Γραμμα γιου του SF
Βουκουρεστι 4 Ιανουαριου 2040
Αγαπητε πατερα,
ειμαι καλα και το αυτο επιθυμω για εσενα και τη μητερα.
Συγνωμη που δεν γραφω συχνα αλλα μια και η Ελλαδα δεν εχει πλεον ιντερνετ και τηλεφωνικες επικοινωνιες το να γραφω γραμματα μου ειναι ιδιαιτερα χρονοβορο και κουραστικο.
Εδω πατερα τα πραγματα ειναι αρκετα καλυτερα απο την Αθηνα,κανει βεβαια κρυο αλλα εχουμε κεντρικη θερμανση και το φαϊ ειναι καλο,φθηνο και αφθονο (να καταλαβεις τρωω ΤΡΙΑ ολοκληρα γευματα την ημερα!!!),ελπιζω να βοηθας λιγο τη μητερα και να μην την αφηνεις να κουβαλαει μοναχη την κατσαρολα με το συσσιτιο του δημου απο το Συνταγμα στον ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ που ζειτε κοντα στο Ζουμπερι.
Ευτυχως το μεσο της Ολιας (την θυμασαι την υπηρετρια μας την Ολια?) δουλεψε και ο θειος της με εβαλε αμεσως σε μια δουλεια,τα 2 μαστερ απο το Πανεπιστημιο της Αθηνας με βοηθησαν και βρηκα αμεσως δουλεια στο νεκροτομειο της πολης που ειναι σιγουρη και καλοπληρωμενη (σιγουρα καλυτερη απο αυτη του ξαδερφου μου στην Αθηνα και ας εχει τελειωσει πυρηνικος φυσικος,αληθεια ποσο βγαζει ενας οδοκαθαριστης στην Αθηνα σημερα πατερα,3 ευρω την ημερα? εδω τουλαχιστον βγαζω 13 ολοκληρα ευρω )
Βεβαια ο κοσμος ειναι λιγο επιφυλακτικος μαζι μου ,πολλες φορες οι μαναδες κρυβουν τα παιδια τους οταν περναω απο διπλα τους και λενε "προσοχη ειναι Ελληνας θα σας κλεψει τα παιδια και θα τα πουλησει στο εργοστασιο αλλαντικων (ποσα τετοια αραγε δεν γινονται στην πατριδα) και οι εφημεριδες γραφουν "προσοχη στους Ελληνες διαρηκτες" αλλα δεν πειραζει υπαρχουν και εδω καλοι ανθρωποι και τουλαχιστον δεν φοβασαι να κυκλοφορεις το βραδυ στο δρομο......
Να μη στα πολυλογω (και μια και πρεπει να δωσω το γραμμα στον Μητσο που φυσικα θα στο φερει σε κανα 4μηνο μια και θα ερθει με τα ποδια στην Αθηνα (αληθεια ποτε θα επιτραπει η εισαγωγη βενζινης και ποτε θα λειτουργησει κανα ΚΤΕΛ?) ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.
Ελπιζω το γραμμα να ερθει μερα για να μπορεσεις να το διαβασεις αμεσα (αληθεια ακομα να αποκατασταθει η ηλεκτροδοτηση της χωρας,με τα λυχναρια εισαστε ακομα στον καταυλισμο?)
Σε φιλω πολυ
Ο γιος σου
υ.γ.σουστελνω μερικες κονσερβες χοιρινου,σαπουνι και χαρτι μια και δυσκολα τα βρισκεις αυτα στην Ελλαδα,θα σου εστελνα και ζαχαρη αλλα εμαθα οτι προχθες σκοτωσαν εναν γερουλη για 3 κουταλιες στα Πατησια και δεν το διακινδυνευω..
Υπομονη πατερα θα μαζεω χρηματα και συντομα θα σας παρω κοντα μου..