335 κατασκευές

nasokosm είπε:
Το χρώμα ειναι νερου που περνιέται με σφουγγαράκι απ ευθείας στο ξύλο.

Ειναι mix ενα κόκκινο που ειχα σε σκόνη απο παλιά  και magenta σε μπουκαλάκι για εκτυπωτη HP  ;D

Ετσι φτιάχτηκε αυτό το υπέροχο βυσινί :D

Το βερνίκι ειναι νιτροκιτταρίνης της ERLAC και το ρίχνω με πιστόλι και κομπρεσσέρ.
το νίτρο πόσα χέρια τ περνάς? πόσο χρόνο θέλει να στεγνώσει για τ επόμενο χέρι? συγνώμη αν σε κουράζω αλλά ροτόντας πας στην πόλη !!!!  ;D  :D

Τωρα που ειναι χειμώνας και αργεί να στεγνώσει ρίχνω δύο χερια τη μέρα ένα το πρωί και ενα το απόγευμα.

Αν ζεστάνει ο καιρός μπορείς και τρια τη μέρα.

Μεταξύ των χεριών τρίβεις απαλά με 340 τυχον τρεξίματα ή ανωμαλίες στο βερνίκι, έξι χέρια συνολικά ειναι το λιγότερο,  μετα την αφήνεις να στεγνώσει καλά απο μια βδομάδα έως ενα μήνα και εισαι έτοιμος για τα τελικά τριψίματα και γιαλίσματα με αλοιφή.

Αν θέλεις τη διαδικασία μπορείς να το δεις στο stemac ή να πας απ ευθείας στο βερνίκι Behlen που έχει και ο Stewmac και να κατεβάσεις αναλυτικά τη διαδικασία σε pdf :D

argytar είπε:
Εξαιρετικός ως πάντοτε!! Μπράβο κι από μένα!!!

Εννοείται πως πρέπει να την ακούσω από κοντά amped κάποια στιγμη....
Αν ξανακατέβεις Αθήνα θα στη φέρω να τη δοκιμάσεις...στη σκηνή :D

από Ελλάδα δεν παίζει να βρω βερνίκι ? κομπρεσέρ κ πιστόλι έχω κ τ κατέχω λίγο !! είχα βάψει ένα τσαλακι (παπακι) πριν 3-4 χρόνια

Συγχαρητηρια Νασο, πολυ ωραια!

Ετσι παχουλο που ειναι το βερνικι με το βυσσινι απο κατω μου μοιαζει με ...ταρτακι και θελω να το δαγκωσω...  ;D

Και μια και μιλαμε για κατασκευες, να σας δειξω και μια ανα-κατασκευη:

335onstand.jpg

Ειναι η δικια μου ταπεινη Epi 335, στην οποια ξαναεβαλα τους WCR αλλα και την γεφυρα του Callaham με το ελαφρυ tailpiece.

Δεδομενου οτι οι τρυπες στο σωμα ηταν πολυ φαρδιες για τα posts της Callaham, χρειαστηκα την βοηθεια του Φ. Πλουμη (πνοη & νυξη), ο οποιος εκανε τα μαγικα του και τωρα η γεφυρα καθεται σαν να ηταν ...stock.  8)

Με ενα ωραιοτατο κοκκαλακι στο nut και τα αναλογα με το "βαρος" των WCR ηλεκτρικα, η κιθαρα εγινε καταπληκτικη, παικτικα και ηχητικα. Για το οπτικο, οσοι δεν χαλιουνται απο την παντοφλα-headstock της Epiphone θα την βρουν και ομορφη. Εγω πλεον το συνηθισα και μ' αρεσει...  :)

ομορφη! ο πλουμης πρεπει να ειναι απο τους λιγους που εχουν σπουδασει στο αντικειμενο, ετσι δεν ειναι?

alderbody είπε:
Ειναι η δικια μου ταπεινη Epi 335, στην οποια ξαναεβαλα τους WCR αλλα και την γεφυρα του Callaham με το ελαφρυ tailpiece.

Με ενα ωραιοτατο κοκκαλακι στο nut και τα αναλογα με το "βαρος" των WCR ηλεκτρικα, η κιθαρα εγινε καταπληκτικη, παικτικα και ηχητικα. Για το οπτικο, οσοι δεν χαλιουνται απο την παντοφλα-headstock της Epiphone θα την βρουν και ομορφη. Εγω πλεον το συνηθισα και μ' αρεσει...  :)
Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια  :D

Ταπεινη για τους άλλους , για σένα και στην πραγματικότητα ενα καταπληκτηκό όργανο!

Οχι δεν μας χαλάει ενα headstock παντόφλα  γιατι ανήκει σε ενα πολύ καλό όργανο!

Ratman: η Erlac ειναι Ελληνική εταιρεία που φτιάχνει βερνίκια , ψάξτη στο νετ και βρές κάποιον αντιπρόσωπο στη κοντινότερη πόλη να στα παραγγείλει και να σου τα στείλει.

nasokosm είπε:
Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια  :D

Ταπεινη για τους άλλους , για σένα και στην πραγματικότητα ενα καταπληκτηκό όργανο!

Οχι δεν μας χαλάει ενα headstock παντόφλα  γιατι ανήκει σε ενα πολύ καλό όργανο!
+1.000

Ratman: η Erlac ειναι Ελληνική εταιρεία που φτιάχνει βερνίκια , ψάξτη στο νετ και βρές κάποιον αντιπρόσωπο στη κοντινότερη πόλη να στα παραγγείλει και να σου τα στείλει.
σε ευχαριστώ πολύ πιστεύω θα τ βρω !!!!  ;D  ;D

Αν θυμαμαι καλα ειχες γραψει οτι θελεις κλιπακια κι απο αλλες 335.

Σημερα μ' επιασε η προκοπη και εγραψα ενα με τη δικια μου, καρφι στον twin reverb.

:)

335.wav

Attachments

alderbody είπε:

Σημερα μ' επιασε η προκοπη και εγραψα ενα με τη δικια μου, καρφι στον twin reverb.

Πέρα από κούκλα έχει και ωραίο ήχο μόλις την άκουσα μου ήρθε στο μυαλό το drive my car των beatels δηλ τον rock'n'roll  ήχο (αν ήταν και με τον vox ακόμα καλύτερα  ;D)

alderbody είπε:

Ωραίο το κλιπάκι και πάνω που μας 'εφτιαχνε το έκοψες, άντε και κανα ολόκληρο στο μέλλον.

Πάντως η δικιά σου έχει πιο χαρακτηριστικό ήχο στις μεσαίες μου άρεσε και οταν τελειώσει θα γράψω και γω με τον δικό μου super rev , πες μου μόνο τα settings σε μπάσα, πρίμα , μεσαία και με τι μικρόφωνα το έγραψες για να έχουμε τις ίδιες συνθήκες στην εγγραφή :D :D

Ωχ τώρα το πρόσεξα είπες twin και όχι super , σίγουρα θα έχουν άλλο ήχο ???

alderbody είπε:

Πλάκα μας κάνετε και οι δύο!!

Θέλω 335 τώρα!

(προηγείται βεβαια η τσιγγάνα που είναι στα σπάργανα!!)

τι ηχάρα!!

Ειδικά ο νεκ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!

αλλά wcr είναι αυτοί...

έχω και γω δυο σετάκια και τους υπεραγαπάω!

πότε θα βρω χρόνο να πα να πάρω σφενδάμια.... και μετά....

Θα μας χαζέψεις!!

Με τι buffάρεις>>>????

Τι αλλοιφή/μηχάνημα??

argytar είπε:
Θα μας χαζέψεις!!

Με τι buffάρεις>>>????

Τι αλλοιφή/μηχάνημα??
Με μια αλοιφή της 3Μ  scratch and swirl remover / με το χέρι γιατί το μηχάνημα λερώνει ;D

Η συγκεκριμένη ειναι fine απο 1200 και πάνω, πρέπει να βρώ μια πιο χονδρόκοκη να γυαλίζει πιο γρήγορα

fusiongtr είπε:
Παναγία βόηθα που λένε!

Αρμάτωσέ τη και κλιπς. :D
κλίπς έχω ήδη ανεβάσει δες πιο πίσω, θα βάλω μαγνήτες PAF 57 / 57 plus οπότε μάλλον θά ξαναγράψω κάτιτις

Trending...

Νέα θέματα

Back