V
Καλα εσυ μην νομιζεις. 8)Nestoras είπε:Δεν νομίζω.
Tι εχει το παραδειγμα? Μια χαρα παραδειγμα ηταν. Εγραψα οτι "πανε και αγοραζουν οτι αρχαιο LP βρουν στο eBay", και για "κοπιες που μονο κουφοι δεν καταλαβαινουν οτι ο ηχος τους εχει μαυρα χαλια, και που φυσικα ειναι κατι ετη φωτος χειροτερος απο τον ηχο ενος CD". Και μου γραφεις "Δεν νομιζω". Ε, νομιζεις/δεν νομιζεις, ετσι ειναι, τα "αρχαια LP" δεν συγκρινονται με τα CD. Ειναι φυσικο και αναμενομενο. Πως μπορει ενα LP των 60s/70s να ακουγεται καλυτερα απο ενα CD?Nestoras είπε:Βρήκες κι' εσύ παράδειγμα. Φυσικά και τα Blue Note τα έχω σε cd γιατί τα βρίσκω με 4€, που τα προτιμώ από το να δώσω 40 και 50.
Για τέχνη; Όχι βέβαια. Για τεχνολογία ομιλούμε και τις χρήσεις αυτής. Η τέχνη είναι μεγαλύτερο ζήτημα.samy paraga είπε:Αποφασίστε, μιλάμε για τέχνη, ή για κιλά-όγκο-μήκος-χρόνο, ή και για τα δύο.
Trolley, ειναι φανερο οτι δεν εχεις καταλαβει γρι απο τη συζητηση. Κανε ενα κοπο και διαβασε ολο το θρεντ και τις απαντησεις μου γιατι αυτος που μπερδευει κατι εδω δεν ειμαι εγω.trolley είπε:Στο έχω ξαναγράψει, σου λείπει μία φέτα σε αυτό το σημείο, εξακολουθείς να μπερδεύεις τις τεχνικές δυνατότητες ενός εκάστου μέσου, με την γνώση και τις προθέσεις πίσω από τη χρήση αυτού.
Φυσικα και το remastering ειναι ωφελιμη διαδικασια. Χαρη σ'αυτο, και μετα απο πολλες χαμενες δεκαετιες, ξανακουσαμε ή και ακουσαμε για πρωτη φορα κατι χιλιαδες αλμπουμ που ειχαν να ακουστουν δεκαετιες ολοκληρες, ειτε γιατι δεν υπηρχαν νεες κοπιες ειτε γιατι τα ηδη εναπομειναντα_αγιοποιημενα_βινυλια ηταν σε χαλια κατασταση απο τα χρονια και την χρηση....με τρελαίνεις ότι μιλάς για το ρεμαστερινγκ σα να είναι ωφέλιμη διαδικασία, όταν ξέρουν και οι πέτρες ότι έχει καταστρέψει χιλιάδες τίτλους, μερικούς από τους οποίους έχεις σίγουρα στη δισκοθήκη σου.
Ποια ειναι η αφοριστικη αποψη? Οτι ενα βινυλιο του 1960 ακουγεται σκατα σε συγκριση με ενα CD? Ρε πατε καλα βραδιατικα ή ειδατε πολυ Αδωνι και ζαλιστηκατε?Τέτοιες αφοριστικές απόψεις, έχουμε συνήθως από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ σύστημα αναπαραγωγής δίσκων βινυλίου...
o μικροκυματων απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κανει πιτσα (μια και οι υδρατμοι την κανουνε νιανια ;D) .....ο ξυλοφουρνος ειναι ο καλυτερος φουρνος για πιτσα καθαρα για ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ λογους μια και κανενας ηλεΧτρικος (ή γκαζατος) φουρνος δεν μπορει να πιασει τους 400-450 βαθμους κελσιου που χρειαζεται μια πιτσα για να γινει ΜΑΜΑΤΗ...(ναι πηγα στη Ναπολι και παρακολουθησα σεμιναριο απο τον ιδιο τον Sorbillo ;D)Ο Ξυλόφουρνος ή ο μικροκυμάτων.
vintage-αριζεις ;DSuperfunk είπε:o μικροκυματων απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κανει πιτσα.....ο ξυλοφουρνος ειναι ο καλυτερος φουρνος για πιτσα καθαρα για ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ λογους μια και κανενας ηλεΧτρικος (ή γκαζατος) φουρνος δεν μπορει να πιασει τους 400-450 βαθμους κελσιου που χρειαζεται μια πιτσα για να γινει ΜΑΜΑΤΗ...(ναι πηγα στη Ναπολι και παρακολουθησα σεμιναριο απο τον ιδιο τον Sorbillo ;D)
Α ολα κι ολα,η μαγειρικη ειναι ΣΟΒΑΡΗ υποθεση πρεπει να ειμαστε ακριβεις & γνωστες των βασικων τεχνικων για να εχουμε καλο αποτελεσμαLK είπε:vintage-αριζεις ;D
Εγώ, αγαπητέ μου, έχω εφεύρει εδώ μέσα αυτό που λες "συζήτηση". Όπως και αν έχει, δεν ενοχλώ πλέον (στη ζωή μου, εννοώ) ανθρώπους που επιλέγουν την ημιμάθεια. Δεν πληρώνομαι δα.Waterfall-K είπε:Trolley, ειναι φανερο οτι δεν εχεις καταλαβει γρι απο τη συζητηση.
+μφωνώ ;DSuperfunk είπε:Α ολα κι ολα,η μαγειρικη ειναι ΣΟΒΑΡΗ υποθεση πρεπει να ειμαστε ακριβεις & γνωστες των βασικων τεχνικων για να εχουμε καλο αποτελεσμα![]()