Εμπορικοί μουσικοί

AlarV είπε:
Συμφωνώ και επαυξάνω. Η ίδια συνθέτης πολλών απο τα τραγούδια της, δουλεύει ΤΡΕΛΑ την φωνή της και το αποδεικνύει, όσο για ερμηνεία, απλά δείτε αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=uFZN7Cvvu0Y

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει και αναλυτικά την δισκογραφία του καθενός, αλλά πιστεύω μπορώ να έχω άποψη έστω και απο τις επιτυχίες τους.
Δηλαδή αν πάρει κάποιος το Nothing Else Matters, το We will rock you, το Dust in the wind, το Disco Queen, το Another Brick in the Wall (pt.2) βγάζουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι οι Metallica, Queen, Kansas, Pain of Salvation και Pink Floyd είναι γκρουπάκια εμπορικά και δεν θέλω να κάνω παρέα με αυτούς που ακούνε τα εν λόγω γκρουπ;;;;;  ??? ??? ???

Γι΄αυτό θεωρω ότι είναι "λάθος" η προσέγγισή σου. Πρέπει να έχουμε μια γενική εικόνα για τον εκάστοτε καλλιτέχνη. Δηλ. αν βρεις και άλλα αξιόλογα της Lady Gaga και αυτά είναι πολύ περισσοτερα απ' τις επιτυχίες της, δε θα βγάλεις εύκολα το συμπέρασμα ότι είναι φοβερή καλλιτέχνιδα;;;

Γι΄αυτό ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΙ. Πρέπει να ακούμε συνέχεια μουσική και να εκφράζουμε απόψεις που έχουν να κάνουν καθαρά με το αν μου αρέσει ή όχι.

Υ.Γ. Δεν παραθέτω τα κομμάτια αυτά ως άθλια ή οτιδήποτε άλλο. Προς Θεού.... ;)

gdevelek είπε:
περίμενε τότε να τη ρωτήσουν ποια από τις δύο θεωρεί ανώτερες φωνητικά...

γιατί στο star system δηλώσεις και φιλοφρονήσεις γίνονται εύκολα προς όλες τις κατευθύνσεις...  ;)

η Amy αποτελεί ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ερμηνευτικά, φωνητικά και συνθετικά

η ευελιξία, η πλαστικότητα και η εκφραστικότητα της φωνής της παραπέμπουν στην Billie

η Aguillera είναι άλλη μια λολίτα με καλή φωνή
προφανως δεν διαβασες προσεκτικα τι εγραψα.

Καταρχην σου ειπα οτι προσωπικα προτιμω την Ammy.

Το οτι φωνητικα (τεχνικα δηλαδη) η AGUILERA ειναι ανωτερη δεν νομιζω να χρειαζεται να εισαι και genius για να το καταλαβεις (η φωνη της εχει...εξωφρενικη εκταση και η τεχνικη της ειναι εξωπραγματικη) η  Ammy ειναι ΦΟΒΕΡΗ τραγουδιστρια αλλα ΚΑΘΑΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ειναι κατωτερη (οπως αλλωστε και το 99% των τραγουδιστριων του πλανητη) απο την Aguilera,απο εκει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα

Οντως πολλα απο τα παλια τραγουδια της ηταν ψιλομαπα (ο τελευταιος δισκος της ομως οπου πηρε την κατασταση στα χερια της μαμει...)  ....αν της δωσεις ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ παντως (οπως της Ammy ας πουμε) θα τη ΣΚΙΣΕΙ..

& για να μη σε στεναχωρησω παρε και αυτο :)

http://www.youtube.com/watch?v=_zPJVj-0lnQ&feature=related

Superfunk είπε:
Το οτι φωνητικα (τεχνικα δηλαδη) η AGUILERA ειναι ανωτερη δεν νομιζω να χρειαζεται να εισαι και genius για να το καταλαβεις
όχι, χρειάζεται απλά να της έχεις αδυναμία  ;)

Μα σου εξηγησα οτι δεν της εχω αδυναμια (δεν εχω ουτε ενα cd της),αντιθετως εχω ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδυναμια στην Ammy.

Αλλα οπως εχω τεραστια αδυναμια στον Edge & τεραστια αντιπαθεια στον Malmsteen θα ημουν λιγο αστειος αν ελεγα "μαγκες ο Edge τον σκιζει στην τεχνικη τον χοντρο!" ;D 

σε αντίθεση με τον edge που δεν έχει τεχνική, η Amy ΕΧΕΙ εξαιρετική τεχνική και εκφραστικότητα, όπως φαίνεται π.χ. στο Valerie

και με τραγούδια όπως το back in black σε στέλνει στα τάρταρα με τους στοίχους και το χρώμα της φωνής της

αν ΤΟΣΗ πια σημασία έχει η τεχνική, ας κοιτάξουμε προς όπερα μεριά να προσκυνήσουμε ομαδικά...

Ξαναδιαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτα που εχω γραψει για να καταλαβεις οτι στο μονο που διαφωνουμε ειναι οτι δεν συμφωνω με το χαρακτηρισμο σου "μια ακομα λολιτα με φωνη" η Aguilera ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ και απιστευτα εκφραστικη και "συναισθηματικη" τραγουδιστρια (οπως αλλωστε και η Ammy την οποια για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορα σου λεω οτι ΠΡΟΤΙΜΩ)

Απο εκει και περα καποιοι αλλοι θεωρουν την Aguilera "καλυτερη" τραγουδιστρια γιατι απλα τους αρεσει περισσοτερο.

Εσυ με ρωτησες αν την θεωρω "καλυτερη" και εγω σου απαντησα ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι θεωρω οτι εχει καλυτερη ΤΕΧΝΙΚΗ,τιποτα παραπανω και τιποτα παρακατω...

("καλυτερος" αλλωστε καλλιτεχνης δεν υπαρχει εκτος κι αν εισαι 5 ετων... ;D ;D)

Και οι δυο ειναι τεραστιες τραγουδιστριες απο εκει και περα παιζει το "περι ορεξεως"

ΟΛΗ δηλ. η κουβεντα (απο μερια μου τουλαχιστον) εχει να κανει με την ΤΕΧΝΙΚΗ και οχι με τα "υπολοιπα" (ΠΟΛΥ σημαντικοτερα της τεχνικης) χαρισματα ενος τραγουδιστη..

Ακριβως οπως θα σου ελεγα και οτι η αγαπημενη μου τραγουδιστρια ever (Billie Holiday) ειναι σαφως κατωτερη τεχνικα απο την Aretha (που ειναι η δευτερη αγαπημενη μου τραγουδιστρια ever.... ;D) μια και η κακομοιρα ουτε... μιση οκταβα δεν ειχε... ;D (αλλα ειχε αλλα ...)

δεν χρειάζεται να μου ΞΑΝΑγράψεις πως την προτιμάς, το κατάλαβα την πρώτη φορά και δεν το αμφισβήτησα

ξαναδιάβασε κι εσύ την τελευταία πρόταση του προηγούμενου ποστ μου...

Superfunk είπε:
Ακριβως οπως θα σου ελεγα και οτι η αγαπημενη μου τραγουδιστρια ever (Billie Holiday) ειναι σαφως κατωτερη τεχνικα απο την Aretha (που ειναι η δευτερη αγαπημενη μου τραγουδιστρια ever.... ;D) μια και η κακομοιρα ουτε... μιση οκταβα δεν ειχε... ;D (αλλα ειχε αλλα ...)
Εύγε στον SF.

Από την τετράδα (Billie, Ella, Sarah) η Billie ήταν μακράν η τεχνικά υποδεέστερη.

Αλλά όταν ακούς εκείνο το Strange Fruit (και πολλά πολλά άλλα), όλες περνάνε σε 2η μοίρα.

Η σύγχρονη Billie βέβαια είναι η Peyroux μόνο και μόνο γιατί η φωνή είναι απίστευτα ίδια. Αλλά ΔΕΝ είναι ίδια. Και αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης.

ξαναδιάβασε κι εσύ την τελευταία πρόταση του προηγούμενου ποστ μου...
μα ακριβως αυτη η τελευταια προταση (περι σημασιας της τεχνικης) με εκανε να πιστεψω οτι δεν ειχες διαβασει προσεκτικα αυτα που ειχα γραψει,μια και ειναι ξεκαθαρο οτι ΔΕΝ δινω σημασια στην τεχνικη και οτι μια και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ "καλυτερη" τραγουδιστρια (ειδικα σε τετοια δυσθεωρητα μεγεθη οπως η Ammy & η Aguilera) το μονο που μπορεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ να κρινεις ως "καλυτερο"  ειναι η ΤΕΧΝΙΚΗ & το ευρος της φωνης στην οποια η Aguilera ...δυστυχως ;D ειναι ανωτερη (μια και στα δυο ειναι φαινομενο)

η Billie ήταν μακράν η τεχνικά υποδεέστερη.
φυσικα πολλες φορες ηταν και παραφωνη ,ενω στον συγκλονιστικοτερο δισκο της (Lady in Satin) απλα ψιθυριζει μια και δεν της εχει μεινει πλεον καθολου φωνη απο τις καταχρησεις.... αλλα who cares?

Γιατι σε πειραζει οταν ακους Μητροπανο? (ο οποιος σταυρωνει μια σωστη νοτα στις 50? ;D ;D),αφου ο ανθρωπος ειναι θεϊκος τραγουδιστης... ;)

Superfunk είπε:
ενω στον συγκλονιστικοτερο δισκο της (Lady in Satin) απλα ψιθυριζει μια και δεν της εχει μεινει πλεον καθολου φωνη απο τις καταχρησεις.... αλλα who cares?
Πειράζει που τον έχω λιώσει;

Πειράζει που τον έχω λιώσει;
εγω παλι απλα πλεον ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να τον ακουω γιατι με επηρεαζει φοβερα ψυχολογικα (δεν κανω πλακα....)

προσωπικα τον θεωρω τον "καλυτερο" δισκο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ σε οποιοδηποτε μουσικο ειδος (& το You don't know what Love is το "καλυτερο" τραγουδι ever).

είναι δύσκολο να ακούσεις Billie και να μη βουρκώσεις

κι αυτό μου το έχει κάνει - ως δεύτερη και τελευταία - μόνο η Amy με το ομώνυμο από το back in black, πάντα σε συνάρτηση με τους στοίχους

Η Billie, η Ella (με το American Songbook) και πρόσφατα η Μούσχουρη (ναι, και όμως) με το καταπληκτικό "...... in New York" (παραγωγός ο Quincy Jones, στον ήχο ο Phil Ramone) είναι στάνταρ επιλογές (ανάμεσα και σε άλλες) for the wee hours of the morning.  ;)

Τις παραθέσεις του SF δεν μπορώ να της δω.

η Patsy ήταν εξαιρετική, τη γνώρισα μέσα από τη σχετική ταινία με τη θεά Jessica Lange στο ρόλο

σίγουρα ανέτρεψε την εικόνα που είχα για το είδος

ο Ρόι ήταν όντως συγκινητικός, κατά σύμπτωση τον τραγουδούσα μέσα από το κράνος το πρωί  ;D

η ΚΔ δεν με αγγίζει

Πάντως, (επειδή ξεφύγαμε λίγο απ' το θέμα ;) ) θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτό τον τρόπο σκέψης τον είχα και εγώ παλαιότερα (πολύ παλαιότερα για την ακρίβεια...)

Μεγαλώνοντας και γνωρίζοντας ανθρώπους που ακούνε διαφορετική μουσική από μένα κατάλαβα ότι δεν είναι μόνο αυτά που ακούω αλλά και άλλα και μάλιστα πολύ όμορφα. Ποτέ δε θα ξεχάσω την συνάντηση μ' ένα φίλο μου που μου έδωσε ν' ακούσω μερικούς δίσκους της Aguilera. Καταπληκτικές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσα μου. Και είπα: "Γιατί όχι;"

Πρέπει να επιτέλους να καταλάβουμε ότι μουσική είναι και αυτό. Επειδή φίλε μου AlarV, "μπλέκεις" την εμπορική μουσική με τη μουσική που κινείται πίσω της χρήμα θα σου πω ότι και οι Dream Theater ή οι Metallica μουσική μέσω του χρήματος παίζουν... Συνεπώς, πρέπει να έχουμε μια ολική (όσο αυτό είναι δυνατόν) για τη μουσική. Και τη μουσική ως σύνολο.

Παλαιότερα επίσης, δεν άκουγα classic rock όσο ακούω τώρα και τη σνόμπαρα αρκετά (παίζει ήδη τσίτα το Wheels of Fire  ;D ). Η γνωριμία μου με τους Still Drunk με έκανε να αναθεωρήσω άρδην την άποψή μου. Και καλό είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές ενός θρύλου της μουσικής, του Buddy Rich που έλεγε: "Μην βάζετε τους εαυτούς σας σε καλούπια και κουτιά και λέτε ότι εγώ είμαι jazz τύπος ή rock τύπος ή οτιδήποτε άλλο. Ακούστε και παίξτε μουσική ανεξαρτήτως τι ταμπέλα μπαίνει πάνω της".

Γι' αυτό και εγώ σπάνια βάζω ταμπέλες στη μουσική. Listening music and be free.... ;)

ότι και οι Dream Theater ή οι Metallica μουσική μέσω του χρήματος παίζουν...
ολοι οσοι ΖΟΥΝ απο τη μουσικη (δηλαδη ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ)  μεσω... του χρηματος παιζουν...(αλλοιως δεν θα ηταν επαγγελματιες)  ;D απλα επειδη στην Ελλαδα οι μουσικοι που ζουν απο τη ΡΟΚ/εναλλακτικη/μη σκυλαδικοποπεντεχνη μουσικη ειναι σπανιοτεροι και απο το... unobtanium... ;D τα εχουμε μπερδεψει λιγακι ;D

Χαχαχα.....Ωραίος Σπύρο! SF, συμφωνώ μ' αυτό που λες. Ίσως να ανέφερα το στοιχειώδες αλλά οκ. Ήθελα να πω ότι έγινε αυτή η σύγχηση....

Καλά δε νομίζω ότι τίθεται οποιοδήποτε θέμα σύγκρισης από πλευράς φωνής ανάμεσα σε Aguilera και Winehouse. Η Winehouse έχει μια μονόπλευρη ημικατεστραμένη φωνή (ποθ μου αρέσει πολύ) και η Aguilera έχει ένα διαμάντι. Άλλο τώρα ότι η Aguilera βγάζει ένα καλό τραγούδι ανά 10 ενώ η Winehouse ανά 2. Να δω πότε θα ξαναδούμε κάτι τόσο instant classic όσο το Back To Black.

Πάντως για να μη χάνουμε το perspective οποιοσδήποτε (σχεδόν) είναι στην κορυφή για χρόνια κάτι της προκοπής το έχει και ας μας χαλάει. Και η Britney το έχει. Καμιά φωνάρα δεν έχει, αλλά έχει στην τελική μια φωνή που κόλλαγε με αυτά που έλεγε. Τα φλώρικα/κοριτσίστικα/ναζιάρικα (και το Hit me baby one more time και το Everytime και το Toxic ήταν μια χαρά pop κομματάκια και να μου κάνετε τη χάρη ;D).

Για Rihanna φωνητικά δεν έχω να πω κάτι, καλή φωνή, τίποτα αριστουργηματικό. Το Umbrella και το Disturbia είναι από τα καλύτερα pop κομμάτια που έχω ακούσει τα (πολλά) τελευταία χρόνια.

Άλλο παράδειγμα η Nelly Furtado, με παραγωγό τον τεράστιο Timbaland έβγαλε έναν εξαιρετικό δίσκο ("Loose") με ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ (Maneater, Say It Right, All Good Things Come To An End).

Δε θα παραλείψω να αναφέρω την αγαπημένη μου Shakira. Κατά τη γνώμη μου όχι τίποτα φοβερό ως φωνή, αλλά καταπληκτικά κομμάτια. Το Ojos Asi είναι απλά κορυφαίο (μέχρι που το δολοφόνησε η Θεοδωρίδου).

Δε συνεχίζω γιατί νυστάζω ;D Αλλά παίζουν εκπληκτικά pop κομμάτια (όπως και πάντα, όπως και παντού). Κρίμα είναι να αποκλείουμε χιλιάδες συνθέσεις λόγω προκαταλήψεων.

Παρεμπιπτόντως, ωρέ AlarV έχεις avatar τους Queen και μετά έχεις πρόβλημα με την εμπορική μουσική;  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back