Fendero-κατασκευές

Νάσο, Ηλία και Αργύρη και όποιον φίλο ξεχνάω, πρώτα α' όλα συγχαρητήρια για τις κατά καιρούς δουλειές σας που μας κάνουν να χαλβαδιάζουμε εδώ μέσα.. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και πολύ χρονοβόρο αλλά αν και όταν τα καταφέρετε γράψτε ένα μικρό αρθράκι για την κατασκευή ή έστω βασικά εργαλεία, συνδέσμους και βιβλιογραφία που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος.. Γιατί ως γνωστόν αν ήτανε η ζήλια ψώρα...

Όπως και να 'χει πάλι μπράβο σε ΟΛΟΥΣ όσοι ασχολείστε με το θέμα και συνεχίστε να μας κ***αραμελώνετε!!

nasokosm είπε:
Για να φτιάξεις μια ταστιέρα δεν χρειάζεσαι μια περιουσία ;D

Ενα ψιλό πριονάκι 0,5 χιλ. φάρδος κοπής, μια καλή μεταλική ρίγα για μέτρηση με ακρίβεια  και μια μεταλική γωνιά.

Υπάρχει ενα excel-άκι που σύμφωνα με το μήκος χορδής που θα δουλέψεις πχ fender 25,5 inches σου δίνει το κάθε τάστο σε χιλιοστά.

Μετράς, χαράσεις με τη γωνιά και κόβεις με το πριονάκι, έτοιμη :D

Πριονάκι κορνιζοποιίας, κτλπ στα βιομηχανικά

Όλα αυτα που βλέπεις να χρησιμοποιούμε εμείς οι προχω ερασιτέχνες είναι για πιό γρήγορη και συστηματοποιημένη δουλειά :D

σε ευχαριστώ πολύ όμως όπου και αν έψαξα εδώ δεν βρήκα  >:( !!!

ratman είπε:
σε ευχαριστώ πολύ όμως όπου και αν έψαξα εδώ δεν βρήκα   >:( !!!
Εισαι σιγουρος ? μα καλα που μενεις ? διπλα μου ?  ;D ;D

Μερικα μαγαζια με ειδη χομπι εχουν  ;)

Λαθος μου.

Για χρωμα τι σκεφτεσαι?

Για δωσε λεπτομέρειες για radius, profile στα μπρατσα?

Εμενα για εβενος μου κανει η ταστιερα της τελε.

nikolas32 είπε:
Λαθος μου.

Για χρωμα τι σκεφτεσαι?

Για δωσε λεπτομέρειες για radius, profile στα μπρατσα?

Εμενα για εβενος μου κανει η ταστιερα της τελε.
Χρώμα μαύρο για να τονίσει τα νερά του flame maple και μπλέ :D  το δεσποτάκι στο φυσικό του χρώμα, radious το αγαπημένο μου 12 in , προφίλ.. θα δούμε.

Η ταστιέρα ειναι παλίσανδρος με ωραίο κοκκινο- καφέ  βαθύ χρώμα.

Βρήκα χρόνο και έφτιαξα βάσει του template  ενα νέο αντίγραφο με τις θέσεις για τα σκαψίματα, έτσι με τη βοήθεια του νέου template έσκαψα με το ρούτερ :D

DSC_0204.JPG

DSC_0205.JPG

DSC_0206.JPG

Kαι παλι μπραβο, αν τα πας και με τις βαφες τοσο καλα θα γινουνε ταμαμ!!!

Ακούω την τελε να ψιθυρίζει soft V...

messalion είπε:
Εισαι σιγουρος ? μα καλα που μενεις ? διπλα μου ?  ;D ;D

Μερικα μαγαζια με ειδη χομπι εχουν  ;)

χαχαχα τώρα τ είδα  ;D !! εγώ  φίλε μου Χρήστο είμαι από Β Εύβοια σε μια κωμόπολη !! έψαξα σε όλα τ τοπικά μαγαζιά με υλικά οικοδομών - εργαλείον - χρωματοπωλεία κ.τ.λ.π και τζίφος  >:( :(  !!!!

Φωτο-update.

Ανοίχτηκε κανάλι και περάστηκε το λευκό binding, μήπως να μείνει στο φυσικό της?

DSC_0218a.JPG

DSC_0219a.JPG

DSC_0220a.JPG

nikolas32 είπε:
Δεν εχω ιδεα πως βαφετε και φενετε το ξυλο απο κατω.
Εγώ έχω ιδέα αλλά σε flame maple πρώτη φορά θα το κάνω ;D

κατι τέτοιο έχω στο μυαλό μου σε πιο σκούρο.

prs-cu24-blue-matteo-4.jpg

nasokosm είπε:
Εγώ έχω ιδέα αλλά σε flame maple πρώτη φορά θα το κάνω ;D

κατι τέτοιο έχω στο μυαλό μου σε πιο σκούρο.
Το πιο ωραιο χρωμα ισως-για τα γουστα μου.

Καποτε πηγα να παρω μια κιθαρα μονο και μονο γι αυτο το υπεροχο χρωμα.

nikolas32 είπε:
Keep going τοτε, γερυρα - μαγνητες τι εχεις κατα νου?
Γεφυρα έχω πάρει ήδη στυλ vintage και μαγνήτες κάποιο classic σετ απο fender μονούς , μου αρέσουν οι κλασικοί ήχοι.

nasokosm είπε:
Γεφυρα έχω πάρει ήδη στυλ vintage και μαγνήτες κάποιο classic σετ απο fender μονούς , μου αρέσουν οι κλασικοί ήχοι.
και καλα κανεις  :) :) :)

θα την βαψεις με βαμβακι και τον γνωστο τροπο ? αν ναι τοτε θα ηταν καλυτερα να πας σε vintege amber μιας και τα νερα της prs ειναι πιο τιγρε σε σχεση με την δικια σου και της πηγαινουν πολυ τα κλειστα χρωματα - στην δικια σου τα νερα ειναι πιο λευκά και αμα της βαλεις τετοιου τυπου χρωματος οπως της prs ου παρεθεσες ισως και να ψιλοχαθουν !!!

μια γνωμη λεω !!!

περιπου καπως ετσι θα βγει

12213_EX_DCSP_Amber_11023069_1.jpg

messalion είπε:
και καλα κανεις  :) :) :)

θα την βαψεις με βαμβακι και τον γνωστο τροπο ? αν ναι τοτε θα ηταν καλυτερα να πας σε vintege amber μιας και τα νερα της prs ειναι πιο τιγρε σε σχεση με την δικια σου και της πηγαινουν πολυ τα κλειστα χρωματα - στην δικια σου τα νερα ειναι πιο λευκά και αμα της βαλεις τετοιου τυπου χρωματος οπως της prs ου παρεθεσες ισως και να ψιλοχαθουν !!!

μια γνωμη λεω !!!
Χρήστο τι μου έκανες βραδυάτικα, τι μου δείχνεις αυτό το χρώμα είναι η αδυναμία μου και λέω να ξεφύγω λίγο ;D

Τελος πάντων θα γίνει δοκιμή σε scrap και θα φανούν όλα!

nasokosm είπε:
Χρήστο τι μου έκανες βραδυάτικα, τι μου δείχνεις αυτό το χρώμα είναι η αδυναμία μου και λέω να ξεφύγω λίγο ;D

Τελος πάντων θα γίνει δοκιμή σε scrap και θα φανούν όλα!
Νασο χωρις να περιαυτολογησω το συγκεκριμενο το θεωρω το ferrari red στα οργανα αν με εννοεις  ;)

θελω αμα μπορεις να βγαλεις καμια φωτο απο τις δοκιμες σε scrap γιατι με ενδιαφερει πολυ

Και το vintage yellow και το blue σε flame maple είναι εντυπωσιακά!

Η επιλογή δική σου!

Θα πρότεινα να περάσεις πρώτα μαύρη ή κόκκινη ανιλίνη να ρουφήξουν τα νερά μετά να την τρίψεις για να φανεί πάλι το ξύλο και μετά κίτρινο και θα έχεις... τρισδιάστατα αποτελέσματα!!

Συνέχεια στο χρώμα  που έχει επιλεγεί και φωτογραφικό update με τα μεταλικά μέρη :D

Ελπίζω το χρώμα να αρέσει.

DSC_0303.JPG

DSC_0304.JPG

DSC_0305.JPG

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back