Διαλειμματική νηστεία στο περίπου - Συμβουλές

Κάπου έβλεπα ότι στην Αμερική (USA) οι εκατομμυριούχοι είναι πιο πολλοί από αυτούς με "κοιλιακούς" , οι οποίοι είναι σε έναν απειροελάχιστο ποσοστό. (όπου "κοιλιακοί" = χαμηλό ποσοστό λίπους- δεν μιλάμε για ποζεριές εδώ ?). 

Αυτό  λέει πολλά  για τη σημερινή ποιότητα των τροφών -μέσες άκρες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είθισται να βάζουμε ζάχαρη για να "σπάσει" η ξινίλα της τομάτας  στις σάλτσες. 

Βέβαια η κανέλα και το γαρύφαλλο κάνουν την ίδια δουλειά - και κυρίως δεν είναι ζάχαρη!

Έχω πετύχει πολύ κόσμο που δεν ήξερε ότι οι σάλτσες ντομάτας έχουν ζάχαρη και μάλιστα δήλωναν και έκπληκτοι με την ποσότητα, μιας και πριν είχαν την εντύπωση ότι:

"Εντάξει μωρέ, τι κακό να έχει η σάλτσα;Aφού είναι απλά πολτοποιημένες ντομάτες".?

Ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο που βλέπω ειδικά στην πιτσιρικαρία είναι τα ενεργειακά ροφήματα.

Ειδικά εκείνα τα δήθεν αθώα zero και no sugar με τις γλυκαντικές ύλες.

Εν τω μεταξύ πως έφτασε ο άνθρωπος να θεωρεί εντάξει να πίνει πράγματα που είναι μωβ,ροζ και πράσινο φωσφοριζέ, είναι πραγματικά να απορείς...

Έχω πετύχει πολύ κόσμο που δεν ήξερε ότι οι σάλτσες ντομάτας έχουν ζάχαρη και μάλιστα δήλωναν και έκπληκτοι με την ποσότητα, μιας και πριν είχαν την εντύπωση ότι:

"Εντάξει μωρέ, τι κακό να έχει η σάλτσα;Aφού είναι απλά πολτοποιημένες ντομάτες".?

Ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο που βλέπω ειδικά στην πιτσιρικαρία είναι τα ενεργειακά ροφήματα.

Ειδικά εκείνα τα δήθεν αθώα zero με τις γλυκαντικές ύλες.

Εν τω μεταξύ πως έφτασε ο άνθρωπος να θεωρεί εντάξει να πίνει πράγματα που είναι μωβ,ροζ και πράσινο φωσφοριζέ, είναι να απορείς...
Το ΜΟΝΟ πράγμα που δεν έχει ζάχαρη σε φαγητό από έξω είναι οι τηγανητές πατάτες (αν δεν άρχισαν να βάζουν και σε αυτές δηλαδή, να σπάσει η λαδίλα)?.

Δεν το συζητάω για τα συσκευασμένα. (εκεί λειτουργεί ως συντηρητικό).

Το ΜΟΝΟ πράγμα που δεν έχει ζάχαρη σε φαγητό από έξω είναι οι τηγανιτές πατάτες (αν δεν άρχισαν να βάζουν και σε αυτές δηλαδή, να σπάσει η λαδίλα)?.

Δεν το συζητάω για τα συσκευασμένα. (εκεί λειτουργεί ως συντηρητικό).

Ναι, αλλά τηγανιτές πατάτες χωρίς κέτσαπ γίνεται;

Δε γίνεται,οπότε πάρε ζάχαρη να χεις ?

........και να μην ξεχάσω (και να συμπληρώσω) την έκφραση "εγώ από αυτόν έφαγα ψωμί!" ή ¨φάγαμε ψωμί και αλάτι".....

Μιλάμε η τρομοκρατία του υδατάνθρακα, ακόμα και στα γνωμικά/ παροιμίες. ?

Κάπου έβλεπα ότι στην Αμερική (USA) οι εκατομμυριούχοι είναι πιο πολλοί από αυτούς με "κοιλιακούς" , οι οποίοι είναι σε έναν απειροελάχιστο ποσοστό. (όπου "κοιλιακοί" = χαμηλό ποσοστό λίπους- δεν μιλάμε για ποζεριές εδώ ?). 

Αυτό  λέει πολλά  για τη σημερινή ποιότητα των τροφών -μέσες άκρες.

μα εκεί αν είσαι φτωχός είσαι χοντρός, αφού οι μόνες τροφές που έχεις πρόσβαση είναι χαμηλής ποιότητας τίγκα στα λίπη, τα συντηρητικά κτλ. 

Εδώ στην Ελλάδα που μπορεί να είμαστε φτωχή χώρα αλλά έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικές τροφές και ποιοτικά συστατικά είναι είναι πραγματικά κρίμα να είμαστε υπέρβαροι

Εδώ στην Ελλάδα που μπορεί να είμαστε φτωχή χώρα αλλά έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικές τροφές και ποιοτικά συστατικά είναι είναι πραγματικά κρίμα να είμαστε υπέρβαροι
Ισχύει, ιδιαίτερά για τις 3 προηγούμενες δεκαετίες. Τώρα βέβαια που το κιλό το κρέας και τα άλλα έχουν πάει στο θεό και οι αποδοχές είναι.............. καθηλωμένες προς τα κάτω? θα είμαστε υπέρβαροι οι περισσότεροι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ?

μα εκεί αν είσαι φτωχός είσαι χοντρός, αφού οι μόνες τροφές που έχεις πρόσβαση είναι χαμηλής ποιότητας τίγκα στα λίπη, τα συντηρητικά κτλ. 
Πρόσεξε όμως. 

Είναι πολλοί και οι εκατομμυριόυχοι ,οι οποίοι ,ενώ έχουν τα ,$$$ να φάνε ποιοτικότερα,  είναι με αυξημένο λίπος επίσης. 

Πρόσεξε όμως. 

Είναι πολλοί και οι εκατομμυριόυχοι ,οι οποίοι ,ενώ έχουν τα ,$$$ να φάνε ποιοτικότερα,  είναι με αυξημένο λίπος επίσης. 
Καλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες στη ζωή. Και που έχουν λίγο παραπάνω λίπος τί έγινε; Για πολλούς ανθρώπους το τελευταίο extra mile που απαιτείται για να φτάσεις να έχεις κάτω από 15% λίπος απαιτεί υπερβολικές θυσίες σε σχέση με τα όποια πραγματικά οφέλη.

Εμένα πχ δε με νοιάζει να έχω κοιλιακούς στα 80, προτιμώ να έχω ωραίες αναμνήσεις. Εκτός αν βγει κανα φάρμακο που θα με κάνει στα 80 να είμαι όπως ήμουν στα 35. Τότε μαζί σου, ζω και με χώμα που λέει ο λόγος ? 

Καλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες στη ζωή. Και που έχουν λίγο παραπάνω λίπος τί έγινε; Για πολλούς ανθρώπους το τελευταίο extra mile που απαιτείται για να φτάσεις να έχεις κάτω από 15% λίπος απαιτεί υπερβολικές θυσίες σε σχέση με τα όποια πραγματικά οφέλη.

Εμένα πχ δε με νοιάζει να έχω κοιλιακούς στα 80, προτιμώ να έχω ωραίες αναμνήσεις. Εκτός αν βγει κανα φάρμακο που θα με κάνει στα 80 να είμαι όπως ήμουν στα 35. Τότε μαζί σου, ζω και με χώμα που λέει ο λόγος ? 
Στα 80 μπορεί να μην νοιάζει κανέναν. 

Αλλά δεν μιλάμε μόνο για 80χρονους εκατομμυριούχους ?

Κάνω έναν συνειρμό για το πως ταιριάζει η διαλειμματική νηστεία με τη φύση του ανθρώπου από προ-κτισεως κόσμου, αναφέρομαι στον κυνηγό / τροφοσυλλέκτη άνθρωπο ο οποίος το πιθανότερο είναι να μην έτρωγε και κάθε μέρα Αν το σκεφτείς βγάζει νόημα, η διαλειμματική ήταν στη φύση του ανθρώπου ασύγκριτα μεγαλύτερο διάσημα από το να ανοίγει το ψυγείο ανά δίωρο

Στα 80 μπορεί να μην νοιάζει κανέναν. 

Αλλά δεν μιλάμε μόνο για 80χρονους εκατομμυριούχους ?
Ε καλά και πάλι. Να είσαι στα 25 σου εκατομμυριούχος και να ζεις ασκητικά για να έχεις κοιλιακούς; Δηλαδή μια φορά που ζεις, σου 'κατσε τέτοια κωλοφαρδία και λες ΟΚ, ας ταλαιπωρηθώ κι εγώ μαζί με τους άλλους τους πτωχούς...? 

Ε καλά και πάλι. Να είσαι στα 25 σου εκατομμυριούχος και να ζεις ασκητικά για να έχεις κοιλιακούς; Δηλαδή μια φορά που ζεις, σου 'κατσε τέτοια κωλοφαρδία και λες ΟΚ, ας ταλαιπωρηθώ κι εγώ μαζί με τους άλλους τους πτωχούς...? 
Αν είσαι εκατομμυριουχος όλα είναι πιο εύκολα. 

Άσε που δεν έχεις να ασχοληθείς και με τίποτα άλλο,  πέραν του εαυτού σου.

Τεσπα, στο θέμα προτεραιότητων ισχύει αυτό που λες.

Πάντως αν ήμουν εγώ εκατομμυριουχος προτεραιότητα μου θα ήταν να ήμουν η καλλίτερη εκδοχή μου σε όλα τα επίπεδα,  σωματικά-νοητικά-συναισθηματικά-πνευματικά.

Τον φτωχό μπορώ να τον δικαιολογήσω,  τον πλούσιο,  όχι. 

Να είσαι στα 25 σου εκατομμυριούχος και να ζεις ασκητικά για να έχεις κοιλιακούς;
Δεν χρειάζεται να γυμναστείς και να κάνεις διατροφή αν το φυσάς το παραδάκι. Πας και βάζεις κοιλιακούς (ab implants)

Το θέμα είναι ότι τόσες και τόσες γενιές μεγάλωσαν με :

1. «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος»,

2. "τον άρτον ημών τον επιούσιον" (και δεν το πάω στο Θρησκευτικό).

3. "Τα φρούτα είναι υγιεινά"......χίλιες φορές να φάω έναν μπακλαβά παρά  φρουκτόζη ? και

4. Αυτή την αφίσσα (εμείς την είχαμε κρεμασμένη στο δημοτικό σχολείο).

Τι περιμένεις τώρα, να ξεκολλήσει το μυαλό εύκολα; ?

Προβολή συνημμένου 43830
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι βλέπουμε σε αυτή την πυραμίδα, γιατί είναι ταξινομημένα έτσι τα τρόφιμα? Πρώτη φορά το βλέπω, δεν το καταλαβαίνω

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι βλέπουμε σε αυτή την πυραμίδα, γιατί είναι ταξινομημένα έτσι τα τρόφιμα? Πρώτη φορά το βλέπω, δεν το καταλαβαίνω
Η βάση της πυραμίδας υποτίθεται είναι τα βασικά-απαραίτητα. Η κορυφή., τα μη απαραίτητα. 

Αυτή η αφίσα έπαιζε πολύ στα 80's 90's .

Αυτή την αφίσα ,την είδα προσφατα (2024) σε γυμναστήριο. 

Αυτή η αφίσα έχει βάση,  αν θες να βάλεις λίπος.

Φάτε φυσιολογικά.

Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει ένα podcast, λέγεται αναβολικό παράθυρο και παρουσιάζει διάφορα θέματα προπονητικής  και διατροφής με ερευνητικά δεδομένα και αρκετή δόση καφρικου  χιούμορ.

Επαέ μπλέξαμε με έναν μοδ...

Εγώ..

3 ΕΞΆΜΗΝΑ ΑΝΑΤΟΜΊΑ

4 φυσιολογια

2 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

3 ΜΙΚΡΟβΙΟΛΟΓΙΑ- 1 με έμεινε

2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2 βΒΙΟΜΕΤΡΙΑ

Ζωέμπορας σπούδασα και πέρασα πτυχιακή

1. οτιδήποτε επεξεργασμένο  ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ, πχ κάτι ''τύπου΄΄ γιαουρτιού

2. Επεξεργασία, ΣΚΑΤΑ

3. ποιότητες κρεάτων

----Ιχθυοκαλλιέργειες, με τιποτα

----Γουρουνι, με τιποτα

---ΠΤΗΝΑ, ΠΑΡΟΜΟίως

ΜΟσχάρι, ολίγον

Αμνοερίφια-Ελλάδα- ΙΣΩΣ τα πιο καυλά, αν και πλέον ίμεθα εις την σταυλισμένη κτηνοτροφία

Όταν κάποιοι σε φωνάζουν για το τσιγάρο, τη ζάχαρη, τα λίπη κλπ, να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως, ήταν οι ίδιοι ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ που σε έλεγαν πως το τσιγάρο, κάνει καλό- που δεν έκανε-

ΣΚΥΛΙΑ-ΓΑΤΕΣ.... ότι ταίζετε, είναι, ΟΣΤΕΑΛΕΥΡΑ-ΚΡΕΑΤΑΛΕΥΡΑ-ΑΙΜΑΤΑΛΕΥΡΑ-ΙΧΘΥΑΛΕΥΡΑ, υπολείμματα σφαγείων, κάτι σα τα χάμπουργκερ που τρώμε , είτε στοιχίζουν ΠΑΝΑΚΡιΒΑ, είτε τσάμπα.

εγω πάντως δεν πήρα πτυχίο και παρότι 3 μαθήματα χρωστάω, πέρασα και σπουδαία πτυχιακή, ειδικότης, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ, σαν εμάς

Trending...

Νέα θέματα

Back