spy είπε:
Σήμερα μιλούσα με μία φίλη από το ΒΕΡΟΛΙΝΟ για το θέμα. Το σχόλιό της ήταν ότι η σκηνική παρουσία της Κοντσίτα ήταν εντελώς ανούσια και αδιάφορη, γιατί άτομα με τέτοια εμφάνιση έχει δει σε πολλά gay pride στο Βερολίνο, στην Κολωνία και αλλού. Στο τέλος είπε "αν ήθελε να σοκάρει, έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο".
Τράβα βρες άκρη... ;D
Η αλήθεια είναι ότι μιλάω περισσότερο για εμάς τους Έλληνες.
Πάντως και το Βερολίνο δεν είναι ο ευρωπαϊκός ΜΟ, και επίσης ο μέσος Ευρωπαίος μπορεί να μην ενοχλείται από το gay pride αλλά δεν σημαίνει ότι πήγε και ότι είδε κιόλας. Για τους μέινστριμ Ευρωπαίους είναι μια εικόνα ας πούμε προβοκατόρικη. Για τους Έλληνες στην καλύτερη περίπτωση θα έλεγα ενοχλητική.
Γενικό και τελικό σχόλιο: με συγχωρείτε που δεν πείθομαι περί απομόνωσης της αισθητικής πλευράς του ζητήματος. Δηλαδή δεν νιώσατε το παραμικρό παραμικρό τσίγκλισμα στο θέαμα της Κοντσίτας; Δεν σας άρεσε έτσι απλά και αδιάφορα όπως λέτε "δεν μ' αρέσουν τα γιουβαρλάκια"- και λήγει η συζήτηση; Σας ενόχλησε όπως σας ενοχλούν τα φλύαρα σόλο, οι μακροσκελείς μονόλογοι στο θέατρο, οι ροζ παγιέτες στα μπολερό και το κυπαρισί στα κάγκελα του Αβραμόπουλου; Απομονώσατε χειρουργικά την αισθητική από το υπόλοιπο ζήτημα χωρίς καθόλου παράπλευρο ιστό;
Πάντως ρε sfaku, απάντησέ μου σε παρακαλώ. Εσένα δηλαδή πως σου φάνηκε το μούσι; Ή δεν μπορείς να απαντήσεις γιατί τότε
Έχω απαντήσει ήδη. Δεν έχει καμία σημασία αν μου άρεσε ή δεν μου άρεσε. Ουδείς άνευ κολλημάτων. Το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεται κανείς.
Σε αυτή την κουβέντα αποδίδεται (στρεβλά κατ' εμέ) τεράστια σημασία στο "γούστο", γιατί ακριβώς δεν μπορούμε να βγάλουμε τον εαυτό μας και το τσίγκλισμα έξω από την εξίσωση.
Σημασία έχει αν αναγνωρίζουμε απερίφραστα ότι είναι μια έγκυρη συμμετοχή και νίκη. Και ναι, είναι. Και ναι, λίγοι είχαν μια απάντηση χωρίς ναι μεν αλλά. Δεν είναι τόσο φοβερό να παραδεχτούμε ότι σε οριακά ζητήματα όπως αυτό, νιώθουμε μια κάποια σύγχυση, δεν έχουμε κατασταλάξει, κλωτσάμε λίγο βρε αδερφέ.
Ο άνθρωπος γίνεται σταδιακά πιο ανεκτικός αλλά πάντοτε υπάρχει ένα νέο όριο. Εντάξει, συνηθίσαμε τα μαλλιά στους άντρες αλλά όχι να τα βάφουν πράσινα. Εντάξει ένα σκουλαρίκι στο αυτί αλλά όχι και piercing στον αφαλό... Εντάξει ένα μενάζ α τρουά αλλά όχι και μενάζ α κατόρζ... Εντάξει οι γκέι αλλά όχι και μια τρανς με μούσια να κερδίζει τη γυροβύζιον.