Fender Telecaster buying guide!

ειναι και βαριες αν εισαι αγυμναστος
χαλαρα οι ελαφρυτερες κλασσικες κιθαρες που υπαρχουν ειναι οι τελε εκτος κι αν ξερεις καποιες αλλες να μας πεις... ;) (μιλαμε βεβαια για σοβαρες τελε που ειναι ελαφριες οχι για βαρυδια)

οι διακοπτες ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους
μια χαρα ειναι οι διακοπτες πολυ πιο εργονομικοι και απο αυτους τος στρατ και απο αυτους των Gibson

Superfunk είπε:
6.5 με 7.5 lbs.
Αυτουνου  ποσα κιλα -  lbs  ηταν αραγες .  .   .    . ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑ  ΚΙΛΑ     :o

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πιπουλο ητανε... ;D.. ;)...Eτσι κι αλλοιως ολες οι 50αρες τελε ηταν απο πολυ ελαφριες εως μεσαιου βαρους,,, ;)..ο ιδιος ελεγε οτι η τελεια τελε ηταν γυρω στις 7 με 7,5 lbs.

Ερωτηση με ενα θεματακι που αντιμετωπιζω με τη ΒAJA μου.

Η εν λογω tele ερχεται με 10αρες και το nut ειναι κομμενο αναλογα - και σωστα κομμενο - στη δικη μου τουλαχιστον.

Εκανα ενα πειραμα και χρησιμοποιησα για  κανα χρονο - περιπου 10 -15 σετ -  dadario 10-52 υβριδικο γιατι με βολεψε ποιο πολυ ηχητικα , τωρα ομως που ξαναβαλα 10 - 46 εχω θεματακι με τριξιμο στη μπασα μι η οποια ψιλοκαθεται βαθια στο nut και τριζει..!

Τι λυση εχω, αλλαγη του nut δε θελω να κανω...!

Αν έχει "φαγωθεί" το nut υπάροχυν διάφορα γιατροσόφια όπως το να παραγεμίσεις την εγκοπή με μείγμα κυανοακρυλικής κόλλας και σόδας και μετά να ξαναφτιάξεις την εγκοπή λίγο ρηχότερη.

Όμως πρόσεξε: Η μεγαλύτερη διάμετρος χορδών δεν χρειάζεται "βαθύτερο" αυλάκι παρά μόνο φαρδύτερο. Αν απλά είχες ανοίξει τα αυλάκια για να πάρουν τις μεγαλύτερες χορδές θεωρητικά ο "πυθμένας" του αυλακιού θα έπρεπε να είναι ο ίδιος και να μην έχεις πρόβλημα με τη μικρότερη διάμετρο. Είσαι σίγουρος ότι η χορδή τρίζει κοντά στο nut και όχι παρακάτω? Αν τρίζει παρακάτω ίσως έχει πάρει λίγο backbow το μανίκι λόγω των ελαφρύτερων χορδών και θέλει λίγο λασκάρισμα το trussrod.

Το μολύβι δεν έχει να προσφέρει κάποια "θεραπεία" στα συγκεκριμένα προβλήματα.

bluesman είπε:
Τι λυση εχω, αλλαγη του nut δε θελω να κανω...!
Μπορείς να "γεμίσεις" το nut χρησιμοποιώντας το γνωστό κόλπο με σόδα και κυανοακρυλική κόλλα. Όμως προσωπικά θεωρώ το nut μάλλον αναλώσιμο (κάτι σαν τα αμορτισέρ στα αυτοκίνητα φαντάσου), κάποια στιγμή παραδίδει πνεύμα και η μόνη ορθή λύση είναι η αντικατάστασή του.

Δεδομένου ότι το nut της Baja είναι πλαστικούρα έτσι κι'αλλιώς (αν δεν απατώμαι), κάποια στιγμή πήγαινε σε ένα μάστορα να σου κόψει ένα τέλειο κοκκάλινο nut να βρεις την υγειά σου.  ;)

edit: ρε Χάρυ, είσαι πιο γρήγορος κι'απ'τη σκιά σου.  :D

The Genius Loci είπε:
....κάποια στιγμή παραδίδει πνεύμα και η μόνη ορθή λύση είναι η αντικατάστασή του.

Δεδομένου ότι το nut της Baja είναι πλαστικούρα έτσι κι'αλλιώς (αν δεν απατώμαι), κάποια στιγμή πήγαινε σε ένα μάστορα να σου κόψει ένα τέλειο κοκκάλινο nut να βρεις την υγειά σου.  ;)

...
+137  ;)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  παιδια θα κοιταξω να λασκαρω λιγο το truss rod ..ευχαριστω για την αμεσοτητα...! ;) ;) ;) ;)

επειδή ζήλεψα και γώ σα παιδί περνώντας από ένα νάκα την είδα και μου μίλησε http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=131932&Category=1758 και τήν αγόρασα. εντάξει παικτικα μια χαρά είναι για τα λεφτά της το θέμα

είναι ότι έχει κοφτερά τάστα καί είναι βαριά πολύ βαριά .Στο θέμα μας τώρα επειδή δεν παίζει να την πάς σε guitar tech. να πάρω κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/gewa_bundfeile_150mm_hieb_3.htm για τα τάστα ? το σετ άπ της μια χαρά είναι

αξίζει να τις κάνω μόντες η να την δώσω και να παω για classic vibe ?

miii είπε:
επειδή ζήλεψα και γώ σα παιδί περνώντας από ένα νάκα την είδα και μου μίλησε http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=131932&Category=1758 και τήν αγόρασα. εντάξει παικτικα μια χαρά είναι για τα λεφτά της το θέμα

είναι ότι έχει κοφτερά τάστα καί είναι βαριά πολύ βαριά .Στο θέμα μας τώρα επειδή δεν παίζει να την πάς σε guitar tech. να πάρω κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/gewa_bundfeile_150mm_hieb_3.htm για τα τάστα ? το σετ άπ της μια χαρά είναι

αξίζει να τις κάνω μόντες η να την δώσω και να παω για classic vibe ?
Το θέμα του βάρους, καταρχάς δεν θα το λύσεις με τις CV. Το πιθανότερο να σου πέσει βαριά (εμένα μου έπεσε, βέβαια το θέμα το έλυσα, αλλά με πολύ φαντασμαγορικό τρόπο, η αποκάλυψη του οποίου θα γίνει προσεχώς... αλλά είμαι ήδη εκτός θέματος!  ;D).

Με το link που έβαλες από το Θωμά, δείχνεις ότι ΔΕΝ ξέρεις τι σημαίνει fret job (sorry, δεν είναι μομφή, απλά διαπίστωση). Οπότε άστο ήσυχο... Πληροφοριακά, το εργαλείο αυτό είναι για να φτιάχνεις την κορώνα στα τάστα ΑΦΟΥ έχεις κάνει leveling (με πλατιά λίμα, ή ντουκόχαρτο, κλπ).

Αν πάντως έχει κοφτερές άκρες στις ακμές της ταστιέρας, και όχι άλλα θέματα, κάνε το εξής: πάρε ντουκόχαρτα, 400, 600 και 800 βαθμών. Κόψε ένα κομμάτι και ξεκίνα, από το nut προς τη γέφυρα ΚΑΙ ανάποδα, με μια απαλή κίνηση, να "χαϊδέυεις" υπό γωνία τις άκρες των τάστων. Δεν θέλει ιδιαίτερη πίεση. Αφού τα περάσεις μερικές φορές με το 400άρι, συνέχισε με 600, 800 μέχρι να τα δεις στρογγυλεμένα και να γυαλίζουν.

τελικά τα έκανα με λίμα χωρις να φαω το ξυλο νταξει οχι οτι καλύτερο... αλλα επιτέλους μπορώ και παιζω με την tele  μια χαρά έγινε ,by the way 4 κιλά ζυγίζει

saviola είπε:
H bc rich ειναι 4, την tele δεν ετυχε να την ζυγισω με ακριβειας...
Η Tele (η παραδοσιακή, όχι με contours, κλπ, ούτε hollow, chambered) έχει ένα μασίφ μεγάλο σώμα, αρκετά μεταλλικά μαραφέτια πάνω, ενώ ειδικά ο bridge μαγνήτης ζυγίζει αρκετά περισσότερο από έναν διπλό. Αν δεν πας σε extra lite σώμα, όπως κάποια που κυκλοφορούν από Sugar Pine, ή από Paulonia, συνήθως αυτό θα ζυγίζει λίγο κάτω, ως πάνω από 2 κιλά από μόνο του.

Επεσε το ζυγισμα 2,700 παρακαλω!!!!

The Genius Loci είπε:
Η Tele (η παραδοσιακή, όχι με contours, κλπ, ούτε hollow, chambered) έχει ένα μασίφ μεγάλο σώμα, αρκετά μεταλλικά μαραφέτια πάνω, ενώ ειδικά ο bridge μαγνήτης ζυγίζει αρκετά περισσότερο από έναν διπλό. Αν δεν πας σε extra lite σώμα, όπως κάποια που κυκλοφορούν από Sugar Pine, ή από Paulonia, συνήθως αυτό θα ζυγίζει λίγο κάτω, ως πάνω από 2 κιλά από μόνο του.
Παρελειψα να πω οτι ειναι η telecustom  :)

Μια που μιλάμε για βάρος, προχθές πήρα στα χέρια μου την καινούρια squier tele cv 50's σε λευκό, και ζυγίζει 3,05 κιλα...

δυνατό εργαλείο! :)

Παιδιά μόλις είδα ότι βγαίνει η baja σε sunburst χρώμα και η τιμή είναι άκρως δελεαστική

http://www.thomann.de/gr/fender_classic_player_baja_tele_2csb.htm

Πάλι καλά καθώς η περιορισμένη επιλογή χρωμάτων στο συγκεκριμένο μοντέλο ήταν, τουλάχιστον για μένα, ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά της. (ωραία κριτήρια αγοράς κιθαρών έχω ε; :P, καθαρά εμφανισιακά)

αν και για μένα η απόλυτη εμφανισιακά tele είναι 3tsb με binding και rw ταστιέρα με 21 τάστα φυσικά, δηλαδή κάτι τέτοιο

http://www.rockinger.com/index.php?cat=WG022&lang=ENG&product=KT009&sid3=395c1b0476d0a1c7ade63b255beab1d1

Να κάνω και μια ερώτηση, στα έτοιμα κιτ tele της rockinger γνωρίζει κανείς αν το μπράτσο θεωρείται παχύ ("αντρικό" :P), τι προφίλ έχει και τι τάστα φοράει;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back