- Πόντοι
- 398
Update μέχρι 2024 θα διαβάσουμε;
Update μέχρι 2024 θα διαβάσουμε;
Τι κάνεις ρε συ Superfunk εδώ? Δίπλα έλα, στο θρεντ του Montage.?
Εννοειται και ειναι ΕΝΑ:
Παρτε μεταχειρισμενες ΑμερικΛανικες γιατι τοσα λεφτα για καινουρΓιες Ινδονησια/Κινα/Μεξικο ειναι κριμαΣ
Να σου πω εγώ ?την άποψη μουΈχει κανείς κάποια ιδέα γιατί το 80% των custom shop tele που πουλάει ο Thomman είναι relic, ενώ, αντίθετα, είναι σπάνιο να βρεις relic custom shop Gibson?
Σκέψου μόνο πόσοι καλλιτέχνες βγαίνουν στη σκηνή με μια beat up στρατ η τέλε.Να σου πω εγώ ?την άποψη μου
Από τις λίγες κιθάρες που έχω πιάσει (δικές μου, φίλων, δόκιμες σε μαγαζιά) το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι:
- Η διαφορά μιας American Standard Fender (ή professional κάτι, που τις λένε σήμερα) σε αίσθηση και ήχο από μια custom shop είναι απειροελάχιστη.
- Η διαφορά μιας standard LP (της μαζικής γραμμής παραγωγής και συνήθως άθλιας ποιότητας για τα λεφτά της) είναι κατά κανόνα τεράστια από τις custom shop της Gibson
Αν ισχύουν τα παραπάνω βρίσκω λογικό να επικεντρώνεται το custom shop της fender στο να πουλάει κυρίως «relic art»
Και προφανώς οι squire, με βάση αυτή τη λογική, είναι super
Βέβαια η ανάγκη μας να λέει μια fender πίσω από το headstock “made in USA” ή, ακόμα καλύτερα «Fender Custom» εξυπηρετεί μια χαρά τις σχεδόν ηλίθιες ματαιοδοξίες μας, ιδιαίτερα όταν δεν φθάνουμε στο «too old to rock and roll» ορόσημο.
Θυμάμαι που μου έλεγε ο δασκαλός μου ότι τις fender το 80' τις είχαν όλοι του πεταματού.
O Beck με απλές αμερικάνικες δεν έπαιζε;
Το έλεγε επειδή οι φεντερ «δε σπάνε, δε χαλάνε»Μπούρδες σου έλεγε ο δάσκαλος.
Αυτό το διαβάζω πολύ στα online fora, αλλά μια απορία. Γιατί να σου πέσει η κιθάρα; Δε μου έχει πέσει ποτέ κιθάρα καταγής ασούμεΤο έλεγε επειδή οι φεντερ «δε σπάνε, δε χαλάνε»
Σκεψου να έτρωγε πέσιμο η lp….
Δεν θυμάμαι σε ποιον συμφορουμιτη είχε πέσει η στρατ και έπαιρνε τούμπες στις σκάλες του σπιτιού του. Δεν έπαθε κάτι. Συμβαίνει…Αυτό το διαβάζω πολύ στα online fora, αλλά μια απορία. Γιατί να σου πέσει η κιθάρα; Δε μου έχει πέσει ποτέ κιθάρα καταγής ασούμε
Την ροριγκαλαχέρισες !!Σε μένα είχε πέσει. Ανέβαινα σκάλες ενώ την είχα σε θήκη στον ώμο και βρήκε στο χαμηλό ταβάνι της από πάνω σκάλας. Κόπηκε το στραπ του ώμου και έφυγε η κιθάρα κάτω έναν όροφο. Όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα (ούτε καν ξεκουρδίστηκε) αλλά μετά έπαιζε και καλύτερα.
Ο Μπεκ έχει τέτοια τεχνικη που βγάζει ήχο και χωρίς κιθάρα.O Beck με απλές αμερικάνικες δεν έπαιζε;