Εξοπλισμός ραδιοφώνικού σταθμού

agis

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Μήπως γνωρίζει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει με το τι μηχανήματα χρειάζομαι για έναν απλό σταθμό, πόσο περίπου θα μου κοστίσει και από πού μπορώ να προμηθευτώ;

Επίσης δε ξέρω τίποτα για τις άδειες νομίζω υπάρχει και μία σαν ερασιτεχνική.Πού πρέπει να απευθυνθώ για αυτήν;

Ευχάριστω

Με συγχωρείς για το κυνικό post αλλά αν είχες διάθεση για δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού θα ήξερες ήδη τι χρειάζεται και δεν θα έψαχνες στο forum.

Δεν θέλω να φανώ κακός αλλά είναι μεγάλη υπόθεση ενας ραδιοφωνικός σταθμός και πλέον αποτελεί "κλειστό κύκλο" το θέμα.

Σαν ενναλακτική σου προτείνω τη δημιουργία ενος σταθμού μέσω δικτύου.

Σαφώς πιο βολική απάντηση στο θέμα που σε απασχολεί και ιδιαίτερα ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια. Όσους φίλους γνωρίζω έχουν στραφεί προς αυτή τη λύση αλλά δεν έχω άμεση γνώση των απαραίτητων διαδικασιών που χρειάζονται.

cheers

Ευχαριστώ αλλά εννόοείται ότι πρώτα το έψαξα πριν ρώτησω αλλά στο νετ δε βρήκα τιπότα και από γνωστούς.... μου παν βρες και πες μας και μας :)

θα το είχα ψάξεί άμα ήξερα που.....

το μονό που ξέρω είναι όμως οτι χρειάζεται μια κεραία κάτι σαν ενισχυτής και φίλτρα....

Μπορείς τουλάχιστον να μου πεις που μπορώ να βρω στοιχεία για αυτό...

Για το νετ το έχω ψάξει και μου είναι μερικες ώρες δουλεία να το κάνω αλλά υπάρχουν αλλά πιο δύσκολα προβλήματα με την ταχύτητα και το πολύ να ακούγεσαι σε 2-3 άτομα.....

Για να πάρεις άδεια ραδιοφώνου θα πρέπει να απευθυνθείς στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

Οι πιθανότητες μάλλον (για να μη σε απογοητεύσω ...) ανύπαρκτες.

Το ραδιόφωνο είναι ένα επιχειρηματικό μέσο που το νέμονται οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι.

Αν είσαι εκτός Αθηνών ίσως να υπάρχει φως.

Κατα τα λοιπά είναι επένδυση σοβαρή για πομπό κεραία στερεογεννήτρια, audio processor, κλπ.

Τα παλιά χρόνια ο κόσμος πήγαινε στο Pop22 watt, ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι και έπαιρνε μικρούς πομπούς για πειρατικούς σταθμούς.

Νομίζω πως συνεχίζει να υπάρχει, αλλά έχει αλλάξει η πελατεία του...

...κοινως φιλε μεχρι και ο αερας ειναι εμποριο.Στο Pop22 εχει πομπους. Πηγαινε παρε, πηγαινε σε πανεπιστημιακο ασυλο και εξεπεμψε πανω στον πιο τρεντυ και μεγαλο σταθμο.Ας τους εκδικηθουμε επιτελους...

Με τις σημερινές τιμές DSL πάντως, αν έχεις π.χ. 2Mbps μπορείς να σηκώσεις μερικούς πελάτες σε χαμηλό bitrate χωρίς να ξεπαραδιαστείς...

Τι θα παίζετε; :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
...κοινως φιλε μεχρι και ο αερας ειναι εμποριο.Στο Pop22 εχει πομπους. Πηγαινε παρε' date=' πηγαινε σε πανεπιστημιακο ασυλο και εξεπεμψε πανω στον πιο τρεντυ και μεγαλο σταθμο.Ας τους εκδικηθουμε επιτελους...[/quote']
ψήνεσαι να το κάνουμε; :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

...κοινως φιλε μεχρι και ο αερας ειναι εμποριο.Στο Pop22 εχει πομπους. Πηγαινε παρε' date=' πηγαινε σε πανεπιστημιακο ασυλο και εξεπεμψε πανω στον πιο τρεντυ και μεγαλο σταθμο.Ας τους εκδικηθουμε επιτελους...[/quote']
ψήνεσαι να το κάνουμε; :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
εννοείται ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια φάση! black metal πάνω σε σταθμούς της εκκλησίας εν μέσω μεγάλης βδομάδας... το φαντάζεστε? :twisted:

Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα...

εννοείται ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια φάση! black metal πάνω σε σταθμούς της εκκλησίας εν μέσω μεγάλης βδομάδας... το φαντάζεστε? :twisted:
Έγώ πάντως έιμαι μέσα για τέτοια φάση! :twisted: :twisted: :twisted:

Ειναι πολυ καλη ιδεεα αλλα δυστυχως δεν κραταει για πολυ..Μετα απο λιγο σου ριχνουν παρασιτα στην συχνοτητα που εκπεμπεις και σταματας. Και αν σε εντοπισουν, κουβαλιουνται ασφαλιτες κτλ κτλ...Παρ ολα αυτα νομιζω στα AM εκπεμπεις ελευθερα..Το ραδιοφωνο δεν φτιαχτηκε για τις πολυεθνικες και τις ΑΕ..Ο καθενας θα πρεπε να χει λογο στο ραδιοφωνο και πρεπει καπως να φανει αυτο..

Όλα τα 'χε η μαριορή, η ελεύθερη ραδιοφωνία της έλειπε.

Ειδικά πάντως αν κάνεις τέτοια κόλπα στην πανίσχυρη εκκλησία της μπανανίας με λίγα λόγια την στρουμφοέκατσες! Κράτος κύριοι, κράτος...

Είναι για γέλια πάντως η όλη φάση. Εγώ όταν ήμουν φοιτητής έκανα εκπομπή σε έναν μικρό τοπικό σταθμό στα γιάννενα. Μου είχαν δώσει το ελεύθερο και έβαζα ότι ακραίο καφριλίκι black, death, thrash κτλ μου ερχόταν ή μου ζητάγαν, αλλά δεν επιτρεπόταν να ακούγονται "κακές λέξεις" στα ελληνικά. Να παίζει δηλαδή το κάθε βλάσφημο νορβηγικό καφριλίκι και να μην μπορείς να βάλεις τον γαμιά της γειτονιάς των kafrillion... Δεν ειναι κοροϊδία όλα αυτά τα προσχήματα;

είμαι μακριά από μεγάλες πόλεις οπότε δε νομίζω να έχω πρόβλημα....

το συμβούλιο αυτά που το βρίσκω;

Αμά πάνε όλα καλά για την αδεία πως είναι πληρώνεις ενά ποσο και την παίρνεις πληρώνεις καθε μήνα....;

Αυτά για τις ερασιτεχνικές που έχω ακούσει δεν ισχύουν;

Κάποιο μεγάλο κατάστημα να εμπορευεται τετοιά και να μπορω να παραγγείλω δεν υπάρχει;η κάποιο μαγαζί στην θεσσαλονίκη;

η υποκρισία στην Ελλάδα δεν παίζετε με τίποτα
Καλά αμα το πιάσουμε αυτό το θέμα όσον αφορά τα ΜΜΕ θα έχουμε υλικό για άλλες 10 σελίδες :D :D :D :D :D :D

Όπως το βλέπω, τα κλασικά ΜΜΕ πια είναι αναγνωρισμένη εξουσία και άρα για να κάνεις κάτι πρέπει υποχρεωτικά να έχεις άκρες για να χωθείς και την αντίστοιχη διάθεση. Αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό, η μόνη λύση είναι να ασχοληθείς με άλλα, καινούρια μέσα που ακόμα δεν έχουν φθαρεί τόσο... Βέβαια εκεί χάνεις κάποιο κόσμο, λιγότεροι για παράδειγμα θα σε ακούσουν από το internet, παρά από τα FM αλλά:

α) αν ίσχυε το ανάποδο, σιγά μην είχαν αφήσει το internet ελεύθερο

β) ο κόσμος που θα σε ακούει θα είναι λιγότερος αλλά πιο ενεργός (άλλα τα χαρακτηριστικά ενός ακροατή FM, άλλα ενός ακροατή στο internet).

ΕΠαρ ολα αυτα νομιζω στα AM εκπεμπεις ελευθερα
Όχι, δυστυχώς, στα ΑΜ δεν εκπέμπεις ελεύθερα. Τα ΑΜ σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία είναι μπάντα συχνοτήτων που προορίζεται για της ανάγκες του στρατού. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή αλλά σε κάποια "ειδική" περίπτωση μπορεί να το κάνουν. Απλά επείδη δεν τη χρησιμοποιούν σαν μπάντα, δεν είναι και τόσο σκληροί με το να σε κηνυγήσουν.

Όσο για το άσυλο, ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν εντάσσεται στις διατάξεις του ασύλου. Δεδομένου ότι ο σταθμός έχει εμβέλεια και εκτός πανεπιστημίου, το κάνει να ξεφεύγει από το άσυλο και αν θιχτούν τα συμφέροντα κάποιου δε θα καταλάβεις από που μπήκαν στο studio και αρχίσαν να τα μαζεύουν όλα (κι εσένα μαζι) ειδικά αν πέφτεις πάνω στην συχνότητα της εκκλησίας. Δυστυχως έτσι είναι τα πράγματα. Κανονικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας δικαιούνται συχνότητες FM τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ερευνητικούς σκοπούς. Σε μερικά ιδρύματα υπάρχουν σταθμοί, υπό την σκέπην βέβαια και της διοίκησης του ιδρύματος αλλά δε διαφέρουν σε τίποτα από τους trendy σταθμούς που έχουν πλημμυρίσει τα ερτζιανά.

Όλα αυτά που λέω προκύπτουν από την μερικών χρόνων εμπειρία μου στον 1431 ΑΜ, τον αυτόνομο και ανεξάρτητο φοιτητικό σταθμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. (Ο λόγος που παραμένει ακόμα ΑΜ είναι τα συμφέροντα και το άσυλο που σας έλεγα παραπάνω. Να φανταστείτε ότι τα μηχανήματα για FM τα έχει ο σταθμός εδώ και 2-2.5 χρόνια.)

Τέλος, για τον φίλο που έκανε την αρχική ερώτηση, θα του πω απλά ότι αν δεν έχει πολλά λεφτά να διαθέσει, μεγάλες γνωριμίες και πολύ χρόνο, ας μην μπει καν στη διαδικασία του ψαξίματος. Η μόνη λύση είναι το Internet!

ρε φίλε, αφου χρόνο έχεις, βίσμα έχεις ,λεφτα για χασιμο διαθέτεις πιάσε εναν τεχνικό ρ/σ στην περιοχη σου και ζήτα του να στο στήσει. Στο κατάστημα ηλεκτρονικών που εμπορέυεται RF στην πόλη σου ή κάποια κοντινή μεγάλη πόλη (διπολα, πομπούς, exiter, κτλ) θα βρείς σίγουρα πληροφορίες.

Α, επίσης, επίσημες άδειες στην επαρχία δέν υπάρχουν ακόμα, υπάρχουν άδειες δοκιμαστικής εκπομπής και εκδίδονται απο την νομαρχία αλλά δεν παίζει να πάρεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα