Επιστρεφει το βινυλιο?

• Thread starter Thread starter VangelisV
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 135
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 15K
Ησουν απολυτα σιγουρος και το εγραφες με καθε ευκαιρια οτι θα παμε ΣΙΓΟΥΡΑ σε δρχ και οτι θα βγουμε ΣΙΓΟΥΡΑ απ το ευρω κλπ κλπ.
Ξαναδιαβασε τα ποστ μου αυτα ελεγα οτι θα γινοτανε ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ",ευτυχως ΔΕΝ καναμε... ;D

Αυτα που εβαλα εγω αφορουν τα εσοδα απο τις πωλησεις δισκων που ειναι πολλα περισσοτερα απο της αντιστοιχες ψηφιακες.
Αυτο που γραφεις ΔΕΝ συμβαινει φυσικα,το αρθρο που εβαλες μιλαει για ad-backed sales (απο τις οποιες οι δισκογραφικες δεν βγαζουν φραγκο απο τους "καταναλωτες" τους ) οχι φυσικα για το ΣΥΝΟΛΟ των ψηφιακων πωλησεων μουσικης (θα ηταν αλλωστε ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια και θα επρεπε το 1,4% των συνολικων πωλησεων μουσικης να εφερνε μεγαλυτερο τζιρο απο το 98,6%  :))  

Αναμενω τον ΛΟΓΟ για τον οποιο ανοιξες το thread γιατι ΟΝΤΩΣ δεν τον εχω καταλαβει ακομα,εκτος και αν απλα διερωτασαι ΓΙΑΤΙ καποιοι (το 0,00001% των ακροατων μουσικης στον πλανητη) "αγαπανε" το βινυλιο...οποτε παω πασο.  

Αλλα αλλο αυτο και αλλο "το βινυλιο επιστρεφει ραγδαια πειτε μας τη γνωμη σας γιατι αυτο συμβαινει".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
VangelisV είπε:
Ειναι η αναγκη του κοσμου για κατι χειροπιαστο που θεωρει οτι απολαμβανει ετσι περισσοτερο τη μουσικη....
Αυτο. Καποιοι (ακομα) νομιζουν οτι το βινυλιο θα ακουγεται καλυτερα απ'οτι το CD. Ακουω συχνα κατι απιθανους_κυριως DJs_να λενε "το εχω ομως σε βινυλιο, ε?" με ενα υφος ανωτεροτητας, περιμενοντας να κανουμε WOW! ;D
Και πανε και αγοραζουν οτι αρχαιο LP βρουν στο eBay κι αλλου. Κοπιες που μονο κουφοι δεν καταλαβαινουν οτι ο ηχος τους εχει μαυρα χαλια, και που φυσικα ειναι κατι ετη φωτος χειροτερος απο τον ηχο ενος CD. Οι ιδιοι τυποι αγοραζουν και καινουργιες παραγωγες σε βινυλιο, πχ υπαρχουν πολλες Prog Rock μπαντες που βγαζουν limited editions LPs παραλληλα με τα CD. Απο αυτες τις limited editions, οι 9 στις 10 εχουν μεσα και το CD.

Δεν λεω, ωραια τα πρασινα/κοκκινα/μπλε/κιτρινα κλπ βινυλια, για τον τοιχο στο σαλονι ειναι οτι πρεπει, ;D αλλα για να τα ακους για πολυ καιρο δεν...
image.gif

Superfunk είπε:
Αναμενω τον ΛΟΓΟ για τον οποιο ανοιξες το thread γιατι ΟΝΤΩΣ δεν τον εχω καταλαβει ακομα
Δεν πειραζει

VangelisV είπε:
Δεν πειραζει
Μονο τα φασολια πειραζουν και αυτα σε μεγαλες ποσοτητες... ;)

σε αποχαιρετω με αυτο

The number of LPs sold in the U.S. represents 3.7 percent of compact discs sold this year
το βινυλιο ακομα και σε σχεση με το ,νεκρο πλεον,cd πουλαει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (3,7% των αντιστοιχων πωλησεων CD κανει το βινυλιο ΣΗΜΕΡΑ)

Waterfall-K είπε:
Αυτο. Καποιοι (ακομα) νομιζουν οτι το βινυλιο θα ακουγεται καλυτερα απ'οτι το CD. Ακουω συχνα κατι απιθανους_κυριως DJs_να λενε "το εχω ομως σε βινυλιο, ε?" με ενα υφος ανωτεροτητας, περιμενοντας να κανουμε WOW! ;D

Και πανε και αγοραζουν οτι αρχαιο LP βρουν στο eBay κι αλλου. Κοπιες που μονο κουφοι δεν καταλαβαινουν οτι ο ηχος τους εχει μαυρα χαλια, και που φυσικα ειναι κατι ετη φωτος χειροτερος απο τον ηχο ενος CD. Οι ιδιοι τυποι αγοραζουν και καινουργιες παραγωγες σε βινυλιο, πχ υπαρχουν πολλες Prog Rock μπαντες που βγαζουν limited editions LPs παραλληλα με τα CD. Απο αυτες τις limited editions, οι 9 στις 10 εχουν μεσα και το CD.

Δεν λεω, ωραια τα πρασινα/κοκκινα/μπλε/κιτρινα κλπ βινυλια, για τον τοιχο στο σαλονι ειναι οτι πρεπει, ;D αλλα για να τα ακους για πολυ καιρο δεν...
image.gif
+ 1000
Ξερεις ομως οτι τη σημερον ημερα πολλοι ειναι θυματα του μαρκετινγκ και στρεφονται σε καποιες αγορες χωρις να ειναι αναγκαιες αλλα μονο λογω μοδας. Και φυσικα ολα τα προτυπα που προβαλλονται πασαρονται απο τις εταιριες για να κονομησουν. Και ειναι και αυτοι που θελουν να δειξουν τη διαφορετικοτητα τους η την ανωτεροτητα τους απο τους αλλους μεσω τετοιων αγορων.

Κοπιες που μονο κουφοι δεν καταλαβαινουν οτι ο ηχος τους εχει μαυρα χαλια, και που φυσικα ειναι κατι ετη φωτος χειροτερος απο τον ηχο ενος CD.
Καλα εδω υπαρχουν αλλοι....που αγοραζουν 8καναλα FOSTEX για να ...ηχογραφησουν με "ζεστο ηχο"  ;D , μιξαρουν μεσα απο αναλογικες κονσολες του 500αρικου σε..κασσετοφωνα  ::)  και πιστευουν οτι εχουν καλυτερο "ηχο" απο το να εγραφαν με fruityloops σε laptop των 280 ευρω...και με καρτα ηχου USB (στις 2 παιρνεις 3 δωρο   ;D)...

Superfunk είπε:
με το βινυλιο ασχολουνται περιπου οσοι ανθρωποι ασχολουνται με τις ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΕΣ ...δηλ. ο ΛΑΚΗΣ.... ;D ;D
Σωστόν!

Έχω και γραφομηχανή, στην οποία όταν δεν βαριέμαι γράφω ακόμα προτάσεις ( σε κάνα Εφετείο, μην φανταστείς...έτσι για το κιμπαριλίκι) ;D ;D ;D.  

Και δίσκους έχω που τους αγαπάω πολύ. Κάνα 1000αρικο βέβαια, όχι πολλούς.  ;D

Πλέον δεν παίρνω ούτε δίσκους ούτε cd...γιατί παίρνω κοστούμια μόνο.  ;D

Έχω και γραφομηχανή,
Σιγα μη ΔΕΝ ειχες   ;D (εχω και εγω μια OLYMPUS του πατερα μου (πρεπει να ειναι του 1970) αλλα δεν τη χρησιμοποιω γιατι βρωμαει μουχλα...)

Ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι καπου εχεις και ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟ (σαν αυτον που χρησιμοποιουσε ο ΠΑΛΑΜΑΣ)  ;D

Superfunk είπε:
Σιγα μη ΔΕΝ ειχες   ;D (εχω και εγω μια OLYMPUS του πατερα μου (πρεπει να ειναι του 1970) αλλα δεν τη χρησιμοποιω γιατι βρωμαει μουχλα...)
;)

Olympia μάλλον.

Olympus  έχεις σίγουρα επίσης, αλλά θα ναι κάμερα.  ;D

VangelisV είπε:
Ξερεις ομως οτι τη σημερον ημερα πολλοι ειναι θυματα του μαρκετινγκ και στρεφονται σε καποιες αγορες χωρις να ειναι αναγκαιες αλλα μονο λογω μοδας.
Ε ναι, μιλησα για μοδα απο το πρωτο μου ποστ. Για τα fashion victims δεν μπορει να κανει καποιος πολλα. Μιλαμε για κολλημενους, για "μαζα". Τους κοβεις απο το τι ακουνε, τι φορανε και τι αγοραζουν. Καλα κανουν, αρκει να μη μας τα πρηζουν... :P

...και πιστευουν οτι εχουν καλυτερο "ηχο" απο το να εγραφαν με fruityloops σε laptop των 280 ευρω...και με καρτα ηχου USB (στις 2 παιρνεις 3 δωρο   ;D)...
Φιλε μη λες οτι να'ναι. Καρτα ηχου κατω των 1000€ ειναι μ-α-π-α! Εχει γραφει εδω μεσα Ν φορες. ;D

Olympia μάλλον
Ι σταντ κορεκτεντ

Olympus μάλλον έχεις , αλλά θα ναι κάμερα
Κατσε να δω μια στιγμη στο ΝΤΟΛΑΠΙ τι αναλογικες καμερες...σκουριαζουν....

εχουμε και λεμε:  YASHICA FX3 (αυτη μαμουσε και εδερνε ενθυμουμαι και εχω βγαλει τονους φωτογραφιες στα 80s ) ,EXACTA Varex IIb (του θειου μου που εκανε επισκεψεις στον ....υπαρκτο σοσιαλισμο λογω δουλειας  ;D) & ,oh yes, Leica M2 (μου την αφησε ο παππους μου που ηταν μανιωδης φωτογραφος) ...OLYMPUS δεν ειχα ποτε μου...

Ενας φιλος μου παιζει βινυλια και ο ηχος εχει μονο μεσαια. Αν αυτο ειναι αναγεννηση ποιοτικου ηχου μαλλον αρκετοι δεν ακολουθουν τα αυτια τους. "If it sounds good, it's good", ειπε ο Malmsteen.

LK είπε:
Αυτή να μου χαρίσεις.  ;D
Ενταξει...μοντερνολαγνοαπολυτοκαπιταλιστικογουρουνι ειμαι,οχι λαλακας... ;D

Θες την ΕΧΑCTA?...ειχε μια ο προ-παππους του Κιμ Γιονγκ Ιλ νομιζω  ;D ;D

Superfunk είπε:
Θες την ΕΧΑCTA?...ειχε μια ο προ-παππους του Κιμ Γιονγκ Ιλ νομιζω  ;D ;D
;D ;D ;D

Για να μπώ και λίγο στο θέμα.

Ο Δίσκος όντως ποτέ δεν σταμάτησε, υπήρχαν βέβαια εποχές που «απαξιώθηκε» και άλλαξαν δισκοθήκες «χέρια».

Όντως τώρα πήρε τα πάνω του (τα τελευταία χρόνια), από άποψη τιμών (ναι, φαίνεται ότι πάει να ξαναγίνει hip - σε κάποιους κύκλους πιτσιρικάδων – οι παλιοί ποτέ δεν σταμάτησαν- και δεν είναι κακό).

Έτσι είναι η μόδα, σε όλα τα επίπεδα….φεύγει και ξανάρχεται (ας πούμε φέτος τα πέτα και ο γραβάτες.....φαρδαίνουν  ;D ;D)

Superfunk είπε:
μονος σου το ειπες...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΥΝΙΛΙΟ ;D...ειναι απλα το πολυ καλυτερο ηχοσυστημα.....(το οποιο το εχει το 0,0001% του παγκοσμιου πληθυσμου που ακουει μουσικη)

2.προσωπικα ολα τα ηχογραφημενα ψηφιακα βινυλια που εχω ακουγονται ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο τα αντιστοιχα cd.

3.δεν υπαρχει απολυτως καμμια λογικη ενας δισκος που γραφτηκε/μιξαριστηκε σε DAW να βγει σε βινυλιο.
δε θα διαφωνηςω με το 2 και το 3.Έχοντας όμως ως αναφορά το unplugged Layla με τον Clapton παραγωγή του 1992 σε βινύλιο και cd ,και έχοντας σε διαφορετικές εισόδους τα:

1. pro-ject-2 xperience-2 με Blue point Sumiko

2. Inca Design Katana CD player + Apogee Rosetta 200

3. Inca Design Katana CD player

Η ποιότητα του ήχου- φυσικότητα ακολούθησαν τη σειρά αναφοράς με μικρή διαφορά μεταξύ εισόδου 1 και 2 και την είσοδο 3 να απέχει αρκετά σε ποιότητα.

Φυσικά δεν πρόκειται για ηχοσύστημα που βρίσκεται σε κάθε σπίτι, αλλά η αξία των συσκευών ως μεταχειριςμενα (turntable, amp, speakers) πριν  απο πέντε χρόνια πλησίαζε την αξία μια "μεγαλης"  hitech τηλεόρασης... ;)

image.jpeg

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Ενας φιλος μου παιζει βινυλια και ο ηχος εχει μονο μεσαια. Αν αυτο ειναι αναγεννηση ποιοτικου ηχου μαλλον αρκετοι δεν ακολουθουν τα αυτια τους. "If it sounds good, it's good", ειπε ο Malmsteen.
E για να το λέει ο Malmsteen κάτι θα ξέρει!!!! ;D ;D https://www.youtube.com/watch?v=lgZkC-wrRxM

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back