Διαλειμματική νηστεία στο περίπου - Συμβουλές

H διαλλειματικη είναι πιο κοντά στη φύση (κατασκευή) του ανθρώπου.

Δεν είχαμε πάντα ψυγεία ή σουπερ μάρκετ παραδίπλα να έχουμε άμεση πρόσβαση σε τροφή 24/7.

Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τρόπου ζωής, δεν μπορείς να είσαι συνέχεια με το ρολοι και το τάπερ για να φας.

Και μόνο γι αυτα τα 2 βρίσκω λογική σε αυτη.

Από εκει και πέρα, αν την εφαρμόσει κάποιος και όταν είναι να φαέι τρώει τον αγλέουρα, ε τι να περιμένει μετά. ?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
1.κανε εξετάσεις αίματος

2.δειξτες σε κάποιο παθολόγο 

3.πηγαινε σε έναν διατροφολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

4.κανε ακριβώς αυτό που θα σου πει

5.κανε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα συνδυασμό ήπιας αερόβιας κ άσκησης κ προπόνησης με βάρη.

6.εαν δεν δεις αποτέλεσμα σε 2 μήνες να επισκεφτείς ενδοκρινολόγο.




Επειδή δεν είμαστε όλοι το ίδιο σαν άνθρωποι, δηλαδή κάποιοι έχουν ήδη ιστορικό υγείας, ιδιαιτερότητες, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε ανδρες και γυναίκες και παιδιά, και στις γυναικες αν ειναι σε ειδική περίοδο της ζωής τους ή αν ταυτοχρόνως είμαστε σε φαρμακευτική αγωγή και πολλούς άλλους παράγοντες, καλό ειναι να θυμόμαστε ότι αυτο το ποστ περιέχει συγκεντρωμένη την ΣΩΣΤΗ σειρά των ενεργειών που πρέπει να ακολουθει κάποιος. 

Και κάτι ακόμη. Ακόμα και αν κάποιος έχει ρυθμισμένο το βάρος του τη διατροφή, την άσκηση και κάτι που πολλοι δεν αναφέρουν, τον ΥΠΝΟ του, είναι σημαντικο να κανει μια φορά (ή και δυο αν συντρέχει παθολογικος λόγος) το χρόνο εξετάσεις αίματος και να τις δείχνει τόσο σε παθολόγο όσο και στον διατροφολόγο του. Η ρυθμιση της γλυκόζης στο αίμα είναι κρισιμο πραγμα και δεν αρκει να κοψεις τα γλυκα για να επιτευχθει, δυστυχώς.

 
τον ΥΠΝΟ του,
ΑΝ δεν κοιμάσαι σωστά (τις σωστές ώρες 10-6) ,

ΑΝ δεν πίνεις ΠΟΛΥ νερό (ανάλογα με το σωματικο σου βάρος)

και ΑΝ δεν μάθεις να ελέγχεις το άγχος σου..... ό,τι και να φας λίπος θα γίνει.

υπνος -νερό- μη άγχος είναι αυτά που μας βάζουν στην αναβολική διαδικασία (ρυθμίζουν τις ορμόνες) .

Ο Αναβολισμός είναι φυσική διαδικασία.

Τα αναβολικά από την άλλη.....δημιουργούν τη συνθήκη για αυτή τη διεργασία, ακόμα και αν δεν τηρούμε τα ανωτέρω μονοι μας με ευλάβεια .  

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΑΝ δεν πίνεις ΠΟΛΥ νερό (ανάλογα με το σωματικο σου βάρος)
Και αυτό σχετικό ειναι γιατι η απορρόφησή του έχει να κάνει με πολλά. Απο τη θερμοκρασία του νερού μέχρι το ποσοστό λίπου που ήδη έχεις, την ώρα που καταναλώνεις το νερό, πόσο νάτριο έχει η διατροφή σου, πόση καφεινη/τεινη λαμβάνεις, αν καταναλώνεις επαρκή ποσότητα λαχανικών, αν ενεργείσαι τακτικα κλπ.

Αν δεν συμπεριλάβεις όλα τα παραπάνω στη θεώρηση ενδεχομένως να πινεις 3.5-4 λιτρα τζαμπα.

Η διατροφολογία δυστυχώς ως παραιατρικό επαγγελμα είναι σαν το control panel των messa boogie.

300 ποτενσιομετρα και κουμπια, ρυθμιζεις το ένα και χαλάνε όλα τα άλλα. ?

 
Και αυτό σχετικό ειναι γιατι η απορρόφησή του έχει να κάνει με πολλά. Απο τη θερμοκρασία του νερού μέχρι το ποσοστό λίπου που ήδη έχεις, την ώρα που καταναλώνεις το νερό, πόσο νάτριο έχει η διατροφή σου, πόση καφεινη/τεινη λαμβάνεις, αν καταναλώνεις επαρκή ποσότητα λαχανικών, αν ενεργείσαι τακτικα κλπ.

Αν δεν συμπεριλάβεις όλα τα παραπάνω στη θεώρηση ενδεχομένως να πινεις 3.5-4 λιτρα τζαμπα.
Νταξ τώρα ψειρίζουμε την μαϊμού

Δεν θα κατεβούμε και σε αγώνες...?

 
Διαφωνώ. 

Αυτες οι μικρολεπτομερειες ειναι σημαντικες. Ειναι κριμα φερ ειπειν για μενα να πινεις 3.5 λιτρα νερο και να μην ενυδατώνεσαι γιατι το πινεις κρύο και πινεις και 4-5 καφέδες την ημέρα. Επίσης το νερο δεν ειναι μονο αυτο που πινουμε, αλλά και αυτο που υπαρχει στις τροφές μας (στα λαχανικα). 

Ότι σου λέω, στο παρελθον το εχω κανει λάθος. 

Επισης ειναι κριμα να αλλάξεις τη ζωή σου έτσι ωστε να μπορεις να γυμνάζεσαι 2-3 ώρες καθημερινα (μαζι με την εργασια σου) και να μην απολαμβάνεις τα οφέλη της ασκησης επειδή δεν κοιμάσαι επαρκώς. Για αυτό και όταν κάποιος μου λέει ότι θέλει να πάρει κάποιο σκεύασμα τον ρωτάω αν τα έχει φτιάξει όλα στη ζωή του πρώτα και δεν εχει επιθυμητά αποτελέσματα. Ειναι αρκετή δουλεια.

Στο παρελθον εχω εργαστει 2 φορες ως εργάτης (δυο χρονια σε κατασκευές και 4 στο αεροδρόμιο) και στα κενά πήγαινα και γυμναστήριο. Ειδικά στο αεροδρόμιο και απο τον Απρίλιο ως το Δεκεμβριο σήκωνα (οπως ολοι μας) καθημερινο τοναζ περιπου 12 τόνων σε τεμάχια με διαστημα απο 20 ως 50 κιλά και μετά πήγαινα γυμναστήριο 4 φορες τη βδομάδα. Ετρωγα ότι έβρισκα μπροστά μου χωρις να με ενδιαφέρει τι είναι γιατι τις πρώτες 2 εβδομάδες έχασα 10 κιλά. Αλλά επειδή λόγω βαρδιών ο ύπνος μου ήταν χάλια, δηλαδη και λίγος και ασταθής, δεν ξουκουραζομουν όσο έπρεπε με αποτέλεσμα το σώμα μου ήταν μεν γυμνασμένο αλλά μυική αναπτυξη δεν είχα προφανώς. Τα βάρη όμως τα σήκωνα γιατι υπάρχει η νευρομυική προσαρμογή και φυσικά στα ρεπό ήμουν κουρέλι για δυο μέρες τουλάχιστον. Αντιστοιχη φάση ήταν ενα 40% των συναδελφων που ειναι εκτομορφικοι σωματοτυποι και το παλεύουν με γυμναστικη. Οι υπολοιποι ειναι μεσομορφικοι και χτιζουν μεν εύκολα μυικοτητα αλλά ζοριζονται με το ρεγουλαρισμα του βάρους τους. 

Ασχετο αλλά εκει βλέπεις μερικους γυμναστηριακους μύθους να τελειώνουν σε 1''. Ειχα συνάδελφο που ηταν πολύ αδύνατος και με πολυ χαμηλο ποσοστό λιπους. Ακούραστος. Τρομερή αντοχή. Μιλάμε για ξεφόρτωμα 200 αποσκευές και φόρτωση αλλες τόσες σε 35' χρονομετρημένα. Συνάδελφο που ερχόταν αεροδρόμιο απο τον Κολωνό με ποδήλατο, έκανε βάρδια με τονάζ 12 τόνων και επέστρεφε με το ποδήλατο (καθημερινα...) Επισης είχα συνάδελφο που επαιρνε φέρετρο παραμάσχαλα και το έβγαζε απο το αμπάρι μονος του! (Τα φερετρα στα αεροπλάνα συνήθως εγκιβωτιζονται σε ενα ακομη πιο μεγαλο ξυλικο κουτι για να μην καστραφούν στη μεταφορα και ολο μαζι παει γυρω στα 150-160κιλα). 

Ειπαμε... Δεν μπορεις να τα βάλεις με τα γονιδια σου. Δηλαδή μπορείς, αλλά θα χάσεις.

 
αν την εφαρμόσει κάποιος και όταν είναι να φαέι τρώει τον αγλέουρα


ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ αν ΟΝΤΩΣ καποιος την εφαρμοσει να φαει τον αγλεουρα μια και η ινσουιλινη του ειναι πατωμα μετα απο 12-20 ωρες νηστεια  ισα ισα θα φαει λιγοτερο μια και δεν υπαρχει craving αλλα κανονικη ΠΕΙΝΑ (εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα αυτα τα δυο) .

Σημαντικο ειναι να την "σπας" με ΚΑΛΑ λιπαρα (δηλ. ξηρους καρπους, αβοκαντο, ελαιολαδο, αυγα ,κανονικο βουτυρο κτλ) και μετα να συνεχιζεις σε  πρωτεϊνες και  στους υδατανθρακες (τους οποιος ετσι κι αλλιως επειδη ΔΕΝ πεινας δεν τους "σκιζεις")...οχι πως θα παθεις τιποτα αν την σπασεις με....πιτσα και κεϊκ ? αλλα πιστεψε με δεν ΘΕΣ πιτσα και κεικ αν κανεις διαλειμματικη...

Και εννοειται οτι οσο πιο ποιοτικη ειναι η τροφη σου, τοσο καλυτερο και το αποτελεσμα... 

Προσωπικα απο τοτε που την εφαρμοζω εχω μειωσει και την ΠΟΣΟΤΗΤΑ φαγητου ανα γευμα αφου....χορταινω πολυ πιο γρηγορα.... 

Κατι που επισης παρατηρησα ειναι οτι ανεβαζει ΠΟΛΥ και την HDL (σε εμενα εχει τριπλασιαστει απο το 2020) ενω φυσικα ριχνει δραματικα και την LDL (σε εμενα εχει πεσει 30% απο το 2020) ενω εχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ επιδραση στο εξαιρετικα επικινδυνο ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ (λιπώδη διήθηση του ήπατος) ...το λιπος στο δικο μου εχει απλα εξαφανιστει......

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
που αμφισβητούν τα οφέλη της διαλλειματικής.
 ΜΙΑ ψευτομελετη που βγηκε τον Μαρτιο την εχει αμφισβητηση και φυσικα ολοι οι σοβαροι γιατροι ΓΕΛΑΝΕ μαζι της...δες εδω πως τους πετσοκοβει ο ο αρχηγος ?




 
Το θέμα είναι ότι τόσες και τόσες γενιές μεγάλωσαν με :

1. «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος»,

2. "τον άρτον ημών τον επιούσιον" (και δεν το πάω στο Θρησκευτικό).

3. "Τα φρούτα είναι υγιεινά"......χίλιες φορές να φάω έναν μπακλαβά παρά  φρουκτόζη ? και

4. Αυτή την αφίσσα (εμείς την είχαμε κρεμασμένη στο δημοτικό σχολείο).

Τι περιμένεις τώρα, να ξεκολλήσει το μυαλό εύκολα; ?

20220511090920_afisa_i_diatrofiki_pyramida.jpeg

 
Δεν υπάρχουν γενικότητες στις δίαιτες. Υπάρχουν 100δες ψευδοθεωρίες προσαρμοσμένες στην τεράστια ανάγκη που έχουμε σαν άνθρωποι να έχουμε μια απτή και κατανοητή επεξήγηση σε κάθε μας πρόβλημα.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται στην ιδια τη θεωρία της εξέλιξης. Η ικανότητα μετάλλαξης μέσα σε λίγες μόνο γενιές είναι τεράστια. Γι αυτό υπάρχουν μελέτες στο Λασήθι που οι τοπικοί ορεσίβιοι βοσκοί δεν ανεβάζουν χοληστερίνη με τίποτα. Γι αυτό υπήρχε και ο αστικός μύθος για το κόκκινο κρασί που την κατεβάζει, ακριβώς επειδή οι Γάλλοι είχαν πλέον αναπτύξει τεράστια ανοχή στα λιπαρά κρέατα και τυριά. Γι αυτό κι όταν ακούω για one-size-fits-all δίαιτες ή για κάτι κουλαμάρες για τους αρχαίους ημών προγόνους ή και τους Αυστραλοπίθηκους κριντζάρω κι αλλάζω κανάλι. 

Όλη η διατροφική μας αλυσίδα έχει μεταλλαχτεί σε τέτοιο βαθμό, που φτάνει να μην εχουν νόημα τέτοιες συζητήσεις: Τα φρούτα έχουν μεταλλαχτεί να έχουν τη δεκαπλάσια ποσότητα ζάχαρης από αυτή που είχαν στην αρχική τους μορφή. Τα κρέατα είναι τιγκαρισμένα στα αντιβιοτικά. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι μια καινούργια πρόκληση για το ανθρώπινο σώμα και είναι σαν να ρίχνεις loctite στο πεπτικό σου σύστημα. Οι εισαγώμενοι ξηροί καρποί είναι μολυσμένοι με ηπατο-τοξίνες. Δε μιλάω καν για τη μόλυνση που υπάρχει στους υδροφόρους ορίζοντες. Σε συζήτηση με νεφρολόγο πριν 5 χρόνια, το μισό Αλιβέρι είχε πάθει καρκίνο του νεφρού απ' το εξασθενές χρώμιο των εργοστασίων. Στην Κρήτη ακόμη παθαίνουν καρκίνους στο θυρεοειδή που αποδίδονται στις επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ. Ούτε καν τα χόρτα δεν είναι ασφαλή. 

Άρα τί θα φάς; Μόνο βιολογικά όσπρια, κρέατα που κοστίζουν 30 ευρώ το κιλό και χόρτα από τον κήπο σου; Καλά όλα αυτά, αν έχεις την άνεση στη ζωή του χρόνου και του χρήματος. Αλλά ποιος την έχει; 

Ακόμη το πιο σημαντικό σε αυτή την συζήτηση είναι ότι έχει επιμηκυνθεί το προσδόκιμο ζωής και έχουμε βρεθεί να κυνηγάμε ανεμόμυλους, προσπαθωντας να διατηρήσουμε ένα επίπεδο υγείας και ευεξίας πρωτόγνωρο για ηλικίες στις οποίες πριν 100 χρόνια θεωρούταν κάποιος Μαθουσάλας. 

Γυμνάζεσαι από μικρός; Κινδυνεύεις να γίνεις τούμπανος και μετά ως μεσήλικας με τις υποχρεώσεις να παρατήσεις τη γυμναστική, να καταβολιστούν οι μύες σε σάκχαρα και να μοιάζεις με φώκια, χώρια τα προβλήματα στην καρδιά. Γυμνάζεσαι μεγάλος; Κρατάς τις αυξητικές σου ορμόνες αφύσικα υψηλές για την ηλικία σου, πολλαπλασιάζεις τις ελεύθερες ρίζες και ανεβάζεις το ρίσκο να βαρέσεις καναν καρκίνο και να σε κλαίμε. Δε γυμνάζεσαι καθόλου; Πιθανότατα είσαι χοντρός, καταθλιπτικός με χάλια ποιότητα ζωής. 

Τέλος υπάρχει και το ανέκδοτο με τον 100χρονο vegan που όταν τον ρώτησαν πώς νοίωθει που κατάφερε να φτάσει σε αυτή την ηλικία είπε: "Δεν άξιζε τον κόπο".

Μέσα στις συνθήκες που μπορεί ο καθένας ας κάνει το καλύτερο που μπορεί. Πιο σημαντικό είναι για μένα να πάει κάποιος να ψυχαναλυθεί, να λύσει κανα πρόβλημα που τον κρατάει πίσω και μετά όλα έρχονται μόνα τους. Όσο μπορεί κάποιος να ζει χαρούμενος, τόσο μειώνει τις εξαρτήσεις του. Κι αν έχει και δέκα κιλά παραπάνω στα 60 του, σιγά το πράγμα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γι αυτό κι όταν ακούω για one-size-fits-all δίαιτες 
Για αυτό λέμε να κανει καποιος εξετασεις και να τις δει με γιατρο και διατροφολογο και να βγει το μοντέλο του σωστα και το προγραμμα του.

Επίσης οπως πολύ σωστά είπες εκτός απο τον οργανισμό δεν εχουμε ολοι και το ιδιο μοντέλο ζωής/εργασιας. 

 
Το θέμα είναι ότι τόσες και τόσες γενιές μεγάλωσαν με :

1. «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος»,

2. "τον άρτον ημών τον επιούσιον" (και δεν το πάω στο Θρησκευτικό).

3. "Τα φρούτα είναι υγιεινά"......χίλιες φορές να φάω έναν μπακλαβά παρά  φρουκτόζη ? και

4. Αυτή την αφίσσα (εμείς την είχαμε κρεμασμένη στο δημοτικό σχολείο).

Τι περιμένεις τώρα, να ξεκολλήσει το μυαλό εύκολα; ?

Προβολή συνημμένου 43830
Για τα φρούτα είσαι λάθος.Εχω χάσει πάρα πολλά κιλά με φρουτοφαγία.

 
Άλλο υδατάνθρακας, άλλο άλευρα με ζάχαρη ?.
Τα έχουμε πει και αλλού. Αυτό δεν ειναι ψωμι αλλά προιον ζαχαροπλαστικης που εχει περασει στο συλλογικο καταναλωτικο ασυνείδητο ως ψωμι! Δεν το τιτλοφορουν καν ως ψωμι λόγω νομοθεσίας που οριζει ακριβως τι ειναι αρτος. 

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top