- Μηνύματα
- 3,270
- Πόντοι
- 38
Ωραιος...audiokostas είπε:Είναι σαν τον Στρατό.
Υποχρεωτική και μακάρι να πέσεις σε καλό δίκα.
Αλλιώς την έκατσες.
Το δε συντακτικό....
Καλά σου λέει ο μωρός γέροντας.
Παμε κατ ευθειαν Λυκειο λοιπον...
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Ωραιος...audiokostas είπε:Είναι σαν τον Στρατό.
Υποχρεωτική και μακάρι να πέσεις σε καλό δίκα.
Αλλιώς την έκατσες.
Το δε συντακτικό....
Καλά σου λέει ο μωρός γέροντας.
Οτι λες ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ και ρεζιλευεσαι.govanmaniac είπε:Φίλε, συνεχίζεις 2η φορά για να μου αποδείξεις τι?
Εσυ ξερεις ατομα απο τον κυκλο σου που ειναι ετσι. Εγω ξερω ατομα που ειναι αλλιως. Ατομα που περασαν Ελλαδα και πηγαν Αγγλια παρολα αυτα. Στο ετος μου ειχαμε και ατομο που αφησε σχολη Ελλαδα για να ερθει Αγγλια. Αλλα αυτα, και αυτη ειναι η διαφορα μας, ειναι ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ και απο αυτα δεν μπορεις να εξαγεις συμπερασματα.Το ότι ΟΛΟΙ οι δικοί μου γνωστοί πριν πάνε στην Αγγλία, έφαγαν τα μούτρα τους εδώ?
Καταρχην, ανασκευαζεις και αναμασας οτι γραψανε αλλοι. Μοδα ηταν μεχρι το 2000. Γιατι το 2000; Γιατι πολυ απλα φιλε τοτε οι καραβιες που εφευγαν απο εδω το 95-96 ειτε γυρισαν χωρις πτυχιο, ειτε με πτυχιο απο το μπακαλικο της γειτονιας τους το οποιο ειτε εβαλαν στο λοκω τους ειτε βολευτηκαν σε κανα Δημοσιο. Το 2000 ξεφουσκωσε (ευτυχως) η "Αγγλια", ο κοσμος ενημερωνεται καλυτερα και σπουδαζει σε πιο σοβαρες σχολες.Το ότι ήταν μπίζνα και μόδα, τα πτυχία από την Αγγλία?
- Που και τι σπουδασαν οι φιλοι σου; Και φυσικα, επειδη εσυ επεσες πανω σε "μπουζουκτσηδες" ΟΛΟΙ απο Αγγλια ειναι ασχετοι.Προσωπικά, φοίτησα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, είμαι πολύ καλά καταρτισμένος στην δουλειά μου (έχω συναδέλφους με σπουδές σε Αγγλία, ας το καλύτερα....) και δεν έχω λόγο να απολογηθώ?
Σιγουρα δεν απολογουμαι σε κανεναν και ποσο μαλλον σε σενα. Μυαλο προσπαθω να σου βαλω αλλα ματαιος κοπος.Εσύ γιατί απολογείσαι συνέχεια?
Οπως προειπα, τα αυτονοητα, οτι λες ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ οι οποιεςΤι θες να μου αποδείξεις?
Ασχολιαστο...Το ότι έκανες ποιοτικές σπουδές? Μπράβο σου....
Εγω *προσωπικα*, φυσικα και μπορω, οχι λογω σπουδων αλλα λογω εργασιας (τοσο τωρινης οσο και προηγουμενων θεσεων). Μπορω δε να συγκρινω μεταξυ πολλων διαφορετικων ιδρυματων.Εσυ δηλαδή, μπορείς να συγκρίνεις ένα μέσο Αγγλικό με ένα μέσο Ελληνικό Πανεπιστήμιο?
Εδω ρε μαγκα εγραψες οτι αν εχεις τα λεφτα σε δεχεται το καλυτερο αγγλικο πανεπιστημιο, μην τα γυριζεις τουμπα τωρα, δεν το σωζεις. Καλυτερα να πεις "σορυ παιδια ειπα μια μακακια" παρα να αλλαζεις το τι ειπες.Αφόρισα, όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας? Δεν έθιξα κάποιες σχολές της πλάκας που ανοίγουν στην κάτω Πετρομαγούλα μόνο και μόνο για να κινηθεί λίγο η ντόπια αγορά?
Ευχαριστω, δεν θα παρω ψυχαναλυση μεσω του Νοηζ.Αλλά ξέρεις τι βλέπω, ότι θίχτηκε ο εγωισμός σου και πας να μου αποδείξεις τι? Εσύ έχεις ανασφάλειες και πολλές μάλιστα και δεν κάνω την κουβέντα Cosmopolitan όπως είπες....
Εγω σου πα, στην αρχη κανανε μια επαναληψη και μετα (βλεπε 2-3, μαθηματα μετα ΓΚΑΖΩΝΑΝ). Οπως ειπα και για εφαρμοσμενα μαθηματικα λιιιιιιιιιγο πιο μετα, για το οτι δεν μπορεις να χασεις μαθημα και 1002 τα οποια εκανες γαργαρα.Είπα, ότι στο πρώτο έτος σε τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, διδασκόταν τριώνυμο. Ήταν ψέμα? Όχι βέβαια, εσύ ο ίδιος το επιβεβαίωσες....
Περιεργο, εγω κατι για κονδυλια και ερευνα εγραψα, με προεκτασεις για διασυνδεση εταιρειων-πανεπιστημιων.Και ειρωνίες περί κουτόφραγκων και ελληναράδων που χρησιμοποίησες, είναι ακριβώς τα συστατικά που υποβαθμίζουν την κουβέντα!!!!
Σωστα φιλε, ΟΛΑ τα πτυχια του εξωτερικου ειναι τα ιδια (οπως και ολοι οι φοιτητες το ιδιο). Πως δεν το ειχα σκεφτει. Ξαναδιαβασε τι εκραξε ο audiokostas, δεν εκραξε ΟΛΑ τα "ξενοφερτα" πτυχια, εκραξε συγκεκριμενες κατηγοριες ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ (εκεινους με τα timberland, ξερει αυτος και ολοι οσοι πηγαν στο νησι)Ο audiokostas δε, που ανέφερες, αν και σπούδασε στο εξωτερικό ο άνθρωπος, έθιξε και μπράβο του την μόδα-μπίζνα των ξενόφερτων πτυχίων.
Αμην, και τελευταια φορα που σχολιαζω κατι ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ στο θεμα αυτο.Για να ξέρουμε τι λέμε και τι διαβάζουμε....
1) Δεν απανταω περαιτερω στον Govan, οπως ειπα εκανα μια τελευταια τοποθετηση.marathon είπε:Φίλοι Θανάση και Govan, επειδή και οι 2 γράφετε ανακρίβειες και έχετε ξεκινήσει κοκορομαχία που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα, προτείνω να τα λύσετε στην επόμενη μπυροποσία
Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΑΑΚ?
Φίλε είσαι ανάγωγος χωρίς αμφιβολία! Εγωίσταρος χωρίς αμφιβολία και φυσικά με τις χαζομάρες σου εσύ είσαι αυτός που έχεις γίνει ρεζίλι!!!!! Στην κουβέντα, που για να σου θυμήσω ξεκίνησε από το topic 'Επειδή έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες ', γράφω από χτες και έχω καταθέσει την άποψή μου, σε πολλά ζητήματα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις για να δεις πως φτάσαμε ως εδώ!!!!thanasisk είπε:Αρχιζουμε ....Οτι λες ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ και ρεζιλευεσαι.Εσυ ξερεις ατομα απο τον κυκλο σου που ειναι ετσι. Εγω ξερω ατομα που ειναι αλλιως. Ατομα που περασαν Ελλαδα και πηγαν Αγγλια παρολα αυτα. Στο ετος μου ειχαμε και ατομο που αφησε σχολη Ελλαδα για να ερθει Αγγλια. Αλλα αυτα, και αυτη ειναι η διαφορα μας, ειναι ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ και απο αυτα δεν μπορεις να εξαγεις συμπερασματα.Καταρχην, ανασκευαζεις και αναμασας οτι γραψανε αλλοι.
παραθέτω το προΙόν της ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ σου!!!! Ότι γράφεις είναι απόλυτα σωστό και καθόλου αστήρικτο..... Τι τις ήθελες τις σπουδές? Αφου δεν το έχεις.... Κρίμα τα λεφτά που χάλασες..... Αφού δεν καταλαβαίνεις τις χαζομάρες που γράφεις, δεν σου φταίω εγώ φίλε!!!! Σε αντίθεση με την ανωτερότητά σου, για κάθε παπαριά που θα γράφεις και θα με θίγεις θα απαντώ....Μοδα ηταν μεχρι το 2000. Γιατι το 2000; Γιατι πολυ απλα φιλε τοτε οι καραβιες που εφευγαν απο εδω το 95-96 ειτε γυρισαν χωρις πτυχιο, ειτε με πτυχιο απο το μπακαλικο της γειτονιας τους το οποιο ειτε εβαλαν στο λοκω τους ειτε βολευτηκαν σε κανα Δημοσιο. Το 2000 ξεφουσκωσε (ευτυχως) η "Αγγλια", ο κοσμος ενημερωνεται καλυτερα και σπουδαζει σε πιο σοβαρες σχολες.
http://www.aspete.gr/marathon είπε:Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ ?
Σόρρυ που το επισημαίνω, αλλά δεν δικαιολογείται να είσαι μαθητής προ των πυλών για τις γενικές εξετάσεις και να συντάσσεις με αυτόν τον τρόπο το κείμενό σου.Michelle είπε:Η ελληνική παιδεία είναι παροχέας απίστευτα "παροδικών" γνώσεων. Μαθαίνουμε, στην θεωρητική, αρχαία ελληνική γραμματική και συντακτικό και παρόλαυτα δεν μπορούμε να συντάξουμε στα νέα ένα κείμενο με στοιχειώδης δομή και με συνεχής νοηματική ροή.Γιαυτό και βλέπουμε η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών στις πανελλήνιες να γράφη 15-17 στα αρχαία και 10-13 στην έκθεση, απαράδεκτο.
Ειναι αυτο ακριβως. Επιπλεον, αν ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που τελικα καταφευγουν εξω ειναι αυτοι που εχουν αποτυχει στις εδω εισαγωγικες εξετασεις, ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να αποτελει και χαρακτηριστικο του επιπεδου του υλικου που φευγει στην αλλοδαπη. Γιατι κακα τα ψεμματα, αν και δεν απαιτει ιδαιτερο ΜΥΑΛΟ για να μπει κανεις στο πανεπιστημιο, και το συστημα ειναι σαφεστατα προβληματικό, ωστόσο, σιγουρα απαιτει μια καποια μεθοδικοτητα και αρκετη δουλεια. Και απο ΜΥΑΛΟ οι Ελληνες εχουμε ΚΑΝΤΑΡΙΑ, στο στρωσιμο χωλαινουμε...Nikolas είπε:Για να απαντήσω και στον Ιάσωνα, μάλλον θες να δεις αν η επιλογή του εξωτερικού είναι πραγματική επιλογή ή λύση ανάγκης (το παιδί δεν μπήκε δέυτερη φορά... ας τον στείλουμε έξω, να σπουδάσει).
Εγώ πήγα έξω γιατί δεν ήθελα το Ελλάντα, πάντως!Και με βάζω μεσα γιατί ΔΕΝ έκανα ποτέ ΠΡΟπτυχιακά. Μόνο ΜΕΤΑπτυχιακά και διδακτορικό.
Οι σπουδές στο εξωτερικό ποτέ δεν ξεφούσκωσαν. Από το 1980, που πήγα και εγώ (έχοντας έτσι και προσωπική άποψη), αφού βέβαια είχα τελειώσει με τις Ελληνικές σπουδές μου η ροή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει.thanasisk είπε:2) Τι ανακριβειες εγραψα;
Για την Αγγλία συγκεκριμένα που έχω προσωπική εμπειρία (ήμουν απο αυτούς που πήγαν εξαρχής για Αγγλία) οι σοβαροί Έλληνες φοιτητές ήταν από 20% - 40% του συνόλου. Οι υπόλοιποι μετρούσαν τις μέρες να γυρίσουν για Χριστούγεννα/Πάσχα/καλοκαίρι και συνήθως δεν πατούσαν στο μάθημα νομίζοντας κιόλας οτι επρόκειτο για μια απ'τα ίδια με την Ελλάδα.matawan είπε:Ειναι αυτο ακριβως. Επιπλεον, αν ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που τελικα καταφευγουν εξω ειναι αυτοι που εχουν αποτυχει στις εδω εισαγωγικες εξετασεις, ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να αποτελει και χαρακτηριστικο του επιπεδου του υλικου που φευγει στην αλλοδαπη. Γιατι κακα τα ψεμματα, αν και δεν απαιτει ιδαιτερο ΜΥΑΛΟ για να μπει κανεις στο πανεπιστημιο, και το συστημα ειναι σαφεστατα προβληματικό, ωστόσο, σιγουρα απαιτει μια καποια μεθοδικοτητα και αρκετη δουλεια. Και απο ΜΥΑΛΟ οι Ελληνες εχουμε ΚΑΝΤΑΡΙΑ, στο στρωσιμο χωλαινουμε...
Ωραια, ισως δεν εκφραστηκα καλα.marathon είπε:Οι σπουδές στο εξωτερικό ποτέ δεν ξεφούσκωσαν. Από το 1980, που πήγα και εγώ (έχοντας έτσι και προσωπική άποψη), αφού βέβαια είχα τελειώσει με τις Ελληνικές σπουδές μου η ροή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει.
Αυτό που πρέπει (ίσως) να σκεφτείτε, είναι εάν ένα παιδί 18 χρόνων, μπορεί με σιγουριά να αποφασίσει για τις σπουδές (και τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση που θα του προσφέρουν αυτές οι σπουδές) που θα διαλέξει...εντός ή εκτός της χώρας.
+1000000000000000000Για την Αγγλία συγκεκριμένα που έχω προσωπική εμπειρία (ήμουν απο αυτούς που πήγαν εξαρχής για Αγγλία) οι σοβαροί Έλληνες φοιτητές ήταν από 20% - 40% του συνόλου. Οι υπόλοιποι μετρούσαν τις μέρες να γυρίσουν για Χριστούγεννα/Πάσχα/καλοκαίρι και συνήθως δεν πατούσαν στο μάθημα νομίζοντας κιόλας οτι επρόκειτο για μια απ'τα ίδια με την Ελλάδα.
Από κει και πέρα το να μπεις σε Πανεπιστήμιο στην Αγγλία είναι πανεύκολο ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα.
Το να βγεις και μάλιστα με σοβαρό βαθμό είναι το δύσκολο.
Και συνεχίστηκε σε Ρουμανία, Βουλγαρία....thanasisk είπε:Μετα το μεγαλο μπαμ αυτο, η υποθεση "μαζικα πτυχια απο Αγγλια" ΚΑΤ'ΕΜΕ ξεφουσκωσε.
Δυστυχώς, αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα για ένα γονιό, εάν το παιδί δεν έχει από μικρό μία εμφανή κλίση (ζωγραφίζει, παίζει μουσική, κάνει (πρωτ)αθλητισμό....).Τωρα για επαγγελματικη αποκατασταση, προυποθετωντας οτι καποιος ειναι αρκετα τυχερος για να σπουδασει, στα 18 δυσκολο ο αλλος να ξερει τι πρεπει να κανει (λογω ηλικιας αλλα και βιωματων) αλλα εκει παιζει ρολο ο παραγοντας οικογενεια (αφου ο Σ.Ε.Π. στα σχολεια, τουλαχιστον την εποχη μου ηταν η "ωρα του παιδου").
Αν και στο θέμα μυαλό και Έλληνας το συζητάμε καθότιmatawan είπε:Ειναι αυτο ακριβως. Επιπλεον, αν ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που τελικα καταφευγουν εξω ειναι αυτοι που εχουν αποτυχει στις εδω εισαγωγικες εξετασεις, ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να αποτελει και χαρακτηριστικο του επιπεδου του υλικου που φευγει στην αλλοδαπη. Γιατι κακα τα ψεμματα, αν και δεν απαιτει ιδαιτερο ΜΥΑΛΟ για να μπει κανεις στο πανεπιστημιο, και το συστημα ειναι σαφεστατα προβληματικό, ωστόσο, σιγουρα απαιτει μια καποια μεθοδικοτητα και αρκετη δουλεια. Και απο ΜΥΑΛΟ οι Ελληνες εχουμε ΚΑΝΤΑΡΙΑ, στο στρωσιμο χωλαινουμε...
Η Μαμά Πατρίς (μετά τις αποτυχημένες μου Πανελλήνιες) μου λέει,Η διότι η 3η δέσμη τότε, προκειμένου να περάσεις σε σοβαρό ίδρυμα ήθελες 1780+ από τα 2000. Και εγώ του 17 (μέσο όρο τριετίας που μέτραγε τότε) δεν τα κατάφερα με 1690. Το βάση κάτω από 10 και τα 3/4 εισαγωγής δεν έπαιζαν βλέπεις.
Επειδή η χώρα μου λοιπόν δεν προέβλεπε επαγγελματικό επαναπροσδιορισμό, σπούδασα υπολογιστές στην Βρεττανία. Και συνέχισα επαγγελματικά. Και δυστυχώς (επαγγελματικά) επέστρεψα. Στον Κρόνο που τρώει τα παιδιά του.
Μπράβο ρε φίλε...γι αυτά που μου θύμησες!!!audiokostas είπε:...(σχέσεις πολλές με τους Έλληνες ποτέ δεν είχα) και μόδα δεν ήμασταν ως χώρα το 86
α) Γιατί ήμουν νέος
β) Γιατί ήταν όλοι τους ωραίοι τρελλοί,
γ) Γιατί ήμουν φοιτητής όλο το 24ωρο και το Πανεπιστήμιο κυψέλη γνώσης, μόχθου, τέχνης, χαβαλέ και ότι άλλο προκύψει
δ) Γιατί σε κάθε δυσκολία μου ήταν εκεί να με βοηθήσουν (Κράτος, Πανεπιστήμιο, Τράπεζες και όλοι γενικά).
ε) Γιατί μετά είχα δουλειά συνέχεια (εκεί, γιατί εδώ τρελλάθηκα στα αναπάντητα βιογραφικά)