και μια ερωτηση για σενα που ξερεις κατι παραπανω....σφενταμι ελληνικο ξερο [καπου 6-7 χρονια ειναι καταλληλο για μανικι ? τα νερα του ειναι flatshawn και εχει παχος 3- 3,3cm παχος [ το ζητουμενο ειναι baseball bat style ] 1'' ...what's your opinion ?
Η θεωρία λέει πως χρειάζεται 1 χρόνος ανά ίτσας ξύλου για την αφύγρανση του.
Στην περιπτωση σου είσαι απόλυτα καλυμμένος αφ' όσον πληρούνταν κάποιοι βασικοί κανόνες. πχ το ξύλο δεν ήταν σε κάποια υπόγα με 98% υγρασία. Ένα υγρόμετρο θα σου έδινε την τέλεια απάντηση και η τιμή τους δεν είναι απαγορευτική. Αν κόψεις το ξύλο στην μέση και το κολήσεις αντίστροφα θα είσαι εντάξει κατά την γνώμη μου πάντα.
Απ' όσο ξέρω (και το αναφέρεις και 'συ) baseball bat θεωρούν τα μανίκια με 1" πάχος. Εσύ είσαι στο ~1.25" προσθέτεις και την ταστιέρα ~0.25" σύνολο ~1.5" έχεις υπέρ-αρκετό αέρα για να παίξεις, όρμα του
Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα να αναρτίσω το υπόλοιπο της κατασκευής.
01. Ήρθε η ώρα για το τρύπημα των posts του floyd rose. Το πρώτο βήμα είναι να περάσω τα δυο κλειδιά των Ε και e. Να βιδώσω το nut και να περάσω τις χορδές ώστε να βρώ το κέντρο της γέφυρας πάνω στο σώμα
02.
03.
04. Εφόσον βεβαιωθώ ότι είμαι ακριβώς στην μέση μαρκάρω τα κέντρα των τρυπών με ένα σουβλί
05. Ελέγχω την καθετότητα του τρυπήματος σε αντιπαράθεση με την μεταλλική μου γωνία
06. Φυσικά τρυπάω και τοποθετώ την βάση του post. Η τρύπα είναι 10mm, όσο και η διάμετρος της βάσης του post. Για να το τοποθετήσω χρησιμοποιώ κερί στην πλευρά που θα μπει στην τρύπα και ταυτόχρονα το καρφώνω ελαφρά ενω καλύπτω το μεταλο με ένα μικρό ξύλινο τάκο
07. Σειρά είχε το τρύπημα για τον βαστάζο των ελλατηρίων (spring claw) στην πίσω πλευρά. Τοποθετώ το claw στην κυλότητα και το κεντράρω, με ένα σουβλί μαρκάρω τα κέντρα που θα τρυπήσω
08. Τρυπάω
09. Τοποθετώ
10. Τέλος τρύπησα την κεφαλή για τα βιδάκια των κλειδιών
01. Χρησιμοποιώ ξυλόστοκο αραιωμένο σε χλιαρό νερό για να ξεμίσω τους πόρους της κορίνας/λίμπας. Η εμπειρία μου από την προηγούμενη κατασκευή μου λέει πως ο έβενος δεν χρειάζεται filling
02. Χρησιμοποιώ μια πλαστική σπάτουλα για να γεμίσω το ξύλο
03.
04. Αφήνω το ξυλόστοκο να σκληρύνει για 2 ημέρες και μετά το γλέντι με το γυαλόχαρτο ξεκινάει. Τριβω όλη την κιθάρα διαδοχικά με 80, 120, 220, 320, 400 μέχρι να μου πέσουν τα χέρια. Η όλη διαδικασία με πήρε 3 μέρες, σημειωτέον δεν έχω ηλεκτρικό τριβείο όλα στο χέρι λαίμαι. Την επόμενη μέρα καθαρίζω διεξοδικά όλες τις επιφάνεις με βαμβακερό πανάκι και καθαρό οινόπνευμα.
Τουλάχιστο 4 φορές την έφερα βόλτα αφαιρώντας υπολοίματα από το τρίψιμο.
Πλέον είμαι έτοιμος για το gun stock oil.
05. Χρησιμοποιώ tru-oil το οποίο απλώνω πάνω στην κιθάρα με απλό χαρτί κουζίνας.
Φωτό από το πρώτο χέρι.
06.
07.
Ανα 4 χέρια εφαρμόζω υγρό τρίψιμο με γυαλόχαρτα 600, 800, 1000, 1500 και 2000.
Οι φώτο του αποτελέσματος θα τις ανεβάσω μέσα στις επόμενες μέρες
Εε λοιπόν αυτό πρέπει να σταματήσει. Που είναι το κράτος; ;D Δεν μπορεί να μπαίνει ο κάθε fidelis και να μας τρίβει στην μούρη τις απίστευτες κιθάρες που φτιάχνει. Τις βλέπετε; Εε δεν μπορείτε να τις αποκτήσετε. Ποιός είστε εσείς κ. fidelis που θα παίζετε με τον πόνο μας, εε; ;D ;D
Παίζει το ωραιότερο top που έχω δει σε κιθάρα. Δώσε στον λαό φωτό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.