Download, CD, Βινύλιο?

Superfunk είπε:
αυτο δεν συμβαινει παντα, ειδικα αν το dvd ειναι DVD/SACD/DVD-Audio Universal Player εχει καλυτερο ηχο απο τα περισσοτερα cd players.
ναι βρε παιδί μου αλλά στην κατηγορία DVD player των π.χ. 200Ε, αν κοιτάξεις αντίστοιχης κατηγορίας CD player, θα δεις ότι τα πρώτα υστερούν στα δύο αυτά μεγέθη

Superfunk είπε:
γενικα βασει της λογικης αν εχεις ενα κορυφαιο digital συστημα και ενα κορυφαιο αναλογικο συστημα το καθενα θα αναπαραγει καλυτερα τον αντιστοιχο τυπο ηχογραφησης και mastering.
1)Eννοείται.

2)Τώρα βέβαια όλα είναι και συνάρτηση με τη τιμή του προϊόντος. π.χ τα άλμπουμ της Blue Note που μαζέυω τώρα τελευταία τα αυθεντικά κοστίζουν όσο ένα βαρέλι αργού πετρελαίου ενώ τα Rudy Van Gelder remastered cd's 5 Euro οπότε όπως καταλαβαίνετε η πλάστιγγα γέρνει προς τη ψηφιακή μεριά!.

χαρα στο κουραγιο σας ομως,αν και εχω πανω απο 1500 βινυλια εχω...χασει το πικ απ μου και εχω να τα ακουσω χρονια,μονο που το σκεπτομαι...κουραζομαι.. ;D

Superfunk είπε:
χαρα στο κουραγιο σας ομως,αν και εχω πανω απο 1500 βινυλια εχω...χασει το πικ απ μου και εχω να τα ακουσω χρονια,μονο που το σκεπτομαι...κουραζομαι.. ;D
Για αυτό είναι οι φίλοι Νικο. Να απαλάσσουν τα βάρη των φίλων τους.

Φίλος, έχεις pm  ;D

2)Τώρα βέβαια όλα είναι και συνάρτηση με τη τιμή του προϊόντος. π.χ τα άλμπουμ της Blue Note που μαζέυω τώρα τελευταία τα αυθεντικά κοστίζουν όσο ένα βαρέλι αργού πετρελαίου ενώ τα Rudy Van Gelder remastered cd's 5 Euro οπότε όπως καταλαβαίνετε η πλάστιγγα γέρνει προς τη ψηφιακή μεριά!.
Το είπα πρώτος και δεν το ξαναλέω. Αλλά ειδικά Blue Note είναι για βινύλιο. Για πολλούς λόγους (αν όχι για όλους).

Ενας είναι και αυτός σε μεγάλο φορμά

albumcoverSonnyClark-CoolStruttin.jpg

Giorgos_Oikonomou είπε:
Άραγε όλα αυτά τα χρόνια της μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό και από το βινύλιο, στο cd και στο downloading, έχει αλλάξει επί της ουσίας τίποτα;

Μας επηρεάζει το μέσον με το οποίο θα ακούσουμε μουσική, ή οφείλουμε να εστιάζουμε στην ίδια τη μουσική;

Αναμένω τις απόψεις σας.
Έχουμε βγει λίγο off topic?

Πιστεύω το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από το ποιό μέσο παίζει καλύτερα! Δεν είναι εκεί το θέμα...

Υπάρχει άλλος ένας ενδιαφερόμενος εδώ!  :D

myster_maze είπε:
Έχουμε βγει λίγο off topic?

Πιστεύω το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από το ποιό μέσο παίζει καλύτερα! Δεν είναι εκεί το θέμα...
Όντως έχει φύγει εντελώς οφτοπικ το θέμα, εγώ πάντως εξ αρχής σχολίασα ότι,

Κατά τη γνώμη μου βέβαια μια καλή δουλειά δε χαντακώνεται είτε έτσι είτε αλλιώς.

"Καλή και η ποιότητα στη μουσική με style" τάδε έφη Πλανητάρχης, 1999  ;D

Έχω καταλήξει προ πολλού στα cd για λόγους χώρου, ευκολίας, σταθερότητας στην αναπαραγωγή. Τα τάουνλόουντς  ;D δεν τα είχα ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση, εκτός αν είναι wav ή flac αλλά και πάλι μου αρέσει να έχω κάτι επίσημο με artwork, lyrics, pics, κτλ.

Αρκεί να αναφέρω οτι ενα πικάπ που έχω από το 1988, εδώ και 10 χρόνια δεν έχει βελόνα  ;D

Πάντως αγοράζω που και που βινύλια έτσι για τη φάση και για μερικά picture discs όταν τα βρίσκω σε καλές τιμές.

Η απάντηση η δική μου δόθηκε εμμέσως.

Το μέσον δεν αλλάζει την μουσική καταλυτικά.

Ο τρόπος ακρόασης έχει αλλάξει αλλά από την άλλη και οι δεκάδες παράμετροι γύρω από την ακρόαση (χρόνος, ρυθμοί, τεχνολογία).

Από την στιγμη κιόλας που εδώ είμαστε ένα φόρουμ που αποτελείται κατά βάση από ανθρώπου που πρωτογενώς παράγουν την μουσική και τα περί αυτής παραγωγής συμπαρομαρτούμενα και όχι ένα φόρουμ που ασχολείται με την αναπαραγωγή, έχω την εντύπωση ότι η απάντηση είναι μάλλον περιττή.

Για να μην πούμε ότι δεν είναι και άριστα διατυπωμένο.

Εν κατακλείδι .... Ναι επιρρεάζει, ναι πρέπει να εστιάζουμε στη μουσική.

audiokostas είπε:
Ειπώθηκε πιο πάνω.

Διαφορετικοί τρόποι ζωής πλέον.

Προσωπικές Εικόνες........

Σπίτι πλέον ανεβαίνω στη καβάντζα του πλυσταριού και φτιάχνω καφέ. Ανοίγω το βινύλιο, βάζω βελόνα επάνω και ακούω ρουφώντας το εξώφυλλο / εσώφυλλο / δίσκο / καφέ. Skip ή ffwd δεν υπάρχει, οπότε τα ακούω όλα, τα διαβάζω όλα. Σηκώνομαι άμα πηδάει ή να αλλάξω πλευρά δίσκου.

Για πείτε μου. Είναι το ίδιο; Δεν αλλάζει ο τρόπος αντίληψης της μουσικής αλλάζοντας τον τρόπο πρόσληψής της;

Δεν μιλάω για καλύτερο.

Μιλάω για διαφορετικό.

ποσοι απο μας εχουν το ιδιο ελευθερο χρονο που ειχαμε πριν κατι χρονια?

ελπιζω σε λιγα χρονια μαζι με την κορουλα μου να αραζουμε μπροστα απο το cd και να ακουμε παρεα η να τζαμαρουμε

Κατά σειρά προτίμησης

1) Βινύλιο με παραγωγή ως το 1992.

2) Βινύλιο με παραγωγή οποιασδήποτε χρονιάς.

3) CD official με παραγωγή ως το 1992.

4) CD official με παραγωγή οποιασδήποτε χρονιάς.

ΌΛα αυτά που γράφτηκαν για το atrwork των βινυλίων (ειδικά των gatefolds!), για το διάβασμα των στίχων, για τις "ρομαντικές" αγορές και για τις προσεκτικότερες και ουσιαστικότερες ακροάσεις του παρελθόντος με βρίσκουν 100% σύμφωνο... Από κει και πέρα είναι λυμένο θέμα το ότι το βινύλιο ακούγεται καλύτερα από το cd (εννοείται ότι το πικ-απ, ο ενισχυτής/προενισχυτής και τα ηχεία πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και όχι κινέζικα). Επίσης λυμένο θέμα είναι ότι οι παραγωγές των 80's ακούγονται καλύτερα διότι δεν τσιτώναμε τα limiters για να ακουστούμε δυνατότερα (απλά τσιτώναμε το volume).

Τώρα για τα cdr, cdr/w, mp3, wma και τις λοιπές κλαϊν μάϊν μορφές για μία ακρόαση που θα οδηγήσει (ή δεν θα οδηγήσει) στην αγορά της επίσημης κυκλοφορίας ή για το αυτοκίνητο είναι ΟΚ, όμως για οτιδήποτε άλλο καλύτερα να διαβάσω ένα βιβλίο...

gdevelek είπε:
καλά που μας το ξεκαθάρισες
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα αλλά στους υπόλοιπους που δεν έχουν χάσει ακόμα την ακοή τους.

relayer είπε:
(εννοείται ότι το πικ-απ, ο ενισχυτής/προενισχυτής και τα ηχεία πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και όχι κινέζικα).
Εδώ αδερφέ θα μου επιτρέψεις να πω ότι έχεις μείνει λίγο πίσω.  Believe you me ;)

audiokostas είπε:
Εδώ αδερφέ θα μου επιτρέψεις να πω ότι έχεις μείνει λίγο πίσω.  Believe you me ;)
Να βάλω τον κινέζο στο ίδιο επίπεδο με τον γιαπωνέζο φίλε wmakosta;;;

relayer είπε:
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα αλλά στους υπόλοιπους που δεν έχουν χάσει ακόμα την ακοή τους.
δεν αισθάνεσαι όμως πολύ high-class όταν λες πως το βινύλιο υπερέχει;

πολύ σοφιστικέ;

πολύ ψαγμένος;

πολύ υπεράνω;

α) Τα ίδια λέγαν και για τον Γιαπωνέζο με τον Άγγλο τότε

β) Τα ίδια λέγαν μετά και για τους Κορεάτες

β) Τα ίδια λένε και για τα καταπληκτικά μηχανολογικά Ιαπωνοαριστουργήματα των 80's σε σχέση με μύριες όσες Αγγλικές (ενίοτε μπακατέλες) δημιουργίες σήμερα.

Η προκατάληψη δεν έχει ηλικία.

Ο Κινέζος στο hifi αλλά και στο high end έχει προχωρήσει πολύ, πάρα πολύ τα τελευταία 5 χρόνια. Και δεν μιλάω για Δυτικά ονόματα που κατασκευάζουν στην Κίνα με δικά τους (ναι καλά τώρα) quality inspections. Μιλάω για αμιγώς Κινέζικες κατασκευές. Σε όλο το φάσμα αναπαραγωγής.

Και μην μου πεις αντιγράφουν.

Στον καυγά βινύλιο / cd, πλέον δεν συμμετέχω. Ο καθένας τις απόψεις του. Χρησιμοποιώ και τα δύο. Επιτυχώς και ευτυχής.

Και wma, και mp3.

Και διαβάζω και βιβλία.

Και παίζω (λέμε τώρα) μουσική.

ολα αυτα ειναι της πλακας,εγω μουσικη ακουω μονο απο...Μπομπινοφωνο (Γερμανικο)  ;D του 1948...& ειμαι και τα 3

πολύ σοφιστικέ...

πολύ ψαγμένος...

πολύ υπεράνω.....

αλλα και πανω απο ολα..ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ. ;D

Και διαβάζω και βιβλία.
ΦΙΛΩς εισε πολι πισο,αιγο τα βλαιπο στο ντερνετ...

Superfunk είπε:
ολα αυτα ειναι της πλακας,εγω μουσικη ακουω μονο απο...Μπομπινοφωνο (Γερμανικο)  ;D του 1948...& ειμαι και τα 3
Πλάκα-πλάκα (που λέει και η Ευη) είμαι τίγκα στην Basf αλλά βαριέμαι να σετάρω το παλιό  Sony RtR.

Το Revox βέβαια που άκουσα πρόσφατα σε ένα συστηματάκι ζόρικο ήταν σκέτη γλύκα.

Περιοδικό, άρθρα & emails ναι, οκ. Βιβλίο όμως ούτε από laptop. Μόνο χαρτί.-   (προς το παρόν)  ;)

audiokostas είπε:
Πλάκα-πλάκα (που λέει και η Ευη)
Να το κάνω πατέντα;

Πνευματικά δικαιώματα κτλ, όποιος λέει πλάκα πλάκα να σκάει και κάτι;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back