Μετατροπή μπάσσου σε άταστο

Εξάλλου παίζω σχεδόν αποκλειστικά με δάχτυλα.
Εχει και για εσας τους.... προδοτες ;D κολπο η γιαγια

If you play with fingers (or even with fingers sometime and then pick sometime), then get a piece of foam about the same width, but fit *underneath* the strings, barely touching the strings. This takes some doing. You don't want the foam to mute the strings so much it gives off a "plunk" sound, yet you need it to touch all the strings relatively the same amount. The strings in all instances should ring almost as much as if there wasn't any muting at all. You'll notice an immediate difference in sound and your band will too as well as the audience noticing the bass sounding great and projecting very well too.
το δικο μου το μπασο (μια και παιζει ο καρεκλας ο μπασιστας μου μονο με τα δακτυλα... ::)) ετσι το εχω σεταρισμενο...

Thankyaverymush παιδιά για την ακρόαση και τα σχόλια, θα προσπαθήσω να γράψω και κάτι πιο ομαλό κάποια στιγμή, απλά έτυχε και έγραψα το συγκεκριμένο.

SF, αυτό που είπε κι ο Audio για το μπάσσο, και προσωπικά το πιστεύω δεν το πιστεύω αποφεύγω να τις κόψω. Φύλαγε τα ρούχα σου... Άσε που σε περίπτωση έλλειψης σώζει ένα παλιό σετάκι.  :)

Evi δύσκολο να κάτσω να το ξαναγράψω, δεν είναι πλέον του στυλ μου και θέλω προπόνηση για να παίξω πιο γρήγορα - και δεν ψήνομαι! Με καμιά πενούλα αν θες στο άλλο μπάσσο μου!  ;D  ;D  ;D

Audio τέτοια δεν παίζω καθόλου πλέον, αλλά γενικά το όλο feel των flats δεν μου κάθεται καλά, μου φαίνεται πολύ ξένο. Ακόμα και οι black beauties που φοράει το άλλο μπάσσο μου μου φαίνονταν περίεργες στην αρχή!

Παρεμπιπτόντως, όντως ο Harris μια ζωή με flats είναι, αλλά τις έχει τόσο μα τόσο τσιτωμένες που ακούγεται λες και βαράει σύρματα μπουγάδας! Έχοντας υπ'όψην και τον τρόπο που παίζει (slap-αριστά, σαν τους death-άδες!  ;D) λογικό είναι ν'ακούγονται σαν rounds.

Επίσης... Είχε η Kaye jazz μαγνήτη σε μπάσσο της?!?!!? ΑΙΣΧΟΣ!!!  ;D  ;D  ;D

Να σε ρωτηξω. Λες να υπαρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος να σκάσει ο ξυλοστοκος στα τάστα απο συστολες-διαστολές ή απο οποιαδήποτε τυχαια κακομεταχείριση στο μανίκι?

Tthawth είπε:
Να σε ρωτηξω. Λες να υπαρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος να σκάσει ο ξυλοστοκος στα τάστα απο συστολες-διαστολές ή απο οποιαδήποτε τυχαια κακομεταχείριση στο μανίκι?
Κοίτα, με το χρόνο είναι πολύ πιθανό ν'αρχίσει να "σκάει" κάποια στιγμή, και μάλλον λογικό είναι... Βέβαια ίσως με τα εξαιρετικά μικρά κενά στα τάστα να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Πολλοί το'χουν κάνει και δεν έχει σκάσει, άλλοι το κάνουν έτσι και τους σκάει μέσα σε μήνες. Ίσως είναι και το πόσο προσεκτικά το βάζεις και κατά πόσο γεμίζει εντελώς το κενό, εκεί θέλει προσοχή. Εγώ αρχικά έβαλα και ξυλόκολλα και περίμενα αρκετά να στεγνώσει μπας και βοηθήσει. Ίδωμεν...

Ορίστε κι ένα πρωινό φρέσκο ήσυχο κλιπάκι. Συγχωρήστε το latency αλλά έχω θέματα με την κάρτα ήχου μου...  >:(

Το setup το ίδιο με πριν.

GL_flats_2.wma

Attachments

Καλημέρα Χ

Το από πίσω είναι μπάσο.

Το μπροστά είναι ο Επιθανάτιος Ρόγχος μιας Αλογόμυγας τον Δεκέμβριο.

Αλλά καλά το πάμε βλέπω. Εύγε νέε μου. Μαθήματα δίνεις;

audiokostas είπε:
Καλημέρα Χ

Το από πίσω είναι μπάσο.

Το μπροστά είναι ο Επιθανάτιος Ρόγχος μιας Αλογόμυγας τον Δεκέμβριο.

Αλλά καλά το πάμε βλέπω. Εύγε νέε μου. Μαθήματα δίνεις;
Τόσο χάλια εεε?  ;D

Απλά προσπάθησα να παίζω περισσότερο στις πρίμες, στις μπάσσες δεν έχω κατεβάσει εντελώς το nut γιατί τείνω να τις βαράω περισσότερο και ακούγεται άσχημα. Την αταστίλα τη βγάζουν οι πρίμες περισσότερο.

Τι μαθήματα να δίνω ρε συ, δεν έχω πάει καν ωδείο!!!  ;D  ;D  ;D

audiokostas είπε:
Ωχ τι ειειειεπεεε.......... ΩΔΕΙΟ.

-1
Ωχ δηλαδή εγώ που είμαι ωδείο και ξερώ ψωμί -5 και άντε γεια; ;D

Δεν το άκουσα ακόμα το καινούριο Χ, στο σπίτι πια!

Με καμιά πενούλα αν θες στο άλλο μπάσσο μου!  ;D  ;D  ;D
Μετράει !

Καλά ρε γκαζοφονιά με δάχτυλα το πήγες; απαπα πονάει το χέρι  μου να το σκέφτομαι μόνο ;D

Evilnye είπε:
Ωχ δηλαδή εγώ που είμαι ωδείο και ξερώ ψωμί -5 και άντε γεια; ;D

Δεν το άκουσα ακόμα το καινούριο Χ, στο σπίτι πια!

Μετράει !

Καλά ρε γκαζοφονιά με δάχτυλα το πήγες; απαπα πονάει το χέρι  μου να το σκέφτομαι μόνο ;D
Σιγά τα γκάζια, έχει κάτι άλλα ωραία... ;D

Πέραν της πλάκας, δεν χρησιμοποίησα πένα λόγω άταστου. Έτσι όπως είναι φορτωμένο με πρίμα αλλάζει όλο το EQ με την πένα και δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κάποιος από ένα άταστο, κι επειδή το κλιπάκι μπήκε ενδεικτικά του ήχου καταλαβαίνεις...

Καλόπαιχτο, καλόπαιχτο! Να γλύφεις τα δάχτυλα σου ειναι το G&Lάκι. Και οχι τις ...πένες.

καλα εκανες και το κανεσ αταστο σουπερ και τα κλιπακια αυτο που παρατηρω σαν αδαης του αταστου στο δικο μου ειναι :

1)στην αρχη δεν μου αρεσανε flat χορδες αλλα μετα απο κανενα μηνα δεν ηθελα να τις αλλαξω.(τα slides ειναι πιο ευκολα και ο ηχος ειναι τρομερο mellow)

2) αυτο που εκανες ειναι αξιο θαυμασμου και πολυ λιγοι θα σου πουν μπραβο εγω σου λεω ενα πολυ μεγαλο Μ Π Ρ Α Β Ο

3) αν και δεν ειμαι σιγουρος για να αποφυγεις το προβλημα με το ξυλοστοκο στα ταστα μπρουσεσ να παρεισ λεπτα φυλα ξυλου και να τα εβαζες μεσα να τα εκοβες και μετα να ετριβες την ταστιερα.

4) το μανικι θα μου αρεσε ολο βαμενο σε αυτο το χρωμα το vintage οσο παει και προρτοκαλιζει (αφτο γραφει στο birdseye maple τρελα) γουστο δικο μου

5) το αταστο οσο φενετε ευκολο τοσο δυσκολο ειναι αλλα ειναι το πραγματικο μπασσο που μπορεις να ζωγραφισεις..

6) μερικοι απογοητευονται το δικο μου παντως το αταστο δεν το πουλαω με τιποτα..

Το δικο μου ηταν ετοιμο και αμαρκαριστο

Tthawth είπε:
Καλόπαιχτο, καλόπαιχτο! Να γλύφεις τα δάχτυλα σου ειναι το G&Lάκι. Και οχι τις ...πένες.
Ευχαριστώωω!!!  :D

Αλλά και τις πένες τις γουστάρω!  8)

καλα εκανες και το κανεσ αταστο σουπερ και τα κλιπακια αυτο που παρατηρω σαν αδαης του αταστου στο δικο μου ειναι :

1)στην αρχη δεν μου αρεσανε flat χορδες αλλα μετα απο κανενα μηνα δεν ηθελα να τις αλλαξω.(τα slides ειναι πιο ευκολα και ο ηχος ειναι τρομερο mellow)

2) αυτο που εκανες ειναι αξιο θαυμασμου και πολυ λιγοι θα σου πουν μπραβο εγω σου λεω ενα πολυ μεγαλο Μ Π Ρ Α Β Ο

3) αν και δεν ειμαι σιγουρος για να αποφυγεις το προβλημα με το ξυλοστοκο στα ταστα μπρουσεσ να παρεισ λεπτα φυλα ξυλου και να τα εβαζες μεσα να τα εκοβες και μετα να ετριβες την ταστιερα.

4) το μανικι θα μου αρεσε ολο βαμενο σε αυτο το χρωμα το vintage οσο παει και προρτοκαλιζει (αφτο γραφει στο birdseye maple τρελα) γουστο δικο μου

5) το αταστο οσο φενετε ευκολο τοσο δυσκολο ειναι αλλα ειναι το πραγματικο μπασσο που μπορεις να ζωγραφισεις..

6) μερικοι απογοητευονται το δικο μου παντως το αταστο δεν το πουλαω με τιποτα..

Το δικο μου ηταν ετοιμο και αμαρκαριστο
Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλτατε!

Όσο για τα υπόλοιπα... Λοιπόν, οι flats δεν μου άρεσαν ποτέ να σου πώ την αλήθεια. Είναι όντως smooth αλλά γενικά έχω συνηθίσει μια ζωή με σχετικά βαριές rounds και έχω καλύτερο grip και ακρίβεια με rounds παρά με flats. Με ξενίζουν γενικώς...

Το θέμα με τα φιλέτα ξύλου το σκέφτηκα, αλλά το μπάσσο αποφάσισα να το κάνω άταστο εντελώς "στο φτερό" και δεν ήθελα να ξοδέψω παραπάνω χρήματα και να ψάχνω για veneers, οπότε χρησιμοποίησα ότι απλότερο μπορούσα. Βέβαια τώρα θα αναγκαστώ να ψάξω για ένα άλλο project αλλά τέλος πάντων! ;D Πραγματικά όμως δεν γνωρίζω αν θα ήταν σταθερότερο και με τα φιλέτα.

Το tint στο μανίκι προσπάθησα αρχικά να το κάνω όπως λες, αλλά όταν άρχισε να σκουραίνει μου άρεσε και πέρασα κι ένα χεράκι παραπάνω! Από κοντά πάντως είναι κάπως πιο πορτοκαλί απ'όσο φαίνεται στις φωτογραφίες.

Γενικά να σου πώ την αλήθεια δεν τρελαίνομαι για το άταστο, απλά μ'αρέσει σε φάσεις, κι επειδή το G&L δεν το πολυχρησιμοποιούσα ούτως ή άλλως αποφάσισα να το μετατρέψω. Το απίστευτο είναι πως βρήκα τον ήχο να βελτιώθηκε με την αλλαγή, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Ποιός ξέρει...

Το αμαρκάριστο να σου πώ την αλήθεια δεν το πολυήθελα γιατί οι γραμμές με βοηθούν πολύ στο να ρυθμίσω σωστά το intonation, οπότε και τις άφησα.

Το δικό σου αλήθεια ποιό είναι? Πόσταρε και καμιά φωτογραφία ντε!  :D

το καμαρι μου θεωρω την καλύτερη αγορα που εχω κανει ποτε σε οργανο...

early ernie ball musicman stingray με ολα τα υλικα να ειναι απο την αποθηκη του leo fender η μοναδικη διαφορα απο το pre ernie ball ειναι μονο το μικρο logo στο headstock.

:o

srf3.jpg

οταν το παρελαβα δεν πιστευα την κατασταση που ηταν ολοκαινουργια ολα δεν εχει πεχτει σχεδον καθολου. εμαθα κιολας οτι εχει πεξει και ο palladino και εχει πει καλα λογια. αυτα τα ολιγα περιμενω εντυπωσεις

Πάρα πολύ όμορφο!!

KERMITT είπε:
Ντάξει περί πραγματικών μπάσων και που ζωγραφίζει ο καθένας, νομίζω δεν τίθεται θέμα. Το όργανο είναι το μέσο πάντα :)

Evilnye είπε:
Πάρα πολύ όμορφο!!

Ντάξει περί πραγματικών μπάσων και που ζωγραφίζει ο καθένας, νομίζω δεν τίθεται θέμα. Το όργανο είναι το μέσο πάντα :)
συμφωνω 100% το εγραψα λαθος εννοω μου αρεσει το ηχοχρωμα του αυτο

ευχαριστω ξερω οτι ειναι κουκλι  :P :P

Επειδή δοκιμάσαμε κι εμείς να το κάνουμε, παρατηρήσαμε τα εξής:

Α. Για να γεμίσει το κενό με ότι αποφασίσεις, καλό είναι να "ανοίξει" όσο είναι εφικτό, το μπράτσο. Σφίγγεις λοιπόν το truss rod και η κύρτωση του, ανοίγει το διάκενο. Αλλιώς έχεις το σχήμα μια σταγόνας με την οπή πια ελάχιστη.

Β. Μαλακά σώματα δεν έχουν πολύ μέλλον, καθώς οι τάσεις που δημιουργούνται με τις χορδές, σε βάθος χρόνου μπορεί να πετάξουν, θρυμματίσουν σταδιακά το υλικό.

εμείς αυτό καταφέραμε:

http://handmadeguitars.gr/el/basslines-2/lightwave-bass 

Ευχαριστούμε πολύ για τον λεπτομερή οδηγό.Το ίδιο ισχύει και για τις κιθάρες ? Επίσης το μηχάνημα για το πλανάρισμα να ξέρεις ότι λέγεται πλάνη. ;)

Το αμαρκάριστο να σου πώ την αλήθεια δεν το πολυήθελα γιατί οι γραμμές με βοηθούν πολύ στο να ρυθμίσω σωστά το intonation, οπότε και τις άφησα
Εδω παρατηρω οτι η ταστιερα δεν εχει σχεση με τις photo που ανεβασες ουτε με αυτο που γραφεις εδω. Τελικα γιατι αλλαξες γνωμη?

Εδω παρατηρω οτι η ταστιερα δεν εχει σχεση με τις photo που ανεβασες ουτε με αυτο που γραφεις εδω. Τελικα γιατι αλλαξες γνωμη?
Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις, αλλά απαντάς σε ένα θρεντ του 2009. Πριν έγραψες σε ένα άλλο του 2012, μετά σε ένα του 2013. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα