Fender Telecaster buying guide!

Τζαμπα πραμα ινδονησιακο (μαμει και δερνει οπως ειναι)

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_telecustom.htm

ωραιο πραμα γιαπωνεζικο (θελει μαγνητες γιατι οι στοκ ειναι για κλωτσιες)

http://www.thomann.de/gr/fender_62_tele_custom_rw_3tsb.htm

αμερικανικο (προς καταργηση οποτε οποιος προλαβε προλαβε) μοντελλο μια χαρα

http://www.thomann.de/gr/fender_62vintage_customtelecaster_3cs.htm

αν πουλησεις το σπιτι σου υπαρχει και αυτη

http://www.thomann.de/gr/fender_62_telecaster_custom_nos_rw.htm

Telecastoras σαν την Hot Rod 52 δεν υπάρχει.... Ίσως μόνο καμμιά G&L καλή.

Τόσο καλή που θα την παίρνατε με κλειστά τα μάτια από έξω? (εκτός αν υπάρχει κάπου εδώ και δεν το έχω πάρει χαμπάρι..)

Eίχα τέτοια και την έδωσα, μετά πάλι όταν το μετάνοιωσα κάποιο καλό παιδί έβγαλε τους μαγνήτες από την δική του και μου τους έδωσε και έτσι τους φόρεσα σε μιά άλλη που με βόλευε καλύτερα και είμαι κομπλέ.

Ποιο Balanced ήχο από την μεσαία θέση της Hot Rod 52 ΔΕΝ έχω ακούσει πάντως.

Της πάει της ρουφιάνας ο Mini Humbucker κι όσο για τον Bridge σκέτο ξυραφάκι.

Ναι θα την αγόραζα με κλειστά μάτια διότι την έχω ξαναπαίξει και μου κάνει, το ξέρω.

Λοιπόν,λέω στο σχετικά σύντομο μέλλον να αγοράσω την 1η μου κιθάρα και κατέληξα πως μια affinity tele φαίνεται καλή επιλογή. Λίγο περίεργο γιατί ποτέ δεν ήμουν και τοοοσο πολύ tele τύπος αλλά μου έχει καρφωθεί τώρα πως θέλω tele  :P

Λογικά θα τη συνδιάσω με καναν fender mustang για να γίνει ένα καλό beginner kit. Επειδή όμως ετοιμάζω το μπατζετ για να δω πόσο θα πάει έχω μια απορία πάνω στο 1ο ποστ του θρεντ:

Προτεινομενη μετατροπη: ενα σετ μαγνητες Tonerider (50 euros) & δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τελε που εχουν 10 φορες ακριβοτερα
Οκ, φαντάζομαι εννοεί τους TRT2 - Hot Classics Set που κι εμένα μου άρεσαν περισσότερο από τις επιλογές που είχε στο site της Tonerider για tele. Που τους βρίσκουμε όμως με 50€ ; Κάτω από 75€ δεν τους έχω πετύχει πουθενά.

Βλέπω υπάρχουν και οι Texas Special αλλά από 100€ και πάνω.

Sonam είπε:
Που τους βρίσκουμε όμως με 50€ ; Κάτω από 75€ δεν τους έχω πετύχει πουθενά.
καλώς ήρθες και καλές γιορτές...50€  ήταν όταν το δολάριο ήταν στο 1,60...75€ είναι η τωρινή τους τιμή και είναι πολύ καλή

marathon είπε:
καλώς ήρθες και καλές γιορτές...50€  ήταν όταν το δολάριο ήταν στο 1,60...75€ είναι η τωρινή τους τιμή και είναι πολύ καλή
Μάλιστα. Φαντάζομαι το 1,60 ήταν τυχαίο νούμερο γιατί ακόμα και έτσι έβγαιναν στα 62,50€ ακα 25% αύξηση και όχι 50% όπως τώρα  :P

Εν μέρει γι αυτό μου φάνηκε περίεργη η διαφορά που έβρισκα σε σχέση με τα 50€, 50% παραείναι μεγάλη αύξηση αλλά αφού είναι η καλή, κανονική πια τιμή, τι να κάνουμε.

Α ναι, καλώς σας βρήκα και καλές γιορτές.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Sonam είπε:
Μάλιστα. Φαντάζομαι το 1,60 ήταν τυχαίο νούμερο
Tυχαίο μπορεί...κοντινό σίγουρα...όλες τις καλές αγορές, τότε τις κάναμε! ;)

...Βάλε και την αλλαγή του ΦΠΑ και είσαι μέσα.

Παίδες καλημέρα..καινούριος στο site...ήθελα να ρωτήσω τον mr.Superfunk π διαβαζω τα αρθρα του αλλά και γνκα όλους εσας..τι γνώμη έχετε για την Modern player Telecaster thinline deluxe..made in china...με MP-90 πανω...semihollow κιθαρα κλπ...η τιμη της ετσι οπως τη βρηκα μεσω φιλου ολοκαινουρια σχεδον ειναι 300-350...τι πιστεύετε?Από ενισχυτη ειμαι καλυμμένος καθώς διαθέτω εναν hot rod deluxe iii python version...

Eιναι ΦΟΒΕΡΗ κιθαρα για τα λεφτα της, πολυ γουστοζικη αλλα φυσικα ΔΕΝ εχει τον κλασσικο τελε ηχο.

Αφου τη βρηκες μεσω φιλου δοκιμασε την και βλεπεις αν σου καθεται.

alex24 είπε:
Παίδες καλημέρα..καινούριος στο site...ήθελα να ρωτήσω τον mr.Superfunk π διαβαζω τα αρθρα του αλλά και γνκα όλους εσας..τι γνώμη έχετε για την Modern player Telecaster thinline deluxe..made in china...με MP-90 πανω...semihollow κιθαρα κλπ...η τιμη της ετσι οπως τη βρηκα μεσω φιλου ολοκαινουρια σχεδον ειναι 300-350...τι πιστεύετε?Από ενισχυτη ειμαι καλυμμένος καθώς διαθέτω εναν hot rod deluxe iii python version...
Την κιθαρα την εχω εδω και ενα χρονο, οπως ειπωθηκε ειναι παραπανω απο ΦΟΒΕΡΗ για τα λεφτα της.

Δεν εχει τον κλασικο ηχο tele βεβαια, αλλα εχει εναν εκπληκτικο "αερα" τοσο clean οσο και distorted.

Εχει αρκετο θορυβο με drive στην θεση 1 και 3, αλλα semihollow + P90 τι περιμενεις. Στην θεση 2 (και οι 2 μαγνητες μαζι) ειναι εντελως αθορυβη.

Απο ποιοτητα κατασκευης εξαιρετικη.

Την δοκιμασε και ενας φιλος που ειναι πολυ εμπειρος και εχουν περασει απο τα χερια του απλα ολες οι μαρκες και τυποι κιθαρας, και ενθουσιαστηκε.

Βεβαια κρατω την επιφυλαξη απλα να ειμαι τυχερος και να ετυχε η δικια μου να ειναι ετσι. Πολυ πιθανο.

Ααα.... και ειναι η ελαφροτερη ηλεκτρικη που υπαρχει. Πουπουλο.

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις σας..οπότε λογικα...πιστεύω για blues-rock που παίζω εγώ...σε συνδυασμο με τον ενισχυτή και πεντάλ θα ναι μια χαρά..απλά χωρίς κλασσικό τέλε ήχο...όταν τη δοκιμάσω κ από κοντά θα χω μια ολοκληρωμένη άποψη.Ευχαριστώ και πάλι :)

Οι τρεις classic vibe tele, η απλή, η custom και η thin, πως συγκρίνονται μεταξύ τους; Η πρώτη έχει pine, η δεύτερη alder και η τρίτη mahogany σώμα, σωστά; Η custom έχει διαφορετικούς μαγνήτες και λεπτότερο μπράτσο; Από ήχο;

Οι custom και οι deluxe των 70 αν βρεθούν ειναι ... καμμια σχεση

you don't need to know how I sent this

Η 50s CV ειναι αυτο που λεει...μια "κοπια" των πρωτων tele με maple neck (1949-1958),η custom ειναι αυτο που λεει  δηλ. μια Tele Custom του 1962-1970  (και οχι μια  custom tele  των 70s που λανθασμενα συγκρινει ο dimsonic) και ναι εχει λιγο πιο λεπτο μπρατσο,η thinline ειναι μια κοπια των single coil 69 Thinline και φανταζομαι εχει το ιδιο μπρατσο με την 50s (δηλ. ενα μοντερνο & σχετικα λεπτο  c-shape).

Ολες εχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ μαγνητες (οι 50s BLONDE  φορανε Alnico 3 που ειναι λιγο πιο hot απο τους Alnico 5 της  50s butterscotch η οποια φανταζομαι φοραει και τους ιδιους μαγνητες με την Custom & την Thinline )

Eγω ,τωρα που βγηκε,θα επαιρνα την thinline γιατι θα ειναι σιγουρα η πιο ελαφρια (και μου αρεσουν οι thinline γιατι εχουν λιγο λιγοτερα μεσαια και πιο "αερινο" ηχο)

http://www.fender.com/en-GB/squier/series/classic-vibe/

Δεν ειχα σκοπό να συγκρίνω.  Απλά βρηκα ευκαιρία να τονισω τις διαφορές των μοντελων της δεκαετίας του 70 με τις οποιες προσπάθειες αντιγραφής-αναβιωσης ακολούθησαν.

dimsonic είπε:
Δεν ειχα σκοπό να συγκρίνω.  Απλά βρηκα ευκαιρία να τονισω τις διαφορές των μοντελων της δεκαετίας του 70 με τις οποιες προσπάθειες αντιγραφής-αναβιωσης ακολούθησαν.

απλα δεν βγαζει τετοια μοντελα η Squier... ;D

η Fender βγαζει και τοσο τα μεξικανικα οσο και τα αμερικανικα μοντελλα Deluxe & Custom ειναι ΠΟΛΛΕΣ κλασεις ανωτερα απο τα original ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ αλλα δυστυχως χανουν τη μαχη των ΜΑΓΝΗΤΩΝ (και συνεπως και του ΗΧΟΥ)μια και οι ιδιαιτεροι Wide Range μαγνητες της δεκαετιας του 70 (cunife)  δεν ειναι δυνατον να κατασκευαστουν πλεον μαζικα

τα καινουργια αμερικανικα reissue ειναι καπως πιο κοντα σε ηχο αλλα still close but no cigar....

Βεβαια υπαρχει και η λυση να παρεις ενα μεξικανικο μοντελλο και να του βαλεις αυτους τους μαγνητες

http://www.telenator.com/cunife-wide-range-humbucker/

αλλα μιλαμε για $900 το σετ ...που ειναι καπως αλμυροι...

Δεν ειχα την τυχη να δοκιμασω για να δω κατασκευαστικες διαφορές.

Και εγω ειχα στο νου μου την ανωτερότητα η ιδιαιτεροτητα των cunife τουλάχιστον οπως τους εχω ζησει στη δικιά μου απο το 1979. Μια ιδιαιτεροτητα που τότε για πολλούς ισοδυναμούσε με αγριο σνομπάρισμα....

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back