il_dottore46 είπε:
Περιμενω να μου απαντησει ο audiokostas και για τα SX που οντως ακουγονται καλα στο νετ αλλα δεν σημαινει απαραιτητως κατι αυτο. Επισης δεν υπαρχει (?) αξιοπιστο σαιτ για να τα παραγγειλεις.
Τα SX πρέπει πιθανόν να είναι και η μοναδική (άσημη σχετικά) μάρκα που έχει απασχολήσει το talkbass (ναι ξέρω, σιγά το forum) τόσο πολύ. Νομίζω ότι πρόσφατα έχουν φτάσει στο part 9 με κάθε part να αναλογεί σε 1000 postings περίπου
. Οι περισσότεροι εκφράζονται με καλά λόγια. Χωρίς τα λόγια τους να είναι ευαγγέλιο, ε κάτι θα ξέρουν. Και στο Tdpri τα ίδια σχεδόν λένε.
Η Evi υπερβάλλει όταν λέει ότι άλλαξα τα πάντα στο δικό μου. Φθηνούς μαγνήτες και μια φθηνή γέφυρα έβαλα. Δύο πράγματα που πιθανόν θα άλλαζες και στο Squier. Ασε που το πήρα για πολύ ειδικούς λόγους που ανέφερα στο σχετικό
thread.
Αν θα ξανάπαιρνα SX το απάντησα ήδη παραπάνω. Ηδη το σκέφτομαι.
Και να πώ και κανα δυό πράγματα κατά την αυστηρά προσωπική μου άποψη για την γνωστή συνομοταξία.
Κατ' αρχήν στα Squier σας αρέσει ή όχι πληρώνετε
και όνομα. Σε πολύ πρόσφατη γύρα μου και με τους περιορισμούς της Ελληνικής αγοράς, έπιασα στα χέρια μου Squier για καυσόξυλα και Squier τουλάχιστον αξιοπρεπή και ωραία για πλατφόρμες για μόντες. Δεν μιλάω για τα παλιά Ιαπωνικά ή Κορεάτικα που είναι άλλη κατηγορία.....
Οπως επίσης και στα MIA Fender. Υπήρξαν μερικά που τα θεωρώ τουλάχιστον αξιοπρεπή και άλλα που δεν τα θέλω ούτε για κουπί. Άλλοι λένε ότι είναι θέμα τύχης άλλοι λένε ότι είναι θέμα μοντέλου. Τώρα να πω όμως ότι τα περισσότερα ΜΙΑ Fender (και ξέρετε οι περισσότεροι ότι το θέμα made in USA δεν το έχω χάψει) η ποιότητα ήταν τουλάχιστον ένα κλικ παραπάνω. Τα αξίζαν τα λεφτά τους ;
Αντε πάλι και μεγάλη κουβέντα δεν θα ξανανοίξουμε. Ο καθείς κρίνει με τα κριτήρια του και ότι θέλει κάνει. Εγώ απλώς διαπιστώνω ότι τα ΜΙΑ που έπιασα στα χέρια
μου με τα ΜΙΜ που έπιασα στα χέρια
μου (τα οποία εν συνόλω αποτελούν ένα απειρολάχιστα ασήμαντο ποσοστό αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά), ήταν ένα κλικ παραπάνω σε ποιότητα και αίσθηση.
Εάν θέλετε όμως την χρυσή τομή μεταξύ τιμής και ποιότητας,
για μένα, η Ιαπωνική οδός της Fender είναι μονόδρομος. Εφάμιλλη (αν όχι καλύτερη των φθηνών Αμερικάνικων) και στα ίδια λεφτά (περίπου) με τα Μεξικάνικα.
Αυτά από μένα.
Στο θέμα δάχτυλα / μαγνήτες /setup δεν μπήκα για λόγους ευνόητους.
Α ναι, και το musicasa που έδωσα θεωρείται φερέγγυο site στην Ευρώπη για παραγγελία. Αμα πάρω θα σας πω και λεπτομέρειες.