trolley είπε:
Στο έχω ξαναγράψει, σου λείπει μία φέτα σε αυτό το σημείο, εξακολουθείς να μπερδεύεις τις τεχνικές δυνατότητες ενός εκάστου μέσου, με την γνώση και τις προθέσεις πίσω από τη χρήση αυτού.
Trolley, ειναι φανερο οτι δεν εχεις καταλαβει γρι απο τη συζητηση. Κανε ενα κοπο και διαβασε ολο το θρεντ και τις απαντησεις μου γιατι αυτος που μπερδευει κατι εδω δεν ειμαι εγω.
...με τρελαίνεις ότι μιλάς για το ρεμαστερινγκ σα να είναι ωφέλιμη διαδικασία, όταν ξέρουν και οι πέτρες ότι έχει καταστρέψει χιλιάδες τίτλους, μερικούς από τους οποίους έχεις σίγουρα στη δισκοθήκη σου.
Φυσικα και το remastering ειναι ωφελιμη διαδικασια. Χαρη σ'αυτο, και μετα απο πολλες χαμενες δεκαετιες, ξανακουσαμε ή και ακουσαμε για πρωτη φορα κατι χιλιαδες αλμπουμ που ειχαν να ακουστουν δεκαετιες ολοκληρες, ειτε γιατι δεν υπηρχαν νεες κοπιες ειτε γιατι τα ηδη εναπομειναντα_αγιοποιημενα_βινυλια ηταν σε χαλια κατασταση απο τα χρονια και την χρηση.
Ευτυχως που ηρθε το CD και ξανακυκλοφορησαν χιλιαδες αλμπουμ απο καθε μουσικο ειδος και επιτελους τα ακουσαμε με καθαρο ηχο, thanks to Remastering, χωρις την ηλιθια μουνταδα, τα χρατς-χρουτς και τα "πηδηματα" των_αγιοποιημενων_βινυλιων.
Τέτοιες αφοριστικές απόψεις, έχουμε συνήθως από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ σύστημα αναπαραγωγής δίσκων βινυλίου...
Ποια ειναι η αφοριστικη αποψη? Οτι ενα βινυλιο του 1960 ακουγεται σκατα σε συγκριση με ενα CD? Ρε πατε καλα βραδιατικα ή ειδατε πολυ Αδωνι και ζαλιστηκατε?
Trolley η παρακατω φωτο αφιερωμενη. Ειναι απο τις αρχες των 70s. Εγω στη μεση με τον μεγαλο μου αδερφο διπλα και μια αγνωστη πιτσιρικα. Εγω φιλτατε γεννηθηκα μεσα στα βινυλια, οπως βλεπεις και στη φωτο. Τα εφαγα στη μαπα για πολλα χρονια
(εχω και μια φωτο της ιδιας περιοδου που δαγκωνω ενα 45ρι ;D, αν την βρω θα τη σκαναρω) και τα σουταρα αρκετα γρηγορα αντικαθιστωντας τα περισσοτερα με CD. Και φυσικα ποτε δεν το μετανιωσα.
Οσοι γουσταρετε βινυλια, καλα κανετε. Οσοι γουσταρετε κασσετες και μπομπινες, καλα κανετε. Οσοι γουσταρετε πλακες γραμμοφωνου, μεγεια σας με χαρα σας. Μη μας τρελενετε μονο εν ετει 2015 με τα βινυλια, τα εχουμε συζητησει ολα αυτα ενα εκατομμυριο φορες τα τελευταια 30 χρονια, δεν βαρεθηκατε μ'αυτη την vintagολαγνεια?