Download, CD, Βινύλιο?

gdevelek είπε:
έχεις πολύ καλό ενισχυτή και καλά ηχεία

το σιντί παρέχει υψηλώτερο σηματοθορυβικό  λόγο και δυναμικό εύρος, επίσης παίζει πιο δυνατά, αυτά για τους κουφούς σαν εσένα κι εμένα ερμηνεύονται αναμφισβήτητα ως ανώτερη ποιότητα  (και τα δύο πρώτα σίγουρα είναι ανώτερη ποιότητα, το τρίτο έχει μόνο ψυχοακουστικό εφέκτ)

οι άλλοι με τα πλατινένια αυτιά ας πάρουν εκείνα τα μαρμάρινα πικαπ που ζυγίζουν 50 κιλά κι ας απολαύσουν το "feeling" του βινυλίου, το τσακάλι ο έμπορος που τους τα πούλησε πρέπει κι αυτός να ζήσει κάπως
α) Δε μας είπε ποιά Mission, πως ξέρεις ότι είναι καλά ;

β) Γιατί έχουν μεγαλύτερο δυναμικό εύρος;

.............

είχα γράψει κι άλλα αλλά δεν θα με βάλεις μέσα σε αυτο το τριπάκι.

Είσαι εμφανώς πορωμένος υπέρ ενός μέσου, αδιάλλακτος με λυμένο το ζωνάρι και πιθανότατα δεν γνωρίζεις τι σημαίνει πάντρεμα (ie compliance) κεφαλής / βραχίονα / phonostage, ρύμιση κατα Baerwold / Lofgren, απόσβεση, tracking, VTA, SRA, Overhang κλπ κλπ. Εξάλλου το CD με τις error correction & upsampling μεθόδους του τα "διορθώνει" αυτά. Ασε αυτούς που τα πιστεύουν να τα πιστεύουν και μην υποτιμάς κανέναν.

O Μυστερομάζας τα είπε καλά. Οι ρυθμίσεις παίζουν τεράστιο ρόλο

Ο Σουπερφάνκης τα είπε καλύτερα. "Όπως τα βαλα και παίξαν χύμα και στο χρόνο που είχα, το CD ακούστηκε καλύτερα. Και that's that". ΚΑι η ευκολία του CD δεν συγκρίνεται.

Μην αρχίσουμε τώρα λάμπες / τρανζίστορ, κόρνες και πάνελ, χαλκός ή ασήμι.

Ας μείνουμε στις οικείες του φόρουμ ψυχώσεις.

Το Micro Seiki μου ειναι το dd33  (το ειδε και η γυναικα μου και μου ειπε οτι παει πολυ με το..σαλονι μας ,να το αφησω.... ;D) .
Η γυναίκα σου έχει γούστο. Και το 33 είναι μια χαρά μηχάνημα. Αν ποτέ θελήσεις ..... ένα pm μακριά είμαι  ;D

Τώρα 15 χρόνια για ευαίσθητες Koetsu (μιά χαρά είναι η Black)........ ακόμα και η ανάρτησή της θα έχει "πάρει".

υ.γ.Ο Χριστος!! 10.000 δραχμες το ειχα παρει το βινυλιο απο το.....Jazz Rock!! ;D ;D (το θυμαται κανενας αλλον γερο ξουρας? ;D ;D)
Yeap.  ;D

myster_maze είπε:
SF, πριν από όλα αν η κεφαλή έχει να παίξει χρόνια, θέλεις άλλη κεφαλή! Και, κάνε άλλο ένα τεστ, αλλά βρες και το βινύλιο σε ειδική remastered έκδοση.  :)
Είναι σαν τις χορδές ένα πράμα! Όχι τις φλατ!  ;D

Αν συνεχίσεις να παίζεις βινύλια πάρε άλλη....

audiokostas είπε:

β) Γιατί έχουν μεγαλύτερο δυναμικό εύρος;
α  γιατί η εταιρία αυτή βγάζει κατά τεκμήριο καλά ηχεία που είναι απολύτως επαρκή για το τεστ που συζητάμε

β  γιατί έχουν, ψαξτο...

ναι είμαι όντως πορωμένος απέναντι στους δήθεν audiophiles με τα πλατινένια αυτιά που κλέινουν το μάτι με χαμόγελο και αέρα ανωτερότητας και λένε "το βινύλιο υπερέχει, απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις, μικρέ και ανόητε"

τέτοια φούμαρα, ευχαριστώ, δεν τα τρώω

και δεν με απασχολεί να βάλω εσένα ή κάποιον άλλο σε κανένα "τριπάκι"

το βινύλιο υπερέχει, απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις, μικρέ και ανόητε

Λοιπον στο Magnificent 7 που ακουω τωρα (τι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ θεε μου..δεν βγαινουν πλεον τετοιες γκρουπαρες...) το πικ απ παιζει καλυτερα απο οτι στο Black Mozes (το οποιο ομολογουμενως το εχω λυωσει) αλλα και παλι προτιμω το cd...

δεν ειμαι εγω για τετοια...εδω CD δεν προλαβαινω να ακουσω,ποσο μαλλον να βαζω και να βγαζω βινυλια... ;D

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ομως ...πως περναν τα χρονια...τι ειμαστε?ΤΙΠΟΤΑ δεν ειμαστε...ΑΤΜΟΣ ειμαστε... ;Dτη μια μερα ειμαστε φοιτητες της Νομικης και ψωνιζουμε με το υστερημα μας CLASH απο τους κλεφτες που πουλανε τους δισκους εισαγωγης χρυσους (το 1983 που αγορασα τον δισκο ο βασικος μισθος ηταν 50.000 δρχ) & ξαφνικα βρισκομαστε στο 2010 οπου εχουμε αγορασει το ιδιο αλμπουμ σε cd για 5 ευρω απο τις ευκαιριες του Metropolis.... :) :)

α,ολα κι ολα τα MISSION μου μαμανε

Superfunk είπε:
κατσε τοτε να βρω και αλλα δυο που να τα εχω και σε cd & σε βινυλιο....

για να δω.....α.....CLASH...... ;D

London Calling....(μπα δε παιζει το βινυλιο ειναι ελληνικο... :P)...

α!!το βρηκα!

Sandinista σε γιαπωνεζικο(!) βινυλιο,αυτα δεν ειναι τα καλυτεροτερα? ;D, και σε cd που αγορασα προσφατα...

Αναμεινατε!!

υ.γ.Ο Χριστος!! 10.000 δραχμες το ειχα παρει το βινυλιο απο το.....Jazz Rock!! ;D ;D (το θυμαται κανενας αλλον γερο ξουρας? ;D ;D)
Μοναστηράκι ή Ακαδημίας?

..........Και όχι μόνο

Βάλε και POP 11 Κολωνακίου, και ΣΤΡΟΦΗ ΜΑΝΑΚΟΥ στα Εξάρχεια

ασε να τα πω & εγω βρε αδερφε...μονο εσυ εχεις δικαιωμα στην γεροντομπαμπαλιαση?? ;D ;D 

Superfunk είπε:
Ακαδημιας....ειπαμε Νομικη πηγαινα... ;D ;D
Ok κι εγώ ΕΜΠ πήγαινα αλλά έφτασα μέχρι το Πέραμα (με 7 συγκοινωνίες τότε) γιατί κάποιος μου είπε οτι είδε εκει σε ενα δισκάδικο το choclate Kings των PFM.Τελικά τσάμπα το...μεροκάματο. ;D

@audiokostas

δίκιο, μα που να τα διαβάσεις όλα?

υποτίθεται οτι είμαι και στο γραφείο ;D

audiokostas είπε:
το βινύλιο υπερέχει, απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις, μικρέ και ανόητε
αυτό μην το αφήσεις, να το κοιτάξεις...  ;)

gdevelek είπε:
μωρέ κάνε το τέστ που σου λέω... και θα σου κοπεί η έπαρση για την "ανώτερη" ακοή σου...   ;)
Κάνε δισεκατομμύρια τεχνικά τεστ αν θέλεις... Τελικά δε το 'χεις νιώσει ποτέ το βινύλιο, οπότε κράτα τη δική σου έπαρση για την "ανώτερη" τεχνολογία σου και τη μεγαλύτερη έντασή σου, γιατί εμένα δεν πρόκειται να μου κοπεί τίποτε...

Ο κάθε σοβαρός audiophile γνωρίζει ότι η ποιότητα του βινυλίου (δυστυχώς ή ευτυχώς) υπερέχει. Έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται συγκριτικά τεστ. Ειδικά κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούργιο ψηφιακό φορμά...

Ένα google search πιστεύω θα εμφανίσει αρκετά τεστ. Όποιος θέλει να ψαχτεί, αργά ή γρήγορα θα μάθει πάνω στο θέμα αρκετά πραματάκια. Και, ακόμη καλύτερα αν έχει κάποιον φίλο να κάνει ένα A/B blind test.  :)

Ο κάθε σοβαρός audiophile γνωρίζει ότι η ποιότητα του βινυλίου (δυστυχώς ή ευτυχώς) υπερέχει.
απλα να τονισουμε οτι το παραπανω ισχυει για full ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ηχογραφημενα & μαστεραρισμενα  εργα ,αρα το παραπανω ΔΕΝ ισχυει παρα για ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ  παραγωγες μετα το 2000....  

επισης ο σοβαρος audiophile εχει συνηθως και ΠΟΛΥ βαθεια ΤΣΕΠΗ κατι που ο απλος κοσμος δεν εχει... ;)

Superfunk είπε:
επισης ο σοβαρος audiophile εχει συνηθως και ΠΟΛΥ βαθεια ΤΣΕΠΗ κατι που ο απλος κοσμος δεν εχει... ;)
Φίλος...μήπως έχεις ρίξει μία ματιά στο θέμα "Με τι παίζουμε"?

μπα καμμια σχεση...μιλαμε για ΠΟΛΛΑ λεφτα (και ειδικα διαμορφωμενο ΧΩΡΟ)

Εξαλλου εμεις που ..παιζουμε ειμαστε μια μικρη μειοψηφια...ο κοσμος που ΑΚΟΥΕΙ ειναι παρα πολυς και οι περισσοτεροι (το 99,9% δηλ.) μια χαρα βολευονται με το cd .... :)

Γιατι ενα φτηνο συστημα με cd θα ακουγεται παντα καλυτερα απο ενα φτηνο συστημα με πικ απ.

Το πάνελ της προηγούμενης Κυριακής πάντως μεταξύ ενός Teac Esoteric και ενός Clearaudio Master Reference απεφάνθη (ακόμα και οι αντίθετοι) υπέρ του βινυλίου.

Συνεχίζω να ακούω όμως καθημερινά από το DVD μου.

Όπως και βαριέμαι να βάζω κάθε μέρα μπρος τις (γεμάτες παραμόρφωση) 300B και ακούω ακόμα από τον φοιτητικό μου 3020e.

Η ακούω mp3 από την emu είτε με ακουστικά είτε με ιδιοκατασκευές μου Tripath καθώς διαβάζω άρθρα σαν <a href="http://www.gatewaymastering.com/pdf/BobLudwigAbsoluteSoundInterview.pdf">αυτό </a> ή <a href="http://www.audioholics.com/education/audio-formats-technology/dynamic-comparison-of-lps-vs-cds-part-4/dynamic-comparison-of-lps-vs-cds-part-4-page-6">αυτό </a>

Δεν έχω πρόβλημα. Είναι τι μπορεί και θέλει ο καθένας να ακούσει.

marathon είπε:
Φίλος...μήπως έχεις ρίξει μία ματιά στο θέμα "Με τι παίζουμε"?
Ρε Μάραθε, γειά στο στόμα σου....... .......εγώ το είπα αυτο

audiokostas είπε:
Η ακούω mp3 από την emu είτε με ακουστικά είτε με ιδιοκατασκευές μου Tripath καθώς διαβάζω άρθρα σαν <a href="http://www.gatewaymastering.com/pdf/BobLudwigAbsoluteSoundInterview.pdf">αυτό </a> ή <a href="http://www.audioholics.com/education/audio-formats-technology/dynamic-comparison-of-lps-vs-cds-part-4/dynamic-comparison-of-lps-vs-cds-part-4-page-6">αυτό </a>
Mην ψιλομαλώνεις τους άλλους όμως επειδή δεν σε διαβάζουν γιατί την συνέντευξη του Ludwig την επεσήμανα στο λινκ που έβαλα λίγο πιο πριν...  :)

Superfunk είπε:
Γιατι ενα φτηνο συστημα με cd θα ακουγεται παντα καλυτερα απο ενα φτηνο συστημα με πικ απ.
Εξαρτάται τι εννοούμε φτηνό! Αν μιλάμε για 100 ευρώ, ναι. Άντε να παίρνεις καμιά κεφαλή με τόσα. Αλλά αν μιλάμε για την κατηγορία 400 εώς 600 ευρώ τότε κάνεις λάθος. Το πικάπ σου κάπου εκεί βρίσκεται, αν δεν κάνω λάθος, μαζί με την κεφαλή.

απλα να τονισουμε οτι το παραπανω ισχυει για full ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ηχογραφημενα & μαστεραρισμενα  εργα ,αρα το παραπανω ΔΕΝ ισχυει παρα για ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ  παραγωγες μετα το 2000.... 
Αυτό να λέγεται....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back