'Εκχώρηση' μιας κλίμακας σε άλλη

NoIzY είπε:
Δεν είναι ότι με ενοχλεί η "χαβαλετζίδικη" διάθεση στα ποστ, ούτε και τα πειράγματα, το αντίθετο μάλιστα.. Αυτό που (με) ενοχλεί αρκετά είναι όταν το "τρολλάρισμα" γίνεται με μια γερή δόση εμπάθειας. Αυτό το να περιμένεις τον άλλον (ο οποίος άλλος είναι πολύ συγκεκριμένος εδώ και κάτι μήνες) για να του την πεις. Και να του την πεις από θέση ισχύος, γιατί όταν αρχίζουν να "τρολλάρουν" 10 άτομα και να τον κολλάνε στον τοίχο, ούτε ιδιαίτερη μαγκιά χρειάζεται αλλά ούτε και επιτυχημένο είναι το "τρόλλινγκ".

Δεν προσβάλλει κανέναν το ποστ του STEFANOS604, οπότε μπορείτε απλά να γράψετε διορθώσεις ή να εκφράσετε ευγενικά την αρνητική άποψή σας. Εντέλει, μπορείτε και να προσπεράσετε. Αν ήταν π.χ. να ασχολείται ο καθένας με το αποτυχημένο χιούμορ του cos_dr, θα ήμαστε μόνιμα off-topic.
Γιατι ποιο ειναι το topic?

Αυτα που λες περι διορθωσης εχουν γινει στο παρελθον κατα κορον.

Εγω τρολάρω?

Τι να διορθώσω? Τα αδιόρθωτα του 13 χρονια διδάσκαλου?

Επειδης δηλαδη κανω λιγο χαβαλε με τα αστεια πραγματα που γράφει ?(δεν κοροιδευω την προσωπικότητα στέφανος η τον ανθρωπο στεφανος, το αντιθετο μαλιστα, οταν ακουσα τη δουλεια του την επαινεσα.)

Απλα λεει οτι διδασκει μουσικη 13 χρονια. Λεει οτι γραφει για να βοηθησει τους αλλους και να τους μαθει και ποσες φορες εχει καυχηθει οτι ξερει οτι εχει δικιο σε οτι λεει, μας δοκιμαζει κι ολας, μας εξεταζει εμμεσα στο τι ξερουμε και τι δεν ξερουμε. Αυτο δεν ειναι βοηθεια. Αυτο ειναι καταστροφη.

Καμμια εμπαθεια δεν εχω προς τον ιδιο. Το αντιθετο.

Και εγω λεω οτι το χιουμορ μου ειναι on topicεστατο

Πανω στα λεγομενα του ειναι, εκτος απο αυτο με τα σουβλακια βεβαια, αυτο θα μπορουσα να το ειχα αποφυγει σιγουρα. Ενταξει. Λαθος μου.

Εγω ειμαι ανοιχτος στην κριτικη οποιασδηποτε μορφης, ετσι πρεπει να ειναι και καποιος που δηλωνει οτι διδασκει μουσικη επι 13 χρονια . Ακομα και στον χαβαλε οταν επιμενει να ποσταρει αυτα που ποσταρει που ειναι γεματα ανακριβειες, αυθαιρεσιες, βερμπαλισμους και δεν αναφερονται σε αντικειμενα ιδεολογικου η φιλοσοφικου περιεχομενου, αλλα στο αντικειμενο της μουσικης.

Δηλαδη να μπαινει ενα νεο μελος σε αυτο το φορουμ που να εχει μια α μουσικη παιδεια και να βλεπει στη θεματολογια μουσικη και μουσικοι τετοιους οδηγους. Εγω αν ημουν νεο μελος και εμπαινα και εβλεπα αυτα δεν θα αρπαζομουν απο τον χαβαλε αλλα απο τα ιδια τα "συγγραμματα"

Δεν γουσταρω να βλεπω τετοια πραγματα σε ενα φορουμ που ασχολειται με τη μουσικη και την τεχνολογια και εχει τοσα χρονια λειτουργιας. Αυτο μπορει να ειναι και υποκειμενικο, αλλα για εμενα δεν ειναι. Γιατι λοιπον καταπιεζετε το δικαιωμα μου να το εκφραζω ακομα και με χαβαλε? 

Εγω απο αυτο το φορουμ εχω αποκτήσει και αποκτω ακομα σοβαρες γνωσεις που βασιστηκαν σε οδηγους σωστους, εμπεριστατωμενους  και αντιστοιχα εχω μοιραστει τις γνωσεις μου και εχω λυσει αποριες και εχω δώσει λυσεις βασιζομενος στην ιδια λογικη.

Και τα λαθη ειναι ανθρωπινα και ευπρόσδεκτα προς συζητηση και λυση, αλλα οταν γινονται συστηματικα και επιμονα, συνοδευόμενα μαλιστα και απο αξιώσεις,  απο εκει και περα.............. χαβαλες, γιατι όχι?

Δεν κανω ομως μονο χαβαλε εδω οχι μονο εγω, εκατονταδες αλλοι συμφορουμιτες που εχουν περασει απο αυτο το φορουμ, το αποδεικνυουν τα ποστ μου.

Το αρχικο ποστ του κυρ στεφανου ειναι off music οχι εγω off topic.

Καλη η αλληλεγγυη και ο αλληλοσεβασμος αλλα.......  να υπαρχει και εναυσμα.

Κανονικα αυτο το topic επρεπε να ειναι στην κατηγορια παιδικη χαρα, δεν εχει καμμια θεση στην ενοτητα Μουσικη και Μουσικοι που εχει σοβαρο περιεχομενο μεσα της.

Αυτα απο εμενα και οσο βλεπω τετοια συγγραμματα θα συνεχισω να κανω χαβαλε μεχρι να με σταματησει καποιος αρμόδιος. (moderator, admin)

εκει μονο πειθαρχώ υποχρεωτικα.

NoIzY είπε:
Δεν είναι ότι με ενοχλεί η "χαβαλετζίδικη" διάθεση στα ποστ, ούτε και τα πειράγματα, το αντίθετο μάλιστα.. Αυτό που (με) ενοχλεί αρκετά είναι όταν το "τρολλάρισμα" γίνεται με μια γερή δόση εμπάθειας. Αυτό το να περιμένεις τον άλλον (ο οποίος άλλος είναι πολύ συγκεκριμένος εδώ και κάτι μήνες) για να του την πεις. Και να του την πεις από θέση ισχύος, γιατί όταν αρχίζουν να "τρολλάρουν" 10 άτομα και να τον κολλάνε στον τοίχο, ούτε ιδιαίτερη μαγκιά χρειάζεται αλλά ούτε και επιτυχημένο είναι το "τρόλλινγκ".

Δεν προσβάλλει κανέναν το ποστ του STEFANOS604, οπότε μπορείτε απλά να γράψετε διορθώσεις ή να εκφράσετε ευγενικά την αρνητική άποψή σας. Εντέλει, μπορείτε και να προσπεράσετε. Αν ήταν π.χ. να ασχολείται ο καθένας με το αποτυχημένο χιούμορ του cos_dr, θα ήμαστε μόνιμα off-topic.
Ίσως να μη γνωρίζεις ότι:α. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ανακρίβειες του κ. Στέφανου δημιουργούν πρόβλημα.

β. Σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις έχουν προσπαθήσει μέλη να του το πουν και να του εξηγήσουν το λάθος του, αλλά δεν ακούει.

γ. Σε προηγούμενο ποστ του, σχετικά με το ζουρνά, τον βοήθησα με τα tags, χωρίς καμμία εμπάθεια.

δ. ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ο άνθρωπος είναι ηλεκτρονικος. Οκ. Έχει χόμπυ τη μουσική, μια χαρά. Τι θα γίνει όμως??!?! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ!

Ως πότε θα πρέπει να ανεχόμαστε ερασιτέχνες σε μια θέση που δε θα έπρεπε να είναι;

Η έννοια του ειδικού πρέπει να πάρει τον πούλο δηλαδή;

Και, όχι, δε μιλάω για πτυχία και οτιδήποτε (τα οποία ΔΕΝ έχει ο κ. Στέφανος ούτως ή αλλιώς) μιλάω για το τελικό αποτέλεσμα των γνώσεων και την προσφορά. Ωραίο να προσφέρεις, αλλά να προσέχεις και λίγο τι προσφέρεις.

Προσεχών, αν είναι, να πάω στη Ιατρική να πω τη γνώμη μου... Γιατί όχι;

Λοιπόν, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει quality control στα thread που ανοίγουμε και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, γνώμη μου είναι ότι εφόσον thread αυτού του τύπου (tutorials wannabe) κατά γενική ομολογία είναι λάθος ή περιττά θα πρέπει να κλειδώνονται. Εγώ θα προτιμούσα να σβήνονται αφού συμφωνώ με τον cos (όχι για τον χαβαλέ). Τόσο απλά. My 2 cents.

Nikolas είπε:
Προσεχών, αν είναι, να πάω στη Ιατρική να πω τη γνώμη μου... Γιατί όχι;
Η διαφορά ξέρεις που είναι, στο ότι την μουσική κανένας δεν την παίρνει στα σοβαρά, θεωρείται χόμπι και έτσι ο καθείς μπορεί να το παίξει ειδικός.

Σημ: Δεν θεωρώ ότι ο κ. Στέφανος έχει κακές προθέσεις και προσωπικά θα του έλεγα ευχαριστώ. Αλλά απ' την στιγμή που δεν μπορεί να κάνει μαθήματα ας μην δίνεται συνέχεια (με κλείδωμα) στα "μαθήματα".

Το ξέρω ότι κανείς δε βλέπει τη μουσική σοβαρά, και φυσικά ούτε κι εγώ ψάχνω πτυχία και τέτοια (ρωτήστε Σπύρο, Σταύρο, κοκ)... Αλλά το αποτέλεσμα ρε γαμώτο μετράει! Και το αποτέλεσμα που παρουσιάζει ο κ. Στέφανος είναι... αυτό που είναι τέλος πάντων.

Αυτά...

Πάω να γυαλίσω το τζάμι στις κορνίζες με τα πτυχία μου τώρα! ;D

Κυριε Στεφανε είστε ενας συμπαθεστατος άνθρωπος με ΑΓΑΘΕΣ προθεσεις και όρεξη για ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Ως εδω ΟΛΑ καλα.

Μη ξεχνατε ομως την σοφη παροιμια του λαου μας

"Εκαστος στο ειδος του και ο ΛΟΥΜΙΔΗΣ στους καφεδες".

Η ΘΕΩΡΙΑ της μουσικης ειναι τοσο πολυ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ που δεν επιδεχεται "μεταφρασεις" (τις οποιες ειμαι σιγουρος οτι τις κανετε απο την καλη σας την καρδια και οχι με πονηρο σκοπο) και ειδικα μεταφρασεις που παρουσιαζονται στο ΝΟΙΖ σε ενα κοινο που εχει στις ταξεις του & ανθρωπους  με ΒΑΘΥΤΑΤΕΣ γνωσεις της θεωριας της μουσικης (δεν μιλαω για εμενα που ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ βεβαιως  ;D)  

Επισης ειναι κριμα να προκαλειτε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ σε ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ (δεν κανω πλακα) οπως ο Νikolas γιατι τους ΘΕΛΟΥΜΕ στο φορουμ και δεν επιθυμουμε να τους χασουμε..... ;D

NoIzY είπε:
Αυτό που (με) ενοχλεί αρκετά είναι όταν το "τρολλάρισμα" γίνεται με μια γερή δόση εμπάθειας.
Υπήρξε όντως μια οξύτητα αυτή τη φορά. Όμως πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι είναι η πολλοστή φορά που ο Στέφανος μπαίνει και γράφει ανακρίβειες. Την πρώτη φορά, οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο ήπιες. Τη δεύτερη λίγο πιο έντονες. Και υπήρξαν και άλλες φορές, και ο Στέφανος ποτέ δεν παραδέχθηκε πως κάνει λάθος, και επέμενε μέχρι τέλους...  Πάντα με αγαθές προθέσεις, πάντα με διάθεση για προσφορά, πάντα με πείσμα, πάντα με έλλειμμα γνώσεων στο αντικείμενο...

theoctapus είπε:
Λοιπόν, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει quality control στα thread που ανοίγουμε και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, γνώμη μου είναι ότι εφόσον thread αυτού του τύπου (tutorials wannabe) κατά γενική ομολογία είναι λάθος ή περιττά θα πρέπει να κλειδώνονται. Εγώ θα προτιμούσα να σβήνονται αφού συμφωνώ με τον cos (όχι για τον χαβαλέ). Τόσο απλά. My 2 cents.
και αμα γινοταν  δε θα υπήρχε ουτε ο χαβαλές μου γιατι δεν θα υπήρχε κανένας λογος για χαβαλε.

Σε τετοιες περιπτωσεις προτιμω κι εγω να σβηνονται προς προστασια αυτών που θελουν να μαθουν.

Προ καιρου εβαζα στο google να ψαξω για θεματα μουσικής θεωριας και προφανως λογω των τοπικων μου ρυθμισεων επεφτα στους οδηγους αυτους κατα προτεραιότητα και θεματολογικη και φωτογραφικη

Και τολμω να πω οτι δεν καταλαβαινει ποση ζημιά ενδεχομένως κανει σε καποιους  ανθρωπους που θελουν να μαθουν απο το διαδίκτυο γιατι π.χ. δεν δυνανται να εχουν αλλο τρόπο να μαθουν εφοσων ενδιαφέρονται, οση καλη προθεση και να εχει ή να μην εχει.

Τελος προσυπογράφω αυτο που λεει ο superfunk και για εμενα ειναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ γι αυτο εδω το forum. (και η αναφορα περιλαμβανει και τον ιδιο τον superfunk  που ειναι εξισου πολυτιμος λόγω των γνώσεων του αλλα και του τροπου που τις μοιράζεται-διατυπώνει ολες αυτες τις δεκαετίες :D στα θεματα της μουσικης και της τεχνολογιας )

" ειναι κριμα να προκαλειτε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ σε ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ (δεν κανω πλακα) οπως ο Νikolas γιατι τους ΘΕΛΟΥΜΕ στο φορουμ και δεν επιθυμουμε να τους χασουμε....."

(για τuπους σαν τον cos_dr......., χ$#%$@%α  ο ίδιος.  ;D ;D ;D)

Επειδή με τον αγαπητό Στέφανο έχουμε δώσει ομηρικές μάχες  ;D μέσα από τα thread που κατά καιρούς ανοίγει, έχω να πω τα εξής:

- Γνωρίζω τον πειρασμό του να τρολλάρεις/κοροϊδέψεις παρέα με άλλα μέλη του φόρουμ. Το έχω κάνει και παραδέχομαι ότι έσφαλα. Αυτή η πρακτική δεν είναι τίποτ' άλλο παρά bullying εκτός από τις περιπτώσεις που ο OP έχει ξεκινήσει επίτηδες προβοκατόρικο θέμα για να γίνει φασαρία. Το έχουμε δει αρκετές φορές. Πάντως τα θέματα του Στέφανου σίγουρα δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

- Με τον αγαπητό Στέφανο έχουμε συζητήσει πολλές φορές και αρκετές σε έντονο ύφος. Έχω προσπαθήσει να του εξηγήσω πάμπολλες φορές (κι εγώ κι ο Νικόλας και άλλοι) αυτά που γράφει ο Σούπερφανκ πιο πάνω. Δεν τα δέχεται και μετά από κάποιο καιρό απουσίας και αφού στα θέματα που ανοίγει γίνεται της κακομοίρας, επανέρχεται με νέα θέματα σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

- Προσωπικά αποφάσισα να μη σχολιάζω/διορθώνω πια διότι δεν έχει νόημα. Παρόλα αυτά, εν μέρει θαυμάζω την επιμονή και την όρεξή του τελικά.

- Για να είμαστε σωστοί όμως, θα έλεγα προς τα μέλη που αναζητούν γνώση μέσα από τα άρθρα του αγαπητού Στέφανου (κυρίως τα σχετικά με θεωρία), να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά. Είναι γεγονός και έχει επισημανθεί από ένα σωρό μουσικούς του φόρουμ ότι περιέχουν αυθαιρεσίες, ανακρίβειες και συχνά ξερά λάθη.

- Απ΄την άλλη, έχει γράψει και καθαρά τεχνικά άρθρα, είτε σχετικά με ηλεκτρονικά είτε σχετικά με πατέντες διαφόρων ειδών που έχει φτιάξει. Εκεί υπάρχουν πολύ ωραία πράγματα ειδικά για τον περιστασιακό μουσικό που θα παίξει και σε δυο ταβέρνες ενώ προσβλέπει σε one man band καταστάσεις.

- Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, τα μέλη του noiz να κάνουν ειρήνη με το Στέφανο και να αφήσουν τον αγαπημένο μας administrator να αποφασίσει αν τα περί θεωρίας της μουσικής άρθρα θα ανεβαίνουν ως έχουν, με κάποια προειδοποίηση ή ό,τι άλλο.

- Ας αλληλοαγαπηθούμε, μαζί με τα ελαττώματά μας.  ;D

Jazzjoker είπε:
- Γνωρίζω τον πειρασμό του να τρολλάρεις/κοροϊδέψεις παρέα με άλλα μέλη του φόρουμ. Το έχω κάνει και παραδέχομαι ότι έσφαλα. Αυτή η πρακτική δεν είναι τίποτ' άλλο παρά bullying εκτός από τις περιπτώσεις που ο OP έχει ξεκινήσει επίτηδες προβοκατόρικο θέμα για να γίνει φασαρία. Το έχουμε δει αρκετές φορές. Πάντως τα θέματα του Στέφανου σίγουρα δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Απλα να μην παραβλεπουμε οτι ενα post σαν το αρχικο του OP, αποτελει κατεξοχιν τρολλαρισμα σε ενα μουσικο forum. Ειναι σα να μπαινω σε forum για γιατρους και να τους λεω ''ξερετε, αν δεν εχετε τη συσκευη που μετραει παλμους, μπορειτε να το κανετε manually κρατωντας τη φλεβα στο λαιμο σας και μετρωντας σφυγμους για ενα λεπτο με το ρολοι''. Και μαλιστα να ονομαζω αυτη τη μεθοδο...εκχωρηση παλμογραφου στο ρολοι!

Ειναι τρολλαρισμα ή οχι? Ασχετα αν ο σκοπος μου ειναι να τρολλαρω ή οχι!

Επισης, πως ξερεις οτι ο (καθε) Στεφανος ΔΕΝ ανοιξε το (καθε) thread με σκοπο τη φασαρια? Θελω να πω οτι δε με ενδιαφερει τοσο ο σκοπος για τον οποιο ανοιγει καποιος ενα thread, γι'αυτο και δεν εχω τιποτα προσωπικο με κανεναν. Εδω(forum) δεν χαρακτηριζονται οι προσωπικοτητες, αλλα τα γραπτα. Και σα γραπτο το συγκεκριμενο thread φυσικα και ειναι τρολλαρισμα. 

Σε ολα τα αλλα συμφωνω και δεν υπαρχει καν πολεμος για να χρειαζεται να γινει ειρηνη, και επισης δεν αντεδρασε κανεις σε theads τεχνικου περιεχομενου του στυλ ''πως καθαριζουμε τη φυσαρμονικα'' ή ''πως να προσαρμοσουμε ενα μικροφωνο σε ενα μπαγλαμα''(ή κατι τετοιο).

Gianniss είπε:
τη φλεβα στο λαιμο σας 
την αρτηρία αγαπητέ, ο φλεβικος σφυγμος υπαρχει μεν αλλα  μετράται μονο σε ειδικες παθολογικες καταστασεις. Σε φυσιολογικη κατασταση δεν ειναι ψηλαφητός  (λολ)

Αγαπητοί φίλοι

Ποτέ δεν είπα ότι δίδαξα ή διδάσκω μουσική. Είπα κι άλλες φορές ότι διετέλεσα καθηγητής και έχω εμπειρία (ηλεκτρονικά , αυτοματισμούς, ηλεκτροτεχνία…) όμως είμαι ερασιτέχνης μουσικός 53 έτη…

Παρ’ όλο που το εξήγησα 2 φορές θα το επαναλάβω: Όταν λέω ‘’ΝΤΟ’’ (σε εισαγωγικά) μπορεί να είναι το C ,συγκεκριμένων Hz,  αλλά μπορεί και οποιαδήποτε άλλη νότα της χρωματικής κλίμακας. Εξ’ άλλου το παράδειγμα με την προηγούμενη φωτογραφία είναι τόσο απλοϊκό.

Και πιο αυτονόητα στην παρακάτω φωτογραφία.

Αυτό ήταν και είναι αυτό που λέω απ’ την αρχή και κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε.

Έχω λάβει δεκάδες μηνύματα , μέχρι και προχθές σε ανταγωνιστικό site με το ίδιο πρόβλημα που συνοψίζεται στο εξής:΄

‘’Παρακαλώ σε ποιες οπές αντιστοιχούν οι νότες της κλίμακας F key που μόλις αγόρασα ? ‘’

Το ότι είναι αυτονόητα τα γραφόμενα δεν ισχύει πάντα και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πτυχιούχους μουσικούς. Πολλές φορές όμως τα κείμενα ερασιτεχνών σ’ όλες τις επιστήμες είναι πιο κατανοητά .

Η απάντηση μου είναι σε φωτογραφία και έχει ακριβώς το ίδιο νόημα με τα αναφερόμενα στο ποστ:

noizlast_zpsd0fafbc1.jpg

ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρεις τις νότες της κλίμακας F πάνω στη φυσαρμόνικα αλλά να ξέρεις τις ‘’εκχωρούμενες’’ . Αυτό εξ’ άλλου κάνουν και οι εταιρείες που σε οποιοδήποτε key έχουν φυλλάδιο με εικόνα το C key (και ξέροντας αυτό ξέρεις ΑΥΤΟΜΑΤΑ και τις υπόλοιπες 11 τονικότητες – διαβάζοντας από παρτιτούρα σε C).

Η μόνη φορά που θα σου χρειαστεί να εντοπίσεις τις πραγματικές νότες και όχι τις ‘’εκχωρούμενες’’ είναι όταν σου ξεκουρντιστεί:

Τότε πράγματι θα χρειαστείς το LAYOUT . Δείτε το ΕΔΩ : https://app.box.com/shared/1az4tvsdzp

Το πως θα κάνεις το κούρντισμα και το τι εργαλεία χρειάζεσαι Δείτε ΕΔΩ:

Έτσι γίνεται κατανοητό από μη γνώστες ή από αρχάριους αλλά και από σας που απλά θέλετε την αποδόμηση μου.

Φυσικά και αναφέρθηκα στις βαθμίδες (I – II…– VII……) στη προηγούμενη φωτογραφία αλλά Δείτε και εδώ: https://app.box.com/s/3m8pqb4gn0awil31z1ph

Θα επαναλάβω ότι ο σεβασμός στο συνομιλητή είναι το υπέρτατο για να προχωρήσει διάλογος.

Τα όποια αρνητικά σχόλια και το χιούμορ ασμένως δεκτά αλλά τα τρολλαρίσματα και το αποκρουστικό χιούμορ ΟΧΙ αφού δεν προσφέρει ούτε γνώση ούτε έστω χαμόγελο και μάλιστα από μη επώνυμα άτομα….

Εγώ όπως κάνω σε όλα τα ΜΜΕ σαν ακροατής , τηλεθεατής ,surfer και ειδικά στις ιστοσελίδες  όταν η διεύθυνση ανέχεται το τρολλάρισμα , αποχωρώ (μη έχοντας άλλο τρόπο ‘’τιμωρίας’’) και πιθανόν να επανέλθω όταν θα έχω κάτι να προσφέρω (Ήδη προσέφερα ρεπερτόριο ειδικό για φυσαρμόνικα και φυσαρμόνικα με κιθάρα - 40 μελωδίες μινόρε-  καθώς και πρακτικές γνώσεις φλογέρας και ζουρνά που δεν θα βρείτε αλλού) αλλιώς δεν θα είχα επανέλθει.

Γεια σας

STEFANOS604 είπε:
Αγαπητοί φίλοι

Ποτέ δεν είπα ότι δίδαξα ή διδάσκω μουσική.

Γεια σας

http://www.noiz.gr/index.php?topic=205476.20

reply #24

"Έχω διδάξει περίπου 13 έτη και πιστεύω έχω κάποια εμπειρία. Τουλάχιστον από τα εκατοντάδες e-mail που λαμβάνω φαίνεται ο τρόπος να είναι κατανοητός."

Mηπως εισαι πολιτικός κυρ Στέφανε?

χαχαχαχαχ

STEFANOS604 είπε:
Έχω διδάξει περίπου 13 έτη και πιστεύω έχω κάποια εμπειρία.

Ποτέ δεν είπα ότι δίδαξα ή διδάσκω μουσική. Είπα κι άλλες φορές ότι διετέλεσα καθηγητής και έχω εμπειρία (ηλεκτρονικά , αυτοματισμούς, ηλεκτροτεχνία…)
Μαγκες, (μας) κουρασατε.
yawn.gif

Και btw, αλλο το "Έχω διδάξει περίπου 13 έτη" και αλλο το "Έχω διδάξει μουσική περίπου 13 έτη".

Waterfall-K είπε:
Μαγκες, (μας) κουρασατε.
yawn.gif

Και btw, αλλο το "Έχω διδάξει περίπου 13 έτη" και αλλο το "Έχω διδάξει μουσική περίπου 13 έτη".
γιατι ρε φιλε? Δες το quote.

Αυτο που γραφει με βαση το quote αυτο υποδεικνύει.

Αμα θελει να πει αλλα πράγματα, οπως στα "συγγραμματα" δεν φταιω εγω, ας τα διατυπωνει σωστα σε ενα ποστ.

Ασε που και αν παλι ειχε την διδακτικη εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο αυτο ειναι ακόμα χειρότερο, θα επρεπε να καταλαβαινει τι κανει τωρα εκτος και αν σε αυτα που διδασκε,  διδασκε με τον ιδιο τροπο, με ανακριβειες, με αυθαιρεσίες και με λάθη με ανάλογες διαφάνειες και σημειώσεις.

Αυτο το καταλαβαινουμε τουλαχιστο οσοι εχουμε διδακτική εμπειρία εστω και σε αλλο αντικείμενο.

Να ξεκαθαρίσω ότι τα σχόλιά μου δεν είναι επί του περιεχομένου των θεμάτων που βάζει ο Στέφανος. Αφορούν μόνο τη στάση μελών του forum ως προς αυτά αλλά και τον Στέφανο. Και δε θίγομαι ως κάποιος που τον ξέρει προσωπικά ή κερδίζει γνώσεις από τα θέματα που ανοίγει αλλά ως χρήστης του forum.

cos_dr είπε:
Επειδης δηλαδη κανω λιγο χαβαλε με τα αστεια πραγματα που γράφει ?(δεν κοροιδευω την προσωπικότητα στέφανος η τον ανθρωπο στεφανος, το αντιθετο μαλιστα, οταν ακουσα τη δουλεια του την επαινεσα.)
Σωστά, η προσωπικότητα κάποιου είναι αποκομμένη από τα λεγόμενά του, εσύ κοροιδεύεις τα λεγόμενα, όχι την προσωπικότητα. Τώρα ναι, βγάζει νόημα. Και να σε ρωτήσω, το "αντίθετο" που λες πώς προκύπτει, η δουλειά του Στέφανου δεν είναι κι αυτή αποκομμένη από αυτόν?

Καμμια εμπαθεια δεν εχω προς τον ιδιο. Το αντιθετο.
Πριν από αυτό σου το ποστ, έκανες άλλα 7 (!), με προσβολές και κάτι απόπειρες τρολλιάς.

Και εγω λεω οτι το χιουμορ μου ειναι on topicεστατο

Πανω στα λεγομενα του ειναι, εκτος απο αυτο με τα σουβλακια βεβαια, αυτο θα μπορουσα να το ειχα αποφυγει σιγουρα. Ενταξει. Λαθος μου.
Κάπου μπερδεύτηκες, δεν είπα ότι το χιούμορ σου είναι off topic, αποτυχημένο το χαρακτήρισα. Κι όχι απλά επειδή προσβάλλεις -από θέση ισχύος- αλλά είναι και κακό, πώς το λένε.

Γιατι λοιπον καταπιεζετε το δικαιωμα μου να το εκφραζω ακομα και με χαβαλε?
Γιατί κάνεις χαβαλέ από θέση ισχύος και δεν είναι ωραίο.

Αυτα απο εμενα και οσο βλεπω τετοια συγγραμματα θα συνεχισω να κανω χαβαλε μεχρι να με σταματησει καποιος αρμόδιος. (moderator, admin)

εκει μονο πειθαρχώ υποχρεωτικα.
Και στους χώρους που ζεις έτσι κάνεις? Στη γειτονιά σου, για παράδειγμα, αδιαφορείς για οτιδήποτε σου πει ένας γείτονας και περιμένεις πότε θα φωνάξει την αστυνομία?  

δ. ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ο άνθρωπος είναι ηλεκτρονικος. Οκ. Έχει χόμπυ τη μουσική, μια χαρά. Τι θα γίνει όμως??!?! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ!
Από πού κι ως πού? Να το ξέρουμε και εμείς οι μαθητευόμενοι να μην εμπιστευόμαστε ούτε tutorial στο youtube από... μη ειδικό. Μια χαρά μπορεί να διδάξει οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει πλήρη επίγνωση του περιεχομένου. Και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του Στέφανου αλλά στη γενικότητα αυτού που είπες.

Φίλε Στέφανε σου έχω πει στο παρελθόν, όπως και πολλοί άλλοι με τον τρόπο τους, πως άλλο να μαθαίνεις κάτι και να το συζητάς και άλλο με το που το ανακαλύπτεις να το δημοσιεύσεις σαν Οδηγό. Τη στιγμή που υπάρχουν βιβλία θεωρίας της μουσικής αλλά και πολύ πιό προχωρημένα πράγματα για όσους ενδιαφέρονται.

Αν αποφάσιζα εγώ π.χ. με τις περιορισμένες γνώσεις μου να γράψω έναν Οδηγό, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να το συζητήσω - διασταυρώσω με ειδικούς - διαπιστευμένους γνώστες και θα αναφερόμουν σε βιβλιογραφία.

Θα επαναλάβω επίσης: 

Καλό είναι να μην θεωρούμε τον εαυτό μας σημείο αναφοράς για το επίπεδο όσων διαβάζουν.Δεν μιλάμε στην ίδια τάξη στο σχολείο και δεν είμαστε συνήθως συνομήλικοι, ούτε ζούμε στον ίδιο τόπο με παρόμοιες εμπειρίες. Όταν γράφεις κάτι στο Noiz, μπορεί να το διαβάσει ο δάσκαλος σου, το είδωλο σου ή ο μαθητής σου.
Ιδανικά δε, θα έβαζα σαν τίτλο του θέματος κατι σαν: 'Εκχώρηση' μιας κλίμακας σε άλλη. Ισχύει;

Το πρόβλημα δεν είναι οι γνώστες εδω μέσα που θα τους πέσει το σαγόνι αλλά οι μη γνώστες που θα το φάνε αμάσητο και πιθανόν να το μεταλαμπαδεύσουν σαν de facto.

Αρκετά μέσα μαζικής παραπληροφόρισης δεν έχουμε σ΄αυτή τη χώρα;

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ το γεγονός με ΕΓΚΥΡΕΣ πηγές ΠΡΙΝ δημοσιεύσουμε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από ένα Πτυχιούχο Επαγγελματία και Δάσκαλο Μουσικής, που διατείνεται ότι έχει εργαστεί σε 10δες αντικείμενα της μουσικής  βιομηχανίας , με μια τεράστια ‘’βιβλιοθήκη’’  και που σε κάποιο  από τα βιβλία της στη σελίδα 50  λέει αυτά που σας δίνω με το εγγλέζικο και την ελεύθερη μετάφραση του. Δείτε το ΕΔΩ: http://www.thequimbyhouse.com/docs/205_Supplement.pdf

http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/Recorders-Zurna/TIP4_zpse513198b.jpg

TIP4_zpse513198b.jpg

http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/Recorders-Zurna/TIP3_zpsb533d8c2.jpg

TIP3_zpsb533d8c2.jpg

Και δεν λέει τίποτε άλλο απ’ αυτά που είπα στο κλειδωμένο θέμα ΕΔΩ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=205539.0

και δέχτηκα trolling και αήθη λεκτική συμπεριφορά (Όμως όπως πάντα από τους ίδιους).

Αλλά δείτε κι εδώ : https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080330165828AA3Wx3P

δεκάδες Αμερικανοί μουσικοί να απαντούν το ίδιο , σε σχετικές ερωτήσεις

Εγώ πιστεύω σας το έχω δώσει και με εικόνες και το κάνω πολύ πιο κατανοητό από ότι οι μουσικοί που προανέφερα. Δεν θέλατε να το καταλάβετε , επειδή απλά το προσπεράσατε και σας δικαιολογώ αφού πράγματι η πρακτική του ωφελιμότητα είναι γι αυτούς που θέλουν να μάθουν πνευστά (Φυσαρμόνικα διατονική και χρωματική -    Φλογέρα -  Ζουρνά -  Τρομπέτας….)

Η θεωρητική μου γνώση στη μουσική είναι ανύπαρκτη αλλά θα μου επιτρέψετε να μπω στη κουβέντα καθότι το ζήτημα είναι θέμα έκφρασης όπως είναι πασιφανές.

Προφανώς (και πιθανώς - δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή διαψεύσω), οι Αμερικάνοι, όντας ξένοι με την ονομασία ντο-ρε-μι, χρησιμοποιούν την ονομασία αυτή εννοώντας την 1η-2η-3η στην κλίμακα νότα και όχι ως C-D-E όπως εμείς.

Μέχρι εκεί όλα καλά και, αν είναι έτσι, δίκιο έχει ο κυρ-Στέφανος.

Θεωρώ όμως ότι το ζήτημα είναι ότι, όταν απευθύνεσαι σε Ελληνικό κοινό, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να χρησιμοποιείς μουσικές ερμηνείες / συνειρμούς που είναι ξένες προς τον Έλληνα/Ευρωπαίο μουσικό/διδασκόμενο και δημιουργείς παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Και ως "διδάσκων" οφείλεις να προσαρμόζεσαι στο κοινό σου και όχι να "προσαρμόζεις" το κοινό σε αυτά που είδες/διάβασες.

Αυτά τα ολίγα από εμέ και λάθος μπορεί να κάνω.

Αφήνω το πάλκο στους γνώστες.

Υ.Γ. Τα bold και τα έντονα κιτρινοέγχρωμα κουράζουν και μάλλον προσβάλλουν

Δεν χρειάζονται.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα