλλο προκύψει  ;)

δ) Γιατί σε κάθε δυσκολία μου ήταν εκεί να με βοηθήσουν (Κράτος, Πανεπιστήμιο, Τράπεζες και όλοι γενικά).

ε) Γιατί μετά είχα δουλειά συνέχεια (εκεί, γιατί εδώ τρελλάθηκα στα αναπάντητα βιογραφικά)

Εν κατακλείδι βρε Matawan. Ευτυχώς που απέτυχα.

Α, ναι παιδιά να μην ξεχνιόμαστε. Για τον Άγγλο δεν είναι τόσο εύκολο να μπει στα Πανεπιστήμιά του με τα GCE όσο είναι για τον Έλληνα με τις λαμογιές του.

 
audiokostas είπε:
...(σχέσεις πολλές με τους Έλληνες ποτέ δεν είχα) και μόδα δεν ήμασταν ως χώρα το 86

α) Γιατί ήμουν νέος

β) Γιατί ήταν όλοι τους ωραίοι τρελλοί,

γ) Γιατί ήμουν φοιτητής όλο το 24ωρο και το Πανεπιστήμιο κυψέλη γνώσης, μόχθου, τέχνης, χαβαλέ και ότι άλλο προκύψει  ;)

δ) Γιατί σε κάθε δυσκολία μου ήταν εκεί να με βοηθήσουν (Κράτος, Πανεπιστήμιο, Τράπεζες και όλοι γενικά).

ε) Γιατί μετά είχα δουλειά συνέχεια (εκεί, γιατί εδώ τρελλάθηκα στα αναπάντητα βιογραφικά)
Μπράβο ρε φίλε...γι αυτά που μου θύμησες!!!

Έτσι είναι

Στο ε) πάντως (για μένα), ήταν πιό εύκολα τα πράγματα όταν γύρισα...

Όταν γύρισα βέβαια, ξεκίνησα λίγο απότομα την Ελληνική μου πραγματικότητα...με τον Ελληνικό στρατό!!!

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top