review Hils HN3 headless guitar - Review

Σεβαστά όλα τα σχόλια, αλλά εγώ δεν θέλω ουτε να τις βλέπω, όχι να παρω μια τετοια κιόλας (100% hater)

Καλορίζικη. Βλέπω ότι παίρνει double ball χορδές όμως, ένω στις Steinberger πχ παίρνεις με 20 ευρώ ένα adaptor και βάζεις ότι χορδές θέλεις. Κατά τα άλλα έχουν πραγματικά εξελιχτεί αυτού του είδους οι κιθάρες..!

Καλορίζικη. Βλέπω ότι παίρνει double ball χορδές όμως,

Απλές χορδές παίρνει. Η μπάλα πάει στη γέφυρα και το κομμένο μέρος πάει στη κεφαλή.

IMG_0700.jpg

@gkourmoul1 από που τσίμπησες και με τι δασμούς; (αν είχε)

@gkourmoul1 από που τσίμπησες και με τι δασμούς; (αν είχε)

Max guitars στην Ολλανδία. 479 κάνει συν μεταφορικά. Είχα και απαλλαγή ΦΠΑ και την πήρα ακόμα χαμηλότερα.
Εντός ΕΕ η αγορά, οπότε δεν υπάρχουν δασμοί. 8 μέρες παράδοση.

Ωραία παρουσίαση!
Τις είχα παίξει στην έκθεση 'Guitar Summit' τον Σεπτέμβρη, μάλιστα μιλήσαμε για κάμποση ώρα με τον κατασκευαστή! Καλοκατασκευασμένες και τίμιες, με το μόνο αρνητικό για εμένα το πολύ λεπτό μπράτσο!

μόνο αρνητικό για εμένα το πολύ λεπτό μπράτσο!

20-22mm δεν το λες πολύ λεπτό, αλλά λεπτό προς νορμαλ. Εχει αρκετά φαρδιά αίσθηση, βέβαια. Το χέρι γεμίζει.

Ζήλεψα και πήρα και εγώ. Διάλεξα ένα από τα πιο high end μοντέλα (ΗΝ6) γιατί δεν είχα ποτέ active μαγνητες, floating tremolo κτλ και είπα να πάρω κάτι που τα κάνει όλα. Επίσης μου άρεσε το χρώμα γιατι θυμήζει Nokia 6110. Το τρέμολο, μπαταριά κτλ προσθέτουν βάρος οπότε δεν είναι οσο ελαφριά όσο η HN3. Το αγαπημένο μου feature είναι τα πλαστικά ποδαράκια και απλά την ακουπάω στον τοίχο.
Έχει κάποιες ατέλειες αλλά έχω πολύ ακριβότερα όργανα που είχαν μεγαλύτερα προβλήματα.
Το μόνο μου παράπονο, που δεν έχει τόσο να κάνει με την κιθάρα, είναι οτι το να κουρδίζεις floating tremolo είναι σισύφειο.
tempImage9nxfAh.jpg
IMG_4731.png
IMG_4730.png
IMG_4733.png
IMG_4735.png
IMG_4738.png
IMG_4736.png
IMG_4739.png

Ζήλεψα και πήρα και εγώ. Διάλεξα ένα από τα πιο high end μοντέλα (ΗΝ6) γιατί δεν είχα ποτέ active μαγνητες, floating tremolo κτλ και είπα να πάρω κάτι που τα κάνει όλα. Επίσης μου άρεσε το χρώμα γιατι θυμήζει Nokia 6110. Το τρέμολο, μπαταριά κτλ προσθέτουν βάρος οπότε δεν είναι οσο ελαφριά όσο η HN3. Το αγαπημένο μου feature είναι τα πλαστικά ποδαράκια και απλά την ακουπάω στον τοίχο.
Έχει κάποιες ατέλειες αλλά έχω πολύ ακριβότερα όργανα που είχαν μεγαλύτερα προβλήματα.
Το μόνο μου παράπονο, που δεν έχει τόσο να κάνει με την κιθάρα, είναι οτι το να κουρδίζεις floating tremolo είναι σισύφειο.
Με ενδιαφέρει μια οικονομική χεντλες σαν πιθανή μελλοντική αγορά

Αλλά θέλω να έχει τρέμολο (για αυτό δεν είχα συμμετοχή μέχρι τώρα, σόρρυ @gkourmoul1 😁), μπορείς να μας πεις δύο λόγια παραπάνω για το τρέμολο;

Πως σου φαίνεται ποιοτικώς, πως τα πάει με το κούρδισμα με ... έντονη χρήση κλπ

Ζήλεψα και πήρα και εγώ. Διάλεξα ένα από τα πιο high end μοντέλα (ΗΝ6) γιατί δεν είχα ποτέ active μαγνητες, floating tremolo κτλ και είπα να πάρω κάτι που τα κάνει όλα.
καλορίζικη!!!

Επίσης μου άρεσε το χρώμα γιατι θυμήζει Nokia 6110.

Όντως το θυμίζει αρκετά. Μακάρι να είχε τέτοιο χρώμα και στο απλό μοντέλο. Θα ήμουν σε δίλλημα ποιο να πάρω.
Το τρέμολο, μπαταριά κτλ προσθέτουν βάρος οπότε δεν είναι οσο ελαφριά όσο η HN3.

Πόσο ζυγίζει? Κάνα 2300-2400γρ?
Το αγαπημένο μου feature είναι τα πλαστικά ποδαράκια και απλά την ακουπάω στον τοίχο.

Αυτό ισχύει και σε μένα. Είχε ελάχιστα, μικρά προβληματάκια που έφτιαξα σε ένα πρωινό. Όργανα με πολλαπλάσια αξια συχνά έχουν πολύ μεγαλύτερα θέματα.

Δεν το πολυκατάλαβα αυτό.

Πως σου φαίνεται ποιοτικώς, πως τα πάει με το κούρδισμα με ... έντονη χρήση κλπ
Το τρέμολο φαίνεται καλό ποιοτικά. Δεν έχει τριξίματα και είναι πολύ ομαλή η κίνηση του.Όσο αφορά τη σταθερότητα έχω μερικά disclaimers.Η κιθάρα έχει ακόμα τις χορδές απο εργοστάσιο και δεν έχω ασχοληθεί με setup ακόμα.
Δεν είναι Floyd Rose αλλά με μερικά dive bombs είναι οκ. Γενικά σαν συνολική σταθερότητα κουρδίσματος είναι καλή αλλά όχι άψογη αλλά μπορεί οταν αλλάξω χορδές να μην είναι θέμα.
Δεν το πολυκατάλαβα αυτό
Αν κουρδίσεις μια χορδή αλλάζει η τάση της γέφυρας και πρέπει να τις κουρδίσεις όλες ξανά και ξανά που γίνεται λίγο κουραστικό - ιδιαίτερα επειδή πρέπει να χτυπάω τη χορδή και να κουρδίζω με το δεξί.
Πόσο ζυγίζει? Κάνα 2300-2400γρ?
2.880.

Όσο αφορά τη σταθερότητα έχω μερικά disclaimers.Η κιθάρα έχει ακόμα τις χορδές απο εργοστάσιο και δεν έχω ασχοληθεί με setup ακόμα.
Δεν είναι Floyd Rose αλλά με μερικά dive bombs είναι οκ. Γενικά σαν συνολική σταθερότητα κουρδίσματος είναι καλή αλλά όχι άψογη αλλά μπορεί οταν αλλάξω χορδές να μην είναι θέμα.

To πρώτο (και ίσως το μοναδικό) που θα πρέπει να τσεκάρεις, είναι τα αυλάκια του nut εάν είναι σωστά κομμένα και δεν σκαλώνει κάπου η χορδή. Συνήθως, αυτός είναι ο λόγος ξεκουρδίσματος. Με φρέσκιες χορδές και σωστό nut (με λίπανση σε κάθε αυλάκι), θεωρώ ότι δεν ελαχιστοποιηθούν τα θέματα ξεκουρδίσματος. Να εκμηδενιστούν δεν γίνεται, έτσι και αλλιώς καθώς δεν είναι locking nut.

Επίσης, όταν το tremolo είναι floating, είναι δεδομένο ότι την ώρα που κουρδίζεις μια χορδή, θα χαλάνε όλες οι άλλες. Θα το συνηθίσεις....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back