Δισκογραφία η Ελληνική, ή 'ανεξάρτητη'

Για να μην το παιδευουμε αλλο, το πιασαμε το νοημα του χαριλατρον, stay cool..

Απ την στιγμη ομως που δν φανφαρολογω για το ποιον μου κ ο,τι ειναι να πετυχω(και αμα) θα το πετυχω με τα εργα μου κ οχι τα λογια μου, ποιος ο λογος να μπω στην διαδικασια ζηλιας με τον τελευταιο των ελαφρολαικων(πχ)?

Εκτος αν το νοημα ηταν πιο υψηλο, παω πασο..

προς MuddyPete : βασικά ο harilatron εννόησε ότι "είσαι σίγουρος ότι κι εσύ δεν ανήκεις στους ατάλαντους που από συγκιρίες κάνουν δίσκο" (στο πολύ έμμεσο αλλά όπως έιπε έχει την εμπειρία να ξέρει ότι υπάρχουν άπειροι τέτοιοι και έχει δίκιο σε αυτό)

προς harilatron : ο MuddyPete είπε ότι δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε, θεωρεί ότι έχει κάτι να δώσει και βέβαια πιθανόν να έχει και δίκιο.

Κοινό σημείο και των δύο : ξεκαθάρησε και ο μεν και ο δε ότι μιλάνε για τους απαράδεκτους ατάλαντους γραναζοβιομήχανους φάση "φίλα με μωρό μου και με τον εμετό μου".

Διαφορετικό σημείο : δεν είδαν ότι ουσιαστικά λένε το ίδιο ,απλά ο ένας ξεκινάει με νεκρό σε κατηφόρα ενώ ο άλλος αφήνει το χειρόφρενο.

πόρισμα :
εξηγήστε και σε μένα τώρα τί έγραψα τόση ώρα...

;D ;D ;D ;D

...πάμε παρακάτω...

MuddyPete είπε:
Για να μην το παιδευουμε αλλο, το πιασαμε το νοημα του χαριλατρον, stay cool..

...
Το νόημα (παιδί μου) ή δεν το έπιασες ή επίτηδες (για άλλη μια φορά) το διαστρεβλώνεις.

Εξηγα το (φιλοσοφε) στους ανιδεους τοτε..

Γιατι μην ξεχνιομαστε, εχουμε κ απειρους λογους να σε διεστραβλωσουμε..  ::)

Απόπειρα ερμηνείας του πυκνού και εξεζητημένου κειμένου του Harilatron: για να γίνεις επαγγελματίας μουσικός με δισκογραφία απαιτούνται πολλά παραπάνω από το - όποιο - ταλέντο, και ένα από αυτά είναι να μπορείς να παρουσιάσεις κάτι ολοκληρωμένο, πράγμα που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι.

Το έπιασα ή θέλω δουλειά ακόμα;  ;D

spy είπε:
Απόπειρα ερμηνείας του πυκνού και εξεζητημένου κειμένου του Harilatron: για να γίνεις επαγγελματίας μουσικός με δισκογραφία απαιτούνται πολλά παραπάνω από το - όποιο - ταλέντο, και ένα από αυτά είναι να μπορείς να παρουσιάσεις κάτι ολοκληρωμένο, πράγμα που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι.

Το έπιασα ή θέλω δουλειά ακόμα;  ;D
Spy, έχεις background κρυπρογραφίας?  :P :P

Αυτό ήθελα να πω... και δεν είναι μόνο η ικανότητα να ολοκληρώνεις πράγματα... είναι η αφοσίωση σε ένα στόχο, η εργατικότητα κλπ κλπ.

Σαφώς βέβαια και υπάρχουν μέτριοι που πάνε καλά και καλοί που χάνονται ....

harilatron είπε:
Αυτό ήθελα να πω... και δεν είναι μόνο η ικανότητα να ολοκληρώνεις πράγματα... είναι η αφοσίωση σε ένα στόχο, η εργατικότητα κλπ κλπ.
Βρε harilatron, πες μου τι απο αυτα που ειπες σου αναιρεσα, απερριψα η διαστρεβλωσα?

ηρεμη δυναμη tugito  ;)

Θυμίζω στους φίλους συνφορουμίτες, τη θέση που είχα διατυπώσει και πριν από κάποιο καιρό, ότι δηλαδή στην Ελλάδα, βιώνουμε την κακή εκδοχή φαινομένων που στην αλλοδαπή λειτουργούν όντως. Δηλαδή, όπως η μεγάλη εταιρεία είναι απαράδεκτη (στην Ελλάδα), έτσι και η ανεξάρτητη εταιρεία είναι απαράδεκτη (στην Ελλάδα).

Αρχής γενομένης από αυτό το ποστ, εφ' εξής θα διατυπώνω μονίμως την πεποίθηση ότι για έναν που συνθέτει μουσικές που ΔΕΝ εξαρτώνται από τον στίχο (ελληνικό ή "αγγλικό") το μόνο που αξίζει να προσπαθούν είναι για μία καριέρα στο εξωτερικό και όχι για μία καριέρα στο εσωτερικό.

:)

Θα ήθελα να σχολιάσω (αφού πήρε και πιο σοβαρή τροπή το θέμα) δυο τρεία πράγματάκια:

1. Επαγγελματίας μουσικός δεν συνεπαγεται δισκογραφία. Πολύ απλά. Υπάρχουν 100ες τρόποι να είναι κάποιος επαγγελματίας μουσικός (οργανοπαίκτης, συνθέτης, σεσσιον μουσικός, στη νύχτα, δάσκαλος και τόσα άλλα) χωρίς να έχει κάνει δισκογραφία ή να ενδιαφέρεται καν!

2. Το αυτονόητο: Για να κάνεις κάτι καλά (δεν πα να είναι μάγειρας, οδηγός, συνθέτης, κλπ), θέλει πολλά πράγματα και όχι μόνο ταλέντο. Το ταλέντο δεν το υπολογίζω καθόλου έχω να πω. Ας είναι το 1% της δουλειάς! Το υπόλοιπο είναι σκληρή δουλειά, υπευθηνότητα, προσύλωση, τύχη και πολλά άλλα!

Τέλος θα συμφωνήσω με τον Wow! σε αυτό που λέει περι εξωτερικό!

Πιστεύω πως τα πάντα είναι θέμα χρονισμού (no,not timing mate) :D

Ο χαριλατρονιος κ ο λασπωμενος πετρος εκφράζουν τις 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Μουσική καριέρα στην Ελλάδα.Αν δεν έχεις γνωστούς πρέπει να είσαι τουλάχιστον 100%

αφοσιωμένος στη δουλειά σου.Και πάλι ,εξαρτάται...Απο πολλά...

4500 ευρω ειναι πολλα , εναν φιλο μου του ζητησαν 3500 .ενταξει δε λεω , μια εξυπηρετηση κανουν οι ανθρωποι αλλα  καλυτερα 3500 .

Θα παρουν ετοιμο δηλαδη το μαστερ (δε θα πληρωσουν αυτοι στουντιο ουτε για μαστερινγκ) , θα κανουν την κοπη και την διανομη (αμα το δω στο pulic του βολου να με χεσετε ) , θα βαλουν χερι και στο μεροκαματο  στις συναυλιες που θα του κλεισουν (τις οποιες θα μπορουσε να τις κλεισει και με τον πιο πεταμενο μανατζερ , ή και μονος ) μια χαρα.

Απο την στιγμη που ειναι νομιμο παντως δεν ειναι ανηθικο.... :)

...παιδιά σόρρυ για το , ίσως , off topic...αλλά νομίζω πως η όλη κουβέντα γίνεται σε λάθος βάσεις...το νόημα ύπαρξης μιας δισκογραφικής εταιρίας είναι να καλύψει ΟΛΑ τα έξοδα μιας δισκογραφικής δουλειάς και όχι να πληρώνεται από τον καλλιτέχνη...και ας εισπράξει μετά τα δεκαπλάσια ( δείτε το σαν ένα είδος επένδυσης με ρίσκο ;D .....το θέμα "ποσοστά" κλπ είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία ::) )....αυτό που συμβαίνει στην μικρή Αφρικανική δημοκρατία που ζούμε, με τους καλλιτέχνες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά (υπερδιπλάσια από τα πραγματικά έξοδα) για να κυκλοφορήσει η δουλειά τους από κάποιον ευφάνταστο τυχοδιώκτη -έμπορα είναι απλά τραγικό....

ακόμη πιο τραγικό είναι ότι το σύνολο σχεδόν των μουσικών αυτής της χώρας το θεωρεί δεδομένο :(

...και το πιο τραγικό όλων είναι οτι ενώ παλιά αυτό το "φαινόμενο" ήταν "προνόμιο" κυρίως του χώρου των τριτοκλασσάτων "σκυλάδικων" ανά την Ελληνική περιφέρεια (με τραγουδιστές να πουλάνε χωράφια.....για να "γυρίσουν δίσκο" :o) πλέον είναι δίπλα μας καθημερινά και μάλιστα κρυμένο πίσω από το γοητευτικό προσωπείο του "ανεξάρτητου"....

Αφορμή για το παρόν σχόλιο η "καυστική" τοποθέτηση του boody με την οποία συμφωνώ απόλυτα πλην της τελευταίας πρότασης την οποία και παραφράζω...

Το οτι είναι νόμιμο δεν σημαίνει πως δεν είναι ανήθικο.

pastelius είπε:
Πιστεύω πως τα πάντα είναι θέμα χρονισμού (no,not timing mate) :D

Ο χαριλατρονιος κ ο λασπωμενος πετρος εκφράζουν τις 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Μουσική καριέρα στην Ελλάδα.Αν δεν έχεις γνωστούς πρέπει να είσαι τουλάχιστον 100%

αφοσιωμένος στη δουλειά σου.Και πάλι ,εξαρτάται...Απο πολλά...
Πιστευω πως το χασμα γενεων μας εκανε να μιλαμε για το ιδιο μεν αλλα κατω διαφορετικα δεδομενα, thats all folks..

nikodemos είπε:

Το οτι είναι νόμιμο δεν σημαίνει πως δεν είναι ανήθικο.
χα χα χα !!! nikodemos σωστα τα λες . Αν παρακολουθουσες την πολιτικη επικαιροτητα της τελευταιας εβδομαδας θα ειχες καταλαβει το ...αστειο . Φυσικα και το εγραψα ειρωνικα , γιατι δεν ισχυει, και μαλιστα ισχυει αυτο που ειπες εσυ. Επειδη δε θελω να ξεκινησω πολιτικη κουβεντα ρωτα καποιον απο το περιβαλλον σου για την φραση αυτη και θα σου πει τι εγινε προσφατα στην επικαιροτητα  ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back