Η κριτική των clips

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Αυτή συζήτηση είναι σε συνέχεια του θέματος:

Θα σε βοηθήσω λίγο για να καταλάβεις τι εννοώ:

ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος στον πλανήτη Γη με ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα τα αγγλικά δεν θα έγραφε αυτούς τους στίχους,

ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ

Για τον απλό λόγο ότι κανένας "αγγλοσαξωνας" (με την έννοια της βασικής σχολικής παιδείας που παρέχεται στα English speaking nations) δεν ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ έτσι και δεν συντάσσει έτσι τις προτάσεις του.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα σε βοηθήσω λίγο για να καταλάβεις τι εννοώ:

ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος στον πλανήτη Γη με ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα τα αγγλικά δεν θα έγραφε αυτούς τους στίχους,

ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ

Για τον απλό λόγο ότι κανένας "αγγλοσαξωνας" (με την έννοια της βασικής σχολικής παιδείας που παρέχεται στα English speaking nations) δεν ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ έτσι και δεν συντάσσει έτσι τις προτάσεις του.
Συγγνώμη, είσαι "Αγγλοσάξωνας";

Είναι μητρική σου γλώσσα τα Αγγλικά;

Συγγνώμη, είσαι "Αγγλοσάξωνας";

Είναι μητρική σου γλώσσα τα Αγγλικά;
Ναι, απ'την μεριά της μητέρας μου που είναι Αμερικανή και έχω ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Τραγούδι = μελωδία+ στίχοι. Περί στίχων ειπώθηκαν κάποια πράγματα, από τη μεριά μου θα ήθελα να τονίσω την αναποτελεσματικότητα κατά την ταπεινή μου άποψη που παρουσιάζει και η μελωδία, η οποία στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, ακολουθώντας ανέμπνευστα σε παράλληλα καθαρά διαστήματα την κίνηση του αρμονικού ρυθμού, ενώ η ύπαρξη αλλά κυρίως ο χειρισμός της διαφωνίας στην κορύφωση του ρεφραίν δείχνει σαφώς προχειρότητα. Θα έλεγα ότι είναι μια μελωδία που άνετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα για το τι πρέπει να αποφεύγει κάποιος τραγουδοποιός αν θέλει τέλος πάντων ένα ενδιαφέρον και  μελωδικό αποτέλεσμα, και σε καμία απολύτως περίπτωση δε συνάδει με επίκληση σε κάποια ανώτερου επιπέδου "αυθεντία".

Αν βέβαια ο σκοπός ήταν να βγει το feeling πανκ- ματωμένης αρκούδας στο κομμάτι :classic_biggrin: , τότε όλα ΟΚ και γιασάν του μάγκα και μπράβο του και πάσο, αν όμως ο σκοπός ήταν η μελωδικότητα κατά τα αρχαία και αποδεκτά πρότυπα ? ( βλέπε περούκες  :classic_biggrin: ), τότε δε μιλάμε για ντοκτορά αλλά για πρώτη αρμονίας.

Ναι, απ'την μεριά της μητέρας μου που είναι Αμερικανή και έχω ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.
Τέλεια, να μας στείλεις τις δουλειές σου να πάρουμε μαθήματα γλώσσας και κουλτούρας εμείς οι αδαείς.

το θέμα αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον
Μπα καθόλου.

Το μόνο ενδιαφέρον για μένα είναι το πόσο αφελής ήμουν τόσο καιρό και δεν το είχα καταλάβει

Το θέμα είναι ενδιαφέρον γιατί αφορά το μουσικό κομμάτι του πρώτου ποστ. Ανέβηκε για να σχολιαστεί.

Πρόκειται για πολιτική τοποθέτηση και δεν περνάει απαρατήρητο αρνητικά ή θετικά. 

Ο φίλος mad_nassos ας κρατήσει ότι καταλαβαίνει χρήσιμο και ας πετάξει τα υπόλοιπα που διαφωνεί.

Είναι επίσης σίγουρο πως πολλοί διαφωνούν μαζί του.
Δεν χρειάζεται όμως να συγκρίνει τίποτα με κανέναν. Διότι με την λογική "εγώ ξέρω αγγλικά γιατί ήρθα για 2 χρόνια στην Αγγλία να σπουδάσω", ο άλλος ξέρει οικονομικά καλύτερα γιατί τα σπούδασε και εργάζεται σαν τέτοιος εντος και εκτός Ελλάδας αρα έχει σοβαρότερη άποψη στην αναφορά του τραγουδιού και εμπειρία στην γλώσσα, ο τρίτος έχει ζήσει τη μισή ζωή του εκτός και έκανε όλη την εκπαίδευση του στα αγγλικά και όχι σαν ξένη γλώσσα και ο Τάκης είναι ελέφαντας γιατί έχει 2 αυτιά. Πιάσαμε το επίπεδο "εμένα ο θείος μου είναι αρχηγός του καράτε και κσέρει". Ας θυμόμαστε :

Καλό είναι να μην θεωρούμε τον εαυτό μας σημείο αναφοράς για το επίπεδο όσων διαβάζουν.
Δεν μιλάμε στην ίδια τάξη στο σχολείο και δεν είμαστε συνήθως συνομήλικοι, ούτε ζούμε στον ίδιο τόπο με παρόμοιες εμπειρίες. Όταν γράφεις κάτι στο Noiz, μπορεί να το διαβάσει ο δάσκαλος σου, το είδωλο σου ή ο μαθητής σου. 
Να πω επίσης πως σαν μουσικοί είναι αδύνατον να μην συμμετέχουμε / σχολιάζουμε αυτά που επηρεάζουν την ζωή μας. Και η ζωή μας στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καίγεται πολιτικά και κατα συνέπεια οικονομικά ή το ανάποδο. Το να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον politically correct, στρουθοκαμηλίζοντας είναι αδύνατο.

Δεν θα ανοίγουμε συζητήσεις για πολιτικά εδώ. Αλλά δεν μπορούμε να μην γράφουμε μουσική με πολιτικό μήνυμα και να το σχολιάζουμε.

Και φυσικά όταν το φέρνει η κουβέντα δεν μπορούμε να διαγράφουμε και κάθε τέτοια αναφορά. Αρκεί να μην είναι επιθετικά προσδιορισμένη και με προσωπικές αναφορές. 

Αν και η φαγούρα τροφοδοτεί την επισκεψιμότητα, παρακαλώ να αποφευχθεί. 

Το θέμα είναι ενδιαφέρον γιατί αφορά το μουσικό κομμάτι του πρώτου ποστ. Ανέβηκε για να σχολιαστεί.

Πρόκειται για πολιτική τοποθέτηση και δεν περνάει απαρατήρητο αρνητικά ή θετικά. 

Ο φίλος mad_nassos ας κρατήσει ότι καταλαβαίνει χρήσιμο και ας πετάξει τα υπόλοιπα που διαφωνεί.

Είναι επίσης σίγουρο πως πολλοί διαφωνούν μαζί του.
 Δεν χρειάζεται όμως να συγκρίνει τίποτα με κανέναν. Διότι με την λογική "εγώ ξέρω αγγλικά γιατί ήρθα για 2 χρόνια στην Αγγλία να σπουδάσω", ο άλλος ξέρει οικονομικά καλύτερα γιατί τα σπούδασε και εργάζεται σαν τέτοιος εντος και εκτός Ελλάδας αρα έχει σοβαρότερη άποψη στην αναφορά του τραγουδιού και εμπειρία στην γλώσσα, ο τρίτος έχει ζήσει τη μισή ζωή του εκτός και έκανε όλη την εκπαίδευση του στα αγγλικά και όχι σαν ξένη γλώσσα και ο Τάκης είναι ελέφαντας γιατί έχει 2 αυτιά. Πιάσαμε το επίπεδο "εμένα ο θείος μου είναι αρχηγός του καράτε και κσέρει". Ας θυμόμαστε :

Να πω επίσης πως σαν μουσικοί είναι αδύνατον να μην συμμετέχουμε / σχολιάζουμε αυτά που επηρεάζουν την ζωή μας. Και η ζωή μας στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καίγεται πολιτικά και κατα συνέπεια οικονομικά ή το ανάποδο. Το να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον politically correct, στρουθοκαμηλίζοντας είναι αδύνατο.

Δεν θα ανοίγουμε συζητήσεις για πολιτικά εδώ. Αλλά δεν μπορούμε να μην γράφουμε μουσική με πολιτικό μήνυμα και να το σχολιάζουμε.

Και φυσικά όταν το φέρνει η κουβέντα δεν μπορούμε να διαγράφουμε και κάθε τέτοια αναφορά. Αρκεί να μην είναι επιθετικά προσδιορισμένη και με προσωπικές αναφορές. 

Αν και η φαγούρα τροφοδοτεί την επισκεψιμότητα, παρακαλώ να αποφευχθεί. 
Σωστά όλα αυτά, αλλά αν θεωρούμε ότι έγινε σχολιασμός και κριτική σύμφωνα με τα παραπάνω, τότε συνεχίζω να μην καταλαβαίνω κάτι σωστά...

Εσείς θεωρείτε ότι είναι εποικοδομητική κριτική η παραπάνω και ότι δεν έχει επιθετικούς προσδιορισμούς;

Αν ναι, τότε πάω πάσο. Γιατί εγώ βλέπω μία "ξερολίαση" και μία ανάγκη εκμηδενισμού των σπουδών αλλά και άλλων πραγμάτων.

Φυσικά το πιο ωραίο είναι ότι πάντα πρέπει να διορθώσεις τα Αγγλικά σου για τους Έλληνες και όχι για τους Άγγλους ? 

Αν θεωρείτε ότι η φαγούρα τροφοδοτεί επισκεψιμότητα, διαγράψτε όλο το θέμα. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και έτσι κι αλλιώς λόγω της υπέροχης εποικοδομητικής κριτικής που έτρεξαν κάποιοι να κάνουν, δεν βλέπω να ενδιαφερθεί κανείς άλλος από το forum να μπει στη διαδικασία να ακούσει το κομμάτι, αλλά πιο πολύ για να διαβάσει τα σχόλια.

Cheers

με τις συστημικές τράπεζες τι θα γινει ρε παιδιά, ξέρει κανένας?

χαχαχαχαχαχαχαχχαχα

Φιλε Νασο με το συμπαθειο, αλλα τα αγγλικα επιδεχονται βελτιωσης γιατι ναι, κανουν μπαμ οτι ειναι "μεταφρασμενα". Δε λεμε οτι ειναι επιπεδου google translate προς θεου, αλλα απεχουν πολυ απο το να περασουν για μητρικο αγγλικο στιχο. 

Απο τον πρωτο στιχο να ξεκινησεις πχ: "everyone in this world has a little debt". You don't HAVE debt, you ARE IN debt. Δεν ειναι λογια η προταση οπως την εγραψες, δε θα το ελεγε/εγραφε κανενας native speaker αυτο το πραμα. Κανε ενα google search για τις λεξεις "have" και "debt" και δες αν συναντωνται διπλα-διπλα ως δοκιμος ορος. 

Ναι, προφανως και θα καταλαβουν οι Αγγλοι (και οποιος ξερει Αγγλικα) τι εννοεις, οπως και εσυ θα καταλαβεις καποιον που θα σε ρωτησει "πως παω στο πλατεια αριστοτελους". Μπορεις αν θες να το χρησιμοποιησεις, να παιξεις ισως με το charm του "ξενοφερτου αγγλικου" αλλα αν ο στοχος σου ειναι να γραψεις Αγγλικους στιχους που δε θα "ξενισουν" ενα αγγλοφωνο κοινο και θα μπορουν να περασουν ως the real thing τοτε εχεις δουλεια ακομα. 

Χωρις να θελω να μειωσω τη δουλεια σου, απλα σε βλεπω defensive επι του θεματος και ειναι κριμα γιατι μπορεις καλλιστα να προσεξεις καποια πραγματα που "προδιδουν" τις ριζες σου, ή εστω να εισαι aware of the fact, αν αυτο ειναι κατι που σε ενδιαφερει. 

All in this world are in a little dept, and all in greece are a little bit pasokoi 

SF, please continue with the lyrics. 

Hahahahaha 

Φιλε Νασο με το συμπαθειο, αλλα τα αγγλικα επιδεχονται βελτιωσης γιατι ναι, κανουν μπαμ οτι ειναι "μεταφρασμενα". Δε λεμε οτι ειναι επιπεδου google translate προς θεου, αλλα απεχουν πολυ απο το να περασουν για μητρικο αγγλικο στιχο. 

Απο τον πρωτο στιχο να ξεκινησεις πχ: "everyone in this world has a little debt". You don't HAVE debt, you ARE IN debt. Δεν ειναι λογια η προταση οπως την εγραψες, δε θα το ελεγε/εγραφε κανενας native speaker αυτο το πραμα. Κανε ενα google search για τις λεξεις "have" και "debt" και δες αν συναντωνται διπλα-διπλα ως δοκιμος ορος. 

Ναι, προφανως και θα καταλαβουν οι Αγγλοι (και οποιος ξερει Αγγλικα) τι εννοεις, οπως και εσυ θα καταλαβεις καποιον που θα σε ρωτησει "πως παω στο πλατεια αριστοτελους". Μπορεις αν θες να το χρησιμοποιησεις, να παιξεις ισως με το charm του "ξενοφερτου αγγλικου" αλλα αν ο στοχος σου ειναι να γραψεις Αγγλικους στιχους που δε θα "ξενισουν" ενα αγγλοφωνο κοινο και θα μπορουν να περασουν ως the real thing τοτε εχεις δουλεια ακομα. 

Χωρις να θελω να μειωσω τη δουλεια σου, απλα σε βλεπω defensive επι του θεματος και ειναι κριμα γιατι μπορεις καλλιστα να προσεξεις καποια πραγματα που "προδιδουν" τις ριζες σου, ή εστω να εισαι aware of the fact, αν αυτο ειναι κατι που σε ενδιαφερει. 
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, και εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο το έγραψες και το ανέλυσες! ?

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου,ο άνθρωπος(mad_nassos) αυτό που προσπαθεί να εξηγήσει,δεν αφορά την κριτική στην  ποιότητα της δουλειάς του αλλά τον τρόπο(ειρωνεία) που σχολιάστηκε αυτή μέσω του superfunk και του manosx.

Είναι το νούμερο 50000 αυτοκτονίες υπερβολικό?ναι

Απορρέουν οι στίχοι του Ελληνικουρα?ναι(μου άρεσαν :D)

Μπορεί να μην συμφωνούμε με τις απόψεις των άλλων αλλά είναι πάντα προτιμοτερο να διαφωνούμε με σεβασμο απεναντί τους.

νομίζω ότι η ειρωνία πολλές φορές είναι ένας τρόπος "αυτοάμυνας" της κοινότητας η οποία καλώς έχει θέσει υψηλά standards στην κριτική των clips/show-offs που ανεβαίνουν.

Θα το πω απλά, όταν εδώ μέσα υπάρχουν ανεβασμένα απίστευτα κομμάτια και προσπάθειες (και μουσικά και πολλές φορές στιχουργικά) το σκέφτεσαι διπλά πριν ανεβάσεις κάτι. Σίγουρα υπάρχουν και αλλοί ιστότοποι για ανέβασμα. Πολλές φορές έχω διακρίνει και εγώ τέτοια στοιχεία και αντίστοιχα έχω σκεφτεί "μήπως έχουν δίκιο?" Στο χέρι σου είναι να θέλεις να τραβήξεις το σκοινί. Νομίζω είναι μια μουσική κοινωνία με απαιτήσεις. Αν νομίζεις ότι μπορείς να ενταχθείς πρέπει να στρώσεις κω...

Προσωπικά περίμενα δυό χρόνια τουλάχιστον μετά από ενεργή παρουσία για να τολμήσω να εκτεθώ στον τομέα αυτό. Και κάθε φορά που ανεβάζω κάτι ζητάω την αυστηρότητα. Αλλιώς....έχω και φίλους στο facebook που θα μου κάνουν like αμέσως....

(και παρενθετικά, όταν ήδη επισημάνθηκε πολύ νωρίς ότι οι στίχοι ....δεν....η αντίδραση δεν ήταν να ζητηθούν έστω εξηγήσεις ή διευκρινήσεις περι αυτού αλλά βρέθηκαν αντεπιχειρήματα...) 

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου,ο άνθρωπος(mad_nassos) αυτό που προσπαθεί να εξηγήσει,δεν αφορά την κριτική στην  ποιότητα της δουλειάς του αλλά τον τρόπο(ειρωνεία) που σχολιάστηκε αυτή μέσω του superfunk και του manosx.

Είναι το νούμερο 50000 αυτοκτονίες υπερβολικό?ναι

Απορρέουν οι στίχοι του Ελληνικουρα?ναι(μου άρεσαν :D)

Μπορεί να μην συμφωνούμε με τις απόψεις των άλλων αλλά είναι πάντα προτιμοτερο να διαφωνούμε με σεβασμο απεναντί τους.
Thaaaanks!

Αλλά απ' ό,τι φαίνετια η ειρωνία πολλές φορές είναι ένας τρόπος "αυτοάμυνας" της κοινότητας η οποία καλώς έχει θέσει υψηλά standards στην κριτική των clips/show-offs που ανεβαίνουν.?

(και παρενθετικά, όταν ήδη επισημάνθηκε πολύ νωρίς ότι οι στίχοι ....δεν....η αντίδραση δεν ήταν να ζητηθούν έστω εξηγήσεις ή διευκρινήσεις περι αυτού αλλά βρέθηκαν αντεπιχειρήματα...) 
Συγγνώμη, να ρωτήσω ποια είναι τα αντεπιχειρήματα;

Γιατί εγώ στον yameth έγραψα απλά ότι θεωρώ πλεονέκτημα ότι τους στίχους μου τους διαβάζουν Αυστραλός και Άγγλοι τραγουδοποιοί και παραγωγοί πριν προχωρήσουμε παρακάτω...

Το οποίο γειώθηκε από τους υπόλοιπους με εξευτελιστικό τρόπο, καθώς τα "μεταπτυχιακά και τα ντοκτορά" είναι μάλλον για αδαείς...

η ειρωνεία δεν πρέπει να είναι τρόπος για.....τίποτα 

Λυπάμαι πραγματικά γι αυτά που διάβασα απ τον dimsonic . Δείχνει το πόσο ελιτίστικο είναι αυτό το φόρουμ. Και σίγουρα τα πράγματα εδώ μέσα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει 

όταν έκανα εγγραφή , είχα αλλιώς στο μυαλό μου τον ρόλο του φόρουμ αυτού. Βέβαια, το τι περίμενα ή ήθελα δεν ενδιαφέρει κανένα στην τελική και είναι και πρόβλημα μου . Το φόρουμ είναια υτό που είναι ασχέτως αν εγώ πάντα διαφωνούσα με την κατεύθυνση που είχε ή έχει πάρει ( νομίζω παλιότερα ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα και με πολλαπλάσιους χρήστες ) 

Τέλος, φαντάζομαι και έχω καταλάβει  πως κανείς δε ζητά likes εδώ μέσα , μια καλή κουβέντα αν την αξίζει το κάθε πόνημα είναι πάντα ευπρόσδεκτη , σίγουρα όχι το ζητούμενο .

Εγώ πάλι Rebel ξέρεις τι έχω βαρεθεί; Να συναντώ κόσμο IRL, στην πραγματική ζωή ρε αδερφέ, και να θάβει τους διαδυκτιακούς "φίλους" του στην ψύχρα, γιατί τα social media έχουν γίνει πια η ζωή και ο ρουφιάνος, και όλοι εκεί το παίζουν καλοί και υπεράνω και άρχοντες, και ξεσπάνε σε τρίτους IRL. Χίλιες φορές προτιμότερο να τσαντίζομαι σε φόρουμ, που πλέον όμως είναι στα κάτω τους γιατί όλοι το παίζουν κονιόρδοι στα social. Αλλά πραγματική σύγκρουση απόψεων δεν γίνεται εκεί, παρά μόνο προβολή περσόνας.

Είναι αυτό που είπε ο Yameth: Ας πάρει ότι θέλει ο φίλος, ο καθένας μας τσαμπουνάει του κεφαλιού του, πράγμα που γίνεται όλο και πιο σπάνια, πράγμα όλο και πιο πολύτιμο. Έχουμε χαθεί σε μια θάλασσα ωραιοπάθειας και circle jerking. Ας βγει λίγο και ο πραγματικός μας εαυτός online, θα το αντέξουμε,  εκμεταλλευτείτε το όσο ακόμα υπάρχει.

Ελιτιστικό δεν σημαίνει και κακό(τα παιδιά στο φορουμ θέλουν και ανεβάζουν καλή μουσική με εξαιρέσεις σαν εμένα) και ο Δημήτρης(dimsonic) στην συμπεριφορά του προσπαθεί και είναι πάντα ευγενής.

Οταν συμβαίνουν αυτές οι εξαιρέσεις και κάποιος ανεβάζει κάτι που δεν είναι αντάξιο της μουσικής που περιμένουν θα ασκηθεί κριτική,απλά να μην το παρακάνουμε ?

Trending...

Νέα θέματα

Back