κανενας δεν παρακαλεσε να καθεται και να πληρωνεται τα επιδοματα δινονται για βοηθεια στον εργαζομενο λογω ανωτερας βιας, οταν κλεινει προσωρινα η επιχειρηση η οποια δουλευει καποιος λογικο δεν ειναι να δωθει ενα εκτακτο επιδομα σαν βοηθημα?Mια ζωη επιδοματα και κρατος πατερουλης εις βαρος των συνηθων κοροιδων εγω αυτο βλεπω, και τωρα που ανοιξε ο κουμπαρας καθε πικραμμενος τεινει την χειρα φωναζοντας δωκε και σε μενα κουμπαρε..........Τα λεω αυτα αναγνωριζοντας το εκτακτο των συνθηκων αλλα μη παραγνωριζοντας το εξης σκανδαλωδες:
http://athina984.gr/wp-site/2018/12/12/to-20-ton-forologoymenon-plironoyn-to-90-ton-foron-eisodimatos/
Με λιγα λογια ωραια ειναι τα επιδοματα αρκει να τα πληρωνουν οι αλλοι. Η οπως ειχε πει και ο μεγας ηγετης, καλες ειναι οι μολοτοφ αρκει να εισαι απο τη μερια αυτων που τις πετανε.
κανενας δεν παρακαλεσε να καθεται και να πληρωνεται τα επιδοματα δινονται για βοηθεια στον εργαζομενο λογω ανωτερας βιας, οταν κλεινει προσωρινα η επιχειρηση η οποια δουλευει καποιος λογικο δεν ειναι να δωθει ενα εκτακτο επιδομα σαν βοηθημα?
το προβλημα ειναι σε αυτους που δεν εχουν σταθερο εργοδοτη αλλα εργαζονται περιστασιακα με εργοσημο δεν ειναι ολοι με μπλοκακι να εχουν κανει εναρξη και να εχουν ΚΑΔ οποτε εκει υπαρχει ακομη προβλημα....
Οτι θέλει μπορεί να ζητά ο καθείς.
Να διορθώσω όμως πως το εργόσημο και η παρακράτηση 25% αφορά την ατομική ασφάλιση σύνταξης και υγείας του εργαζόμενου. Δεν είναι φόρος.
Ο επόμενος χρόνος πιθανότατα θα φέρει πλήρη οικονομική κατάρρευση και καταστροφή σε μουσικούς, ωδεία, θέατρα, χώρους πολιτισμού και μουσικής κτλ. Και θα είναι από τους τελευταίους χώρους που θα ανακάμψουν.
Να επιβεβαιώσω πως εγώ που δουλεύω σε ωδείο με ΄σύμβαση ορισμένου χρόνου, πήρα σήμερα το επίδομα.Δεν γίνεται δηλαδή να δικαιούνται το επίδομα καθηγητές φροντιστηρίων που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (αυτό το ξέρω σίγουρα) και να μην το δικαιούνται οι δάσκαλοι στα ωδεία.
Η μαύρη εργασία στον συγκεκριμένο χώρο δεν ήταν ποτέ επιλογή των μουσικών, το αντίθετο ισχύει, και έχει υποχρεώσει τους περισσότερους να δουλεύουν ακόμη και για δεκαετίες ανασφάλιστοι.
επόμενος χρόνος πιθανότατα θα φέρει πλήρη οικονομική κατάρρευση και καταστροφή σε μουσικούς, ωδεία, θέατρα, χώρους πολιτισμού και μουσικής κτλ. Και θα είναι από τους τελευταίους χώρους που θα ανακάμψουν.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέχουν εργασία στην Ελλάδα, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ, ασκούν ένα από τα επαγγέλματα του παρακάτω πίνακα και έλαβαν ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2019.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Λατόμοι, ασβεστοποιοί
Σμυριδορύκτες
Δασεργάτες - ρητινοσυλλέκτες
Καπνεργάτες
Αγγειοπλάστες - κεραμοποιοί - πλινθοποιοί
Μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης
Μουσικοί-τραγουδιστές
μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου
Ηθοποιοί
Υποδηματεργάτες
Χειριστές-βοηθοί χειριστών κινηματογράφου
Ελεγκτές κινηματογράφου - θεάτρου
Ταμίες κινηματογράφου - θεάτρου
Τεχνικοί - κινηματογράφου και τηλεόρασης
Ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου
Χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λπ. μηχανημάτων
Μισθωτοί τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου
Χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων
Ναι δικό μου λάθος. Αλλα και σε άλλα επαγγέλματα υπηρξαν προυποθέσεις ενεργού αφμ.Γιάννη είναι απλό:
το εποχιακο επιδομα του 2019 ομως βασιζεται στα ενσημα του 2018.
...και γι αυτό παίρνουν όλοι και όχι μόνο οι των σωματείων...Απλως όλοι οι άλλοι ή δεν έχουν καν σωματεια ή δεν έχουν "φωνη" στο Internet.
Θέλω να πώ, ότι αυτην την έξτρα προϋπόθεση είναι πιο εύκολο να την εντοπίσουν και να την αναδείξουν ή ....στηλιτεύσουν, οι μουσικοι (με ισχυρή φωνη στο Internet , αλλά και σωματείο) και όχι π.χ. οι ρητινοσυλλέκτες ή οι καπνεργάτες....και γι αυτό παίρνουν όλοι και όχι μόνο οι των σωματίων...
Σίγουρα η κίνηση των μουσικών παρέσυρε και άλλους κλάδους.Οι ανοργάνωτοι ρητινοσυλλέκτες ή οι καπνεργάτες είναι που βγαίνουν κερδισμένοι.
Εγω καταλαβαίνω πως οι συνδικαλισμένοι μουσικοί το επέβαλαν/απαίτησαν/κέρδισαν προς όφελος τους, αφήνοντας απ 'έξω όμως τους αδέσποτους. Κάνω λάθος;