- Πόντοι
- 398
Οτιδήποτε πιο ακριβό από Squier bullet ειναι κοροϊδία.
Μουσικός δεν είναι απαραίτητα αυτός που δημιουργεί. Η πλειοψηφία των μουσικών (από κλασσικές ορχήστρες μέχρι τα δισεκατομμύρια cover bands που υπάρχουν) είναι μουσικοί εκτελεστές, δηλαδή παίζουν τραγούδια άλλων.
Προσοχή παίδες, να μην μπερδέψετε το "μουσικός" με το "οργανοπαίχτης" γιατί έτσι μπορεί να προκληθεί εννοιολογική σύγχυση που θα οδηγήσει σε ανώφελους διαξιφισμούς..
Ένας οργανοπαίκτης θεωρείται και καλείται και ως απλά μουσικός,
Σαφώς, συμφωνώτατα. Αλλά: Έχω έναν φίλο που παίζει μπουζούκι. Ξέρει όλη την ελληνική λαϊκή δισκογραφία, έχει παίξει σε 100άδες μαγαζιά και δεν έχει γράψει ούτε μια νότα στη ζωή του. Τί είναι; μουσικός ή οργανοπαίχτης; ο ΙΔΙΟΣ αυτοαποκαλείται Οργανοπαίχτης..δεν υπάρχει ουσιαστικός διαχωρισμός
Σαφώς, συμφωνώτατα. Αλλά: Έχω έναν φίλο που παίζει μπουζούκι. Ξέρει όλη την ελληνική λαϊκή δισκογραφία, έχει παίξει σε 100άδες μαγαζιά και δεν έχει γράψει ούτε μια νότα στη ζωή του. Τί είναι; μουσικός ή οργανοπαίχτης; ο ΙΔΙΟΣ αυτοαποκαλείται Οργανοπαίχτης..
Για μένα, το μουσικός είναι το μεγάλο κουτί. Μέσα υπάρχουν οργανοπαίχτες, τραγουδιστές, συνθέτες, ενορχηστρωτές κτπ κτπ.μουσικός ή οργανοπαίχτης; ο ΙΔΙΟΣ αυτοαποκαλείται Οργανοπαίχτης..
Ολοι μουσικοι ειναι.. εξ ορισμου.Για μένα, το μουσικός είναι το μεγάλο κουτί. Μέσα υπάρχουν οργανοπαίχτες, τραγουδιστές, συνθέτες, ενορχηστρωτές κτπ κτπ.
Δηλαδή, αν πλησιάσεις κάποιον στο δρόμο και του κάνεις ένα 4 μετρο ρυθμό και αρχίσει να συμμετέχει κι αυτός με δικούς του κόντρα ρυθμούς, περνάει η σκέψη "Α, πρέπει να είναι μουσικός." Το ίδιο και αν βάλεις μπροστά ένα σολφεζ κι αρχίσει ο άλλος και το τραγουδάει μουσικά. Λες "α. πρέπει να είναι μουσικός". Τώρα τι μουσικός είναι, αυτό είναι δεύτερη ερώτηση. Έτσι το βλέπω εγώ. Δεν ξέρω αν υπάρχει ορισμός δηλαδή.
Για μένα, το μουσικός είναι το μεγάλο κουτί. Μέσα υπάρχουν οργανοπαίχτες, τραγουδιστές, συνθέτες, ενορχηστρωτές κτπ κτπ.
18 λεπτά πριν, LK είπε
Εδώ βλέπουμε μερικούς ΜΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, άνω των 50, Με ΠΟΛΛΕΣ κιθάρες....και μάλλον πλουσίους.
Εξαιρουνται οι ντραμερσ αν δεν παιζουν αλλο οργανο
Εννοειται πως ειναι, πλακα εκαναΚαι οι ντράμμερς είναι, όπως και οι τραγουδιστές φυσικά
Εγώ όλους μουσικούς τους θεωρώ από ένα επίπεδο και πάνω το οποίο βέβαια είναι υποκειμενικό
Το θέμα είναι ότι στη μουσική δεν υπάρχει τόσο πολύ η έννοια του κάλφα. Να σου πει ο άλλος, κοίταξε να δεις, εγώ είμαι κάλφας μπασίστας. Θα σου παίξω, θα πατήσεις απάνω, θα κάνουμε δουλειά μας, αλλά μπορεί να βγουν κάτι γωνίες αλουστράριστες. Τι να σου κάνω, εκεί είμαι τώρα.Το διαχωρισμο το κανουμε μεταξυ μας οι μουσικοι, για να εξηγησουμε πιο γρηγορα στον αλλον τι ειδους μανατζερ ειναι. Ελπιζω να βοηθησα
Ο οργανοπαίχτης (ή οργανοπαίκτης) είναι πρόσωπο που μπορεί να παίζει κάποιο ή κάποια μουσικά όργανα. Ο όρος συνήθως αναφέρεται σε άτομα που παίζουν με δεξιοτεχνία και επαγγελματικά κατά βάση. Ένας οργανοπαίκτης θεωρείται και καλείται και ως απλά μουσικός, έναν όρο που έχει και άλλες χρήσεις και περιγράφει περικλείοντας στο φάσμα της σημασιολογίας του φερειπείν και τους συνθέτες, τους μαέστρους και άλλους.