• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

H σημασια της ξεκουρασης- σε περιοδους μελετης των drums.

Υπάρχει περίοδος ΜΗ μελέτης των drums? Και αν ναι, τώρα που αρχίζουν οι ζέστες που θα κρατήσουν 2 μήνες περίπου, μήπως είναι καλό να κάνει κάποιος ένα διάλειμμα αυτόν τον καιρό?

Είχατε αναφέρει παλαιότερα ότι κάνετε και ενα μηνα διακοπή από το σετ. Αυτό όμως είναι καλό γιά σάς, που έχετε χρόόόνια στο "κουρμπέτι".

Ισχύει και για μαθητευόμενους? Είναι τελικά καλή η καλοκαιρινή αποχή απο το σετ?

December είπε:
Υπάρχει περίοδος ΜΗ μελέτης των drums?

Ισχύει και για μαθητευόμενους? Είναι τελικά καλή η καλοκαιρινή αποχή απο το σετ?
To καλοκαίρι είναι απαραίτητη η απόχη.

Ειδικά άμα έχεις περίοδο.

audiokostas είπε:

;D ;D ;D

imagesCAI12HGR.jpg

...Aναλογως πως προσεγγιζεις την μελετη της μουσικης Κωστα μου....

Φιλε December...αν ανηκεις στους μαθητες που εφαρμοζουν προγραμμα  και συστημα στην μελετη τους καθ ολη τη διαρκεια του χειμωνα..καλο ειναι το καλοκαιρι να κανεις πληρης αποχη 20 μερες - με ενα μηνα...Περα απο αυτο νομιζω οτι αν ανηκεις σε αυτην τη κατηγορια μαθητων... α.δεν θα μπορεις να αντεξεις και απο μονος σου μακρυα απο το σετ....και β.θα κρυωσεις υπερβολικα

Καλη συνεχεια.

audiokostas είπε:

Το καλοκαίρι, η απόχη είναι απαραίτητη για το ψάρεμα, άν δεν έχεις καλάμι και δόλωμα.

Και η περίοδος είναι προσωρινή.

(Και ουχί μόνον το καλοκαίρι)

Αποχή λοιπόν το καλοκαίρι από το σετ ή και απ΄όλα Audiokostas?

audiokostas είπε:

Εσεις Κυριε Κωστα ποτε εχετε περιοδο ( εννοω αδειας καλοκαιρινης για να μην παρεξηγηθω)

Κουφαλες μπασιστες κουνατε τα δακτυλακια σας και παιζετε +300 watt ενισχυτη.+ανεμιστηρακι αναμεσα στα ποδια και μπλουμ στο νερο μετα το live.Τι να πουμε εμεις που πρεπει να ειμαστε σε καλη φυσικη κατασταση συνεχεια (για το νυχτοκαματο η την καλη αρπαχτη πχ.:2-3 προβες

6ωρες για να παρεις 120-180 ευρω ) και μας τη λετε κι'απο πανω πχ.ξερεις συναδελφε ''ειμαστε λιγο πισω στο κουπλε''η  εκεινο το παρεστιγμενο  δεν παιχτηκε θα το κρατησουμε ;

Καλη αδεια Κωστα η κανω λαθος .

December είπε:
Το καλοκαίρι, η απόχη είναι απαραίτητη για το ψάρεμα, άν δεν έχεις καλάμι και δόλωμα.

Και η περίοδος είναι προσωρινή.

(Και ουχί μόνον το καλοκαίρι)

Αποχή λοιπόν το καλοκαίρι από το σετ ή και απ΄όλα Audiokostas?
Για σοβαρά ζητήματα θα ρωτάς τον Βαγγέλη που ναι παιδί καλό και άξιο παλληκάρι.

Τώρα αν θέλεις ντε και καλά την άποψή μου, όπως και ο ίδιος είπες, αν δεν είσαι επαγγελματίας που έχει κορεστεί και θα καεί αν δεν κάνει break ή αν δεν είσαι πορωμένος νέωψ που έχει οδηγήσει την πολυκατοικία σε μαζικές αυτοκτονίες μετα τις 6άωρες μελέτες, κάνεις όπως νομίζεις.

Δεν θα πάθεις και τίποτα.

Εμένα στην ηλικία σου, άλλες ήταν οι καλοκαιρινές μου προτεραιότητες.

Γι αυτό και κατέληξα και προσποιούμαι ότι είμαι μπασίστας που παίζει μπλουζ.

...Aναλογως πως προσεγγιζεις την μελετη της μουσικης Κωστα μου....
Να σου πω την αλήθεια βρε Βαγγέλη, δεν την πολυπλησιάζω γιατί δαγκώνει.

Καλη αδεια Κωστα η κανω λαθος .
Λάθος.

Εκπαιδεύω ντράμερ.  ;D

Και προστατεύω την Ελληνική οικονομία.

Όλο το καλοκαίρι

audiokostas είπε:
..οδηγήσει την πολυκατοικία σε μαζικές αυτοκτονίες...

Εμένα στην ηλικία σου....

Γι αυτό και κατέληξα και προσποιούμαι...

Όλο το καλοκαίρι
1) αχαχαχαχ αχαχαχαχαχαααχχχχα

2) σιγά μην είσαι και παπούς μου...αχαχαχα!!

3)ευτυχώς εγώ δεν χρειαζεται να προσποιηθώ ;)

4) ευχομαι διακοπή και αποχή τον χειμώνα.

Προσωπικά, χρειάζομαι ξεκούραση, μετά απο ένα, live.

Πάντοτε, μετά απο μια εμφάνιση με το group, δεν θέλω και δεν ακουμπώ μπαγκέτες για μια εβδομάδα με δέκα μέρες ( η πολυτέλεια του ερασιτέχνη γαρ ).

Μετά, επανέρχομαι δριμύτερος,  ορεξάτος και πλήρως αποσυμπιεσμένος, απο το στρες, της προετοιμασίας και της εμφάνισης.  :)

η ξεκουραση απο την μελετη ,ειναι οταν αυτο που μελετας το χρησιμοποιεις σε αυτο που παιζεις και εκει αποκτας και το κολαι..

για παραδειγμα αν σου σπασουν τα ουμπαλα να μαθεις shuffle ,καλο ειναι να πιασεις ενα τραγουδι και να shufflarεις.. τουλαχιστον να το διασκεδασεις!

Υ.Γ. το καλο με τα τυμπανα σε σχεση με τα υπολοιπα οργανα,ειναι οτι οταν βαριομαστε να παιξουμε και παλι μπορουμε και να χτυπαμε τα χερια μας στο τραπεζι η' τις μπακετες στον καναπε..  ;D και παλι παραγουμε ηχο,εμεις  8)

Melodic drummer είπε:
   Προσωπικά, χρειάζομαι ξεκούραση, μετά απο ένα, live.

Πάντοτε, μετά απο μια εμφάνιση με το group, δεν θέλω και δεν ακουμπώ μπαγκέτες για μια εβδομάδα με δέκα μέρες ( η πολυτέλεια του ερασιτέχνη γαρ ).

Μετά, επανέρχομαι δριμύτερος,  ορεξάτος και πλήρως αποσυμπιεσμένος, απο το στρες, της προετοιμασίας και της εμφάνισης.  :)
Ρε συ Melodic να σου στειλω καμμια πετσετα για τον ιδρωτα (τι μουσικη παιζετε και τα φτυνεις τοσο ευκολα η δεν εξασκεισαι καθολου ; ) Ενω εχεις ωραιες αποψεις στο  Φορουμ  και συμμετεχεις συχνα εδω με απογοητευσες για συνελθε ,για συνελθε λεβεντη μου .Ακου μια εβδομαδα  ΠΑΥΣΗ .

pericles είπε:
Ρε συ Melodic να σου στειλω καμμια πετσετα για τον ιδρωτα (τι μουσικη παιζετε και τα φτυνεις τοσο ευκολα η δεν εξασκεισαι καθολου ; ) Ενω εχεις ωραιες αποψεις στο  Φορουμ  και συμμετεχεις συχνα εδω με απογοητευσες για συνελθε ,για συνελθε λεβεντη μου .Ακου μια εβδομαδα  ΠΑΥΣΗ .
Τι είπες τώρα;;;

Μια εβδομάδα παύση;;;

Εμείς παλιά κάναμε (γιατί τώρα έπεσε η δουλειά) 7 και 8 και 9 μεροκάματα τη βδομάδα και μετά πηγαίναμε και για ποτό.

Πες τα ρε Περικλή. ;D ;D ;D

Καλησπερα σε ολους!Εξαιρετικο ποστ για αλλη μια φορα απ τον Βαγγελη.

Προσωπικα ως τωρα,δεν εχω καταφερει να τηρησω την πληρη αποχη για 2-3 εβδομαδες το χρονο Βαγγελη.Ακομα και στις διακοπες,ενα ζευγαρακι μπακετες υπαρχει παντα στην τσαντα κα ειναι σαν να "ζει" και να φωναζει..ΠΑΙΞΕ!χαχα

Ωστοσο,υπαρχει παντα(ή για την ακριβεια,σχεδον παντα) 1 μερα την εβδομαδα που δεν ακουμπαω μπακετα.

Αυτο παντως που θα θελα να τονισω ειναι πως για μενα ειναι παρα πολυ σημαντικο να προσαρμοζoυμε το λεγομενο BREAK στην μελετη μας..στην καθημερινη μελετη.

Εχω πιασει πολλες φορες τον εαυτο μου μετα απο 45-50 λεπτα(ειδικα μετα απο δυσκολες ασκησεις)απο την εγρηγορση και την κοπωση να χανω την συγκεντρωση μου,να κουραζομαι και αυτο να χει σαν αποτελεσμα,αν συνεχισω χωρις διαλειμμα απλα να χανω τον χρονο μου.Το χρονικο διαστημα που απαιτειτα για να προκαλεσει στον καθενα μας αυτη την κουραση ειναι υποκειμενικο προφανως..ενας αρχαριος ειναι πιθανο να κουραζεται σε 20 λεπτα..

Τελος,θεωρω πως καποιες δραστηριοτητες οπως γυμναστικη,ποδηλατο σε κανα παρκακι(αν παιζει παρκακι κοντα στο σπιτι σας :P),δραστηριοτητες με φιλους κλπ μπορουν να μας κρατανε σε μια καλη κατασταση,σωματικα-ψυχολογικα,πραγμα που προφανως βοηθαει στην σταθερα ανοδικη μας πορεια και εξελιξη.

:)

Περικλάρα μάλλον με παρανόησες, διότι η κούραση που αναφέρω, συνάγεται απο τα γραφόμενα μου, δεν είναι σωματική, αλλά ψυχική.Διότι, όταν έχω να κάνω 12 ώρες την ημέρα Ιατρείο,με όλο το στρες που συνεπάγεται αυτό, συν οικογενειακές υποχρεώσεις, συν ..., συν ....συν ... και θα πρέπει να ετοιμάσουμε κάθε φορά 20.30 καινούργια κομμάτια μέχρι το επόμενο live και ταυτόχρονα να προσπαθώ να βελτιώσω την ντραμμιστική μου τέχνη σε όλα τα επίπεδα, φθάνω μετά απο ένα live να είμαι μπουχτισμένος και κορεσμένος!

That s all!  ;D

Γιατρε μου σορρυ δεν το ηξερα νομιζα οτι εισαι μικρος 20-25 χρονων .Τοτε εχεισ 100% δικιο .ΞΕΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΚΙ'ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ .Εγω βεβαια αστειευομουνα (ξερεις τωρα το πνευμα μου ) αλλα ειλικρινα δεν ηξερα οτι εισαι Γιατρος .Μπραβο ρε φιλε με ''κουφανες''.

tolis7 είπε:
Καλησπερα σε ολους!Εξαιρετικο ποστ για αλλη μια φορα απ τον Βαγγελη.

Προσωπικα ως τωρα,δεν εχω καταφερει να τηρησω την πληρη αποχη για 2-3 εβδομαδες το χρονο Βαγγελη.Ακομα και στις διακοπες,ενα ζευγαρακι μπακετες υπαρχει παντα στην τσαντα κα ειναι σαν να "ζει" και να φωναζει..ΠΑΙΞΕ!χαχα

Ωστοσο,υπαρχει παντα(ή για την ακριβεια,σχεδον παντα) 1 μερα την εβδομαδα που δεν ακουμπαω μπακετα.

Αυτο παντως που θα θελα να τονισω ειναι πως για μενα ειναι παρα πολυ σημαντικο να προσαρμοζoυμε το λεγομενο BREAK στην μελετη μας..στην καθημερινη μελετη.

Εχω πιασει πολλες φορες τον εαυτο μου μετα απο 45-50 λεπτα(ειδικα μετα απο δυσκολες ασκησεις)απο την εγρηγορση και την κοπωση να χανω την συγκεντρωση μου,να κουραζομαι και αυτο να χει σαν αποτελεσμα,αν συνεχισω χωρις διαλειμμα απλα να χανω τον χρονο μου.Το χρονικο διαστημα που απαιτειτα για να προκαλεσει στον καθενα μας αυτη την κουραση ειναι υποκειμενικο προφανως..ενας αρχαριος ειναι πιθανο να κουραζεται σε 20 λεπτα..

Τελος,θεωρω πως καποιες δραστηριοτητες οπως γυμναστικη,ποδηλατο σε κανα παρκακι(αν παιζει παρκακι κοντα στο σπιτι σας :P),δραστηριοτητες με φιλους κλπ μπορουν να μας κρατανε σε μια καλη κατασταση,σωματικα-ψυχολογικα,πραγμα που προφανως βοηθαει στην σταθερα ανοδικη μας πορεια και εξελιξη.

:)
Φιλε Τολη σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια..σε καταλαβαινω απολυτα. Και εγω σαν φοιτητης για παρα πολλα χρονια ...δυσκολευομουν να κανω break, περισσοτερο απο μια βδομαδα το χρονο αν και ο δασκαλος μου ανεκαθεν με συμβουλευε για περισσοτερο χρονο αποχης . Η μελετη ειχε γινει τροπος και σκοπος ζωης βλεπεις. Επρεπε να παω στρατό και να εξαναγκαστω σε αποχη απο την μαμα πατριδα..για να καταλαβω την σημασια του διαλειμματος και τις ευεργετικες ιδιοτητες που εχει στους μουσικους εν καιρο μελετης.

Εγω που στο στρατο ημουν σαμοθρακη , και εστησα τα τυμπανα απο εναν μονιμο εκει περα(αρα χαζοεπαιζα και λιγο ), ειμαιι τυχερος ή ατυχος δλδ?  :P

Το να απεχεις 2 και 3 εβδομαδες για εμενα σημαινει ασφαλεια και εμπιστοσυνη στα χερια σου κατι που εγω δεν εχω προς το παρων. 

Trending...

Νέα θέματα

Back