Gibson les paul deluxe 1976 ( test drive )

ierissiotis

Μέλος
Πόντοι
48
Σήμερα είπα να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη κιθάρα Gibson les paul deluxe 1976 στο Amplitube Fender .Ο ενισχυτής  που παίζω στο πρόγραμμα είναι ο Fender Super sonic.Το παίξιμο είναι one take γι αυτό θα ανακαλύψετε αρκετές < πράσινες> ;D.

Το backing track το βρήκα στο you tube.

Μέχρι το 0,55 παίζω με τον neck ,μετά μέχρι 1,50 παίζω με middle.Aπo to 1.50 μέχρι το 03,37 παίζω με τον bridge και μετά είπα να δοκιμάσω με τον neck σε slide open e.H κιθάρα είναι λίγο δυνατα αλλά όπως σας είπα είναι κάτι πρόχειρο απλά για να δώ τον ήχο στο Amplitube.Όλα τα σχόλια δεκτα!

DELUXE_1976.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ μ@μ@ω ήχος ρε φίλε... Η γριούλα τα σπάει (κι εσύ φυσικά).

Θα ήθελα να την ακούσω και στον Rivera εκεί είμαι σίγουρος ότι θα μου πέσει το σαγώνι, όχι ότι τωρα δεν σαλτάρησα.

Για ψηφιακός ήχος είναι πολύ καλός .Ετσι τουλάχιστον ακούγεται σε μένα.Στον RIVERA πάλι είναι άλλο πράμα.Το μόνο που δε μου πολυάρεσε στον ήχο του Amplitube είναι η middle θέση( Για τον Supersonic μιλάω πάντα).Η οποία σε πραγματικό ενισχυτή είναι πολύ καλή. Θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες όμως.

O middle ακούγεται πιο neck από τον neck.... Μου άρεσε ο bridge ήχος. Αλλά γενικά δεν θα τους έλεγα κλασσικούς ήχους LP. Mini humbuckers έχει; Παίζει καμιά περίεργη καλωδίωση;

Εμένα με ενθουσίασε πολύ ο μαγνήτης της γέφυρας. Φανταστικός ήχος!

Οι άλλοι δύο ε...όχι άσχημοι, αλλά μάλλον αδιάφοροι θα έλεγα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το ότι έπαιζες με πρόγραμμα στον υπολογιστή αντί με ενισχυτή.

Θα ήταν ωραίο πάντως να κάνεις και ένα δοκιμαστικό με τον ενισχυτή σου να ακούσουμε κι εκεί τι γίνεται.  ;)

RayDTutto είπε:
O middle ακούγεται πιο neck από τον neck.... Μου άρεσε ο bridge ήχος. Αλλά γενικά δεν θα τους έλεγα κλασσικούς ήχους LP. Mini humbuckers έχει; Παίζει καμιά περίεργη καλωδίωση;
Nαι mini φοράει.Όχι όλα είναι κανονικά σε θέμα καλωδίωσης.

geodimitri είπε:
Εμένα με ενθουσίασε πολύ ο μαγνήτης της γέφυρας. Φανταστικός ήχος!

Οι άλλοι δύο ε...όχι άσχημοι, αλλά μάλλον αδιάφοροι θα έλεγα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το ότι έπαιζες με πρόγραμμα στον υπολογιστή αντί με ενισχυτή.

Θα ήταν ωραίο πάντως να κάνεις και ένα δοκιμαστικό με τον ενισχυτή σου να ακούσουμε κι εκεί τι γίνεται.   ;)
Σε πραγματικό ενισχυτή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο .Ο neck και ο  middle ακούγονται πιό καλά σε σχέση με τον πίσω.Ναι παίζει μεγάλο ρόλο ότι είναι μέσω προγράμματος.

Οσον αφορά τον κανονικό ενισχυτή μου λίγο δύσκολο να κάνω το τεστ γιατί απλά ο ενισχυτής δε κουβαλιέται.Είναι 40 κιλά και τον έχω στο studio

ierissiotis είπε:
Σε πραγματικό ενισχυτή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο .Ο neck και ο  middle ακούγονται πιό καλά σε σχέση με τον πίσω.Ναι παίζει μεγάλο ρόλο ότι είναι μέσω προγράμματος.

Οσον αφορά τον κανονικό ενισχυτή μου λίγο δύσκολο να κάνω το τεστ γιατί απλά ο ενισχυτής δε κουβαλιέται.Είναι 40 κιλά και τον έχω στο studio
Πάω πάσο τότε.  :)

Ωραίοι ήχοι.

Λατρεύω τους mini humbuckers, είναι κρίμα που είναι τόσο στην απ'έξω.

Ααα να και το slide. Σοροπάκι. Μπράβο! 8)

Earendil είπε:
Ωραίοι ήχοι.

Λατρεύω τους mini humbuckers, είναι κρίμα που είναι τόσο στην απ'έξω.

Ααα να και το slide. Σοροπάκι. Μπράβο! 8)
Nα σαι καλά! Και εγώ δεν είχα ακούσει τα καλύτερα για τους μινι αλλά όταν τους έπαιξα ο ίδιος άλλαξα γνώμη.Είναι κάτι το διαφορετικό χωρίς να είναι κάτι το άσχημο.Ιδίως αν είναι παλιοί μαγνήτες.

Πολύ ωραία παιξίματα.  8)

Θυμήθηκα τώρα που είχα κι εγώ μιά ξαδέρφη της για λίγες εβδομάδες (not mine)

Απ'όσο μπορώ να θυμηθώ ο neck mini hum μου άρεσε τότε καλύτερα απο τον bridge, στην δική σου ηχογράφηση όμως συμβαίνει το αντίθετο, ο bridge σπέρνει!  ;D

Αυτό συμβαίνει λόγω Amplitube.Για παράδειγμα σε άλλον ενισχυτή στο πρόγραμμα μπορεί να ακούγετε καλύτερα ο neck.Κατα τη γνώμη μου στο Amplitube δε παίζεις όπως σε έναν πραγματικό ενισχυτή.Βρήκες έναν καλό ήχο?Το αφήνεις εκεί ;D

Σε πραγματικό ενισχυτή συμβαίνει αυτό που λές και εσύ.

Το μόνο πράγμα που με ξενερώνει σε αυτή τι κιθάρα είναι τα υπερβολικά χαμηλά τάστα.Κάποια στιγμή θα αλλαχτούν.Ξέρω ότι θα χάσει σε αξία η κιθάρα γιατί τα πάντα είναι original απο τότε αλλά ο σκοπός που φτιάχνετε ένα όργανο είναι για να παίζεται.Τι να το κάνω να είναι συλλεκτικό και να μη μπορώ να παίξω όπως θέλω.Είμαι λάθος?

Σε όλες τις παλιές deluxe έτσι είναι τα τάστα?Δεν έτυχε να ξαναπαίξω.

ierissiotis είπε:
Το μόνο πράγμα που με ξενερώνει σε αυτή τι κιθάρα είναι τα υπερβολικά χαμηλά τάστα.Κάποια στιγμή θα αλλαχτούν.Ξέρω ότι θα χάσει σε αξία η κιθάρα γιατί τα πάντα είναι original απο τότε αλλά ο σκοπός που φτιάχνετε ένα όργανο είναι για να παίζεται.Τι να το κάνω να είναι συλλεκτικό και να μη μπορώ να παίξω όπως θέλω.Είμαι λάθος?

Σε όλες τις παλιές deluxe έτσι είναι τα τάστα?Δεν έτυχε να ξαναπαίξω.
Η ίδια η Gibson ονόμαζε αυτά τα τάστα fretless wonders.  ;)

http://www.timeelect.com/lp-fretless.htm

Ολόκληρη ιστορία φαίνετε η αλλαγή τάστων.Πάντος ο μάστορας μου ,μου είπε πώς μπορεί να τα αλλάξει και άς είναι κάτω απο το binding τα τάστα.Του έχω εμπιστοσύνη.Εχει αλλάξει και σε άλλες κιθάρες και έκανε πολύ καλή δουλειά.Κιθάρες χωρίς binding όμως.Σκέφτομαι να βάλω medium jumbo.

Πολυ ωραιο παιξιμο,μου αρεσαν πολυ ολοι οι ηχοι. Με μια ελαφρα υπεροχη του bridge.

Ξερεις τι θα ειχε ενδιαφερον?

Να κανεις στο καπακι το ιδιο με καμια Epiphone..

Γιατι

ierissiotis είπε:
Κατα τη γνώμη μου στο Amplitube δε παίζεις όπως σε έναν πραγματικό ενισχυτή.
και αδικειται μια καλη κιθαρα που θελει ηχειο και ενταση για να σε βαρεσουν οι αρμονικες και τα ηχοχρωματα στο στηθος...

Βεβαια εδω ηταν αλλο το ζητουμενο σου αλλα και σ αυτο ο ηχος ειναι πολυ καλος. ;)

freerock1974 είπε:
Πολυ ωραιο παιξιμο,μου αρεσαν πολυ ολοι οι ηχοι. Με μια ελαφρα υπεροχη του bridge.

Ξερεις τι θα ειχε ενδιαφερον?

Να κανεις στο καπακι το ιδιο με καμια Epiphone..

Γιατικαι αδικειται μια καλη κιθαρα που θελει ηχειο και ενταση για να σε βαρεσουν οι αρμονικες και τα ηχοχρωματα στο στηθος...

Βεβαια εδω ηταν αλλο το ζητουμενο σου αλλα και σ αυτο ο ηχος ειναι πολυ καλος. ;)

Ναι θα είχε πολύ ενδιαφέρον.Αλλά να ήταν les paul με mini!Ελα ντε όμως που δεν έχω epi?

Οσον αφορά το άλλο συμφωνώ απόλυτα.Το real thing είναι real thing.Πώς να το κάνουμε.Πάντως η ουσία είναι πώς με το Amplitube Fender μπορείς να πετύχεις πολύ ωραίους  blues ήχους και όχι μόνο.Οπως επίσεις και με το Amplitube Jimi Hendrix για πιο γκαζάτα πράγματα.

Nαι,ειναι πολυ καλο το Amplitube fender.

Τη συγκριση με Epi την προτεινα γιατι ετυχε σε στουντιο να το δοκιμασω με αυτην http://www.fendercustomshop.com.au/50thanniversary/0151954.php

κοντρα σε μια squier...

Oι διαφορες ηταν ΠΟΛΥ μικρες.

Οταν ομως τις χωσαμε σ εναν φοβερο Ampeg 2x12 ηταν η μερα με τη νυχτα... ;)

Εκεί φαίνετε ο χαρακτήρας και τα κουσούρια της κάθε κιθάρας.Οταν την βάλεις σε έναν καλό λαμπάτο ενισχυτή.  ;)

Με γειες παίκτουρα καλόπαικτη!!! Άντε να τη δούμε και από κοντά! Από βάρος τι λέει??

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back